Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=диетическое питание<.>
Загальна кількість знайдених документів : 35
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-35 
1.
711.455(075.8)
З-13


    Заваріка, Г. М.
    Курортна справа [] : навч. посібник / Г. М. Заваріка ; М-во освіти і науки України. - К. : Центр учбов. л-ри, 2015. - 263, 1 с. : рис., табл. - Термін. слов.: с. 200-205. - Л-ра: с. 206-210. - Дод.: с. 211-263. - ISBN 978-617-673-358-4 : 68.00 грн
УДК
ББК 53.549я73
Рубрики: Курортологія--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
кліматотерапія -- климатотерапия -- класифікація курортів -- классификация курортов -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- бальнеологічні курорти -- бальнеологические курорты -- кліматичні курорти -- климатические курорты -- кліматокумисолікувальні курорти -- климатокумысолечебные курорты -- приморські курорти -- приморские курорты -- курорти Європи -- курорты Европы -- курорти Азії -- курорты Азии -- курорти Африки -- курорты Африки -- курорти Америки -- курорты Америки -- курорти Океанії -- курорты Океании -- курорти України -- курорты Украины -- охорона курортних ресурсів -- охрана курортных ресурсов
Анотація: Еволюція курортів в світі та система організації курортної справи в Україні, основні фактори розвитку курортів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Міністерство освіти і науки України
Примірників всього: 2
ВСМЛ (2)
Свободны: ВСМЛ (2)
Знайти схожі

2.
641.1(075.8)
Н90


   
    Нутриціологія [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Н. В. Дуденко [та ін.] ; за заг. ред. Н. В. Дуденко ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України. - Х. : Світ Книг, 2013. - 560 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 433-559. - ISBN 978-966-2678-13-0 : 160.00 грн
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчові продукти--Навчальні видання для вищої школи
   Нутриціологія--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
загальна нутриціологія -- общая нутрициологии -- харчування людини -- питание человека -- білки у харчуванні людини -- белки в питании человека -- ліпіди у харчуванні людини -- липиды в питании человека -- вуглеводи у харчуванні людини -- углеводы в питании человека -- вуглеводи -- углеводы -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові добавки -- пищевые добавки -- продукти тваринного походження -- продукты животного происхождения -- кондитерські вироби -- кондитерские изделия -- продукти рослинного походження -- продукты растительного происхождения -- генетично-модифіковані продукти -- генетически модифицированные продукты -- будова травної системи -- строение пищеварительной системы -- функції травної системи -- функции пищеварительной системы -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- люди похилого віку -- пожилые люди -- дієтичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Викладено теоретичні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини, харчова та біологічна цінність продуктів, роль генетико-модифікованих продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федірівна; Цихановська, Ірина Василівна; Лазарєва , Тетяна АнатоліЇвна; Дуденко, Н. В. \ред.\; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

3.
612.3(075.8)
Ф50


   
    Фізіологія харчування: практикум [] : навч. посібник / [Павлоцька Л. Ф. та ін.]. - Суми : Унів. книга, 2013. - 151, [1] с. : табл. - Дод.: с.59-149. - Л-ра: с. 150-151. - ISBN 978-966-680-550-1 : 45.00 грн
УДК
ББК 28.073я73 + 51.230я73
Рубрики: Харчування--Фізіологічні процеси--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
травна система -- пищевая система -- нейрогуморальна система регуляції -- нейрогуморальная система регуляции -- добовий раціон харчування -- суточный рацион питания -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- харчування дітей -- питание детей -- питание пожилых людей -- харчування людей похилого віку -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- дієтичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Практикум містить детальний опис лабораторних та лабораторно-практичних занять із складання раціонів харчування різних груп населення, розглядається будова та функції травної системи людини.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Павлоцька, Л. Ф.; Дуденко, Н. В.; Левітін, Є. Я.; Цихановська, І. В.
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

4.
613.2(075.8)
З-91


    Зубар, Надія Миколаївна.
    Фізіологія харчування: практикум [] : навч. посібник / Н. М. Зубар, Ю. В. Руль, М. К. Булгакова. - К. : Центр учбов. л-ри, 2013. - 207, [1] с. : табл. - Дод.: с. 153-204. - Л-ра: с. 205-207. - ISBN 978-611-01-0423-4 : 50.00 грн
УДК
ББК 51.230я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
індивідуальне фактичне харчування -- индивидуальное фактическое питание -- основи раціонального харчування -- основы рационального питания -- диференційоване харчування -- дифференцированное питание -- лікувальне харчування -- лечебное питание -- диетическое питание -- дієтичне харчування
Анотація: Висвітлено сучасний стан наук про харчування, принципи раціонального та адекватного харчування різних категорій населення, фізіологічні основи харчування здорових людей, осіб з групи ризику та хворих.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Руль, Юрій Володимирович; Булгакова, Магда Костянтинівна
Примірників всього: 2
ВСМЛ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВСМЛ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

