Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=мінеральні речовини<.>
Загальна кількість знайдених документів : 29
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-29 
1.
636.084
З-63


    Зинченко, Леонид Иванович.
    Минерально-витаминное питание коров [] / Л. И. Зинченко, И. Е. Погорелова. - Л. : Колос, 1980. - 80 с. : табл. - (Библиотечка животновода). - Лит.: с. 79. - 0.20 р.
УДК
ББК 46.0-4
Рубрики: Годівля тварин--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
минеральные вещества -- мінеральні речовини -- витамины -- вітаміни -- жирорастворимые витамины -- жиророзчинні вітаміни -- обмен веществ -- обмін речовин -- взаимосвязь минеральных веществ -- взаємозв'язок мінеральних речовин -- минеральные вещества и продуктивность животных -- мінеральні речовини і продуктивність тварин -- минерально-витаминные добавки -- мінерально-вітамінні добавки
Анотація: Рассказывается о роли в организме молочных коров минеральных веществ, приводятся данные о значении витаминов, о их содержании в кормах и о последствиях недостаточности витаминов и минеральных веществ.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Погорелова, Инна Евгеньевна
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

2.
636.087.7(03)
К66


   
    Кормові і біологічно активні добавки для сільськогосподарських тварин [] : довідник / [С. М. Паєнок та ін.]. - Л. : Каменяр, 1983. - 174 с. : табл. - Л-ра: с. 171-172. - 0.70 р
УДК
ББК 45.451.2я2
Рубрики: Корми--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
вітаміни -- витамины -- ферменти -- ферменты -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- амінокислоти -- аминокислоты -- кормові лікарські засоби -- кормовые лекарственные средства -- азотисті речовини -- азотистые вещества -- амідоконцентратні добавки -- амидоконцентратные добавки -- премікси -- премиксы
Анотація: У довіднику містяться дані про кормові добавки і біологічно активні речовини.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Паєнок, Станіслав Мартинович; Калачнюк, Григорій Іванович; Лагодюк, Петро Захарович; Пупин, Ілля Григорович
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

3.
636.087
О-66


    Орлинский, Борис Сергеевич.
    Добавки и премиксы в рационах [] / Б. С. Орлинский. - М. : Россельхозиздат, 1984. - 174 с. : табл. - Лит.: с. 171-172. - 0.50 р.
УДК
ББК 45.45
Рубрики: Годівля тварин--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
минеральные вещества -- мінеральні речовини -- витамины -- вітаміни -- аминокислоты -- амінокислоти -- ферментные препараты -- ферментні препарати -- кормовые препараты антибиотиков -- кормові препарати антибіотиків -- комплексные биологически активные добавки -- комплексні біологічно активні добавки -- премиксы -- премікси
Анотація: Характеризуется влияние используемых при кормлении сельскохозяйственных животных минеральных, витаминных, аминокислотных, ферментных добавок, антибиотиков, а также премиксов, вводимых в комбикорма, на эффективность их использования и увеличение живой массы прироста.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

4.
51.23
В75


    Воробьев, Василий Иванович.
    Живая химия [] : (обмен веществ - основа жизни) / В. И. Воробьев, Р. И. Воробьев. - Москва : Знание, 1985. - 96 с. - (Народный университет. Факультет здоровья ; № 2, 1985 г.). - Прил.: с. 95. -
ББК 51.23
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
   Обмін речовин--Популярні видання

Кл.слова (ненормовані):
обмен веществ -- обмін речовин -- рациональное питание -- раціональне харчування -- жировой обмен -- жировий обмін -- углеводный обмен -- вуглеводний обмін -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- ожирение -- ожиріння -- диеты -- дієти -- профилактика заболеваний -- профілактика захворювань
Анотація: Рассказывается о фундаментальном значении для жизни обмена веществ, роли ингредиентов пищи - белков, жиров, углеводов и других в обменных процессах, о связи возникновения ряда заболеваний с нарушением питания.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Воробьев, Рудольф Ильич
Свободных экз. нет
Знайти схожі

