Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: <.>K=украинские блюда<.>
Общее количество найденных документов : 4
Показаны документы с 1 по 4
1.

Вид документа : Однотомное издание
Шифр издания : 821.161.2/М34
Автор(ы) : Матіос, Марія
Заглавие : Кулінарні фіглі
Выходные данные : Л.: Піраміда, 2009
Колич.характеристики :208 с.: кольор.іл.
ISBN, Цена 978-966-441-131-5: 57.00 грн
УДК : 821.161.2
ББК : 84(4УКР)6
Предметные рубрики: Українська література, 21 ст.
Художня література --Україна, 21 ст.
Географич. рубрики:
Аннотация: "Кулінарні фіглі" - це здоровий гумор і міні-ециклопедія сімейного життя самодостатньої жінки, яка знає, що сміх і смачна кухня уміють підтримати здоровий дух у тілі людини так само, як нехитрі знання неписаних законів і народних звичаїв, свого і чужого минулого.
Экземпляры : всего : ЧЗ(1), ФОНД(1)
Свободны : ЧЗ(1), ФОНД(1)
Найти похожие

2.

Вид документа : Однотомное издание
Шифр издания : 39(477)/Б81
Автор(ы) : Бондарчук, Інна Іванівна
Заглавие : Українка нашого краю : авт. курс лекцій
Выходные данные : Житомир: [б. в.], 2001
Колич.характеристики :59, [1] с.: портр., фот.
Коллективы : Житомирський обласний центр соціальних служб для молоді
Примечания : Авт. зазначено на звороті тит. арк.
Цена : 3.00, 10.00, грн
УДК : 39(477)
ББК : 63.5(4УКР)
Предметные рубрики: Етнографія --Україна
Аннотация: Лекції присвячені ролі жінки в житті українського суспільства. Авторка розглядає українську жінку як берегиню української родини, як матір, дружину, господарку, домашню лікарку, тощо. Матеріали подаються в історичному аспекті. Є приклади по Житомирській області.
Экземпляры : всего : КР(2), ФОНД(1)
Свободны : КР(2), ФОНД(1)
Найти похожие

3.

Вид документа : Однотомное издание
Шифр издания : 641.55(477)/Т35
Автор(ы) : Терлецька, Зеновія
Заглавие : Українські страви
Параллельн. заглавия :UKRAINIAN DISHES
Выходные данные : Нью-Йорк: Союз Українок Америки, 1990
Колич.характеристики :201, [5] с.: іл.
Примечания : Покажч.: с. 195-201
Цена : 20.00 грн
УДК : 641.55(477)
ББК : 36.997(4УКР)
Предметные рубрики: Кухня-- Національні традиції --Україна
фывфывфыв (''Своб.индексиров.''): українські страви--украинские блюда--закуски--борщі--борщи--юшки--ухи--м'ясні страви--мясные блюда--яловичина--говядина--телятина--баранина--дичина--дичь--риба--рыба--раки--городина--овощи--салати--салаты--підливи--подливы--страви з яєць--блюда из яиц--печиво--печенье--торти--торты--ягоди--ягоды--горілки--водки
Аннотация: Подаються приписи страв, що при кінці 19 ст. і в першій половині 20 ст. були вживані в цілій Україні, та в Галичині вони особливо вкорінилися, маючи можливість безперервного розвитку. В ті часи українське харчування на приходствах, хуторах і домах тодішньої інтелігенції по містах дійшло до найвищого розквіту і могло суперничати сміло з вибагливими стравами других народів.
Экземпляры :ФОНД(1)
Свободны : ФОНД(1)
Найти похожие

4.

Вид документа : Однотомное издание
Шифр издания : 641.56(477)/А79
Автор(ы) : Artiukh, Lidia
Заглавие : Ukrainian cuisine and folk traditions
Выходные данные : Kiev: Baltia-Druk, 2016
Колич.характеристики :223 с.: ill.
Примечания : Ind.: p.220- 222. - Lit.: p. 223
ISBN, Цена 978-617-516-016-9: 448.96 грн
УДК : 641.56(477) + 39(477)
ББК : 36.997(4УКР) + 63.5(4УКР)
Предметные рубрики: Кухня українська
Етнографія --Україна
Географич. рубрики:
фывфывфыв (''Своб.индексиров.''): українська кухня--украинская кухня--українські традиції--украинские традиции--этнография--українські страви--украинские блюда--кулінарні рецепти--кулинарные рецепты
Аннотация: 23 sections of the book are devoted to the holidays of the calendar year of the Ukrainian people - from Christmas Eve to St. Andrew's Day. Each section contains an ethnographic sketch and detailed recipes of traditional dishes of national cuisine (total about 300). The reader will get acquainted with the customs that our ancestors adhered to at the festive table. Each hostess will have the opportunity to diversify the menu of her family with delicious borsch, sausages, vareniki and many other delicious dishes, recipes carefully collected by the author in different regions of Ukraine.
Экземпляры :ІН(1)
Свободны : ІН(1)
Найти похожие

 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)