Форма документа : Однотомне видання Шифр видання : 641.55(477)/Т35 Автор(и) : Терлецька, Зеновія Назва : Українські страви Паралельн. назви :UKRAINIAN DISHES Вихідні дані : Нью-Йорк: Союз Українок Америки, 1990 Кільк.характеристики :201, [5] с.: іл. Примітки : Покажч.: с. 195-201 Ціна : 20.00 грн УДК : 641.55(477) ББК : 36.997(4УКР) Предметні рубрики: Кухня-- Національні традиції --Україна Ключові слова (''Вільн.індекс.''): українські страви--украинские блюда--закуски--борщі--борщи--юшки--ухи--м'ясні страви--мясные блюда--яловичина--говядина--телятина--баранина--дичина--дичь--риба--рыба--раки--городина--овощи--салати--салаты--підливи--подливы--страви з яєць--блюда из яиц--печиво--печенье--торти--торты--ягоди--ягоды--горілки--водки Анотація: Подаються приписи страв, що при кінці 19 ст. і в першій половині 20 ст. були вживані в цілій Україні, та в Галичині вони особливо вкорінилися, маючи можливість безперервного розвитку. В ті часи українське харчування на приходствах, хуторах і домах тодішньої інтелігенції по містах дійшло до найвищого розквіту і могло суперничати сміло з вибагливими стравами других народів. Примірники :ФОНД(1) Вільні : ФОНД(1) Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича |