Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Цінні та рідкісні видання ЖОУНБ ім. О. Ольжича (1)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=лікувальне харчування<.>
Загальна кількість знайдених документів : 37
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-37 
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 53.51/А35
Назва : Азбука харчування. Лікувальне харчування : [довідник]
Вихідні дані : Львів: Світ, 1991
Кільк.характеристики :208 с
Примітки : Літ.: с. 202
ISBN, Ціна 5-11-000932-5: 6.00 крб
ББК : 53.51
Предметні рубрики: Лікувальне харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Викладені загальні принципи лікувального харчування та вплив харчових чинників на процеси одужання.
Примірники : всього : ВСМЛ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВСМЛ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.56-046.23/Б87
Автор(и) : Бренц, Мелита Яновна, Сизова, Нина Петровна
Назва : Технология приготовления диетических блюд : учебник . -2-е изд., перераб. и доп.
Вихідні дані : Москва: Экономика, 1983
Кільк.характеристики :176 с.: табл.
Ціна : 0.35 р.
УДК : 641.56-046.23
ББК : 36.996я72
Предметні рубрики: Дієти-- Харчові продукти-- Рецептура
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): диетическая кулинария--лечебное питание--лікувальне харчування--лечебные диеты--лікувальні дієти--организация диетического питания--організація дієтичного харчування--рецепты диетических блюд--рецепти дієтичних страв
Анотація: Рассматриваются основы лечебного питания, приемы и способы кулинарной обработки продуктов в соответствии с требованиями диетического питания.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(2)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

3.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/В75
Автор(и) : Воробьев, Рудольф Ильич
Назва : Питание и здоровье
Вихідні дані : Москва: Медицина, 1990
Кільк.характеристики :160 с.: ил.
Серія: Научно-популярная медицинская литература
Примітки : Прил.: с. 143-155
ISBN, Ціна 5-225-00359-1: 8.00, 0.40 р, грн
УДК : 613.2
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): рациональное питание--раціональне харчування--диетология--дієтологія--гигиена питания--гігієна харчування--лечебное питание--лікувальне харчування
Анотація: В книге рассказывается о значении питания для жизнедеятельности организма. Читатели узнают, как правильно питаться, чтобы сохранить здоровье и работоспособность, о пользе и вреде витаминов, мясной, жирной и сладкой пищи при нерациональном их потреблении.
Примірники : всього : ФОНД(2), АБ(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(2), АБ(1), ВВ(1)
Знайти схожі

4.

Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/Г46
Автор(и) : Аністратенко Т. І., Білко Т. М., Благодарова О. В., Бутильська Н. О.
Назва : Гігієна харчування з основами нутриціології: підручник : у 2 кн./ за ред. В. І. Ципріяна. Кн. 1
Вихідні дані : К.: Медицина, 2007 - 2007
Кільк.характеристики :528 с.: табл.
Примітки : Л-ра в кінці глав
ISBN, Ціна 966-8144-52-X: 148.80 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.23я73
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Грунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів.
Примірники : всього : ФОНД(2)
Вільні : ФОНД(2)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.230/Г95
Автор(и) : Гурвич М. М.
Назва : Как быть здоровым, или семь правил домашней диеты
Вихідні дані : М.: Панорама, 1991
Кільк.характеристики :64 с.: табл.
Серія: Для дома, для семьи
ISBN, Ціна 5-85220-151-0: 1.10 р.
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Анотація: Рассказывается об основных правилах рационального и лечебного питания, излагаются современные взгляды на вегетарианство.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