5.
641.1:613.26
П22


    Пашковский, Анатолий.
    Овощи. Картофель. Грибы (пищевые, диетические, лечебные свойства) [] / Анатолий Пашковский. - Житомир : Рута, 2013. - 389, [3] с. : ил., фото. - Лит.: с. 389. - ISBN 978-617-581-153-5 : 50.00 грн
УДК
ББК 36.996 + 53.51
Рубрики: Дієтотерапія--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
місцеві видання -- местные издания -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- раціональне лікувальне харчування -- рациональное лечебное питание -- овочі в дієтотерапії -- овощи в диетотерапии -- овочі та нітрати -- овощи и нитраты -- протирадіаційна терапія -- противорадиоционная терапия -- переробка овочевої продукції -- переработка овощной продукции -- цукровий діабет -- сахарный диабет
Анотація: В книзі викладено особливості харчових, дієтичних, лікувальних властивостей овочів, картофелю, грибів. Описано косметичні властивості цих культур, їх використання для косметичних масок і лікувальних компресів. Подаються рецепти цілющих овочевих страв для хворих на діабет, новітні методи консервування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)
Знайти схожі

6.
640.43(075.8)
М84


    Мостова, Л. М.
    Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства [] : навч. посібник / Л. М. Мостова, О. В. Новікова. - 2-ге вид. - К. : Ліра, 2012. - 386, [2] с. : іл. - Л-ра: с. 366-367. - Дод.: с. 368-386. - ISBN 978-966-2609-12-7 : 65.00 грн
УДК
ББК 39.99я73
Рубрики: Ресторанна справа--Обслуговування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
підприємства ресторанного господарства -- предприятия ресторанного хозяйства -- обслуговування споживачів -- обслуживание потребителей -- столовий посуд -- столовая посуда -- процес обслуговування -- процесс обслуживания -- якість обслуговування споживачів -- качество обслуживания потребителей -- технологія обслуговування споживачів -- технология обслуживаничя потребителей -- обслуговування банкетів -- обслуживание банкетов -- спеціальні форми обслуговування -- специальные формы обслуживания -- готельно-туристичні комплекси -- гостинично-туристические комплексиы -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- обслуговування студентів -- обслуживание студентов
Анотація: Організація обслуговувння в закладах ресторанного господарства різних типів, вимоги до виробничих та торгових приміщень.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Новікова, О. В.
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

7.
613.2(075.8)
О75


   
    Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Н. В. Дуденко [та ін.]. - Суми : Унів. кн., 2009. - 558 с. : рис., табл. - Дод.: с. 223-554. - Л-ра: с. 555-557. - ISBN 978-966-680-427-6 : 75.00 грн
УДК
ББК 51.230я73
Рубрики: Охорона здоров'я--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
основи фізіології -- основы физиологии -- гігієна харчування -- гигиена питания -- система травлення -- система пищеварения -- особливості харчування за віком -- особенности питания по возрасту -- харчування різних професійних груп населення -- питание разных профессиональных групп населения -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- безпека харчування -- безопасность питания -- основні групи харчових продуктів -- основные группы пищевых продуктов -- санітарно-протиепідеміологічні правила -- санитарно-противоэпидемиологические правила -- норми інормативи в галузі харчування -- нормы и нормативы в области питания
Анотація: Наведено будову та функції системи травлення, показано роль основних харчових речовин у забезпеченні процесів життєдіяльності. Розглянуто нові норми споживання, надана характеристика особливостей харчування різних вікових груп (дітей іпідлітків, людей похилого віку).

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федорівна; Артеменко, Віктор Станіславович; Головко, Микола Павлович; Коваленко, Валентина Олексіївна; Євлаш, Вікторія Владленівна; Горбань, Віктор Григорович
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВСМЛ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (1)
Знайти схожі

8.
579.67(075.8)
М 59


   
    Мікробіологія та фізіологія харчування [] : навч. посібник / В. Д. Малигіна [та ін.]. - К. : Кондор, 2009. - 242 с. : табл., рис. - Л-ра: с.226. - Дод.: с. 227-241. - ISBN 978-966-351-265-5 : 39.00 грн, 54.00 грн, 52.00 грн, 43.00 грн
УДК
ББК 28.473я73
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   Харчування--Фізіологія--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
фізіологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- мікроорганізми -- микроорганизмы -- бактерії -- бактерии -- плісняві гриби -- плесневые грибы -- дріжджі -- дрожжи -- ультрамікроби -- ультрамикробы -- мікрофлора грунту -- микрофлора почвы -- мікрофлора води -- мыкрофлора воды -- мікрофлора повітря -- микрофлора воздуха -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- хвороби тварин -- болезни животных -- харчові продукти -- пищевые продукты -- поживні речовини -- питательные вещества -- діетичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Наведено морфологічні та фізіологічні особливості мікроорганізмів, їх роль у переробці продуктів харчування; визначено основні принципи фізіології харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Малигіна, В.Д.; Ракша-Слюсарева, О.А.; Ракова, В.П.; Оконєчнікова, Л.І.; Багуліна, Т.Р.
Примірників всього: 6
ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Свободны: ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Знайти схожі

