Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Баранівська ЦРБ (2)Бердичівська МЦБС (6)Житомирська ЦРБ (1)Радомишльська ЦРБ (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=білки<.>
Загальна кількість знайдених документів : 175
Показані документи с 1 за 30
 1-30    31-60   61-90   91-120   121-150   151-175 
1.
373.5:54
Я 11


   
    Я готуюсь до уроку хімії. 11-й клас []. Вип. 1 / [упоряд.: Г. Мальченко, О. Каретникова]. - К. : Ред. загальнопед. газ., 2003. - 128 с. : табл. - (Бібліотека ''Шкільного світу''). - ISBN 966-8200-61-6 : 4.42 грн
УДК
ББК 74.262.4
Рубрики: Хімія--Методика викладання--Загальноосвітні школи--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
розрахункові задачі -- расчетные задачи -- альдегіди -- альдегиды -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- спирти -- спирты -- жири -- жиры -- синтетичні мийні засоби -- синтетические моющие средства -- глюкоза -- сахароза -- амінокислоти -- аминокилоты -- білки -- белки -- урок-дослідження -- урок-исследование -- урок-аукціон -- урок-аукцион
Анотація: Розробки уроків до тем, що вивчаються у I півріччі 11-го класу.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Мальченко, Г. \упоряд.\; Каретникова, О. \упоряд.\
Примірників всього: 2
ЧЗ (1), ФОНД (1)
Свободны: ЧЗ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

2.
615.8
М18


   Малахов, Геннадий Петрович

    Целительные силы [Текст] : в 4 т. / Г. П. Малахов. - СПб. : АО "Комплект", 1994 - 1995. - (Целительные силы).
   Т. 1 : Очищение организма / [худож. оформ. Ф. В. Емельянов]. - Изд. перераб. и доп. - 1994. - 358. [10] с. : ил. - Лит.: с. 356-358. - ISBN 5-88596-007-0 : 5.00 грн
УДК
ББК 53.59
Рубрики: Нетрадиційна медицина--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
очищение кишечника -- очищення кишківника -- очищение печени -- очищення печінки -- очищение почек -- очищення нирок -- физиология пищеварения -- фізіологія травлення -- белки -- білки -- углеводы -- вуглеводні -- жиры -- жири -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- микроэлементы -- мікроелементи -- правильное питание -- правильне харчування -- пищевые добавки -- харчові добавки
Анотація: Даны рекомендации по оздоровлению организма человека нетрадиционными методами, без применения лекарств. Даются рецепты чистки организма от продуктов распада, угнетающих жизненные силы.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Емельянов, Ф. В. \худож.\
Примірників всього: 1
АБ (1)
Свободны: АБ (1)
Знайти схожі

3.
24.7я73
А 69


    Анохин, Виктор Васильевич.
    Химия и физикохимия полимеров [] : учебник / В. В. Анохин. - К. : Вища школа, 1987. - 399 с. : рис., табл. - Лит.: с. 391. - Указ. имен: с. 392. - Предм. указ.: с. 393-396. - 1.40 р.
ББК 24.7я73
Рубрики: Полімери--Органічна хімія--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
полимеризация -- полімеризація -- поликонденсация -- поліконденсація -- дубление -- дублення -- вулканизация -- вулканізація -- деструкция полимеров -- деструкція полімерів -- старение полимеров -- старіння полімерів -- рентгеновская дифракция -- рентгенівська дифракція -- кристаллические полимеры -- кристалічні полімери -- растворы -- розчини -- гомоцепные полимеры -- гомоланцюгові полімери -- каучук -- углеводороды -- вуглеводні -- спирты -- спирти -- фенолы -- феноли -- гетероцепные соединения -- гетероланцюгові сполуки -- белки -- білки -- неорганические полимеры -- неорганічні полімери -- элементоорганические полимеры -- елементоорганічні полімери
Анотація: Основные понятия о полимерах: их физикохимия и методы синтеза, важнейшие представители полимеров, методы их обработки и области применения.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ЧЗ (1), ВВ (1)
Свободны: ЧЗ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

4.
635.65
Х46


   
    Химия и биохимия бобовых растений [] = Chemistry and Biochemistry of Legumes / пер. с англ. К. С. Спектрова ; под ред. М. Н. Запрометова. - М. : Агропромиздат, 1986. - 336 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 330-333. - Указ. лат. назв.: с. 334-335. - 4.20 р.
УДК
ББК 42.113
Рубрики: Бобові--Хімія--Наукові видання
   Бобові--Біохімія--Наукові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
углеводы бобовых -- вуглеводи бобових -- липиды бобовых -- ліпиди бобових -- белки бобовых -- білки бобових -- азотистые соединения -- азотні сполуки -- токсичные соединения бобовых -- токсічні сполуки бобових -- минеральное питание -- мінеральне живлення -- питательная ценность бобовых -- поживна цінність бобових -- генетика бобовых -- генетика бобових
Анотація: Углеводы, липиды и белки семян культивируемых видов бобовых растений.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Спектров, К. С. \пер.\; Запрометов, М. Н. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

5.
54(075)
Х 46


   
    Химия и биологическая химия [] : учеб. пособие / А. Ф. Явоненко [и др.]. - К. : Выща школа, 1988. - 415 с. : ил., табл. - Лит.: с. 404. - Предм. указ.: с. 406-412. - ISBN 5-11-000061-1 : 1.30 р.
УДК
ББК 24я73 + 28.072я73
Рубрики: Хімія--Навчальні видання для вищої школи
   Біохімія--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
общая химия -- загальна хімія -- химическая связь -- хімічний зв'язок -- растворы -- розчини -- органическая химия -- органічна хімія -- углеводороды -- вуглеводні -- спирты -- спирти -- альдегиды -- альдегіди -- карбоновые кислоты -- карбонові кислоти -- амины -- аміни -- биологическая химия -- біологічна хімія -- белки -- білки -- углеводы -- вуглеводні -- липиды -- ліпіди -- витамины -- вітаміни -- ферменты -- ферменти -- гормоны -- гормони -- биохимические процессы -- біохімічні процеси -- биохимия физических упражнений -- біохімія фізичних вправ -- биохимия спорта -- біохімія спорту
Анотація: Основы теоретической химии, свойства органических соединений и их применение, процессы обмена в организме углеводов, липидов, белков, нуклеиновых кислот, витаминов, ферментов, гормонов, воды, минеральных веществ.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Явоненко, Александр Федотович; Яковенко, Борис Владимирович; Крутовский, Станислав Владимирович; Куратова, Тамара Серапионовна; Кайнер, Зигфрид Яковлевич
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ЧЗ (1), АБ (1)
Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (1), АБ (1)
Знайти схожі

6.
28.072
Х46


    Химия белка [Текст] : в 2 ч. : учеб. пособие / Гос. ун-т им. А. А. Жданова ; под ред. И. П. Ашмарина. - Л. : Изд-во Ленингр. ун-та, 1968 - 1971.
   Ч. 1 : Общая химия белка / И. П. Ашмарин [и др.]. - 1968. - 196 с. : граф., рис., табл. - Лит.: с. 194-196. - 0.57 р.
ББК 28.072
Рубрики: Біохімія--Білки (хім.)--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
очистка белков -- очистка білків -- хроматография белков -- хроматографія білків -- препаративный электрофорез -- препаративний електрофорез -- гидролиз белков -- гідроліз білків -- химические реакции аминокислот -- хімічні реакції амінокислот -- химические реакции белков -- хімічні реакції білків -- структура белковой молекулы -- структура білкової молекули -- белковые растворы -- білкові розчини -- электрохимия белков -- електрохімія білків -- ионизация аминокислот -- іонізація амінокислот -- электрофорез белков -- електрофорез білків -- гидратация белков -- гідратація білків -- денатурация белков -- денатурація білків
Анотація: Методы получения и очистки белков, определения их аминокислотного состава и последовательности аминокислот, а также оценки величины и формы белковой молекулы.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ашмарин, И. П. \ред.\; Ашмарин, И. П.; Мюльберг, А. А.; Садикова, Н. В.; Сытинский, И. А.; Государственный университет имени А. А. Жданова
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

7.
28.072
Х46


    Химия белка [Текст] : в 2-х ч. : учеб. пособие / Гос. ун-т им. А. А. Жданова; под ред. И. П. Ашмарина. - Л. : Изд-во Ленингр. ун-та, 1968 - 1971.
   Ч. 2 : Избранные разделы частной химии белка / [И. П. Ашмарин [и др.]. - 112 с. : граф., рис., табл. - Лит.: с. 111. - 0.42 р.
ББК 28.072
Рубрики: Біохімія--Білки (хім.)--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
склеропротеины -- склеропротеїни -- фиброин -- фіброїн -- кератины -- кератини -- коллаген -- колаген -- миофибриллы -- міофібрили -- миозин -- міозин -- актин -- белки плазмы -- білки плазми -- гистоны -- гістони
Анотація: Методы выделения, физико-химические свойства и особенности строения структурных белков, белков сыворотки крови и мышц, а также основных клеточных белков ядра - гистонов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ашмарин, И. П. \ред.\; Ашмарин, И. П.; Садикова, Н. В.; Тукачинский, С. Е.; Мюльберг, А. А.; Государственный университет имени А. А. Жданова
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

8.
24я729
Х 46


   
    Химия [] : пособие для самоподготовки / Н. И. Михайличенко [и др.] ; под общ. ред. Н. И. Михайличенко. - К. : Вища школа, 1985. - 175 с. : рис., табл. - Лит.: с. 174. - 0.50 р.
ББК 24я729
Рубрики: Хімія--Навчальні видання для абітурієнтів
   
Кл.слова (ненормовані):
строение атома -- будова атома -- периодический закон -- періодичний закон -- химическая связь -- хімічний зв'язок -- химические реакции -- хімічні реакції -- катализ -- каталіз -- растворы -- розчини -- электролитическая диссоциация -- електролітична дисоціація -- неметаллы -- неметали -- водород -- водень -- галогены -- галогени -- неорганические элементы -- неорганічні елементи -- углеводороды -- вуглеводні -- спирты -- спирти -- карбоновые кислоты -- карбонові кислоти -- амины -- аміни -- аминокислоты -- амінокислоти -- белки -- білки
Анотація: Основные понятия и законы общей, неорганической и органической химии.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Михайличенко, Нелина Исидоровна; Заяц, Маргарита Николаевна; Митрофанова, Тамара Алексеевна; Жолоб, Григорий Иванович; Михайличенко, Нелина Исидоровна \ред.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

9.
24.1я722
Ч-49


    Чернобельская, Галина Марковна.
    Химия [] : учебник / Г. М. Чернобельская, И. Н. Чертков. - 2-е изд., перераб. и доп. - М. : Медицина, 1991. - 576 с. : рис., табл., ил. - (Учебная литература для учащихся медицинских училищ). - Прил.: с. 560-563. - Предм. указ.: с. 564-569. - ISBN 5-225-00850-X : 2.00 крб
ББК 24.1я722
Рубрики: Хімія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
периодический закон -- періодичний закон -- растворы -- розчини -- химические реакции -- хімічні реакції -- электролитическая диссоциация -- електролітична дисоціація -- окислительно-восстановительные реакции -- окислювально-відновні реакції -- галогены -- галогени -- кислород -- кисень -- азот -- углерод -- вуглець -- металлы -- метали -- инертные элементы -- інертні елементи -- углеводороды -- вуглеводні -- спирты -- спирти -- фенолы -- феноли -- альдегиды -- альдегіди -- кетоны -- кетони -- карбоновые кислоты -- карбонові кислоти -- жиры -- жири -- химические волокна -- хімічні волокна -- белки -- білки -- нуклеиновые кислоты -- нуклеїнові кислоти -- полимеры -- полімери
Анотація: Теоретические основы общей, неорганической и органической химии.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Чертков, Израил Наумович
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

10.
54(075)
А 91


    Астахов, Александр Иванович.
    Химия [] : учебник / А. И. Астахов, А. И. Касьяненко. - 5-е изд., перераб. - К. : Выща школа, 1988. - 303 с. : рис., табл. - Прил.: с. 203-296. - ISBN 5-11-000068-9 : 0.85 р.
УДК
ББК 24я723
Рубрики: Хімія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
неорганическая химия -- неорганічна хімія -- периодический закон Д. И. Менделеева -- періодичний закон Д. І. Мендєлєєва -- периодическая система элементов Д. И. Менделеева -- періодична система елементів Д. І. Мендєлєєва -- электролитическая диссоциация -- електролітична дисоціація -- азот -- фосфор -- углерод -- вуглець -- кремний -- кремній -- металлы -- метали -- кальций -- кальцій -- алюминий -- алюміній -- германий -- германій -- олово -- свинец -- свинець -- хром -- железо -- залізо -- металлургия -- металургія -- органическая химия -- органічна хімія -- органические вещества -- органічні речовини -- углеводороды -- вуглеводні -- метан -- этилен -- етилен -- ацителен -- ароматические углеводороды -- ароматичні вуглеводні -- кислородосодержащие органические соединения -- кисневмісні органічні сполуки -- спирты -- спирти -- фенолы -- феноли -- альдегиды -- альдегіди -- кетоны -- кетони -- карбоновые кислоты -- карбонові кислоти -- жиры -- жири -- углеводы -- вуглеводи -- азотосодержащие органические соединения -- азотовмісні органічні сполуки -- амины -- аміни -- аминокислоты -- амінокислоти -- белки -- білки -- сложные эфиры -- складні єфіри
Анотація: Большое внимание уделено теоретическим вопросам общей химии, которые систематически используются, углубляются и закрепляются на протяжении изучения всего курса.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Касьяненко, А. И.
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

11.
664:54(075.8)
Х20


   
    Харчова хімія [] : навч. посібник / В. В. Євлаш [та ін.] ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Харків. держ. ун-т харчування та торговлі. - Харків : Світ Книг, 2012. - 504 с. : рис., табл. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-966-2678-07-9 : 120.00 грн
УДК
ББК 36.81я73
Рубрики: Харчові продукти--Харчові домішки--Властивості--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
білки -- вуглеводи -- ліпіди -- вода -- мінеральні речовини -- вітаміни -- антибіотики -- харчові антиокислювачі -- харчові барвники -- харчові добавки -- модифіковані крохмалі -- хімічні забруднення -- емульгатори -- біологічні забруднення -- підсолоджувачі -- мікотоксини -- радіоактивне забруднення -- забруднювачі хімічної природи
Анотація: Будова, фізико-хімічні та функціонально-технологічні властивості основних компонентів сировини та харчових продуктів та їх перетворення у технологічному процесі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Євлаш, В. В.; Торяник, О. І.; Коваленко, В. О.; Аксьонова, О. Ф.; Отрошко, Н. О.; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України; Харківський державний університет харчування та торгівлі
Примірників всього: 2
ВВ (2)
Свободны: ВВ (2)
Знайти схожі

