Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=пивоваріння<.>
Загальна кількість знайдених документів : 10
Показані документи с 1 за 10
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.4(075)/Д66
Автор(и) : Домарецький, Віталій Афанасійович
Назва : Технологія солоду та пива : підручник
Вихідні дані : Київ: Інкос, 2004
Кільк.характеристики :426 с.: рис., табл.
Примітки : Реком. покажч.: с. 418-419
ISBN, Ціна 966-8347-05-6: 54.00 грн
УДК : 663.4(075)
ББК : 36.870.2я73
Предметні рубрики: Бродильні виробництва-- Пивоваріння
Анотація: Біохімічні, фізіологічні й органолептичні властивості, хімічний склад і основні сорти пива, показники якості.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Проценко Л. В., Венгер О. О., Бармакова В. І., Свірчевська О. В.
Назва : Вплив окиснення гірких речовин хмелю на якість пива
Місце публікування : Вісник аграрної науки. - Київ: Ред. журн. Вісник аграрної науки, 2009. - N 1. - С. 64-67: рис. (Шифр vana/2009/1)
Предметні рубрики: Промисловість харчова-- Пивоваріння
Наукові установи-- Інститут сільського господарства Полісся УААН --Житомир, місто --Житомирська обл.
Географіч. рубрики: Житомир, місто (Житомирська обл.)-- Наукові установи-- Інститут сільського господарства Полісся УААН
Анотація: Про дослідження, яке проведено співробітниками Інституту сільського господарства Полісся УААН.
Знайти схожі

3.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 633.791+663.4](47/К72-476656
Автор(и) : Костриця, Микола Юхимович, Рейтман, Йосип Григорович
Назва : Хміль та пиво в Україні з давнини до сьогодення : [монографія]
Вихідні дані : Житомир: Житомир. облдрук., 1997
Кільк.характеристики :238, [2] с.: табл., портр., мапи, фот.
Колективи : Житомирське науково-краєзавче товариство дослідників Волині, Інститут сільського господарства Полісся
Примітки : Резюме: англ., нім. - Бібліогр. в кінці ст.
ISBN, Ціна 5-86868-002-2: 25.00 грн
УДК : 633.791+663.4](477+477.42)
ББК : 42.359(4УКР)
Предметні рубрики: Хмелярство-- Історія --Україна
Пивоварне виробництво-- Історія --Житомирська область
Географіч. рубрики: Житомирська область-- Пивоварне виробництво-- Історія
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пивоваріння--пивоварение--хмелярство--хмелеводство--краєзнавці житомирщини--краеведы житомирщины
Зміст : Розвиток пивоваріння на Житомирщині у XIX ст.
Анотація: У монографії викладені характеристика хмелю як сировини для пивоваріння та багатьох інших галузей народного господарства і можливості його використання в медицині, косметиці, кулінарії, побуті. Розповідається про походження хмелю, медових напоїв і пива, розвиток хмелярства та пивоваріння в Україні з найдавніших часів до сьогодення.
Примірники : всього : КР(1), ВВ(1), ФОНД(2)
Вільні : КР(1), ВВ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

4.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.4/Б93
Автор(и) : Бут, Сергій Анатолійович
Назва : Удосконалення процесів і обладнання у виробництвах солодів і пива : монографія
Вихідні дані : Київ: Кондор, 2016
Кільк.характеристики :263, [1] с.: рис., табл.
Колективи : Міністерство освіти і науки України, Національний університет харчових технологій
Примітки : Бібліогр.: с. 246-263
ISBN, Ціна 978-617-7278-69-5: 130.00 грн
УДК : 663.4
ББК : 36.870
Предметні рубрики: Пивоварне виробництво-- Солод
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): матеріальні сировинні потоки--виробництво солоду--виробництво пива--генерування пари--енергетичні потоки--хімічна енергія--теплові машини-двигуни--теплові насоси--енергозбереження--конвеєри--екологія пивоваріння
Анотація: Матеріальні сировинні потоки як першоджерела енергетичних потенціалів, особливості трансформації енергетичних і матеріальних потоків, що стосуються виробництва солодів і пива.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.1/В31
Автор(и) : Вербина, Нонна Михайловна, Каптерева, Юлия Валентиновна
Назва : Микробиология пищевых производств : учебник
Вихідні дані : Москва: Агропромиздат, 1988
Кільк.характеристики :256 с.: рис.