6.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.230/Г 95
Автор(и) : Гурвич, Михаил Меерович
Назва : Диетология для всех
Вихідні дані : М.: Медицина, 1992
Кільк.характеристики :160 с.: ил.
Серія: Научно-популярная медицинская литература
ISBN, Ціна 5-225-00414-8: 14.50 крб
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): дієтологія--травлення--пищеварение--продукты питания--продукти харчування--несовместимые продукты--несумісні продукти--вегетарианство--вегетаріанство--лечебное голодание--лікувальне голодування--лечебное питание--лікувальне харчування--режим питания--режим харчування
Анотація: Освещены вопросы питания здорового и больного человека.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 54.151.602.3/Д66
Назва : Домашнее лечение сахарного диабета
Вихідні дані : Киев: А.С.К., 2002
Кільк.характеристики :112 с.: табл.
Серія: Азбука здоровья
ISBN, Ціна 966-539-368-5: 1.60 р.
ББК : 54.151.602.3
Предметні рубрики: Цукровий діабет-- Лікування
Географіч. рубрики:
Анотація: Рассмотрены основные методы лечения сахарного диабета в домашних условиях. Даны практические советы, представлены справочные материалы. Особое внимание уделено организации сбалансированного и разнообразного питания, а также фитотерапии и гимнастике.
Примірники : всього : АБ(1), ФОНД(2)
Вільні : АБ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

8.


    (Вільних примірників немає)
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.230/Д83
Автор(и) : Дунаевский, Генрих Аврамович, Эйдинов, Яков Борисович
Назва : Диетические продукты
Вихідні дані : Киев: Здоровья, 1988
Кільк.характеристики :160 с.: табл.
Серія: Библиотека практического врача. Лечебное питание
Примітки : Лит.: с. 152-159
ISBN, Ціна 5-311-00057-0: 0.45 р.
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Дієти-- Харчові продукти
Анотація: В пособии представлены классификация диетических продуктов по химическому составу и механизму их лечебного действия.
Примірники :
Знайти схожі

9.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.230я2/Д83
Автор(и) : Дунаевский, Генрих Аврамович, Попик, Светлана Яковлевна
Назва : Овощи и фрукты в питании здорового и больного человека
Вихідні дані : Киев: Здоровья, 1990
Кільк.характеристики :160 с.: табл.
Примітки : Прил.: 126-151. - Лит.: с. 152-157
ISBN, Ціна 5-311-00422-3: 0.60 р.
ББК : 51.230я2
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Анотація: Справочное пособие раскрывает значение овощей и фруктов в рациональном питании здорового и больного человека. Приведены сведения о химическом составе и энергетической ценности овощей и фруктов.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

10.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 54.151.602.3/Е91
Автор(и) : Ефимов, Андрей Семенович, Щербак, Александр Викторович, Ткачук, Юрий Васильевич
Назва : Сахарный диабет: проблемы наших дней
Вихідні дані : Киев: Наук. думка, 1991
Кільк.характеристики :156 с.: ил.
Примітки : Прил.: с. 139-150. - Лит.: с. 151-152
ISBN, Ціна 5-12-00-1960-9: 3.50 крб
ББК : 54.151.602.3
Предметні рубрики: Цукровий діабет
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): сахарный диабет--цукровий діабет--история сахарного диабета--історія цукрового діабету--ятрогенный диабет--ятрогенний діабет--диетотерапия--дієтотерапія--лечебное питание--лікувальне харчування--фитотерапия--фітотерапія--инсулин--інсулін--нетрадиционное лечение--нетрадиційне лікування--профилактика диабета--профілактика діабету--лечение сахарного диабета--лікування цукрового діабету
Анотація: В популярной форме рассказано о самом распространенном эндокринном заболевании - сахарном диабете.
Примірники :АБ(1)
Вільні : АБ(1)
Знайти схожі

11.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/З91
Автор(и) : Зубар, Надія Миколаївна
Назва : Основи фізіології та гігієни харчування : підручник для студ. вищ. навч. закл.
Вихідні дані : К.: Центр учбов. л-ри, 2010
Кільк.характеристики :332 с.: табл., рис.
Примітки : Глосарій: с. 254-261. - Л-ра: с. 262-263. - Дод.: с. 264-330
ISBN, Ціна 978-966-364-996-2: 96.00 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.23я73
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив іжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВСМЛ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВСМЛ(1)
Знайти схожі