12.
373.545:54
З-48


    Зеленєва, Оксана Геннадіївна.
    Хімія. 8-11 класи [] : довідник школяра і студента / О. Г. Зеленєва. - Донецьк : БАО, 2008. - 560 с. : табл. - (Сучасне українське видання). - Дод.: с. 527-552. - ISBN 978-966-548-728-9 (укр.). - ISBN 978-966-548-561-2 (рос.) : 21.30 грн
УДК
ББК 74.262.4
Рубрики: Хімія--Методика викладання--Загальноосвітні школи--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
загальна хімія -- общая химия -- хімічні реакції -- химические реакции -- хімічні зв'язки -- химические связи -- хімічні рівняння -- химические уравнения -- атомно-молекулярне вчення -- атомно-молекулярное учение -- періодичний закон Д. І. Менделєєва -- периодический закон Д .И. Менделеева -- періодична система елементів Д. І. Мендєлєєва -- периодическая система элементов Д.И.Менделеева -- розчини -- растворы -- електролітична дисоціація -- электролитическая дисоциация -- окисно-відновні реакції -- окислительно-восстановительные реакции -- електроліз -- электролиз -- неорганічна хімія -- неорганическая химия -- водень -- водород -- вода -- галогени -- галогены -- оксиген -- селен -- нітроген -- нитроген -- фосфор -- карбон -- силіцій -- силиций -- лужні метали -- лужные металлы -- цинк -- алюміній -- алюминий -- органічна хімія -- органическая химия -- органічні сполуки -- органические соединения -- спирти -- спирты -- жири -- жиры -- білки -- белки -- нуклеїнові кислоти -- нуклеиновые кислоты -- вуглеводи -- углеводы
Анотація: Універсальний посібник містить основні відомості зі шкільного курсу загальної, органічної та неорганічної хімії.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

13.
28.072
Х46


   
    Хімія харчування [] : метод. матеріали / [упоряд.: О. Каретникова, Г. Мальченко ; редрада: Г. Мальченко та ін.]. - К. : Ред. загальнопед. газет, 2005. - 128 с. : рис., табл. - (Бібліотека "Шкільного світу"). - ISBN 966-8651-32-4 : 4.42 грн
ББК 28.072
Рубрики: Харчування--Ферменти--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
хімія травлення -- химия пищеварения -- вуглеводи -- углеводы -- білки -- белки -- жири -- жиры -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- вітаміни -- витамины -- харчові добавки -- пищевые добавки -- штучна їжа -- искусственная пища -- токсичні метали -- токсические металлы
Анотація: Збірник містить інформацію про хімічні елементи та речовини, що входять до складу харчових продуктів, про перетворення їх під час приготування їжі, хімічні реакції під час травлення.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Каретникова, О. \упоряд.\; Мальченко, Г. \упоряд.\; Мальченко, Г. \ред.\; Крикля, Л. \ред.\; Мосієнко , М. \ред.\; Кузьменко , Г. \ред.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

14.
54(075)
Х 76


    Хомченко, Гавриїл Платонович.
    Хімія для вступників до вузів [] : навч. посібник / Г. П. Хомченко ; пер. з рос. Н. Д. Рогози. - К. : Вища школа, 1991. - 423 с. : рис. - Предм. покажч.: с. 411-416. - ISBN 5-11-002502-9 : 3.20 р.
УДК
ББК 24я729
Рубрики: Хімія--Навчальні видання для абітурієнтів
Кл.слова (ненормовані):
загальна хімія -- общая химия -- періодичний закон Д. І. Менделєєва -- периодический закон Д. И. Менделеева -- будова атомів -- строение атомов -- хімічний зв'язок -- химическая связь -- хімічні реакції -- химические реакции -- розчини -- растворы -- електролітична дисоціація -- электролитическая диссоциация -- неорганічні сполуки -- неорганические соединения -- окислювально-відновлювальні реакції -- окислительно-восстановительные реакции -- електроліз -- электролиз -- неорганічна хімія -- неорганическая химия -- водень -- водород -- галогени -- галогены -- кисень -- кислород -- азот -- вуглець -- углерод -- метали -- металлы -- органічна хімія -- органическая химия -- вуглеводні -- углеводороды -- кисневмісні органічні сполуки -- кислородосодержащие органические соединения -- азотовмісні органічні сполуки -- азотосодержащие органические соединения -- жири -- жиры -- вуглеводи -- углеводы -- спирти -- спирты -- білки -- белки -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты
Анотація: Висвітлено всі питання приймальних екзаменів з хімії.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Рогоза, Н. Д. \пер.\
Примірників всього: 3
ФОНД (2), ЧЗ (1)
Свободны: ФОНД (2), ЧЗ (1)
Знайти схожі

15.
577.1
Р47


    Решнова, Світлана Федорівна.
    Хімія біоорганічна [] : навч.-метод. посібник / С. Ф. Решнова, Л. В. Пилипчук, Н. Т. Малєєва ; М-во освіти і науки України, Херсон. держ. ун-т. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2014. - 170, [2] с. : рис., табл. - Літ.: с. 167-168. - Дод.: с. 169-170. - ISBN 978-966-289-028-0 : 90.00 грн
УДК
ББК 28.072
Рубрики: Біоорганічна хімія--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
ліпіди -- вуглеводи -- білки -- нуклеїнові кислоти -- вітаміни -- ферменти -- гормони
Анотація: Теоретичні питання для самостійної роботи, методичні вказівки до виконання лабораторних робіт, контролюючі тестові завдання, варіанти індивідуальних завдань.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Пилипчук, Людмила Львівна; Малєєва, Неллі Тимофіївна; Міністерство освіти і науки України; Херсонський державний університет
Примірників всього: 3
ЧЗ (1), ВВ (2)
Свободны: ЧЗ (1), ВВ (2)
Знайти схожі

