Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=диетическое питание<.>
Загальна кількість знайдених документів : 35
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-35 
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 711.455(075.8)/З-13
Автор(и) : Заваріка Г. М.
Назва : Курортна справа : навч. посібник
Вихідні дані : К.: Центр учбов. л-ри, 2015
Кільк.характеристики :263, 1 с.: рис., табл.
Колективи : Міністерство освіти і науки України
Примітки : Термін. слов.: с. 200-205. - Л-ра: с. 206-210. - Дод.: с. 211-263
ISBN, Ціна 978-617-673-358-4: 68.00 грн
УДК : 711.455(075.8)
ББК : 53.549я73
Предметні рубрики: Курортологія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кліматотерапія--климатотерапия--класифікація курортів--классификация курортов--дієтичне харчування--диетическое питание--бальнеологічні курорти--бальнеологические курорты--кліматичні курорти--климатические курорты--кліматокумисолікувальні курорти--климатокумысолечебные курорты--приморські курорти--приморские курорты--курорти європи--курорты европы--курорти азії--курорты азии--курорти африки--курорты африки--курорти америки--курорты америки--курорти океанії--курорты океании--курорти україни--курорты украины--охорона курортних ресурсів--охрана курортных ресурсов
Анотація: Еволюція курортів в світі та система організації курортної справи в Україні, основні фактори розвитку курортів.
Примірники : всього : ВСМЛ(2)
Вільні : ВСМЛ(2)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.1(075.8)/Н90
Автор(и) : Дуденко, Ніна Василівна, Павлоцька, Лариса Федірівна, Цихановська, Ірина Василівна, Лазарєва , Тетяна АнатоліЇвна
Назва : Нутриціологія : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл.
Вихідні дані : Х.: Світ Книг, 2013
Кільк.характеристики :560 с.: рис., табл.
Колективи : Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Примітки : Бібліогр.: с. 433-559
ISBN, Ціна 978-966-2678-13-0: 160.00 грн
УДК : 641.1(075.8)
ББК : 36-1я73
Предметні рубрики: Харчові продукти
Нутриціологія
Географіч. рубрики:
Анотація: Викладено теоретичні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини, харчова та біологічна цінність продуктів, роль генетико-модифікованих продуктів.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

3.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 612.3(075.8)/Ф50
Автор(и) : Павлоцька Л. Ф., Дуденко Н. В., Левітін Є. Я., Цихановська І. В.
Назва : Фізіологія харчування: практикум : навч. посібник
Вихідні дані : Суми: Унів. книга, 2013
Кільк.характеристики :151, [1] с.: табл.
Примітки : Дод.: с.59-149. - Л-ра: с. 150-151
ISBN, Ціна 978-966-680-550-1: 45.00 грн
УДК : 612.3(075.8)
ББК : 28.073я73 + 51.230я73
Предметні рубрики: Харчування-- Фізіологічні процеси
Географіч. рубрики:
Анотація: Практикум містить детальний опис лабораторних та лабораторно-практичних занять із складання раціонів харчування різних груп населення, розглядається будова та функції травної системи людини.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

4.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/З-91
Автор(и) : Зубар, Надія Миколаївна, Руль, Юрій Володимирович, Булгакова, Магда Костянтинівна
Назва : Фізіологія харчування: практикум : навч. посібник
Вихідні дані : К.: Центр учбов. л-ри, 2013
Кільк.характеристики :207, [1] с.: табл.
Примітки : Дод.: с. 153-204. - Л-ра: с. 205-207
ISBN, Ціна 978-611-01-0423-4: 50.00 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.230я73
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): індивідуальне фактичне харчування--индивидуальное фактическое питание--основи раціонального харчування--основы рационального питания--диференційоване харчування--дифференцированное питание--лікувальне харчування--лечебное питание--диетическое питание--дієтичне харчування
Анотація: Висвітлено сучасний стан наук про харчування, принципи раціонального та адекватного харчування різних категорій населення, фізіологічні основи харчування здорових людей, осіб з групи ризику та хворих.
Примірники : всього : ВСМЛ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВСМЛ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.1:613.26/П22
Автор(и) : Пашковский, Анатолий
Назва : Овощи. Картофель. Грибы (пищевые, диетические, лечебные свойства)
Вихідні дані : Житомир: Рута, 2013
Кільк.характеристики :389, [3] с.: ил., фото
Примітки : Лит.: с. 389
ISBN, Ціна 978-617-581-153-5: 50.00 грн
УДК : 641.1:613.26
ББК : 36.996 + 53.51
Предметні рубрики: Дієтотерапія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): місцеві видання--местные издания--дієтичне харчування--диетическое питание--раціональне лікувальне харчування--рациональное лечебное питание--овочі в дієтотерапії--овощи в диетотерапии--овочі та нітрати--овощи и нитраты--протирадіаційна терапія--противорадиоционная терапия--переробка овочевої продукції--переработка овощной продукции--цукровий діабет--сахарный диабет
Анотація: В книзі викладено особливості харчових, дієтичних, лікувальних властивостей овочів, картофелю, грибів. Описано косметичні властивості цих культур, їх використання для косметичних масок і лікувальних компресів. Подаються рецепти цілющих овочевих страв для хворих на діабет, новітні методи консервування.
Примірники :КР(1)
Вільні : КР(1)
Знайти схожі

