Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=мінеральні речовини<.>
Загальна кількість знайдених документів : 29
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-29 
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.072/Х46
Назва : Хімія харчування : метод. матеріали
Вихідні дані : К.: Ред. загальнопед. газет, 2005
Кільк.характеристики :128 с.: рис., табл.
Серія: Бібліотека "Шкільного світу"
ISBN, Ціна 966-8651-32-4: 4.42 грн
ББК : 28.072
Предметні рубрики: Харчування-- Ферменти
Географіч. рубрики:
Анотація: Збірник містить інформацію про хімічні елементи та речовини, що входять до складу харчових продуктів, про перетворення їх під час приготування їжі, хімічні реакції під час травлення.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 612.68/Г52
Автор(и) : Гласс, Джустин
Назва : Жить до 180 лет
Паралельн. назви :Live to be 180
Вихідні дані : М.: Физкультура и спорт, 1991
Кільк.характеристики :92, [4] с
Серія: Физкультура и здоровье
ISBN, Ціна 5-278-00330-8: 2.30 р.
УДК : 612.68
ББК : 28.903.75
Предметні рубрики: Людина-- Фізіологія
Географіч. рубрики:
Анотація: В книге известного английского геронтолога мисс Джустин Гласс предлагается программа активного долголетия, включающая такие аспекты, как рациональное питание, методика правильного дыхания, релаксация, система специальных физических упражнений для укрепления различных мышечных групп.
Примірники : всього : ФОНД(2), АБ(1)
Вільні : ФОНД(2), АБ(1)
Знайти схожі

3.


    (Вільних примірників немає)
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.23/В75
Автор(и) : Воробьев, Василий Иванович, Воробьев, Рудольф Ильич
Назва : Живая химия : (обмен веществ - основа жизни)
Вихідні дані : Москва: Знание, 1985
Кільк.характеристики :96 с
Серія: Народный университет. Факультет здоровья; № 2, 1985 г.
Примітки : Прил.: с. 95
Ціна : 0.15 р.
ББК : 51.23
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Обмін речовин
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): обмен веществ--обмін речовин--рациональное питание--раціональне харчування--жировой обмен--жировий обмін--углеводный обмен--вуглеводний обмін--витамины--вітаміни--минеральные вещества--мінеральні речовини--ожирение--ожиріння--диеты--дієти--профилактика заболеваний--профілактика захворювань
Анотація: Рассказывается о фундаментальном значении для жизни обмена веществ, роли ингредиентов пищи - белков, жиров, углеводов и других в обменных процессах, о связи возникновения ряда заболеваний с нарушением питания.
Примірники :
Знайти схожі

4.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 630*17/П30
Автор(и) : Петрова, Вера Петровна
Назва : Биохимия дикорастущих плодово-ягодных растений
Вихідні дані : Киев: Вища шк., 1986
Кільк.характеристики :287 с.: табл., фот. цв.
Примітки : Лит.: с. 266-286
Ціна : 2.80 р.
УДК : 630*17
ББК : 43.8
Предметні рубрики: Плодоягідні
Дикорослі рослини
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пищевая ценность дикорастущих плодов--харчова цінність дикорослих плодів--пищевая ценность дикорастущих ягод--харчова цінність дикорослих ягід--диетическая ценность дикорастущих плодов--дієтична цінність дикорослих плодів--диетическая ценность дикорастущих ягод--дієтична цінність дикорослих ягід--пектиновые вещества--пектинові речовини--органические кислоты--органічні кислоти--азотистые вещества--азотисті речовини--минеральные вещества--мінеральні речовини
Анотація: Показана ценность дикорастущих плодов и ягод как пищевого и лекарственного сырья.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 633.88/Л43
Автор(и) : Бензель Л. В., Олийник П. В., Бензель И. Л., Олийник С. П., Бабий В. Е.
Назва : Лекарственные пищевые растения : учеб. пособие
Вихідні дані : К.: Медицина, 2010
Кільк.характеристики :343, [1] с.: ил.
Примітки : Лит.: с. 341-342
ISBN, Ціна 978-617-505-077-4: 47.00 грн
УДК : 633.88
ББК : 42.143
Предметні рубрики: Лікарські рослини-- Застосування
Географіч. рубрики:
Анотація: Содержит сведения о лекарственных, пряно-ароматических, пряно-вкусовых и пищевых растениях, которые широко используются в кулинарии и пищевой промышленности.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