16.
54(075)
Є60


    Ємельяненко, Світлана Михайлівна.
    Хімія і біологічна хімія. Практикум [] : навч. посібник / С. М. Ємельяненко, Л. І. Каданер, О. А. Комарова. - К. : Вища шк., 1988. - 206 с. : рис., табл. - Дод.: с. 195-203. - Л-ра: с. 204. - ISBN 5-11-000060-3 : 0.60 р.
УДК
ББК 24я73 + 28.072я73
Рубрики: Хімія--Практичні посібники
   Біохімія--Практичні посібники

   
Кл.слова (ненормовані):
загальна хімія -- общая химия -- неорганічна хімія -- неорганическая химия -- хімічна кінетика -- химическая кинетика -- термохімія -- термохимия -- хімічна рівновага -- химическое равновесие -- розчини електролітів -- растворы электролитов -- колоїдні розчини -- коллоидные растворы -- органічна хімія -- органическая химия -- вуглеводні -- углеводороды -- кисневмісні сполуки -- кислородсодержащие соединения -- біологічна хімія -- биологическая химия -- вуглеводи -- углеводы -- ліпіди -- липиды -- білки -- белки -- нуклеїнові кислоти -- нуклеиновые кислоты -- ферменти -- ферменты -- вітаміни -- витамины -- гормони -- гормоны -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- обмін речовин -- обмен веществ -- водно-сольовий обмін -- водно-солевой обмен -- біохімія спорту -- биохимия спорта -- біохімія м'язів -- биохимия мышц
Анотація: Методика проведення лабораторних робіт і дослідів із загальної, неорганічної, органічної і біологічної хімії.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Каданер, Лев Ілліч; Комарова, Олена Антонівна
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ЧЗ (1)
Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (1)
Знайти схожі

17.
24я729
Х-46


   
    Хімія [] : посібник для вступників / В. В. Сухан [та ін.]. - 3-тє вид. - К. : Либідь, 1996. - 448 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 439. - Предм. покажч.: с. 440-442. - ISBN 5-325-00832-3 : 3.50 грн
ББК 24я729
Рубрики: Хімія--Навчальні видання для абітурієнтів
Кл.слова (ненормовані):
атомно-молекулярне вчення -- атомно-молекулярное учение -- періодичний закон -- периодический закон -- будова атома -- строение атома -- хімічний зв'язок -- химическая связь -- хімічні реакції -- химические реакции -- електролітична дисоціація -- электролитическая диссоциация -- неорганічні сполуки -- неорганические соединения -- неметали -- неметаллы -- метали -- металлы -- лужні метали -- лужные металлы -- залізо -- железо -- органічні сполуки -- органические соединения -- вуглеводні -- углеводороды -- кисневмісні сполуки -- кислородосодержащие соединения -- азотовмісні сполуки -- азотосодержащие соединения -- спирти -- спирты -- жири -- жиры -- вуглеводи -- углеводы -- білки -- белки -- крохмаль -- крахмал -- сахароза -- глюкоза -- амінокислоти -- аминокислоты -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты
Анотація: Основні питання загальної, неорганічної та органічної хімії.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сухан, Василь Васильович; Табенська, Тетяна Володимирівна; Капустян, Аза Йосипівна; Горлач, Валерій Федорович
Примірників всього: 6
ФОНД (3), ЧЗ (3)
Свободны: ФОНД (3), ЧЗ (2)
Знайти схожі

18.
54(075)
Б 27


    Басов, Віталій Павлович.
    Хімія [] : навч. посібник / В. П. Басов, В. М. Родіонов. - 6-те вид. - К. : Каравела : Вид. Піча Ю. В., 2008. - 320 с. : табл., рис. - (Вища освіта в Україні). - Дод.: с. 301-307. - Предм. покажч.: с. 308-317. - Л-ра: с. 318. - ISBN 978-966-96076-6-9 : 055.00 грн
УДК
ББК 24я729
Рубрики: Хімія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
будова атома -- строение атома -- хімічні реакції -- химические реакции -- розчини -- растворы -- класи неорганічних сполук -- классы неорганических соединений -- неорганічна хімія -- неорганическая химия -- неметали -- неметаллы -- гідрогени -- гидрогены -- галогени -- галогены -- лужні метали -- лужные металлы -- кальцій -- кальций -- алюміній -- алюминий -- органічна хімія -- органическая химия -- органічні сполуки -- органические соединения -- насичені вуглеводні -- насыщенные углеводные -- ненасичені вуглеводні -- ненасыщенные углеводные -- спирти -- спирты -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- вуглеводи -- углеводы -- альдегіди -- альдегиды -- амінокислоти -- аминокислоты -- білки -- белки -- нітроген -- нитроген -- фосфор -- вода
Анотація: Розглядаються на сучасному рівні найважливіші розділи загальноосвітнього курсу хімії - загальної, неорганічної та органічної, які заслуговують на особливу увагу при підготовці до іспитів з даної дисципліни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Родіонов, В.М.
Примірників всього: 2
ФОНД (2)
Свободны: ФОНД (2)
Знайти схожі

