Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
 Найдено в других БД:Цінні та рідкісні видання ЖОУНБ ім. О. Ольжича (2)Андрушівська ЦРБ (1)Баранівська ЦРБ (1)Житомирська МЦБС (1)Звягельська бібліотека ЗМР (2)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: <.>K=страви<.>
Общее количество найденных документов : 226
Показаны документы с 1 по 30
 1-30    31-60   61-90   91-120   121-150   151-180      
1.
36.997
К 45


   
    Китайская, корейская, японская кухня [] / [сост. И. А. Сокол ; худож. Б. Ф. Бублик]. - Х. : Фолио, 2004. - 352 с. - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 966-03-2484-7 : 7.30 грн
ББК 36.997
Рубрики: Кухня--Национальні традиції--Китай--Корея--Японія--Популярні видання
   
фывфывфыв:
кулинария -- кулінарія -- восточная кухня -- східна кухня -- блюда из риса -- страви з рису -- блюда из сои -- страви з сої -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из морепродуктов -- страви з морепродуктів -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- сладкие блюда -- солодкі страви -- десерты -- десерти
Аннотация: Восточная кухня не только своеобразна, она сочетает необычайный вкус блюд и несомненную их пользу для организма.

Держатели документа:
ЖОУНБ

Доп.точки доступа:
Сокол, И.А. \сост.\; Бублик, Б.Ф. \худ.\
Экземпляры всего: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Найти похожие

2.
36.997
М 11


   
    Мікрохвильова кулінарія [] / [авт.-упоряд.: Н. В. Сивкова, Д. В. Таболкін ; худож. І. В. Осипов]. - Х. : Фоліо, 2006. - 287 с. - (Домашня бібліотека). - Авт.-упоряд. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 966-03-3526-1 : 9.00 грн
ББК 36.997
Рубрики: Мікрохвильова кулінарія--Популярні видання
   
фывфывфыв:
мікрохвильова кулінарія -- закуски -- бутерброди -- перші страви -- страви з м'яса -- страви з субпродуктів -- страви з птиці -- страви з риби -- страви з морепродуктів -- страви з сиру -- страви з яєць -- страви з овочів -- страви з грибів -- страви з крупів -- вироби з тіста
Аннотация: Мікрохвильова піч стала надійною помічницею домашніх господарок. У даному виданні наведено 500 рецептів приготування всіляких страв - і зовсім простих, і досить складних.

Держатели документа:
ЖОУНБ

Доп.точки доступа:
Осипов, І. В. \худ.\; Сивкова, Наталія Володимирівна \авт.-упоряд.\; Таболкін, Дмитро Володимирович \авт.-упоряд.\
Экземпляры всего: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Найти похожие

3.
36.997
К 90


   
    Кулинария [] / худож. А. С. Ленчик. - Х. : Фолио, 2006. - 320 с. - (Домашняя коллекция). - ISBN 966-03-3153-3 : 9.00 грн
ББК 36.997
Рубрики: Кулінарія--Популярні видання
   
фывфывфыв:
кулинария -- кулінарія -- пищевые продукты -- харчові продукти -- салаты -- салати -- закуски -- первые блюда -- перші страви -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- борщи -- борщі -- мясные блюда -- м'ясні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из овощей -- страви з овочів -- сладкие блюда -- солодкі страви -- сладкие пироги -- солодкі пироги -- сладкие каши -- солодкі каші -- фруктово-ягодный десерт -- фруктово-ягідний десерт -- мороженое -- морозиво -- блины -- млинці
Аннотация: Собраны сведения по составу, пищевой ценности и способам приготовления и хранения продуктов, а также приведены рецепты с описанием необходимых ингредиентов.

Держатели документа:
ЖОУНБ

Доп.точки доступа:
Ленчик, А.С. \худ.\
Экземпляры всего: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Найти похожие

4.
36.997
П68


   
    Праздничный стол [] / [сост.: Д. В. Таболкин, Т. В. Иовлева ; худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Х. : Фолио, 2005. - 319 с. - (Хозяйке на заметку). - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - ISSN 9789-6603. - ISBN 966-03-3077-4 : 08.00 грн
ББК 36.997
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Рецептура--Популярні видання
   
фывфывфыв:
кулинария -- домашнее приготовление -- бутерброды -- бутерброди -- салаты -- салати -- холодные закуски -- холодні закуски -- горячие закуски -- гарячі закуски -- вторые блюда -- другі страви -- выпечка -- випічка -- десерты -- десерти -- новогодные блюда -- новорічні страви -- рождественские блюда -- різдвяні страви -- блюда на масленицу -- страви на масляну -- пасхальные блюда -- великодні страви -- блюда на праздник Петра и Павла -- страви на св'ято Петра і Павла -- блюда на праздник Спаса -- страви на св'ято Спаса
Аннотация: Сделать праздники торжественными и запоминающимися поможет данная книга, в которой собраны лучшие рецепты блюд для праздничного стола.