5.
664.05(038)
Б 63


   
    Биологически активные вещества пищевых продуктов [] : справочник / [В. В. Петрушевский и др.]. - Киев : Техніка, 1985. - 127 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 118-121. - Предм. указ.: с. 122-125. - 1.10 р.
УДК
ББК 36-1
Рубрики: Харчові продукти--Біологічно активні речовини--Хімічний склад--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
углеводы -- вуглеці -- липиды растительных продуктов -- ліпіди рослинних продуктів -- белки растительных продуктов -- білки рослинних продуктів -- нуклеиновые кислоты -- нуклеїнові кислоти -- пурины -- пуріни -- витамины -- вітаміни -- флавоноиды -- флавоноїди -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- обогащение хлеба -- збагачення хліба -- добавки в макаронных изделиях -- добавки в макаронні вироби -- мука из травы клевера -- мука із трави конюшини -- сухой яблочный порошок -- сухий яблучний порошок -- пищевые белки -- харчові білки -- мальтоза -- лактоза -- глутаминовая кислота -- глутамінова кислота -- фруктоза -- лимонниковый сахар -- лимонниковий цукор -- пектины -- пектини -- фосфатиды -- фосфатиди -- токсические вещества -- токсичні речовини
Анотація: Приведены химический состав многих видов растений, плодов, семян и производимых из них продуктов питания; дана характеристика биологически активных веществ растений, показано их влияние на организм человека.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Петрушевский, Вячеслав Витальевич; Казаков, Анатолий Леонидович; Бандюкова, Валентина Аршаковна; Карпович, Николай Сергеевич
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

6.
630*17
П30


    Петрова, Вера Петровна.
    Биохимия дикорастущих плодово-ягодных растений [] / В. П. Петрова. - Киев : Вища шк., 1986. - 287 с. : табл., фот. цв. - Лит.: с. 266-286. - 2.80 р.
УДК
ББК 43.8
Рубрики: Плодоягідні--Наукові видання
   Дикорослі рослини--Наукові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
пищевая ценность дикорастущих плодов -- харчова цінність дикорослих плодів -- пищевая ценность дикорастущих ягод -- харчова цінність дикорослих ягід -- диетическая ценность дикорастущих плодов -- дієтична цінність дикорослих плодів -- диетическая ценность дикорастущих ягод -- дієтична цінність дикорослих ягід -- пектиновые вещества -- пектинові речовини -- органические кислоты -- органічні кислоти -- азотистые вещества -- азотисті речовини -- минеральные вещества -- мінеральні речовини
Анотація: Показана ценность дикорастущих плодов и ягод как пищевого и лекарственного сырья.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

7.
577.1(075)
Г37


    Герасименко, Виктор Григорьевич.
    Биохимия продуктивности и резистентности животных [] : учеб. пособие / В. Г. Герасименко. - К. : Вища школа, 1987. - 223 с. : рис., табл. - Предм. указ.: с. 217-218. - Лит.: с. 219-221. - 0.60 р.
УДК
ББК 45.2я75
Рубрики: Біохімія--Тварини--Навчальні видання для підвищення кваліфікації
   
Кл.слова (ненормовані):
высокомолекулярные соединения животного организма -- високомолекулярні сполуки тваринного організму -- витамины -- вітаміни -- ферменты -- ферменти -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- обмен веществ -- обмін речовин -- биохимия тканей -- біохімія тканин -- биохимические основы продуктивности -- біохімічні основи продуктивності -- биохимические основы резистентности -- біохімічні основи резистентності -- трансплантация зародышей сельскохозяйственных животных -- трансплантація зародків сільськогосподарських тварин
Анотація: Изложены биохимические основы мясной, молочной, шерстной, яичной продуктивности и резистентности животных, а также решение вопросов, связанных с реализацией потенциальных возможностей животного организма.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

8.
636.086(03)
Д58


   
    Довідник по застосуванню біологічно активних речовин у твариництві [] / [В. Є. Чумаченко та ін.]. - К. : Урожай, 1989. - 262 с. : табл. - (Література для кабінету зоотехніка). - Л-ра: с. 257-260. - ISBN 5-337-00308-9 : 0.95 р.
УДК
ББК 45.451.2я2
Рубрики: Годівля тварин--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
вітамміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- ферменти -- ферменты -- амінокіслоти -- аминокислоты -- антибактеріальні препарати -- антибактериальные препараты -- гормони -- гормоны -- антиоксиданти -- антиоксиданты -- консерванти -- консерванты
Анотація: Відомості про ферменти, вітаміни, амінокислоти, антибіотики, гормони, тканинні препарати, антистресові засоби, премікси та інші речовини.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Чумаченко, Володимир Єфімович; Стояновський, Степан Васильович; Лагодюк, Петро Захарович; Паєнок, С. М.
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