19.
24я721
Х 11


   
    Хімія [] : навч. посібник / [М. С. Слободяник та ін.] ; за ред. М. С. Слободяника. - К. : Либідь, 2003. - 352 с. : табл. - Дод.: с. 310-339. - Л-ра: с. 340-341. - ISBN 966-06-285-5 : 13.20 грн, 15.00 грн. грн
ББК 24я721
Рубрики: Хімія--Навчальні видання для середньої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
кислоти -- кислоты -- атомно-молекулярне вчення -- атомно-молекулярное учение -- будова атома -- строение атома -- хімічні реакції -- химические реакции -- розчини -- растворы -- гідроген -- гидроген -- алкени -- алкены -- спирти -- спирты -- солі -- соли -- вуглеводи -- углеводы -- білки -- белки -- феноли -- фенолы -- альдегіди -- альдегиды -- гетероциклічні сполуки -- гетероцикличные соединения -- естери -- эстеры -- полісахариди -- полисахариды -- аминокислоты -- амінокислоти -- арены -- арени -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- аміни -- амины
Анотація: Основні питання загальної, неорганічної та органічної хімії.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Слободяник, Микола Семенович; Гордієнко, Ольга Василівна; Корнілов, Михайло Юрійович; Павленко, Вадим Олександрович; Слободяник, Микола Семенович \ред.\
Примірників всього: 3
ЧЗ (3)
Свободны: ЧЗ (3)
Знайти схожі

20.
24.5
Б 46


    Бенсассон, Р.
    Флеш-фотолиз и импульсный радиолиз: применение в биохимии и медицинской химии [] / Р. Бенсассон, Э. Лэнд, Т. Траскот ; пер. Д. Н. Никогосян, А. В. Шарков ; ред. пер. А. Ю. Борисов = Flash Photolysis and Pulse Radiolysis: Contributions to the Chemistry of Biology and Medicine / R. V. Bensasson, E. J. Land, T. G. Truscott : [монография]. - М. : Мир, 1987. - 398 с. : рис., табл. - Л-ра: с 359-385. - Предм. указ.: с. 386-392. - 4.10 р.
ББК 24.5
Рубрики: Фізична хімія--Біохімія--Наукові видання
Кл.слова (ненормовані):
фотолиз импульсный -- фотоліз імпульсний -- радиолиз импульсный -- радіоліз імпульсний -- тетрапиррольные пигменты (хим.) -- тетрапирольны пігменти (хім.) -- полиены (хим.) -- поліени (хім.) -- белки (хим.) -- білки (хім.) -- нуклеиновые кислоты (хим.) -- нуклеїнові кислоти (хім.) -- фотосинтез (хим.) -- фотосинтез (хім.) -- хролофиллы (хим.) -- хролофіли (хім.) -- люминесценция (хим.) -- люмінесценція (хім.) -- радикалы (хим.) -- радикали (хім.)
Анотація: В монографии рассматриваются два мощных физико-химических метода исследования (флеш-фотолиз и импульсный радиолиз), которые широко применяются при изучении быстропротекающих процессов в химических соединениях различных классов, в том числе в биомолекулах.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Лэнд, Э.; Траскот, Т.; Никогосян, Д. Н. \пер.\; Шарков, А. В. \пер.\; Борисов, А. Ю. \ред. пер.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

21.
631.52:581.1
Ф50


   
    Физиолого-биохимические основы повышения продуктивности растений [] : [сб. ст. / редкол.: А. В. Мироненко (отв. ред.) и др.]. - Минск : Наука и техника, 1980. - 190 с. : рис., табл. - Библиогр. в конце ст. - 0.65 р.
УДК
ББК 41.27
Рубрики: Рослинництво--Наукові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продуктивность растений -- продуктивність рослин -- азот растений -- азот рослин -- белки растений -- білки рослин -- минеральное питание растений -- мінеральне живлення рослин -- спектральный состав света -- спектральний склад світла
Анотація: Закономерности повышения продуктивности сельскохозяйственных растений с целью получения высоких урожаев.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Мироненко, А. В. \ред.\; Вечер, А. С. \ред.\; Ламан, Н. А. \ред.\; Нестерович, Н. Д. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

22.
581.141
Ф50


   
    Физиология семян [] / [К. Н. Данович и др.]. - Москва : Наука, 1982. - 317 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 307-310. - 2.50 р.
УДК
ББК 28.573
Рубрики: Насіння--Фізіологія--Наукові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
строение семян -- будова насіння -- запасные белки -- запасні білки -- жизнеспособность семян -- життєздатність насіння -- покой семян -- спокій насіння -- водный режим семян -- водний режим насіння -- прорастание семян -- виростання насіння
Анотація: Освещены все основные этапы жизни семян: формирование, созревание, покой, прорастание, а также изменения физиологических параметров семян на этих этапах.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Данович, К. Н.; Соболев, А. М.; Жданова, Л. П.; Илли, И. Э.
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