Держатели документа:
ЖОУНБ

Доп.точки доступа:
Таболкин , Дмитрий Владимирович \сост.\; Иовлева, Татьяна Васильевна \сост.\; Киркач-Осипова, Л.Д. \худ.\
Экземпляры всего: 4
ВВ (2), АБ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (2), АБ (1), ФОНД (1)
Найти похожие

5.
392.8(477.5/6)(091)
А86


    Артюх, Лідія Федорівна.
    Народне харчування українців та росіян північно-східних районів України [] : [монографія] / Л. Ф. Артюх ; [відп. ред. В. Ф. Горленко] ; Акад. наук УРСР, Ін-т мистецтвознав., фольк. та етногр. ім. М. Т. Рильського. - Київ : Наук. думка, 1982. - 112 с. : табл. - Бібліогр. в підрядковій прим. - 0.90 р.
УДК
ББК 63.5(4УКР)
Рубрики: Харчування--Традиційна культура--Україна--Наукові видання
   Харчування--Традиційна культура--Росія--Наукові видання

фывфывфыв:
харчування українських селян -- харчування російських селян -- сімейна обрядовість -- повсякденні страви -- режим харчування -- обрядова їжа -- народне харчування
Аннотация: Предметом даного дослідження є культурно-побутові взаємозв'язки українців та росіян в галузі одного з найбільш виразних елементів матеріальної культури - народного харчування на території їх змішаного розселення.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Горленко, В. Ф. \ред.\; Академія наук Української РСРІнститут мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Т. Рильського
Экземпляры всего: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Найти похожие

6.
636
А 35


   
    Аз-Буки-Веді тваринника [] : навч. посібник / В. А. Бурлака [та ін.] ; ЖДУ ім. І. Франка. - Житомир : Рута, 2007. - 436 с. : мал., табл. - Бібліогр.: с. 432. - Дод.: с. 430-431. - ISBN 966-8059-91-3 : 025.00 грн
УДК
ББК 45.3 + 45.4 + 36
Рубрики: Підсобне господарство--Тваринництво--Розведення і племінна справа--Годівля і утримання тварин
   Харчове виробництво

   
фывфывфыв:
Свійські тварини -- Дрібне тваринництво -- Виробництво молока -- Домашня птиця -- Харчові страви з продуктів тваринництва -- Радіонукліди в організмі тварин -- Використання відходів фермерського господарства -- МІСЦЕВІ ВИДАННЯ
Аннотация: Організація підсобного господарства, утримання, годівля, запобігання захворюванням тварин, безвідходне виробництво продуктів тваринництва, рецепти страв

Держатели документа:
ЖОУНБ

Доп.точки доступа:
Бурлака, В.А.; Кривий, М.М.; Шевчук, В.Ф.; Давидов, Є.А.; Борщенко, В.В.; Павлюк, Н.В.; Сукненко, Т.М.; Хом'як, І.В.; Бурлака, В.А. \загал. ред.\
Экземпляры всего: 6
ФОНД (5), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (5), ВВ (1)
Найти похожие

7.
42.349я2
С74


   
    Справочник грибника [] / [сост. В. В. Онищенко ; худ. Д. В. Панченко]. - Х. : Фолио, 2005. - 351 с. : цв.ил., табл. - (Мир увлечений). - Лит.: с. 347. - ISBN 966-03-3185-1 : 12.00 грн
ББК 42.349я2
Рубрики: Ботаніка--Гриби--Довідкові видання
   Мікологія--Довідкові видання

   Кулінарія--Грибні страви--Довідкові видання

   
фывфывфыв:
їстівні гриби -- съедобные грибы -- отруйні гриби -- ядовитые грибы -- класифікація грибів -- классификация грибов -- охорона грибів -- охрана грибов -- культивування грибів -- культивирование грибов -- обробка грибів -- обработка грибов -- збір грибів -- сбор грибов
Аннотация: Общие сведения о строении и биологии, а также характеристика наиболее распостраненных съедобных и ядовитых грибов.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Онищенко, В. В. \сост.\; Панченко, Д. В. \худ.\
Экземпляры всего: 2
ЧЗ (1), ВВ (1)
Свободны: ЧЗ (1), ВВ (1)
Найти похожие

8.
641.5(03)
З-80


   
    Золота енциклопедія домашньої кулінарії [] / пер. І. Г. Данилюка. - Донецьк : БАО, 2006. - 608 с. - ISBN 966-548-822-8 : 016.00 грн
УДК
ББК 36.997я2
Рубрики: Кулінарія--Практичні посібники
   
фывфывфыв:
холодні закуски -- холодные закуски -- салати -- салаты -- перші страви -- первые блюда -- соуси -- соусы -- другі страви -- вторые блюда -- вироби з тіста -- изделия из теста -- страви з борошна -- мучные блюда -- солодкі страви -- сладкие блюда -- напої -- напитки
Аннотация: Рецепти найкращих страв світової та вітчизняної кухні, розмаїття корисних порад щодо "смачного мистецтва".