9.
612.3(075)
П12


    Павлоцкая, Лариса Федоровна.
    Физиология питания [] : учебник / Л. Ф. Павлоцкая, Н. В. Дуденко, М. М. Эйдельман. - Москва : Высш. шк., 1989. - 368 с. : табл. - Лит.: с. 364. - ISBN 5-06-000087-7 : 1.00 р.
УДК
ББК 28.073.1я73
Рубрики: Фізіологічні процеси--Харчування--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
физиологические процесы -- физиология питания -- фізіологія харчування -- пищеварительная система -- травна система -- кровь -- кров -- система кровообращения -- система кровообігу -- дыхательная система -- дихальна система -- выделительная система -- видільна система -- энергозатраты -- енергозатрати -- белки -- білки -- липиды -- ліпіди -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- продовольственные продукты -- продовольчі продукти -- пищевая ценность -- харчова цінність -- пищевые рационы -- харчові раціони -- пищевые вещества -- харчові речовини -- нормы потребления -- норми споживання -- режим питания -- режим харчування -- питание детей -- харчування дітей -- питание подростков -- харчування підлітків -- питание учащихся -- харчування учнів -- питание рабочих -- харчування робітників -- лечебно-профилактическое питание -- лікувально-профілактичне харчування -- питание спортсменов -- харчування спортсменів -- питание пожилых людей -- харчування літніх людей -- питание туристов -- харчування туристів -- диетическое питание -- дієтичне харчування -- рациональное питание -- раціональне харчування -- лечебные диеты -- лікувальні дієти -- химический состав -- хімічний склад
Анотація: Роль различных органов и систем организма в физиологии питания и значение пищевых факторов для нормального его функционирования.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дуденко, Нина Васильевна; Эйдельман, Мальвина Михайловна
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ЧЗ (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

10.
691.328
Р12


    Рабинович, Феликс Нисонович.
    Дисперсно армированные бетоны [] / Ф. Н. Рабинович. - Москва : Стройиздат, 1989. - 176 с. : рис., табл. - (Наука - строительному производству). - Лит.: с. 171-175. - ISBN 5-274-00506-3 : 2.20 р.
УДК
ББК 38.331
Рубрики: Бетони--Властивості--Проектування--Наукові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
бетоны -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- дисперсно армированные бетоны -- дисперсно армовані бетони -- структура бетонов -- структура бетонів -- армирование фибробетонных конструкций -- армування фібробетонних конструкцій -- стеклоармированные композиции -- склоармовані композиції -- бетонные материалы -- бетонні матеріали -- ограждения промышленных зданий -- огорожі промислових будівель
Анотація: Теория армирования бетонов волокнами и практика применения дисперсно армированных бетонов в строительстве: свойства, технологии, изготовление.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

11.
636.087.7
Л33


    Лебедев, Николай Иванович.
    Использование микродобавок для повышения продуктивности жвачных животных [] / Н. И. Лебедев. - Ленинград : Агропромиздат, 1990. - 94, [2] с. : табл. - Прил.: с. 91-93. - Лит.: с. 94-95. - ISBN 5-10-000149-6 : 0.25 р
УДК
ББК 45.45
Рубрики: Корми--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
корма -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- свойства йода -- властивості йоду -- физиологическое значение селена -- фізіологічне значення селену -- биологическая роль кальция -- біологічна роль кальція -- допустимые уровни элементов питания -- допустимі рівні елементів годівлі -- эффективность применения минеральных веществ -- ефективність застосування мінеральних речовин -- применение биологически активных веществ -- застосування біологічно активних речовин
Анотація: Для повышения продуктивности крупного рогатого скота и овец рассмотрена целесообразность применения витамина А, йода и селена в виде кормовых добавок.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ВВ (2)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (2)
Знайти схожі