Серія: Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов
Примітки : Лит.: с. 249. - Предм. указ.: с. 250-253
ISBN, Ціна 5-10-000191-7: 0.85 р.
УДК : 663.1
ББК : 36-1я723
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Мікроорганізми
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): классификация микроорганизмов--класифікація мікроорганізмів--обмен веществ--обмін речовин--культивирование микроорганизмов--культивування мікроорганізмів--рост микроорганизмов--ріст мікроорганізмів--экология микроорганизмов--екологія мікроорганізмів--микробиология дрожжевого производства--мікробіологія дріжджового виробництва--микробиология хлебопекарного производства--мікробіологія хлібопекарського виробництва--микробиология макаронного производства--мікробіологія макаронного виробництва--микробиология кондитерского производства--мікробіологія кондитерського виробництва--микробиология сахаристых веществ--мікробіологія цукрових речовин--микробиология пивоварения--мікробіологія пивоваріння--микробиология безалкогольных напитков--мікробіологія безалкогольних напоїв--микробиология консервного производства--мікробіологія консервного виробництва--микробиология производства жиров--мікробіологія виробництва жирів
Анотація: Морфология, классификация, развитие микроорганизмов, микробиология хлебопекарного, бродильного, кондитерского, сахарного, консервного, масложирового производства.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

6.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.1(075)/Ж41
Автор(и) : Жвирблянская, Адельгейда Юльевна, Бакушинская, Ольга Анатольевна
Назва : Основы микробиологии, санитарии и гигиены в пищевой промышленности : учеб. для сред. проф.-техн. училищ . -2-е изд., перераб. и доп.
Вихідні дані : Москва: Легкая и пищевая пром-сть, 1983
Кільк.характеристики :312 с.: рис., табл.
Серія: Для кадров массовых профессий
Примітки : Лит.: с. 309
Ціна : 0.65 р.
УДК : 663.1(075)
ББК : 36-1я72
Предметні рубрики: Харчове виробництво-- Мікробіологія-- Санітарія-- Гігієна
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): микроорганизмы в природе--мікроорганізми в природі--патогенные микроорганизмы--патогенні мікроорганізми--санитарная бактериология--санітарна бактеріологія--санитарная вирусология--санітарна вірусологія--пищевые отравления--харчові отруєння--гельминтозы--гельмінтози--дезинфекция--дезинфекція--дезинсекция--дезинсекція--дератизация--дератизація--микробиология сырья--мікробіологія сировини--микробиология хлебопекарного производства--мікробіологія хлібопекарного виробництва--микробиология дрожжевого производства--мікробіологія дріжджового виробництва--микробиология сахарного производства--мікробіологія цукрового виробництва--микробиология кондитерского производства--мікробіологія кондитерського виробництва--микробиология пивоваренного производства--мікробіологія пивоваріння--микробиология производства безалкогольных напитков--мікробіологія виробництва безалкогольних напоїв--микробиология винодельческого производства--мікробіологія виноробного виробництва--микробиология спиртового производства--мікробіологія спиртового виробництва--микробиология ликерно-водочного производства--мікробіологія лікеро-горілчаного виробництва--микробиология крахмало-патокового производства--мікробіологія крахмало-патокового виробництва--микробиология макаронного производства--мікробіологія макаронного виробництва--микробиология рыбоперерабатывающего производства--мікробіологія рибопереробного виробництва--микробиология производства растительных жиров--мікробіологія виробництва рослинних жирів--микробиология животных жиров--мікробіологія тваринних жирів--микробиология консервного производства--мікробіологія консервного виробництва--микробиология соления--мікробіологія соління і квашення овочів--микробиология квашения овощей--мікробіологія квашення овочів--микробиология чайного производства--мікробіологія чайного виробництва--микробиология табачно-махорочного производства--мікробіологія тютюно-махоркового виробництва--микробиология парфюмерно-косметического производства--мікробіологія парфюмерно-косметичного виробництва
Анотація: Рассмотрены морфология и физиология микроорганизмов, их роль в производстве пищевых продуктов, причины отравления, требования санитарии и гигиены на предприятиях пищевой промышленности.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВВ(1)
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.4.02/К17
Автор(и) : Калунянц, Калуст Акопович
Назва : Химия солода и пива : учеб. пособие
Вихідні дані : Москва: Агропромиздат, 1990
Кільк.характеристики :176 с.: рис., табл.