Держатели документа:
ЖОУНБ

Доп.точки доступа:
Данилюк, І. Г. \пер.\
Экземпляры всего: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Найти похожие

9.
641.5
В75


    Воробьева, Л. И.
    Готовим просто и вкусно [] / Л. И. Воробьева. - М. : Мир кн., 2005. - 352 с. : рис. - (Хозяюшка). - ISBN 5-486-00195-9 : 017.00 грн
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Домашня кулінарія--Популярні видання
   
фывфывфыв:
Домашняя кулинария -- страви з риби -- рыбные блюда -- страви із сиру -- блюда из сыра -- піцца -- пицца -- солодкі страви -- сладкие блюда -- гарячі напої -- гарячие напитки -- соуси -- соусы -- мучні вироби -- мучные изделия
Аннотация: Рецепты быстрого приготовления домашних блюд.

Держатели документа:
ЖОУНБ
Экземпляры всего: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Найти похожие

10.
32.997
Т 12


    Табаков, Антон Олегович.
    Кулинарные истории Антона Табакова [] / А. О. Табаков. - Москва : Махаон : ОКТОПУС, 2004. - 256 с. : ил. - (Непраздный интерес). - ISBN 5-18-000499-3. - ISBN 5-94887-007-3 : 048.00 грн
УДК
ББК 32.997
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Рецептура--Популярні видання
фывфывфыв:
кулинария -- домашнее приготовление -- завтраки -- сніданки -- каши -- каші -- вторые блюда -- другі страви -- десерты -- десерти -- мясные блюда -- м'ясні страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- коктейли -- коктейлі -- салаты -- салати -- молочные блюда -- молочні страви
Аннотация: [От вкусных и полезных блюд на столе нас отделяет собственное неумение их приготовить. Книга подскажет какой-то рецепт, подаст новую идею, вызовет желание вкусно поесть.]

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Экземпляры всего: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Найти похожие

11.
177
У45


   
    Українське застілля: страви, напої, тости, розваги [] / уклад. С.А. Мірошниченко. - Донецьк : БАО, 2006. - 608 с. - ISBN 966-338-344-5 : 015.00 грн, 18.00 грн
УДК
ББК 87.7
Рубрики: Етикет--Популярні видання
   
фывфывфыв:
застільний етикет -- українські свята -- святкові страви -- тости
Аннотация: До книги увійшли універсальні матеріали, що допоможуть організувати й достойно провести будь-який урочистий захід.

Держатели документа:
ЖОУНБ

Доп.точки доступа:
Мірошниченко, С.А. \уклад.\
Экземпляры всего: 2
МИСТ (1), АБ (1)
Свободны: МИСТ (1), АБ (1)
Найти похожие

12.
615.89(477)
Б93


    Бутченко, Людмила Іванівна.
    Природа в житті українського народу [] / Людмила Бутченко ; [літ. ред. А. Бакало]. - Київ : Лібра, 2007. - 184 с. - Бібліогр.: с. 183. - ISBN 978-966-7035-84-6 : 15.60 грн
УДК
ББК 53.592(4УКР)
Рубрики: Корисні рослини--Україна--Популярні видання
   