12.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/З-91
Автор(и) : Зубар, Надія Миколаївна
Назва : Основи фізіології та гігієни харчування : підручник
Вихідні дані : Київ: Кондор, 2018
Кільк.характеристики :442, [2] с.: рис., табл.
Примітки : Термінолог. слов.: с.312-320. - Літ.: с. 321-322. - Дод.: с. 323-442
ISBN, Ціна 978-617-7582-90-7: 290.00 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.23я73
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): харчування людини--фізіологія процесів травлення--фізіологічні функції організму--білки--амінокислоти--ліпіди--вуглеводи--вітаміни--мінеральні речовини--норми харчування--лікувальне харчування--харчові продукти--дієтичне харчування
Анотація: Фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, вибір харчових продуктів, та складання раціонів харчування.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

13.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/З-91
Автор(и) : Зубар, Надія Миколаївна, Руль, Юрій Володимирович, Булгакова, Магда Костянтинівна
Назва : Фізіологія харчування: практикум : навч. посібник
Вихідні дані : К.: Центр учбов. л-ри, 2013
Кільк.характеристики :207, [1] с.: табл.
Примітки : Дод.: с. 153-204. - Л-ра: с. 205-207
ISBN, Ціна 978-611-01-0423-4: 50.00 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.230я73
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): індивідуальне фактичне харчування--индивидуальное фактическое питание--основи раціонального харчування--основы рационального питания--диференційоване харчування--дифференцированное питание--лікувальне харчування--лечебное питание--диетическое питание--дієтичне харчування
Анотація: Висвітлено сучасний стан наук про харчування, принципи раціонального та адекватного харчування різних категорій населення, фізіологічні основи харчування здорових людей, осіб з групи ризику та хворих.
Примірники : всього : ВСМЛ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВСМЛ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

14.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.230/З-91
Автор(и) : Зубков, Олександр Іванович
Назва : Аптека на вашому столі
Вихідні дані : Київ: Т-во "Знання" УРСР, 1989
Кільк.характеристики :64 с
Серія: Серія 8: Наука і життя; № 2
Примітки : Літ.: с. 64
Ціна : 0.15 р.
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Народна медицина-- Дієти
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): лікувальне харчування--харчові волокна--рослинні стимулятори--дикоростучі їстівні рослини
Анотація: Значення лікарських рослин, які поповняють продукти нашого харчування.
Примірники : всього : ВВ(2)
Вільні : ВВ(2)
Знайти схожі

15.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.204.5/И30
Автор(и) : Йенсен, Бернар
Назва : Секс, любовь и питание
Паралельн. назви :Sex, love & nutrition
Вихідні дані : Москва: Крон-Пресс, 1995
Кільк.характеристики :268, [4] с.: рис., табл.
ISBN, Ціна 5-232-00009-8: 220000.00 крб
ББК : 51.204.5
Предметні рубрики: Сексологія
Раціональне харчування
Анотація: Доктор Б. Йенсен, крупнейший американский специалист по лечебному питанию, рассказывает как покончить со старой жизнью, несущей болезни, печаль и разочарования, и вступить в волшебное царство секса.
Примірники : всього : ВСМЛ(1), ФОНД(2)
Вільні : ВСМЛ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

16.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 633.88/К27
Автор(и) : Кархут, Василь Володимирович
Назва : Ліки навколо нас : [довід.] . -4-те вид.
Вихідні дані : Київ: Здоров'я, 2001
Кільк.характеристики :232 с : кол. іл.
Примітки : Алф.-предм. покажч.: с. 202-233
ISBN, Ціна 5-311--02531-X: 7.00, 8.00, 10.00, грн
УДК : 633.88
ББК : 53.592
Предметні рубрики: Фітотерапія-- Лікарські рослини
Географіч. рубрики:
Анотація: Про найпоширеніші у медичній практиці лікарські рослини, способи їх заготовки, обробки, зберігання та застосування.
Примірники : всього : ФОНД(1), БГ(1), ВВ(4), КР(1), ВСМЛ(1)
Вільні : ФОНД(1), БГ(1), ВВ(4), КР(1), ВСМЛ(1)
Знайти схожі