12.
612.68
Г52


    Гласс, Джустин.
    Жить до 180 лет [] = Live to be 180 / Дж. Гласс ; [пер. с англ., предисл. Г. Г. Демирчогляна]. - М. : Физкультура и спорт, 1991. - 92, [4] с. - (Физкультура и здоровье). - ISBN 5-278-00330-8 : 2.30 р.
УДК
ББК 28.903.75
Рубрики: Людина--Фізіологія--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
нетрадицийная медицина -- нетрадиційна медицина -- чудо голодания -- чудо голодування -- победа над старостью -- перемога над старістю -- программа долголетия -- програма довголіття -- правильное питание -- правильне харчування -- железы внутренней секреции -- залози внутрішньої секреції -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- витамины -- вітаміни -- секрет молодости -- секрет молодості -- йоги -- релаксация и долголетие -- релаксація і довголіття -- вторая молодость -- друга молодість
Анотація: В книге известного английского геронтолога мисс Джустин Гласс предлагается программа активного долголетия, включающая такие аспекты, как рациональное питание, методика правильного дыхания, релаксация, система специальных физических упражнений для укрепления различных мышечных групп.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Демирчоглян, Г. Г. \пер., авт. предисл.\
Примірників всього: 3
ФОНД (2), АБ (1)
Свободны: ФОНД (2), АБ (1)
Знайти схожі

13.
641.1:547
С46


    Скурихин, Игорь Михайлович.
    Все о пище с точки зрения химика [] / И. М. Скурихин, А. П. Нечаев. - Москва : Высш. шк., 1991. - 288 с. : рис., табл. - Прил.: с. 213-285. - Лит.: с. 286. - ISBN 5-06-000673-5 : 2.70 р.
УДК
ББК 36-1
Рубрики: Харчові виробництва--Хімічні процеси--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
белковые вещества -- білкові речовини -- липиды -- ліпіди -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- пищевые добавки -- харчові добавки -- природные токсиканты -- природні токсиканти -- загрязнители пищи -- забруднювачі їжі -- пищевая аллергия -- харчова алергія -- химия пищевых производств -- хімія харчових виробництв -- химия пищеварения -- хімія травлення -- рациональное питание -- раціональне харчування
Анотація: Рассмотрены основные химические компоненты пищевых продуктов, даны сведения о химических процессах при получении основных пищевых продуктов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Нечаев, Алексей Петрович
Примірників всього: 4
ВВ (1), БГ (1), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (1), БГ (1), ФОНД (2)
Знайти схожі

14.
615.8
М18


   Малахов, Геннадий Петрович

    Целительные силы [Текст] : в 4 т. / Г. П. Малахов. - СПб. : АО "Комплект", 1994 - 1995. - (Целительные силы).
   Т. 1 : Очищение организма / [худож. оформ. Ф. В. Емельянов]. - Изд. перераб. и доп. - 1994. - 358. [10] с. : ил. - Лит.: с. 356-358. - ISBN 5-88596-007-0 : 5.00 грн
УДК
ББК 53.59
Рубрики: Нетрадиційна медицина--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
очищение кишечника -- очищення кишківника -- очищение печени -- очищення печінки -- очищение почек -- очищення нирок -- физиология пищеварения -- фізіологія травлення -- белки -- білки -- углеводы -- вуглеводні -- жиры -- жири -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- микроэлементы -- мікроелементи -- правильное питание -- правильне харчування -- пищевые добавки -- харчові добавки
Анотація: Даны рекомендации по оздоровлению организма человека нетрадиционными методами, без применения лекарств. Даются рецепты чистки организма от продуктов распада, угнетающих жизненные силы.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Емельянов, Ф. В. \худож.\
Примірників всього: 1
АБ (1)
Свободны: АБ (1)
Знайти схожі

15.
51.230
П35


   
    Питание по группам крови [] / [сост. : О. В. Завязкин]. - Донецк : БАО, 2003. - 286 с. - (Книга-подарок). - Прил.: с. 263-282. - ISBN 966-548-603-9 : 6.80 грн
ББК 51.230
Рубрики: Нетрадиційна медицина--Дієтотерапія--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
питательные вещества -- поживні речовини -- группы крови -- групи крові -- состав крови -- склад крові -- рецепты блюд -- рецепти страв -- разгрузочные дни -- розвантажувальні дні -- сыроедение -- сироїдіння -- физическая нагрузка -- фізичне навантаження -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- витамины -- вітаміни
Анотація: Собраны разнообразные сведения, которые касаются питания согласно особенностям организма человека, имеющего ту или иную группу крови.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Завязкин, О. В. \сост.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