фывфывфыв:
рослинний світ -- растительный мир -- отруйні рослини -- ядовитые растения -- рослини-алергени -- растения-аллергены -- довкілля -- окружающая среда -- клімат -- климат -- Сонце -- Солнце -- Місяц -- Месяц -- весілля -- свадьба -- чекання дитини -- ожидание ребёнка -- дитячі обереги -- детские обереги -- лікарські трави -- лекарственные травы -- відвари -- отвары -- настоянки -- настойки -- мазі -- мази -- анемія -- анемия -- загальнозміцнювальні засоби -- общеукрепительные средства -- вітамінні засоби -- витаминные средства -- стоматити -- стоматиты -- простудні захворювання -- простудные заболевания -- головний біль -- головная боль -- травлення -- пищеварение -- рани -- раны -- порізи -- порезы -- носова кровотеча -- носовое кровотечение -- укуси комах -- укусы насекомых -- забиті місця -- ушибы -- пухлини -- опухоли -- опіки -- ожоги -- розтягнення сухожиль -- растяжение сухожилий -- діатез -- диатез -- висипи -- высыпания -- опрілості -- опрелости -- лишай -- бородавки -- вугри -- прыщи -- запалення очей -- воспаление глаз -- ячмінець -- ячмень -- енурез -- энурез -- безсоння -- бессонница -- неврастенія -- неврастения -- глисти -- глисты -- радіонукліди -- радионуклиды -- харчування людини -- питание человека -- козацький хліб -- козацкий хлеб -- українська кухня -- украинская кухня -- обрядові страви -- обрядовые блюда -- мед -- мёд -- бджільництво -- пчеловодство -- лісові чаї -- лесные чаи -- кава -- кофе -- загадки -- замовляння -- заговоры -- народні прикмети -- народные приметы -- прислів'я -- пословицы -- приказки -- поговорки
Аннотация: Ця книга про красу рідного краю, звичаї, шанування і використання рослин, їх дивовижну здатність пристосовуватися до різних умов довкілля.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Бакало, А. \ред.\
Экземпляры всего: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Найти похожие

13.
39(477)(03)
П 32


   
    Пізнаймо Україну: (матеріали мовокраїнознавчого словника-довідника "Україна в словах") [] / С. І. Терпелюк [та ін.]. - Луцьк : Волин. обл. друк., 2005. - 228 с. - Бібліогр.: с. 217-225. - ISBN 966-361-009-3 : 13.50 грн
УДК
ББК 63.5(4УКР)я2
Рубрики: Етнографія--Довідкові видання
   
фывфывфыв:
краєзнавство -- краеведение -- народознавство -- народоведение -- національні традиції -- национальные традиции -- народне вбрання -- национальная одежда -- українська родина -- украинская семья -- назви рослин -- названия растений -- традиційні страви -- традиционные кушанья -- тваринний світ -- животный мир -- генофонд -- генофонд
Аннотация: Вперше системно подаються матеріали з народознавчого краезнавства, інформативний зміст яких допомагае проникнути в автевнтичний генофонд українського народу.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Терпелюк, С.І.; Коробчук, С.А.; Пріма, Р.М.; Горожанова, С.О.
Экземпляры всего: 2
ФОНД (1), БГ (1)
Свободны: ФОНД (1), БГ (1)
Найти похожие

14.
636.3
К 56


    Коваленко, П. И.
    Овцы и козы: породы, разведение, содержание, уход [] : учебное пособие / П. И. Коваленко. - Ростов н/Д : Феникс, 2005. - 256 с. : табл., рис. - (Подворье). - ISBN 5-222-05602-3 : 015.00 грн
УДК
ББК 46.6
Рубрики: Тваринництво--Малі жуйні тварини
   
фывфывфыв:
вівці -- овцы -- кози -- козы -- породи -- породы -- утримання -- содержание -- забій -- убой -- хвороби -- болезни -- переробка -- переработка -- страви -- блюда
Аннотация: Разведение и выращивание овец и коз.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Экземпляры всего: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Найти похожие

15.
663/664(075.8)
Д 69


    Дорохіна, Марія Олексіївна.
    Технологія продукції харчування у таблицях і схемах [] : навч. посібник / М. О. Дорохіна, Т. В. Капліна. - К. : Кондор, 2008. - 280 с. : табл. - Спис. використ. л-ри: с.277. - ISBN 978-966-357-148-1 : 043.00 грн
УДК
ББК 36я73
Рубрики: Харчові технології--Навчальні видання для вищої школи
   
фывфывфыв:
холодні страви і закуски -- супи -- соуси -- продуктові напівфабрикати -- оброблення овочів та грибів -- страви із круп і бобових -- страви з яєць -- м'ясні страви -- рибні страви -- солодкі страви -- технологія напоїв -- кондитерські вироби -- дріжджеве тісто -- бездріжджове тісто -- оздоблення напівфабрикатів
Аннотация: Нові підходи до викладення технології продукції харчування.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Капліна, Т.В.
Экземпляры всего: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Найти похожие

16.
902.7
Р 15


   
    Радуйся, земле, коляда іде! [] : літ.-худож. видання / авт. -упоряд. Я. Музиченко, ред., муз. ред. К. Міщенко, худ. О. Гайдамака. - К. : Смолоскип, 2000. - 152 с. : іл. - Л-ра: с.148-149. - ISBN 966-7332-42-X : 008.00 грн
УДК
ББК 63.52 (4УКР)
Рубрики: Свята; християнсько релігійні
   Етнографія

   Народознавство

   Україна
фывфывфыв:
святвечір -- сочельник -- коляда -- коляда -- водохреще -- крещение -- зимові свята -- зимние праздники -- зимові святкові страви -- зимние праздничные блюда -- вірші про різдво -- стихи о рождестве -- зимні пісні -- зимние песни
Аннотация: Комплексно подано відомості про традиційні зимові свята в умовах сучасного міста.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Музиченко, Я. \авт. -упоряд.\; Міщенко, К. \ред., муз. ред.\; Гайдамака, О. \худ.\
Экземпляры всего: 1
МИСТ (1)
Свободны: МИСТ (1)
Найти похожие

17.