9.
616-053.2
К75


    Коцур, Надія Іванівна.
    Основи педіатрії і дитячої гігієни [] : навч. посібник / Н. І. Коцур. - Переяслав-Хмельницький ; Чернівці : Книги-ХХI, 2008. - 632 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 627 -629. - Дод.: с. 520-568. - Слов. мед. термінол.: с. 623-626. - ISBN 966-8653-01-7 : 070.00 грн, 78.00 грн, 078.00 грн, 75.00 грн
УДК
ББК 57.3 + 51.28
Рубрики: Педіатрія--Навчальні видання
   Гігієна--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
історія педіатрії -- история педиатрии -- дитяча гігієна -- детская гигиена -- дошкільні заклади -- дошкольные учреждения -- охорона материнства -- охрана материнсва -- охорона дитинства -- охрана детства -- вікова періодизація -- возрастная периодизация -- зміцнення здоров'я -- укрепление здоровья -- адаптація -- адаптация -- контроль здоров'я -- контроль здоровья -- фізичний розвиток -- физическое развитие -- нервово-психічний розвиток -- нервно-психическое развитие -- харчування дітей -- питание детей -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- санітарно-гігієнічні вимоги -- санитарно-гигиенические требования -- оздоровчий режим -- оздоровительный режим -- фізичне виховання -- физическое воспитание -- загартовування -- закаливание -- нервова система -- нервная система -- органи зору та слуху -- органы зрения и слуха -- опорно-руховий апарат -- опорно-двигательный аппарат -- порушення постави -- нарушения осанки -- плоскостопість -- плоскостопие -- рахіт -- рахит -- органи дихання -- органы дыхания -- алергічні захворювання -- аллергические заболевания -- органи травлення -- органы пищеварения -- ротова порожнина -- ротовая полость -- розлади травлення -- расстройства пищеварения -- кишкові інфекції -- кишечные инфекциии -- гельмінтози -- гельминтозы -- сечостатева система -- мочеполовая система -- серцево-судинна система -- сердечно-сосудистая система -- захворювання шкіри -- заболевания кожи -- інфекційні захворювання -- инфекционные заболевания -- вірусні інфекції -- вирусные инфекции -- респіраторні інфекції -- респираторные инфекции -- туберкульоз -- туберкулез -- дитячий травматизм -- детский травматизм -- перша допомога -- первая помощь -- токсикоінфекції -- токсикоинфекции -- небактеріальне отруєння -- небактериальное отравление -- гігієна обладнання -- гигиена оборудования -- гігієна іграшок -- гигиена игрушек -- гігієна мікроклімату -- гигиена микроклимата -- санітарний режим -- санитарный режим -- медичне обслуговування -- медицинское обслуживание -- санітарно-освітня робота -- санитарно-просветительская работа -- санітарно-гігієнічні вимоги -- санитарно-гигиенические требования
Анотація: Охорона материнства й дитинства в Україні, проблеми здоров'я, фізичного та нервово-психічного розвитку дітей раннього та дошкільного віку, гігіієна окремих органів і систем, профілактика захворювань і перша допомога при нещасних випадках, особливості виховання і навчання дітей в дошкільних закладах.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ
Примірників всього: 5
ВСМЛ (3), ФОНД (2)
Свободны: ВСМЛ (3), ФОНД (2)
Знайти схожі

10.
616.379-008.64
М64


    Мірошниченко, Світлана Анатоліївна.
    Цукровий діабет. Правильне харчування перемагає хворобу [] / С. А. Мірошниченко ; [пер. з рос. І. Г. Данилюка]. - Донецьк : БАО, 2008. - 240 с. : іл. - Авт. зазн. на звороті тит. арк. - ISBN 978-966-338-811-3 : 16.40 грн
УДК
ББК 54.151.602.3
Рубрики: Цукровий діабет--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
гіпоглікемія -- гипогликемия -- інсулінотерапія -- инсулинотерапия -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- дієтичні кондитерські вироби -- диетические кондитерские изделия -- дієтотерапія -- диетотерапия -- салати -- салаты -- перші страви -- первые блюда -- молочні страви -- молочные блюда -- овочеві страви -- овощные блюда -- м'ясні страви -- мясные блюда
Анотація: Сучасні рекомендації з харчування хворих на цукровий діабет, а також унікальні кулінарні рецепти.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Данилюк, І. Г. \пер.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-35 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)