16.
613.2
К 89


    Кузьмінська, О. В.
    Значення раціонального харчування для підтримки здоров'я молоді [] / [О. В. Кузьмінська, М. С. Червона ; за ред. О. О. Яременка]. - К. : Держ. ін-т проблем сім'ї та молоді : Укр. ін-т соц. дослідж., 2005. - 128 с. : табл. - (Формування здорового способу життя молоді ; кн. 4). - Глосарій: с. 121-125. - Л-ра: с. 126-127. - ISBN 966-8435-11-7 : 003.50 грн
УДК
ББК 51.23
Рубрики: Раціональне харчування--Наукові видання
Кл.слова (ненормовані):
енергетична цінність раціону -- энергетическая ценность рациона -- калорийность продуктов -- калорійність продуктів -- харчові продукти -- пищевые продукты -- белки -- білки -- жиры -- жири -- вуглеводи -- углеводы -- витамины -- мінеральні речовини -- вітаміни -- минеральные вещества -- продукты питания -- продукти харчування -- молочні продукти -- молочные продукты -- мясопродукты -- м 'ясопродукти -- продукти моря -- продукты моря -- яйца -- продукти переробки зерна -- продукты переработки зерна -- фрукти, овочі, ягоди -- фрукты, овощи, ягоды -- напитки -- напоі -- корисні продукти -- полезные продукты -- пирамида рационального питания -- піраміда раціонального харчування -- харчування молоді -- питание молодежи -- избыточный вес -- надлишкова вага
Анотація: Основні положення сучасної наукової теорії раціонального харчування, а саме: закони та принципи раціонального харчування, характеристика харчових речовин та продуктів харчування, їх значення для формування здоров'я та профілактика захворювань; основні принципи побудови здорового раціону та режиму харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Червона, М.С.; Яременко, О.О. \ред.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

17.
28.072
Х46


   
    Хімія харчування [] : метод. матеріали / [упоряд.: О. Каретникова, Г. Мальченко ; редрада: Г. Мальченко та ін.]. - К. : Ред. загальнопед. газет, 2005. - 128 с. : рис., табл. - (Бібліотека "Шкільного світу"). - ISBN 966-8651-32-4 : 4.42 грн
ББК 28.072
Рубрики: Харчування--Ферменти--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
хімія травлення -- химия пищеварения -- вуглеводи -- углеводы -- білки -- белки -- жири -- жиры -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- вітаміни -- витамины -- харчові добавки -- пищевые добавки -- штучна їжа -- искусственная пища -- токсичні метали -- токсические металлы
Анотація: Збірник містить інформацію про хімічні елементи та речовини, що входять до складу харчових продуктів, про перетворення їх під час приготування їжі, хімічні реакції під час травлення.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Каретникова, О. \упоряд.\; Мальченко, Г. \упоряд.\; Мальченко, Г. \ред.\; Крикля, Л. \ред.\; Мосієнко , М. \ред.\; Кузьменко , Г. \ред.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

18.
613.2
М 29


    Мартинчик, Арсений Николаевич.
    Общая нутрициология [] : учеб. пособ. / А. Н. Мартинчик, И. В. Маев, О. О. Янушевич. - Москва : МЕДпресс-информ, 2005. - 392 с. : рис., табл. - Лит.: с. 361. - Прил.: с. 362-388. - Предм. указ.: с. 389-392. - ISBN 5-98322-075-6 : 66.85 грн.
УДК
ББК 51.230я73
Рубрики: Нутріціологія--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
белки -- білки -- жиры -- жири -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- физиология пищеварения -- фізіологія травлення -- эпидемиология питания -- епідеміологія харчування -- биомаркеры пищевого статуса -- біомаркери харчового статусу
Анотація: Книга представляет одно из наиболее полных руководств по питанию человека. В нем в систематизированной форме изложены основные явления, факторы, физиологические и социальные процессы, являющиеся предметом науки о питании - нутрициологии. В круг рассматриваемых вопросов включены представления о пище и пищевых веществах, их потребления, усвоения, метаболизма, транспорта, утилизации и выведения, процессах обмена и усвоения энергии пищи, а также факторы, влияющие на потребление и выбор пищи человеком. Пособие предназначено для студентов высших медицинских учебных заведений, аспирантов, научных работников и врачей всех специальностей, желающих овладеть знаниями основ питания человека.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Маев, Игорь Вениаминович; Янушевич, Олег Олегович
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