    Васянович, Олександр.
    Деякі особливості обрядової та святкової їжі околичної шляхти Коростенщини [] / О. Васянович // Волинь-Житомирщина. - 2007. - N 16. - С. 112-122. - Дод.: с. 118-122
Рубрики: Околична шляхта--Обрядова їжа--Коростенський район, (Житомирська область)
   Коростенський район, (Житомирська область)--Околична шляхта--Обрядова їжа
    Мелені, село (Коростенський район, Житомирська область)--Традиційні страви--Рецепти

фывфывфыв:
кутя -- кутья -- паска -- пасха -- крашанки -- коровай -- каравай -- коливо -- традиційні страви -- традиционные блюда -- історична волинь
Аннотация: Опис страв та традицій їх приготування шляхтою околичною Коростенщини (Жиомирська область) до календарних свят (Різдва, Великодня та ін.) і сімейних обрядів та свят. Додаток: "Деякі рецепти трав та напоїв, які поширені в селі Мелені Коростенського району Житомирської області".

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Етнографія 2.04

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

18.


    Усач, В.
    Уміли готувати - уміли й подавати [] / Володимир Усач // Дзеркало тижня. - 2009. - N 37(3 жовт.). - С. 16
Рубрики: Кухня українська--Страви
   Народні свята--Коростень, місто (Житомирська область)

   Коростень, місто (Житомирська область)--Фестивалі дерунів
фывфывфыв:
фестиваль дерунів
Аннотация: В столиці древлянського краю місті Коростені на Житомирщині відбувся другий фестиваль дерунів, на якому були присутні мер міста Володимир Москаленко та Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Культурне життя краю 13

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ПЧЗ (1)
Свободны: ПЧЗ (1)

Найти похожие

19.
641.5(477.53)(075.8)
Т 38


   
    Технологія продукції ресторанного господарства. Полтавська кухня [] : навч. посібник / Т. В. Капліна [та ін.]. - К. : Центр учбов. л-ри, 2008. - 280 с. : рис., табл., фото. - Дод.: с.260-275. - Л-ра: с.277. - ISBN 978-966-364-743-2 : 071.50 грн
УДК
ББК 36.997(4УКР-4ПЛ)
Рубрики: Ресторанна справа--Полтавська кухня--Навчальні видання
   
фывфывфыв:
історія полтапвської кухні -- история полтавской кухни -- страви полтавської кухні -- блюда полтавской кухни -- механічне оброблення продуктів -- механическая обработка продуктов -- якість продукції харчування -- качество продуктов питания -- теплове оброблення продуктів -- тепловая обработка продуктов -- декорування страв -- декорирование блюд -- фірмові страви -- фирменные блюда
Аннотация: Основи технології продукції ресторанного господарства, фізико-хімічні, біохімічні та технологічні зміни при обробленні сировини та напівфабрикатів. Вперше проведено історико-етнографічні дослідження полтавської кухні.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Капліна, Т. В.; Білоусько, О. А.; Шаповал, Н. І.; Кущ, Л. І.
Экземпляры всего: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Найти похожие

20.
7.82(100)(031)
С37


    Сімс, Леслі.
    Замки [] = Castles : повна ілюстр. енциклопедія : для дітей 7-14 р. / Л. Сімс ; пер. з англ. В. Наливаної. - Київ : Країна мрій, 2008. - 104 с. : іл. - Хронол. покажч.: с. 92-93. - Слов. термін.: с. 94-95. - Геогр. покажч.: с. 98-101. - Покажч.: с. 102-103. - ISBN 978-966-424-008-3 : 045.00 грн
УДК
ББК 85.113(0)я20
Рубрики: Замки (споруди)--Європа--Довідкові видання
   Замки (споруди)--Японія--Довідкові видання