6.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 640.43(075.8)/М84
Автор(и) : Мостова Л. М., Новікова О. В.
Назва : Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства : навч. посібник . -2-ге вид.
Вихідні дані : К.: Ліра, 2012
Кільк.характеристики :386, [2] с.: іл.
Примітки : Л-ра: с. 366-367. - Дод.: с. 368-386
ISBN, Ціна 978-966-2609-12-7: 65.00 грн
УДК : 640.43(075.8)
ББК : 39.99я73
Предметні рубрики: Ресторанна справа-- Обслуговування
Географіч. рубрики:
Анотація: Організація обслуговувння в закладах ресторанного господарства різних типів, вимоги до виробничих та торгових приміщень.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/О75
Автор(и) : Дуденко, Ніна Василівна, Павлоцька, Лариса Федорівна, Артеменко, Віктор Станіславович, Головко, Микола Павлович, Коваленко, Валентина Олексіївна, Євлаш, Вікторія Владленівна, Горбань, Віктор Григорович
Назва : Основи фізіології та гігієни харчування : підручник для студ. вищ. навч. закл.
Вихідні дані : Суми: Унів. кн., 2009
Кільк.характеристики :558 с.: рис., табл.
Примітки : Дод.: с. 223-554. - Л-ра: с. 555-557
ISBN, Ціна 978-966-680-427-6: 75.00 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.230я73
Предметні рубрики: Охорона здоров'я
Географіч. рубрики:
Анотація: Наведено будову та функції системи травлення, показано роль основних харчових речовин у забезпеченні процесів життєдіяльності. Розглянуто нові норми споживання, надана характеристика особливостей харчування різних вікових груп (дітей іпідлітків, людей похилого віку).
Примірники : всього : ФОНД(1), ВСМЛ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВСМЛ(1)
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 579.67(075.8)/М 59
Автор(и) : Малигіна В.Д., Ракша-Слюсарева О.А., Ракова В.П., Оконєчнікова Л.І., Багуліна Т.Р.
Назва : Мікробіологія та фізіологія харчування : навч. посібник
Вихідні дані : К.: Кондор, 2009
Кільк.характеристики :242 с.: табл., рис.
Примітки : Л-ра: с.226. - Дод.: с. 227-241
ISBN, Ціна 978-966-351-265-5: 39.00, 54.00, 52.00, 43.00, грн
УДК : 579.67(075.8)
ББК : 28.473я73
Предметні рубрики: Мікробіологія
Харчування-- Фізіологія
Анотація: Наведено морфологічні та фізіологічні особливості мікроорганізмів, їх роль у переробці продуктів харчування; визначено основні принципи фізіології харчування.
Примірники : всього : ФОНД(2), ЧЗ(2), ВВ(2)
Вільні : ФОНД(2), ЧЗ(2), ВВ(2)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 616-053.2/К75
Автор(и) : Коцур, Надія Іванівна
Назва : Основи педіатрії і дитячої гігієни : навч. посібник
Вихідні дані : Переяслав-Хмельницький; Чернівці: Книги-ХХI, 2008
Кільк.характеристики :632 с.: рис., табл.
Примітки : Л-ра: с. 627 -629. - Дод.: с. 520-568. - Слов. мед. термінол.: с. 623-626
ISBN, Ціна 966-8653-01-7: 070.00, 78.00, 078.00, 75.00, грн
УДК : 616-053.2 + 613.95
ББК : 57.3 + 51.28
Предметні рубрики: Педіатрія
Гігієна
Географіч. рубрики:
Анотація: Охорона материнства й дитинства в Україні, проблеми здоров'я, фізичного та нервово-психічного розвитку дітей раннього та дошкільного віку, гігіієна окремих органів і систем, профілактика захворювань і перша допомога при нещасних випадках, особливості виховання і навчання дітей в дошкільних закладах.
Примірники : всього : ВСМЛ(3), ФОНД(2)
Вільні : ВСМЛ(3), ФОНД(2)
Знайти схожі