19.
613.2
В80


   
    Вплив харчування на здоров'я людини [] : підручник [для курсантів, слухачів та студ. вищ. навч. закл. України ІІІ-ІV рівнів акредитації] / Пішак В. П. [та ін.] ; за ред. Радька М. М. - Чернівці : Книги-XXI, 2006. - 500 с. : табл. - Л-ра: с. 408. - Дод.: с. 409-499. - ISBN 966-8653-45-9 : 50.00 грн
УДК
ББК 51.23
Рубрики: Харчування--Вплив на організм--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
питание -- функції їжі -- функции питания -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- поживні речовини -- полезные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- забруднення продуктів харчування -- загрязнение продуктов питания -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- фальсифікації харчової продукції -- фальсификации пищевых продуктов -- санитарная экспертиза пищевых продуктов -- санітарна експертиза харчової продукції -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- гігієнічний контроль продуктів -- гигиенический контроль продуктов -- білки -- белки -- амінокислоти -- аминокислоты -- ліпіди -- липиды -- холестерин -- вуглеводи -- углеводы -- харчові волокна -- пищевые волокна -- цукор -- сахар -- водорозчинні вітаміни -- водорастворимые витамины -- жиророзчинні вітаміни -- жирорастворимые витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- мікроелементи (біол.) -- микроэлементы (биол.) -- вода -- питний режим -- питьевой режим -- правила харчування -- правила питания -- травна система -- пищеварительная система -- обмін речовин у дітей -- обмен веществ у детей -- забруднення нітратами -- загрязнение нитратами -- радіаційна обробка продуктів харчування -- радиационная обработка продуктов питания -- забруднення пестицидами -- загрязнение пестицидами -- забруднення важкими металами -- загрязнения тяжелыми металлами -- харчові добавки -- пищевые добавки -- кишкові інфекції -- кишечные инфекции -- гельмінтози -- гельминтозы -- харчові токсикоінфекції -- пищевые токсикоинфекции -- харчові токсикози -- пищевые токсикозы -- отруєння грибами -- отравление грибами -- отруєння рослинами -- отравление растениями -- отруєння продуктами -- отравление продуктами -- отруєння хімічними домішками -- отравление химическими примесями -- зберігання харчових продуктів -- хранение пищевых продуктов -- вода питна -- вода питьевая -- дослідження хліба -- исследование хлеба -- дослідження овочів -- исследование овощей -- дослідження фруктів -- исследование фруктов -- дослідження молока -- исследование молока -- дослідження м'яса -- исследование мяса -- дослідження ковбасних виробів -- исследование колбасных изделий -- дослідження банкових консервів -- исследование баночных консервов -- качество чая -- якість чаю -- якість кави -- качество кофе -- дослідження рослинних олій -- исследование растительных масел -- якість алкогольних напоїв -- качество алкогольных напитков -- раціони харчування -- рационы питания -- якість харчових продуктів -- качество пищевых продуктов -- безпека харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- теплова обробка продуктів -- тепловая обработка продуктов
Анотація: Питання раціонального харчування та його впливу на стан здоров'я людини. Розглянуто питання пов'язані із забруднення продуктів харчування, харчових отруєнь та їхньої профілактики, а також деякі методи лабораторних досліджень харчових продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Пішак, Василь Павлович; Радько, Михайло Михайлович; Бабюк, Анатолій Васильович; Воробйов, Олександр Олександрович; Рогозинський, Мирон Степанович; Романів, Людмила Вікторівна; Федорова, Олена Євгенівна; Марценяк, Ігор Валер'янович; Радько, Михайло Михайлович \ред.\
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

20.
663.03(075)
П 12


    Павлоцкая, Лариса Федоровна.
    Пищевая, биологическая ценность и безопасность сырья и продуктов его переработки [] : учебник / Л. Ф. Павлоцкая, Н. В. Дуденко, В. В. Евлаш. - К. : ИНКОС, 2007. - 287 с. : рис., табл. - Прил.: с.245. - ISBN 966-8347-53-6 : 42.00 грн
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчові продукти--Якість та безпека--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
нормы потребления пищевых веществ -- норми споживання харчових речовин -- белки -- білки -- липиды -- ліпіди -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- пищевое сырье -- харчова сировина -- безопасность сырья -- безпека сировини -- переработка сырья -- переробка сировини -- химический состав пищевого сырья -- хімічний склад харчової сировини -- переработка пищевого сырья -- переробка харчової сировини -- качество пищевых продуктов -- якість харчових продуктів -- органолептика -- органолептіка -- физиологические потребности в пище -- фізіологічні потреби в їжі
Анотація: Биологическая роль и нормы потребления основных пищевых веществ.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дуденко, Н. В.; Евлаш, В. В.
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

 1-20    21-29 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)