23.
612.3(075)
П12


    Павлоцкая, Лариса Федоровна.
    Физиология питания [] : учебник / Л. Ф. Павлоцкая, Н. В. Дуденко, М. М. Эйдельман. - Москва : Высш. шк., 1989. - 368 с. : табл. - Лит.: с. 364. - ISBN 5-06-000087-7 : 1.00 р.
УДК
ББК 28.073.1я73
Рубрики: Фізіологічні процеси--Харчування--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
физиологические процесы -- физиология питания -- фізіологія харчування -- пищеварительная система -- травна система -- кровь -- кров -- система кровообращения -- система кровообігу -- дыхательная система -- дихальна система -- выделительная система -- видільна система -- энергозатраты -- енергозатрати -- белки -- білки -- липиды -- ліпіди -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- продовольственные продукты -- продовольчі продукти -- пищевая ценность -- харчова цінність -- пищевые рационы -- харчові раціони -- пищевые вещества -- харчові речовини -- нормы потребления -- норми споживання -- режим питания -- режим харчування -- питание детей -- харчування дітей -- питание подростков -- харчування підлітків -- питание учащихся -- харчування учнів -- питание рабочих -- харчування робітників -- лечебно-профилактическое питание -- лікувально-профілактичне харчування -- питание спортсменов -- харчування спортсменів -- питание пожилых людей -- харчування літніх людей -- питание туристов -- харчування туристів -- диетическое питание -- дієтичне харчування -- рациональное питание -- раціональне харчування -- лечебные диеты -- лікувальні дієти -- химический состав -- хімічний склад
Анотація: Роль различных органов и систем организма в физиологии питания и значение пищевых факторов для нормального его функционирования.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дуденко, Нина Васильевна; Эйдельман, Мальвина Михайловна
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ЧЗ (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

24.
24.7
Г 88


    Гросберг, Александр Юльевич.
    Физика в мире полимеров [] / А. Ю. Гросберг, А. Р. Хохлов ; [редкол.: Ю. А. Осипьян и др.]. - М. : Наука, 1989. - 208 с. : рис. - (Библиотечка "Квант" ; вып. 74). - Лит.: с. 206. - ISBN 5-02-014082-1 : 0.55 р.
ББК 24.7
Рубрики: Полімери--Органічна хімія--Популярні видання
   Молекулярна фізика--Біополімери--Популярні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
полимерные цепи -- полімерні ланцюги -- гетерополимеры -- гетерополімери -- кольцевые макромолекулы -- кільцеві макромолекули -- пластмассы -- пластмаси -- полимерные волокна -- полімерні волокна -- полимерные растворы -- полімерні розчини -- белки -- білки -- биополимеры -- біополімери -- нуклеиновые кислоты -- нуклеїнові кислоти -- полимерный клубок -- полімерний клубок -- энтропия -- ентропія -- вулканизация -- вулканізація -- синтетический каучук -- синтетичний каучук -- глобулы -- глобули -- теория рептаций -- теорія рептацій
Анотація: Основы конформационной статистической физики макромолекул, свойства полимерных систем.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Хохлов, Алексей Ремович; Осипьян, Ю. А. \ред.\; Буздин, А. И. \ред.\; Абрикосов, А. А. \ред.\; Боровик-Романов, А. С. \ред.\; Ліфшиц, Ілля Михайлович (фізик-теоретик ; 1917 - 1982) \про нього\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

25.
641.55(075)
Р78


    Ростовський, Володимир Сергійович.
    Фізико-хімічні основи технологій харчових виробництв [] : підручник / В. С. Ростовський ; Полтав. ун-т спожив. кооперації України. - Київ : Кондор, 2017. - 467, [1] с. : фот. кольор., табл. - Дод.: с. 463-467. - ISBN 966-351-080-3 : 280.00 грн
УДК
ББК 36.99я73
Рубрики: Харчові виробництва--Технологічні процеси--Навчальні видання для вищої школи
   Кулінарія--Приготування--Історія--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад харчових продуктів -- білки -- жири -- вуглеводи -- вітаміни -- теплова обробка харчових продуктів -- технологічна обробка продуктів тваринництва -- продукти харчування -- кулінарні вироби
Анотація: Теоретичні основи технологічної обробки харчових продуктів і їх вплив на харчову цінність, дана харктеристика технологічних процесів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Полтавський університет споживчої кооперації України
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

26.
28.072я73
Ф53


    Филиппович, Юрий Борисович.
    Упражнения и задачи по биологической химии [] : учеб. пособие для студентов хим. и биолог. специальностей пед. ин-тов / Ю. Б. Филиппович, Г. А. Севастьянова, Л. И. Щеголева. - 2-е изд., перераб. - М. : Просвещение, 1986. - 144 с. : ил. - Лит.: с. 142. - 0.35 р.
ББК 28.072я73
Рубрики: Біохімія--Задачі--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
аминокислоты -- амінокіслоти -- задачи по биохимии -- задачі з біохімії -- белки -- білки -- биохимия -- біохімія -- биологическая химия -- біологічна хімія -- биологическое окисление -- біологічне окислення -- биоэнергетика -- біоенергетика -- обмен веществ -- обмін речовин -- витамины -- вітаміни -- гормоны -- гормони -- ферменты -- ферменти -- коферменты -- коферменти -- липиды -- ліпіди -- нуклеиновые кислоты -- нуклеїнові кислоти -- пептиды -- пептиди -- углеводы -- вуглеводи
Анотація: Содержатся расчетные задачи и упражнения по биохимическим превращениям, решение которых способствует активной, самостоятельной работе студентов, сознательному усвоению теоретического материала соответствующего курса.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Севастьянова, Галина Андреевна; Щеголева, Людмила Ипатовна
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