   Замки (споруди)--Близький Схід--Довідкові видання

   
фывфывфыв:
історія замків -- концентричні замки -- захисні споруди замку -- воєнні замки -- оборона замку -- будова замку -- зведення замку -- епоха лицарства -- лицарі -- турніри -- геральдика та герби -- життя в замку -- управління маєтком -- слуги замку -- страви та бенкети -- ігрища та розваги -- мисливство -- полювання із соколом -- нові міста і ремесла -- карта замків Європи -- кам’яні замки
Аннотация: Про середньовічні замки Європи, Японії, країн Близького Сходу у різних аспектах їх існування та розвитку: архітектура, зведення замків, управління замком, ігрища та розваги, турніри, рицарі.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Наливана, Віра \пер.\
Экземпляры всего: 1
МИСТ (1)
Свободны: МИСТ (1)
Найти похожие

21.
641/642(075.8)
Ш96


    Шумило, Ганна Іванівна.
    Технологія приготування Їжі [] : навч. посіб. / Г. І. Шумило. - Київ : Кондор, 2008. - 506 с. : рис. - Літ.: с. 504. - ISBN 966-825-106-7 : 56.00 грн
УДК
ББК 36.99я73
Рубрики: Кулінарія--Навчальні видання
   
фывфывфыв:
кулінарна обробка продуктів -- овочі -- кулінарна обробка риби -- м'ясні напівфабрикати -- напівфабрикати з птиці -- перші страви -- соуси -- овочеві гарніри -- круп'яні страви -- рибні страви -- другі м'ясні страви -- страви з яєць -- холодні страви -- солодкі страви -- напої -- борошняні страви -- страви з концентратів -- лікувальне харчування -- харчування учнів ПТУ -- харчування школярів
Аннотация: Способи і прийоми кулінарної обробки продуктів, приготування напівфабрикатівта страв відповідно до наукових досягнень раціонального і дієтичного харчування.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Экземпляры всего: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Найти похожие

22.


    Кавун, Олексій.
    Вийшов усім дерунам дерун [] / О. Кавун // Голос України. - 2010. - N 181(9 верес.). - С. 10 : фото
Рубрики: Кухня українська--Страви
   Народні свята--Коростень, місто (Житомирська область)

   Коростень, місто (Житомирська область)--Фестифалі дерунів
фывфывфыв:
фестиваль дерунів
Аннотация: В Коростені на Житомирщині втретє відбувся міжнародний фестиваль дерунів, на якому був випечений дерун вагою 136 кілограмів.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Культурне життя краю 13

Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ПЧЗ (1)
Свободны: ПЧЗ (1)

Найти похожие

23.
821.161.2
М34


    Матіос, Марія.
    Кулінарні фіглі [] / Марія Матіос ; худож. Сергій Іванов. - Л. : Піраміда, 2009. - 208 с. : кольор.іл. - ISBN 978-966-441-131-5 : 57.00 грн
УДК
ББК 84(4УКР)6
Рубрики: Українська література, 21 ст.
   Художня література--Україна, 21 ст.

   
фывфывфыв:
кулінарні рецепти -- кулинарные рецепты -- українські страви -- украинские блюда -- українська кухня -- украинская кухня
Аннотация: "Кулінарні фіглі" - це здоровий гумор і міні-ециклопедія сімейного життя самодостатньої жінки, яка знає, що сміх і смачна кухня уміють підтримати здоровий дух у тілі людини так само, як нехитрі знання неписаних законів і народних звичаїв, свого і чужого минулого.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Іванов, Сергій \худож.\
Экземпляры всего: 2
ЧЗ (1), ФОНД (1)
Свободны: ЧЗ (1), ФОНД (1)
Найти похожие

24.
641.51/.54(477)
Р 78


    Ростовський, Володимир Сергійович.
    Збірник рецептур [] / В. С. Ростовський, Н. В. Дібрівська, В. Ф. Пасенко. - Київ : Центр учбов. л-ри, 2010. - 320 с. : табл. - ISBN 978-966-364-995-5 : 107.00 грн, 86.40 грн
УДК
ББК 36.997(4УКР)
Рубрики: Громадське харчування--Кулінарія--Україна--Навчальні видання для вищої школи
   
фывфывфыв:
українська кухня -- холодні страви -- холодні закуски -- перші страви -- другі страви -- напої -- солодкі страви -- борошняні вироби -- кондитерські вироби -- історія кулінарії -- кулінарне мистецтво -- фірмові страви
Аннотация: Рецептура й технологія приготування фірмових страв, кулінарних виробіві і напоїв.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Дібрівська, Наталія Віталіївна; Пасенко, Василь Федорович
Экземпляры всего: 3
АБ (1), ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: АБ (1), ФОНД (1), ВВ (1)
Найти похожие

25.
641.51/54
Д69


   
    Дорогоцінна енциклопедія українського застілля [] / [уклад. С. А. Мірошниченко ; худож.: О. К. Перепелиця, О. В. Зарбі-Гальчук]. - Донецьк : БАО, 2008. - 671, [1] с. : мал. - ISBN 978-966-338-456-6 : 25.50 грн
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Етикет--Україна--Довідкові видання
   Кухня українська--Довідкові видання