17.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.56/К 53
Назва : Книга о вкусной и здоровой пище . -9-е изд., стереотип.
Вихідні дані : Москва: Агропромиздат, 1989
Кільк.характеристики :384 с.: рис., табл., фот. цв.
ISBN, Ціна 5-10-002146-2: 6.10 р.
УДК : 641.56
ББК : 36.99
Предметні рубрики: Домашня кулінарія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): домашняя кулинария--питание и здоровье--харчування і здоров'я--закуски--салаты--салати--супы--супи--мясные блюда--м'ясні страви--соусы--соуси--рыбные блюда--рибні страви--молочные блюда--молочні страви--яичные блюда--страви з яєць--овощные блюда--овочеві страви--мучные блюда--борошняні страви--крупяные блюда--страви з круп--изделия из теста--вироби з тіста--сладкие блюда--солодкі страви--напитки--напої--домашнее консервирование--домашнє консервування--детское питание--дитяче харчування--лечебное питание--лікувальне харчування
Анотація: Книга - справочное пособие по приготовлению домашней пищи - содержит современные данные науки о питании, полезные сведения о пищевых продуктах. рецепты приготовления разнообразных блюд.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

18.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 53.51/М22
Автор(и) : Мамчур, Федір Іванович
Назва : Овочі і фрукти в нашому харчуванні
Вихідні дані : Ужгород: Карпати, 1988
Кільк.характеристики :198 с.: іл.
Примітки : Літ.: с. 197-198. - Алф. покажч. укр. назв: с. 199-200. - Алф. покажч. лат. назв: с. 201
ISBN, Ціна 5-7757-0050-3: 1.20 р.
ББК : 53.51
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Про вплив біологічно активних речовин овочів, городньої зелені, фруктів, ягід та грибів на організм людини, дає практичні поради по їх застосуванню у профілактиці та лікуванні хвороб, а також у раціональному харчуванні та косметиці.
Примірники : всього : ВВ(2)
Вільні : ВВ(2)
Знайти схожі

19.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/М80
Автор(и) : Морозкина, Татьяна Сергеевна, Шкребнева И. И.
Назва : Питание для здоровья и во вред
Вихідні дані : Минск: Полымя, 1991
Кільк.характеристики :79 с.: ил.
ISBN, Ціна 5-345-00563-X: 2.00 р.
УДК : 613.2
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Харчування
Анотація: В популярной форме изложены вопросы рационального питания.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

20.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 36.997/О-23
Назва : Образцовая кухня и практическая школа домашнего хозяйства. 3000 рецептов . -Репр. воспроизведение изд. 1892 года.
Вихідні дані : Москва: Голос, 1991
Кільк.характеристики :736 с.: рис.
Примітки : Алф. указ.: с. 716-735
ISBN, Ціна 5-7055-0843-5: 29.00, 29.00 крб, 15.00 грн., крб
ББК : 36.997
Предметні рубрики: Кулінарія-- Домашнє приготування-- Рецептура
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кулинария--горячие жидкие блюда--гарячі рідкі страви--холодные жидкие блюда--холодні рідкі страви--мясные блюда--м'ясні страви--рыбные блюда--рибні страви--мучные блюда--борошняні страви--блюда из круп--страви із крупи--яичные блюда--страви із яєць--молочные блюда--молочні страви--овощные блюда--овочеві страви--сладкие блюда--солодкі страви--напитки--напої--лечебное питание--лікувальне харчування--пищевая косметика--харчова косметика--фальсификация продуктов--фальсифікація продуктів
Анотація: Самая популярная в прошлом среди кулинаров книга "Образцовая кухня" даст любой хозяйке возможность комфортабельно устроить домашнюю жизнь, научиться готовить.
Примірники : всього : ВВ(2), ФОНД(2)
Вільні : ВВ(2), ФОНД(2)
Знайти схожі

 1-20    21-37 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)