6.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664:54(075.8)/Х20
Автор(и) : Євлаш В. В., Торяник О. І., Коваленко В. О., Аксьонова О. Ф., Отрошко Н. О.
Назва : Харчова хімія : навч. посібник
Вихідні дані : Харків: Світ Книг, 2012
Кільк.характеристики :504 с.: рис., табл.
Колективи : Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Харківський державний університет харчування та торгівлі
Примітки : Бібліогр. в кінці розд.
ISBN, Ціна 978-966-2678-07-9: 120.00 грн
УДК : 664:54(075.8)
ББК : 36.81я73
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Харчові домішки-- Властивості
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): білки--вуглеводи--ліпіди--вода--мінеральні речовини--вітаміни--антибіотики--харчові антиокислювачі--харчові барвники--харчові добавки--модифіковані крохмалі--хімічні забруднення--емульгатори--біологічні забруднення--підсолоджувачі--мікотоксини--радіоактивне забруднення--забруднювачі хімічної природи
Анотація: Будова, фізико-хімічні та функціонально-технологічні властивості основних компонентів сировини та харчових продуктів та їх перетворення у технологічному процесі.
Примірники : всього : ВВ(2)
Вільні : ВВ(2)
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.1(075.8)/Н90
Автор(и) : Дуденко, Ніна Василівна, Павлоцька, Лариса Федірівна, Цихановська, Ірина Василівна, Лазарєва , Тетяна АнатоліЇвна
Назва : Нутриціологія : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл.
Вихідні дані : Х.: Світ Книг, 2013
Кільк.характеристики :560 с.: рис., табл.
Колективи : Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Примітки : Бібліогр.: с. 433-559
ISBN, Ціна 978-966-2678-13-0: 160.00 грн
УДК : 641.1(075.8)
ББК : 36-1я73
Предметні рубрики: Харчові продукти
Нутриціологія
Географіч. рубрики:
Анотація: Викладено теоретичні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини, харчова та біологічна цінність продуктів, роль генетико-модифікованих продуктів.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664:591.133:006.8/Ф50-707501
Автор(и) : Павлоцька, Лариса Федірівна, Дуденко, Ніна Василівна, Євлаш, Вікторія Владленівна, Скуріхіна, Людмила Андроніківна
Назва : Фізіолого-гігієнічні аспекти оцінки якості продуктів : підручник
Вихідні дані : Харків: Світ книг, 2016
Кільк.характеристики :531, [1] с.: табл., рис.
Колективи : Міністерство освіти і науки України
Примітки : Дод.: с.411-529. - Літ.: с. 530-531
ISBN, Ціна 978-966-2678-36-9: 261.00 грн
УДК : 664:591.133:006.83(075.8)
ББК : 36
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Якість
Фізіологічні основи гігієни харчування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): харчові продукти--амінокислоти--ліпіди--вуглеводи--вітаміни--мінеральні речовини--генетично-модифіковані продукти--харчові добавки--забруднювачі біологічної природи--забруднювачі хімічної природи--профілактика харчових захворювань
Анотація: Характеристика речовин у процесах життєдіяльності людини, сучасні рекомендаційні норми їх споживання, наслідки нестачі та надлишку в раціонах, джерела в їжі.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/М 29
Автор(и) : Мартинчик, Арсений Николаевич, Маев, Игорь Вениаминович, Янушевич, Олег Олегович
Назва : Общая нутрициология : учеб. пособ.
Вихідні дані : Москва: МЕДпресс-информ, 2005
Кільк.характеристики :392 с.: рис., табл.
Примітки : Лит.: с. 361. - Прил.: с. 362-388. - Предм. указ.: с. 389-392
ISBN, Ціна 5-98322-075-6: 66.85 грн.
УДК : 613.2 + 613.2+612.39
ББК : 51.230я73
Предметні рубрики: Нутріціологія
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): белки--білки--жиры--жири--углеводы--вуглеводи--витамины--вітаміни--минеральные вещества--мінеральні речовини--физиология пищеварения--фізіологія травлення--эпидемиология питания--епідеміологія харчування--биомаркеры пищевого статуса--біомаркери харчового статусу
Анотація: Книга представляет одно из наиболее полных руководств по питанию человека. В нем в систематизированной форме изложены основные явления, факторы, физиологические и социальные процессы, являющиеся предметом науки о питании - нутрициологии. В круг рассматриваемых вопросов включены представления о пище и пищевых веществах, их потребления, усвоения, метаболизма, транспорта, утилизации и выведения, процессах обмена и усвоения энергии пищи, а также факторы, влияющие на потребление и выбор пищи человеком. Пособие предназначено для студентов высших медицинских учебных заведений, аспирантов, научных работников и врачей всех специальностей, желающих овладеть знаниями основ питания человека.
Примірники :ВСМЛ(1)
Вільні : ВСМЛ(1)
Знайти схожі