   Дозвілля--Довідкові видання

   
фывфывфыв:
застільний етикет -- застольный этикет -- сервірування столів -- сервировка столов -- гості -- гости -- господарі -- хозяева -- святкові страви -- праздничные блюда -- пісні страви -- постные блюда -- пости -- посты -- прикрашання страв -- украшение блюд -- тости -- тосты -- розваги -- развлечения -- конкурси -- конкурсы -- застільні пісні -- застольные песни
Аннотация: До видання ввійшли універсальні матеріали, що допоможуть організувати й достойно провести будь-який урочистий захід - від дня народження до Різдва. У цій книжці є все: кулінарні рецепти та поради, рекомендації знавців етикету, пісні, тости та ігри - усього й не перелічиш!

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Мірошниченко, С. А. \уклад.\; Перепелиця, О. К. \худож.\; Зарбі-Гальчук, О.В. \худож.\
Экземпляры всего: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Найти похожие

26.
616.379-008.64
М64


    Мірошниченко, Світлана Анатоліївна.
    Цукровий діабет. Правильне харчування перемагає хворобу [] / С. А. Мірошниченко ; [пер. з рос. І. Г. Данилюка]. - Донецьк : БАО, 2008. - 240 с. : іл. - Авт. зазн. на звороті тит. арк. - ISBN 978-966-338-811-3 : 16.40 грн
УДК
ББК 54.151.602.3
Рубрики: Цукровий діабет--Популярні видання
   
фывфывфыв:
гіпоглікемія -- гипогликемия -- інсулінотерапія -- инсулинотерапия -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- дієтичні кондитерські вироби -- диетические кондитерские изделия -- дієтотерапія -- диетотерапия -- салати -- салаты -- перші страви -- первые блюда -- молочні страви -- молочные блюда -- овочеві страви -- овощные блюда -- м'ясні страви -- мясные блюда
Аннотация: Сучасні рекомендації з харчування хворих на цукровий діабет, а також унікальні кулінарні рецепти.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Данилюк, І. Г. \пер.\
Экземпляры всего: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Найти похожие

27.
636.083(075)
А35


   
    Аз-Буки-Веді тваринника [] : навч. посібник / В. А. Бурлака [та ін.] ; за ред. В. А. Бурлаки. - 2-ге вид. - Житомир : Полісся, 2010. - 496 с. : рис., табл. - Дод.: с. 476-482. - Л-ра: с. 483. - ISBN 978-966-655-540-6 : 50.00 грн
УДК
ББК 45.4я73
Рубрики: Підсобні господарства--Тваринництво--Розведення і племінна справа--Годівля і утримання тварин--Навчальні видання
   Тваринництво--Навчальні видання

   Фермерське господарство--Відходи--Навчальні видання

   Сільськогосподарські тварини--Радіонукліди--Навчальні видання

   Велика рогата худоба--Навчальні видання

   Свині--Навчальні видання

   Кролі--Навчальні видання

   Нутрії--Навчальні видання

   Кури--Навчальні видання

   Гуси--Навчальні видання

   Індики--Навчальні видання

   Бджоли--Навчальні видання

   Кінологія--Навчальні видання

   
фывфывфыв:
місцеві видання -- местные издания -- велика рогата худоба -- крупный рогатый скот -- кози -- козы -- вівці -- овцы -- молоко -- молочні продукти -- молочные продукты -- свині -- свиньи -- кролі -- кроли -- нутрії -- нутрии -- кури -- куры -- гуси -- качки -- утки -- індики -- индюки -- пчеловодство -- пчёлы -- собаківництво -- собаководство -- комбікорми -- комбикорма -- зелені корми -- зелёные корма -- вітамінні препарати -- витаминные препараты -- макуха -- шроти -- шроты -- м'ясні закуски -- мясные закуски -- закуски з яєць -- закуски из яиц -- молочні супи -- молочные супы -- холодні супи -- холодные супы -- м'ясні страви -- мясные блюда
Аннотация: Відомості про організацію особистого підсобного господарства, роботу з придбання, вирощування та утримування, селекції та годівлі різноманітних тварин у різні періоди їхнього життя та пори року. Рецепти основних страв з продуктів тваринництва.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Бурлака, В. А.; Горальський, Л. П.; Засекін, Д. А.; Скоромна, О. І.; Бурлака, В. А. \ред.\
Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)
Найти похожие