Серія: Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений
Примітки : Лит.: с. 174
ISBN, Ціна 5-10-001508-X: 0.40 р.
УДК : 663.4.02
ББК : 36.87я73
Предметні рубрики: Пивоварне виробництво-- Солод
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пивоваренное производство--сырье пивоварения--сировина пивоваріння--производство солода--виробництво солода--пивное сусло--пивне сусло--брожение пива--бродіння пива--пастеризация пива--пастеризація пива--отходы пивоварения--відходи пивоваріння
Анотація: Рассмотрены химический состав сырья, применяемого в производстве солода и пива.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВВ(1)
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.4:663.8/Т38
Автор(и) : Мелетьев, Анатолий Евгеньевич, Домарецкий, Виталий Афанасьевич, Емельянова, Нина Александровна, Колотуша, Петр Васильевич
Назва : Технология пивоваренного и безалкогольного производства : технолог. расчеты : практикум
Вихідні дані : Киев: Вища шк., 1986
Кільк.характеристики :192 с.: рис., табл.
Примітки : Прил.: с. 171-187. - Лит.: с. 188-189. - Авт. зазначено на звороті тит. арк.
Ціна : 0.55 р.
УДК : 663.4:663.8
ББК : 36.876я73 + 36.88я73
Предметні рубрики: Пивоварне виробництво-- Технології-- Розрахунки
Безалкогольні напої-- Технологія виробництва
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пивоваренное производство--безалкогольные напитки--солод--хлебный квас--хлібний квас--безалкогольные газированные напитки--безалкогольні газовані напої--сточные воды пивоварения--стічні води пивоваріння--сточные воды безалкогольных производств--стічні води безалкогольного виробництва
Анотація: Учебное пособие содержит технологические расчеты на производство пива, солода, кваса, безалкогольных напитков, а также сточных вод этих производств.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВВ(1)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кузик, Мар'яна
Назва : Пиво краще за вино
Місце публікування : Маловідома історія: далеке і близьке. - Л.: Високий Замок, 2020. - N 3. - С. 10-11 (Шифр mvis/2020/3)
Предметні рубрики: Пивоварне виробництво-- Історія --Європа
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пивоваріння--закон про пропінацію--броварні
Знайти схожі

10.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 633.791:663.423:6/М54-505961
Автор(и) : Проценко Л. В., Ляшенко М. І., Свірчевська О. В., Гринюк Т. П., Власенко А. С.
Назва : Методологія оцінювання хмелю і хмелепродуктів : [монографія]
Вихідні дані : Житомир: Рута, 2020
Кільк.характеристики :271, [1] с.: рис., табл.
Примітки : Скор.: с. 4. - Дод.: с. 209-260. - Літ.: с. 261-266
ISBN, Ціна 978-617-581-429-1: 140.00 грн
УДК : 633.791:663.423:663.44
ББК : 36.88
Предметні рубрики: Хміль-- Якість
Хмелярство
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): місцеві видання--харчова промисловість--хмелярство--пивоваріння--біологічні особливості хмелю--продукти переробки хмелю--ефірні олії хмелю
Анотація: Представлено методологію комплексної біохімічної та технологічної оцінки якості хмелю селекційних сортів та продуктів його переробки.
Примірники :КР(1)
Вільні : КР(1)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)