10.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 691.328/Р12
Автор(и) : Рабинович, Феликс Нисонович
Назва : Дисперсно армированные бетоны
Вихідні дані : Москва: Стройиздат, 1989
Кільк.характеристики :176 с.: рис., табл.
Серія: Наука - строительному производству
Примітки : Лит.: с. 171-175
ISBN, Ціна 5-274-00506-3: 2.20 р.
УДК : 691.328
ББК : 38.331
Предметні рубрики: Бетони-- Властивості-- Проектування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): бетоны--минеральные вещества--мінеральні речовини--дисперсно армированные бетоны--дисперсно армовані бетони--структура бетонов--структура бетонів--армирование фибробетонных конструкций--армування фібробетонних конструкцій--стеклоармированные композиции--склоармовані композиції--бетонные материалы--бетонні матеріали--ограждения промышленных зданий--огорожі промислових будівель
Анотація: Теория армирования бетонов волокнами и практика применения дисперсно армированных бетонов в строительстве: свойства, технологии, изготовление.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

11.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/З-91
Автор(и) : Зубар, Надія Миколаївна
Назва : Основи фізіології та гігієни харчування : підручник
Вихідні дані : Київ: Кондор, 2018
Кільк.характеристики :442, [2] с.: рис., табл.
Примітки : Термінолог. слов.: с.312-320. - Літ.: с. 321-322. - Дод.: с. 323-442
ISBN, Ціна 978-617-7582-90-7: 290.00 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.23я73
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): харчування людини--фізіологія процесів травлення--фізіологічні функції організму--білки--амінокислоти--ліпіди--вуглеводи--вітаміни--мінеральні речовини--норми харчування--лікувальне харчування--харчові продукти--дієтичне харчування
Анотація: Фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, вибір харчових продуктів, та складання раціонів харчування.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

12.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.05(038)/Б 63
Автор(и) : Петрушевский, Вячеслав Витальевич, Казаков, Анатолий Леонидович, Бандюкова, Валентина Аршаковна, Карпович, Николай Сергеевич
Назва : Биологически активные вещества пищевых продуктов : справочник
Вихідні дані : Киев: Техніка, 1985
Кільк.характеристики :127 с.: рис., табл.
Примітки : Лит.: с. 118-121. - Предм. указ.: с. 122-125. - Авт. зазначено на звороті тит. арк.
Ціна : 1.10 р.
УДК : 664.05(038)
ББК : 36-1
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Біологічно активні речовини-- Хімічний склад
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): углеводы--вуглеці--липиды растительных продуктов--ліпіди рослинних продуктів--белки растительных продуктов--білки рослинних продуктів--нуклеиновые кислоты--нуклеїнові кислоти--пурины--пуріни--витамины--вітаміни--флавоноиды--флавоноїди--минеральные вещества--мінеральні речовини--обогащение хлеба--збагачення хліба--добавки в макаронных изделиях--добавки в макаронні вироби--мука из травы клевера--мука із трави конюшини--сухой яблочный порошок--сухий яблучний порошок--пищевые белки--харчові білки--мальтоза--лактоза--глутаминовая кислота--глутамінова кислота--фруктоза--лимонниковый сахар--лимонниковий цукор--пектины--пектини--фосфатиды--фосфатиди--токсические вещества--токсичні речовини
Анотація: Приведены химический состав многих видов растений, плодов, семян и производимых из них продуктов питания; дана характеристика биологически активных веществ растений, показано их влияние на организм человека.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВВ(1)
Знайти схожі

13.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.1:547/С46
Автор(и) : Скурихин, Игорь Михайлович, Нечаев, Алексей Петрович
Назва : Все о пище с точки зрения химика
Вихідні дані : Москва: Высш. шк., 1991
Кільк.характеристики :288 с.: рис., табл.
Примітки : Прил.: с. 213-285. - Лит.: с. 286
ISBN, Ціна 5-06-000673-5: 2.70 р.
УДК : 641.1:547
ББК : 36-1
Предметні рубрики: Харчові виробництва-- Хімічні процеси
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): белковые вещества--білкові речовини--липиды--ліпіди--углеводы--вуглеводи--витамины--вітаміни--минеральные вещества--мінеральні речовини--пищевые добавки--харчові добавки--природные токсиканты--природні токсиканти--загрязнители пищи--забруднювачі їжі--пищевая аллергия--харчова алергія--химия пищевых производств--хімія харчових виробництв--химия пищеварения--хімія травлення--рациональное питание--раціональне харчування
Анотація: Рассмотрены основные химические компоненты пищевых продуктов, даны сведения о химических процессах при получении основных пищевых продуктов.
Примірники : всього : ВВ(1), БГ(1), ФОНД(2)
Вільні : ВВ(1), БГ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ковальчук І. І., Двилюк І. І., Пащенко А. Г.
Назва : Уміст мінеральних елементів у меді та його біологічна цінність за умов згодовування бджолам цитратів Co, Ni, Ag і Cu
Місце публікування : Вісник аграрної науки. - К.: Ред. журн. Вісник аграрної науки, 2018. - N 8. - С. 38-43: табл. (Шифр vana/2018/8)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
Предметні рубрики: Бджільництво
Мед
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): медоносні бджоли--мінеральні речовини--цитрати
Знайти схожі