27.
637.3:634.58
Т38


   
    Технологія сирного продукту замороженого з додаванням концентрату ядра арахісу [] : монографія / [Обозна М. В. та ін.] ; за ред. П. В. Гурського, Ф. В. Перцевого ; [Сум. нац. аграр. ун-т, Харк. нац. техн. ун-т с.-г. ім. П. Василенка, Економ. ун-т (Вроцлав, Польща), Ун-т "Георге Барициу" (Брашов, Румунія)]. - Суми : Унів. кн., 2016. - 157, [1] с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Скор.: с. 3. - Л-ра: с. 140-157. - ISBN 978-966-680-780-2 : 85.00 грн
УДК
ББК 36.958
Рубрики: Сироварство--Технологія виробництва--Дослідження--Наукові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
стан молочної галузі -- состояние молочной отрасли -- виробництво сирів -- производство сыров -- рослинні компоненти -- растительные компоненты -- рослинні білки -- растительные белки -- зернові компоненти -- зерновые компоненты -- рослинна сирована -- растительное сырье -- модельна система сирного продукту -- модельная система сырного продукта -- зміни вологості -- изменения влажности -- хімічний склад сирного продукту -- химический состав сырного продукта -- біологічна цінність сирного продукту -- биологическая ценность сырного продукта -- властивості сирного продукту -- свойства сырного продукта -- зміна температури плавлення -- смена температуры плавления -- мікроструктура сирного продукту -- микроструктура сырного продукта -- зберігання сирного продукту -- сохранность сырного продукта
Анотація: Спосіб отримання комбінованого молочно-рослинного виробу - м'ягкого сичужного сирного продукту.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Обозна, М. В.; Бідюк, Д. О.; Перцевой, М. Ф.; Гурський, П. В.; Гурський, П. В. \ред.\; Перцева, Ф. В. \ред.\; Сумський національний аграрний університет; Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка; Економічний університет (Вроцлав, Польща); Університет "Георге Барициу" (Брашов, Румунія)
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

28.
664.02(075)
З-91


    Зубар, Надія Миколаївна.
    Теоретичні основи харчових виробництв [] : підручник / Н. М. Зубар. - Київ : Кондор, 2020. - 302, [2] с. : рис., табл. - Літ.: с. 301-302. - ISBN 978-617-7939-15-2 : 310.00 грн
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчові виробництва--Харчові продукти--Технологічні процеси--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
закономірності харчових технологій -- властивості харчових виробництв -- процеси харчових виробництв -- біохімія харчових технологій -- мікробіологія харчових технологій -- білки харчових продуктів -- ліпіди харчових продуктів -- вуглеводи харчових продуктів -- якість харчових продуктів
Анотація: Харчові виробництва: технологічні процеси, функціонально-технологічні властивості основних нутрієнтів та перетворення їх при виробництві харчової продукції.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

29.
641/642(075.8)
Р 78


    Ростовський, Володимир Сергійович.
    Теоретичні основи технології громадського харчування. Загальна частина [] : навч. посіб. / В. С. Ростовський. - Київ : Кондор, 2006. - 197, [3] с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 196-197. - ISBN 966-351-026-9 : 30.00 грн
УДК
ББК 36.99я73
Рубрики: Громадське харчування--Кулінарія--Технологічні процеси--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
теплова обробка продуктів -- білки -- жирові харчові продукти -- вуглеводи -- смак, аромат -- смакові добавки -- овочі -- м'ясо і м'ясопродукти
Анотація: Теоретичні основи та технологічні процеси кулінарної обробки харчових продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

30.
641/642(075.8)
Р78


    Ростовський, Володимир Сергійович.
    Теоретичні основи технології громадського харчування. Загальна частина [] : навч. посібник / В. С. Ростовський. - К. : Кондор, 2016. - 197, [1] с. : рис., табл. - Л-ра: с. 196-197. - ISBN 966-351-026-9 : 100.00 грн
УДК
ББК 36.99я73
Рубрики: Громадське харчування--Кулінарія--Технологічні процеси--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулінарна обробка продуктів -- кулинарная обработка продуктов -- теплова обробка продуктів -- тепловая обработка продуктов -- жири харчових продуктів -- жиры пищевых продуктов -- білки харчових продуктів -- белки пищевых продуктов -- вуглеводи харчових продуктів -- углеводы пищевых продуктов -- вітаміни харчових продуктів -- витамины пищевых продуктов -- барвникові речовини плодів -- красящие вещества плодов -- смак продуктів -- вкус продуктов -- аромат продуктів -- аромат продуктов -- зберігання продуктів -- сохранность продуктов -- продукти рослинного походження -- продукты растительного происхождения -- продукти тваринного походження -- продукты животного происхождения
Анотація: Теоретичні основи кулінарної обробки харчових продуктів та її вплив на їхню харчову цінність, дається характеристика технологічних процесів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

 1-30    31-60   61-90   91-120   121-150   151-175 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)