10.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 616.379-008.64/М64
Автор(и) : Мірошниченко, Світлана Анатоліївна
Назва : Цукровий діабет. Правильне харчування перемагає хворобу
Вихідні дані : Донецьк: БАО, 2008
Кільк.характеристики :240 с.: іл.
Примітки : Авт. зазн. на звороті тит. арк.
ISBN, Ціна 978-966-338-811-3: 16.40 грн
УДК : 616.379-008.64
ББК : 54.151.602.3
Предметні рубрики: Цукровий діабет
Географіч. рубрики:
Анотація: Сучасні рекомендації з харчування хворих на цукровий діабет, а також унікальні кулінарні рецепти.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

11.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/П 12
Автор(и) : Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В., Димитрієвич Л.Р.
Назва : Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів : навч. посібник
Вихідні дані : Суми: Унів. кн., 2007
Кільк.характеристики :441 с
Примітки : Л-ра: с. 438-440
ISBN, Ціна 978-966-680-347-7: 095.30, 052.00, грн
УДК : 613.2(075.8) + 577(075.8)
ББК : 51.23я73 + 28.072я73
Предметні рубрики: Гігієна харчування-- Харчові продукти-- Безпека
Географіч. рубрики:
Анотація: Гігієна харчування людини з урахуванням вікових та фізіологічних особливостей на тлі шкідливих чинників.
Примірники : всього : ФОНД(2), ВСМЛ(1)
Вільні : ФОНД(2), ВСМЛ(1)
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання : 63/В53
Автор(и) : Котелевич В. А., Федотов В. С.
Назва : Щодо корисності кролятини для населення у змінених екологічних умовах Поліського регіону
Колективи : Державний вищий навчальний заклад "Державний агроекологічний університет"
Місце публікування : Вісник ДАУ: науково-теоретичний збірник/ ДВНЗ "Держ. агроекол. ун-т"; голов. ред. А. С. Малиновський ; наук. ред.: П. П. Надточій, І. М. Євтушок ; ред. англомов. текстів: Е. Ф. Маліновський, І. М. Гадзевич, О. Д. Кабаченко. - Житомир: ДАУ, 2007. - Вип. № 2 (19), т. 1. - С. 30-33 (Шифр 63/В 11-766201)
Примітки : Л-ра в кінці ст.
УДК : 63 + 378(477.42)
ББК : 4 + 74.58(4УКР-4ЖИТ)
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Кролі --Житомирська область
Географіч. рубрики: Житомирська область-- Харчові продукти-- Кролі
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): наслідки чорнобильської катастрофи--последствия чернобыльской катастрофы--дієтичне харчування--диетическое питание
Анотація: Біологічна цінність кролятини та її роль у дієтичному харчуванні населення Житомирщини постраждалого від наслідків Чорнобильської катастрофи. Дослідження проведено на базі приватного господарства в с. Глибочиця Житомирського району з метою порівняльного аналізу якості м'яса кролів різних порід, різних вікових груп, обгрунтування доцільності вирощування відповідної породи.
Знайти схожі

13.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.5/И86
Назва : Искусная хозяйка. 365 меню на каждый день . -3-е изд., доп.
Вихідні дані : Москва: Махаон, 2005
Кільк.характеристики :784 с.: фот. цв.
Примітки : Алф.-предм. указ.: с. 770-784
ISBN, Ціна 5-18-000601-5: 50.00 грн
УДК : 641.5
ББК : 36.997
Предметні рубрики: Кулінарія-- Домашнє приготування-- Рецептура
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): диетическое питание--дієтичне харчування--завтраки--сніданки--обеды--обіди--ужины--вечері--фрукты--фрукти--овощные блюда--овочеві блюда--мясні страви--мясные блюда--рыбные блюда--рибні страви--страви з яєць--блюда из яиц--сезонные продукты--сезонні продукти--кулинарное мастерство
Анотація: Ежедневные завтраки, обеды, ужины: рецепты вкусных блюд на каждый день года с учетом времени года, праздничных и выходных дней.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