15.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 636.087/О-66
Автор(и) : Орлинский, Борис Сергеевич
Назва : Добавки и премиксы в рационах
Вихідні дані : М.: Россельхозиздат, 1984
Кільк.характеристики :174 с.: табл.
Примітки : Лит.: с. 171-172
Ціна : 0.50 р.
УДК : 636.087
ББК : 45.45
Предметні рубрики: Годівля тварин
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): минеральные вещества--мінеральні речовини--витамины--вітаміни--аминокислоты--амінокислоти--ферментные препараты--ферментні препарати--кормовые препараты антибиотиков--кормові препарати антибіотиків--комплексные биологически активные добавки--комплексні біологічно активні добавки--премиксы--премікси
Анотація: Характеризуется влияние используемых при кормлении сельскохозяйственных животных минеральных, витаминных, аминокислотных, ферментных добавок, антибиотиков, а также премиксов, вводимых в комбикорма, на эффективность их использования и увеличение живой массы прироста.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

16.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.03(075)/П 12
Автор(и) : Павлоцкая, Лариса Федоровна, Дуденко Н. В., Евлаш В. В.
Назва : Пищевая, биологическая ценность и безопасность сырья и продуктов его переработки : учебник
Вихідні дані : К.: ИНКОС, 2007
Кільк.характеристики :287 с.: рис., табл.
Примітки : Прил.: с.245
ISBN, Ціна 966-8347-53-6: 42.00 грн
УДК : 663.03(075)
ББК : 36-1я73
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Якість та безпека
Географіч. рубрики:
Анотація: Биологическая роль и нормы потребления основных пищевых веществ.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

17.

Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 615.8/М18
Автор(и) : Малахов, Геннадий Петрович
Назва : Целительные силы: в 4 т./ Г. П. Малахов. - (Целительные силы). Т. 1: Очищение организма . -Изд. перераб. и доп.
Вихідні дані : СПб.: АО "Комплект", 1994
Кільк.характеристики :358. [10] с.: ил.
Примітки : Лит.: с. 356-358
ISBN, Ціна 5-88596-007-0: 5.00 грн
УДК : 615.8
ББК : 53.59
Предметні рубрики: Нетрадиційна медицина
Географіч. рубрики:
Анотація: Даны рекомендации по оздоровлению организма человека нетрадиционными методами, без применения лекарств. Даются рецепты чистки организма от продуктов распада, угнетающих жизненные силы.
Примірники :АБ(1)
Вільні : АБ(1)
Знайти схожі

18.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 577.1(075)/Л63
Автор(и) : Лисиця, Андрій Валерійович
Назва : Біохімія. Практикум : навч. посібник
Вихідні дані : Суми: Унів. кн., 2009
Кільк.характеристики :239, [1] с.: рис., табл.
Примітки : Дод.: с. 207-235. - Л-ра: с. 236-237. - Предм. покажч.: с. 238-239
ISBN, Ціна 978-966-680-444-3: 45.00 грн
УДК : 577.1(075)
ББК : 28.072я73
Предметні рубрики: Біохімія
Анотація: Навчальний посібник містить короткі теоретичні відомості, лабораторні роботи та питання для контролю за їх виконанням.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

19.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/З91
Автор(и) : Зубар, Надія Миколаївна
Назва : Основи фізіології та гігієни харчування : підручник для студ. вищ. навч. закл.
Вихідні дані : К.: Центр учбов. л-ри, 2010
Кільк.характеристики :332 с.: табл., рис.
Примітки : Глосарій: с. 254-261. - Л-ра: с. 262-263. - Дод.: с. 264-330
ISBN, Ціна 978-966-364-996-2: 96.00 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.23я73
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив іжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВСМЛ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВСМЛ(1)
Знайти схожі

20.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/П 12
Автор(и) : Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В., Димитрієвич Л.Р.
Назва : Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів : навч. посібник
Вихідні дані : Суми: Унів. кн., 2007
Кільк.характеристики :441 с
Примітки : Л-ра: с. 438-440
ISBN, Ціна 978-966-680-347-7: 095.30, 052.00, грн
УДК : 613.2(075.8) + 577(075.8)
ББК : 51.23я73 + 28.072я73
Предметні рубрики: Гігієна харчування-- Харчові продукти-- Безпека
Географіч. рубрики:
Анотація: Гігієна харчування людини з урахуванням вікових та фізіологічних особливостей на тлі шкідливих чинників.
Примірники : всього : ФОНД(2), ВСМЛ(1)
Вільні : ФОНД(2), ВСМЛ(1)
Знайти схожі

 1-20    21-29 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)