28.
641/642:664.66
Г13


    Гаевая, Раиса Алексеевна.
    Хлеб на вашем столе [] / Р. А. Гаевая, М. А. Ященко. - 3-е изд., перераб. - Киев : Урожай, 1993. - 287[1] с. : рис. - ISBN 5-337-01459-5 : 5.00 грн, 15.00 грн
УДК
ББК 36.992.2
Рубрики: Кулінарні вироби--Хлібні вироби--Практичні посібники
   
фывфывфыв:
кулинария -- хлебные блюда -- хлібні блюда -- холодні закуски -- холодные закуски -- гарячі закуски -- горячие закуски -- бутерброди -- бутерброды -- грінки -- гренки -- другі страви -- вторые блюда -- соуси -- соусы -- фарші хлібні -- фарши хлебные -- солодкі страви -- сладкие блюда -- хлібний квас -- хлебный квас -- пироги -- торти -- торты -- історія хлібопечіння -- история хлебопечения
Аннотация: История рождения хлеба, его пищевая ценность, значение в диетическом питании.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Доп.точки доступа:
Ященко, Мария Алексеевна
Экземпляры всего: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Найти похожие

29.
641.5(031)
З-80


   
    Золотая энциклопедия кулинарии []. - Донецк : БАО, 2010. - 573, [3] с. : ил. - ISBN 978-966-548-024-2 : 38.00 грн
УДК
ББК 36.992я2
Рубрики: Кулінарія--Довідкові видання
   
фывфывфыв:
кулинария -- кулінарія -- холодные закуски -- холодні закуски -- бутербродные массы -- бутербродні маси -- салаты -- салати -- мясные закуски -- м'ясні закуски -- закуски из рыбы -- закуски з риби -- первые блюда -- перші блюда -- бульоны -- бульйони -- борщи -- борщі -- рассольники -- розсольники -- солянки -- супы -- супи -- супы-пюре -- супи-пюре -- супи-молочные -- супи-молочні -- сладкие супы -- солодкі супи -- соусы -- соуси -- заправки -- вторые мясные блюда -- другі м'ясні страви -- говядина -- телятина -- свинина -- баранина -- блюда из птицы -- страви з птиці -- крольчатина -- крільчатина -- зайчатина -- субпродукты -- субпродукти -- блюда из рыбы -- страви з риби -- рыба отварная -- риба відварена -- рыба жареная -- риба смажена -- рыба тушеная -- риба тушкована -- рыба запеченная -- риба запечена -- отварные овощи -- відварені овочі -- запеченные овощи -- запечені овочі -- запеченные грибы -- запечені гриби -- тушеные овощи -- тушковані овочі -- тушеные грибы -- тушковані гриби -- жареные овощи -- смажені овочі -- жареные грибы -- смажені гриби -- блюда из круп -- страви з круп -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из макарон -- страви з макарон -- изделия из теста -- вироби з тіста -- пироги -- пряности и приправы -- прянощі і приправи -- рыбники -- рибники -- кулебяки -- пицца -- піцца -- торты -- торти -- пирожные -- тістечка -- печенье -- печиво -- блюда из творога -- страви з сиру -- блюда из яиц -- страви з яєць -- мороженое -- морозиво -- напитки -- напої -- чай -- кофе -- какао -- шоколад -- сладкие блюда -- солодкі страви -- квас -- соки -- молочные напитки -- молочні напої -- глазури -- глазурі -- дрожжевое тесто -- дріжджове тісто -- песочное тесто -- пісочне тісто
Аннотация: В издание вошли рецепты и практические рекомендации. Особое внимание уделено специфике и разнообразию национальных кухонь.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Экземпляры всего: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Найти похожие

30.
642.5(031)
Б44


    Беляева, Алла Михайловна.
    Энциклопедия ресторанного бизнеса [] / А. М. Беляева. - Донецк : БАО, 2009. - 544 с. : ил., табл. - Прил.: с. 502-536. - Лит.: с. 537. - ISBN 978-966-481-245-7 : 52.00 грн
УДК
ББК 36.995я2
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес--Організація--Популярні видання
   
фывфывфыв:
ресторанно-гостиничный бизнес -- торговые помещения ресторана -- торгові приміщення ресторану -- столовая посуда -- столовий посуд -- обслуживание потребителей -- обслуговування споживачів -- подача блюд -- подача страв -- меню ресторана -- ресторанные блюда -- ресторанні страви -- обслуживание банкетов -- обслуговування банкетів -- обслуживание приемов -- обслуговування прийомів -- пожарная безопасность ресторана -- пожежна безпека ресторана -- обслуживание иностранных туристов -- обслуговування іноземних туристів
Аннотация: Помощник всем, кто решил заняться ресторанным бизнесом и желает обучиться профессии официанта, бармена.

Держатели документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Экземпляры всего: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Найти похожие

 1-30    31-60   61-90   91-120   121-150   151-180      
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)