14.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.24/В75
Автор(и) : Воронцова, Галина
Назва : Диета по-кремлевски. Лучший способ сбросить вес!
Вихідні дані : СПб.: Невский проспект, 2005
Кільк.характеристики :123, [5] с.: табл.
Серія: Диета красоты и здоровья
ISBN, Ціна 5-94371-877-Х: 8.00 грн
УДК : 613.24
ББК : 36.996
Предметні рубрики: Дієтотерапія-- Дієтична кулінарія
Географіч. рубрики:
Анотація: Самая популярная в этом году диета - по-кремлевски. Потому что она действительно работает. Потому что она проста, не требует больших затрат, легка в осуществлении и практически не ограничивает никаких продуктов.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

15.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 54.151.602.3/Д66
Назва : Домашнее лечение сахарного диабета
Вихідні дані : Киев: А.С.К., 2002
Кільк.характеристики :112 с.: табл.
Серія: Азбука здоровья
ISBN, Ціна 966-539-368-5: 1.60 р.
ББК : 54.151.602.3
Предметні рубрики: Цукровий діабет-- Лікування
Географіч. рубрики:
Анотація: Рассмотрены основные методы лечения сахарного диабета в домашних условиях. Даны практические советы, представлены справочные материалы. Особое внимание уделено организации сбалансированного и разнообразного питания, а также фитотерапии и гимнастике.
Примірники : всього : АБ(1), ФОНД(2)
Вільні : АБ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

16.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.1(2)2/О-95
Назва : Очищение и лечение проростками зерновых культур
Вихідні дані : Донецк: БАО, 2002
Кільк.характеристики :32 с
ISBN, Ціна 966-548-479-6: 1.20 грн
ББК : 51.1(2)2
Предметні рубрики: Народна медицина
Географіч. рубрики:
Анотація: Веками человечество пыталось отыскать рецепт идеальной пищи. Этой пищей оказались проростки зерновых культур, употребляя которые можно не только излечить целый ряд недугов, но и предупредить возникновение многих заболеваний.
Примірники : всього : ФОНД(2)
Вільні : ФОНД(2)
Знайти схожі

17.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.230/В84
Назва : Все о раздельном питании
Вихідні дані : Донецк: БАО, 2001
Кільк.характеристики :192 с.: табл.
ISBN, Ціна 966-548-295-5: 7.50 грн
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Роздільне харчування
Анотація: О системе раздельного питания.
Примірники :ВСМЛ(1)
Вільні : ВСМЛ(1)
Знайти схожі

18.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 54.132/С81
Автор(и) : Ильиченко А. А., Соколова Г. Н., Григорьев К. И., Запруднов А. М.
Назва : Сто вопросов о желудке
Вихідні дані : Москва: Изд. дом журн. "Здоровье", 2001
Кільк.характеристики :64 с.: ил.
Серія: Не болей: прил. к журн. "Здоровье"; № 6
Примітки : Авт. зазначено наприкінці кн.
Ціна : 5.62 грн
ББК : 54.132
Предметні рубрики: Хвороби органів травлення
Географіч. рубрики:
Анотація: Рассмотрены этиология и патогенез, лечение и профилактика заболеваний желудочно-кишечного тракта.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

19.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.230/С51
Автор(и) : Смоляр, Владимир Иванович
Назва : Оздоровительное питание (с рецептами натуропатической кухни)
Вихідні дані : Киев: Здоров’я, 1999
Кільк.характеристики :183 с.: рис., табл.
ISBN, Ціна 5-341-02739-8: 2.00 грн
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): рациональное питание--сбалансированное питание--збалансоване харчування--целебные плоды--цілющі плоди--витамины весной--вітаміни весною--природное питание--природне харчування--диетическое питание--дієтичне харчування--натуропатическая кухня--натуропатична кухня--здоровое питание--здорове харчування--методы очищения организма--методи очищення організму--страви багаті водою--пища багатая водой--меню українців--меню украинцев
Анотація: Рассказывается о правильном питании с учетом народных традиций, приведена его новая концепция.
Примірники : всього : ВВ(4), ФОНД(2)
Вільні : ВВ(4), ФОНД(2)
Знайти схожі

20.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.204/О-80
Назва : От болезни к здоровью
Вихідні дані : Днепропетровск: Росток, 1995
Кільк.характеристики :389 с.: рис.
ISBN, Ціна 5-7707-6818-5: 280000.00 крб
ББК : 51.204
Предметні рубрики: Здоров'я населення
Географіч. рубрики:
Анотація: В книге представлена информация о деятельности человеческого организма, методы самомассажа, водолечение, гидротерапия, лечебное питание и др.
Примірники : всього : ФОНД(2)
Вільні : ФОНД(2)
Знайти схожі

 1-20    21-35 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)