Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчові продукти<.>
Загальна кількість знайдених документів : 39
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-39 
1.
641/642(075.8)
Р78


    Ростовський, Володимир Сергійович.
    Теоретичні основи технології громадського харчування [] : загальна частина : навч. посіб. / В. С. Ростовський. - Київ : Кондор, 2015. - 197, [1] с. : табл. - Літ.: с. 196-197. - ISBN 966-351-026-9 : 100.00 грн
УДК
ББК 36.99я73
Рубрики: Громадське харчування--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- технологія громадського харчування -- теплова кулінарна обробка продуктів -- зміна жирів -- зміна вуглеводів -- зміна вмісту вітамінів -- зміна кольору продуктів -- смакові ароматичні речовини -- зберігання продуктів -- технологічна обробка -- теплова кулінарна обробка -- продукти тваринного походження -- механічна обробка круп
Анотація: Викладені теоретичні основи кулінарної обробки харчових продуктів та її вплив на їхню харчову цінність, дається характеристика технологічних процесів. Розглянуті питання стосовно зміни білкових речовин, цукрів, крохмалю, вуглеводів в умовах теплової кулінарної обробки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

2.
53.51
Г93


    Губергриц, Александр Яковлевич.
    Лечебное питание [] : учеб. пособие для студентов мед. ин-тов / А. Я. Губергриц, Ю. В. Линевский. - Киев : Вища шк., 1977. - 238 с. : табл. - Лит.: с. 235. -
ББК 53.51
Рубрики: Лікувальне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
рациональное питание -- раціональне харчування -- продукты питания -- харчові продукти -- режим харчування хворих -- режим питания больных -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- дієтотерапія -- диетотерапия -- контрастні дієти -- контрастные диеты
Анотація: Рассмотрены вопросы диетотерапии при различных заболеваниях внутренних органов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Линевский, Юрий Владимирович
Свободных экз. нет
Знайти схожі

3.
664:547(075.8)
С44


    Скоробогатий, Ярослав Петрович.
    Харчова хімія [] : навч. посіб. / Я. П. Скоробогатий, А. В. Гузій, О. М. Заверуха. - Львів : Новий Світ - 2000, 2018. - 513, [1] с. : табл., рис. - (Вища освіта в Україні). - Літ.: с. 508. - Предм. покажч.: с. 509-513. - ISBN 978-966-418-203-1 : 330.00 грн
УДК
ББК 36.81я73
Рубрики: Харчові виробництва--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Неорганічна хімія--Біохімія--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
хімічні елементи -- хімічні рівноваги -- хімічні властивості -- розчини -- біорганічна хімія -- спирти -- феноли -- амінокислоти -- харчові продукти -- хімія харчових речовин -- вітаміни -- мікроелементи -- макроелементи -- харчові кислоти -- харчові добавки -- харчування
Анотація: Викладено основи загальної, неорганічної та біоорганічної хімії компонентів харчових продуктів. Розглянуто методи дослідження сировини та харчових систем, основні класи речовин - компонентів харчових продуктів, види забруднювачів харчових систем, їх вплив на людський організм.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Гузій, Андрій Володимирович; Заверуха, Олег Михайлович
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

4.


   
    Обіг генетично модифікованих речовин в Україні [] / В. О. Ушкалов [та ін.] // Вісник аграрної науки. - 2018. - N 3. - С. 45-50 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Сільськогосподарська біотехнологія--Генна інженерія
Кл.слова (ненормовані):
генетично модифіковані організми -- соя -- кукурудза -- ріпак -- харчові продукти -- корми

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ушкалов, В. О.; Данчук, В. В.; Спиридонов, В. Г.; Іщенко, Л. М.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

5.
53.51
М22


    Мамчур, Федір Іванович.
    Овочі і фрукти в нашому харчуванні [] / Ф. І. Мамчур. - Ужгород : Карпати, 1988. - 198 с. : іл. - Літ.: с. 197-198. - Алф. покажч. укр. назв: с. 199-200. - Алф. покажч. лат. назв: с. 201. - ISBN 5-7757-0050-3 : 1.20 р.
ББК 53.51
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продукти рослинного походження -- харчові продукти -- лікувальне харчування -- рослинна їжа -- раціональне харчування -- овочеві культури -- гриби -- плодові культури -- ягідні культури
Анотація: Про вплив біологічно активних речовин овочів, городньої зелені, фруктів, ягід та грибів на організм людини, дає практичні поради по їх застосуванню у профілактиці та лікуванні хвороб, а також у раціональному харчуванні та косметиці.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (2)
Свободны: ВВ (2)
Знайти схожі

6.
51.230
В57


    Владиславский, Владислав.
    О твоем питании, человек [] / В. Владиславский. - Минск : Вышэйш. шк., 1978. - 128 с. : ил. - 0.30 р.
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- продукти питания -- диетология -- дієтологія -- білки в харчуванні -- белки в питании -- рідина в харчуванні -- жидкость в питании -- спиртні напої -- спиртные напитки -- вітаміни в харчуванні -- витамины в питании -- калорійність їжі -- калорийность пищи
Анотація: Как надо есть, сколько и когда?. На эти и многие другие вопросы пытается ответить автор предлагаемой книги.

Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

7.
664.87(075.8)
Д66


    Домарецкий, Виталий Афанасьевич.
    Технология экстрактов, концентратов и напитков из растительного сырья [] : учеб. пособие / В. А. Домарецкий. - М. : ФОРУМ, 2015. - 442, [2] с. : рис., табл. - (Высшее образование). - ISBN 978-5-91134-120-6 : 156.00 грн
УДК
ББК 36.877я73
Рубрики: Безалкогольні напої--Технологія виробництва--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
пищевая промышленность -- харчова промисловість -- перерабатывающая промышленность -- переробна промисловість -- растительное сырье -- рослинна сировина -- технологические процессы -- технологічні процеси -- нутрициология -- нутриціологія -- пищевые продукты -- харчові продукти -- напитки -- напої -- рацион питания -- раціон харчування -- здоровый образ жизни -- здоровий спосіб життя -- биологические добавки -- біологічні добавки -- вода -- водоподготовка -- водопідготовка -- технология солода -- технологія солоду -- солодовые экстракты -- солодові екстракти -- концентраты -- концентрати -- экстраты из лекарственных растений -- екстракти з лікарських рослин -- технология безалкогольных напитков -- технологія безалкогольних напоїв -- безалкогольные напитки брожения -- безалкогольні напої бродіння -- плодово-ягодные алкогольные напитки -- плодово-ягідні алкогольні напої -- спиртовые соки -- спиртові соки -- морсы -- морси -- настойки -- настоянки -- ароматные спирты -- ароматні спирти -- технология соков -- технологія соків -- соковые напитки -- сокові напої -- экология производства экстрактов -- екологія виробництва екстрактів -- стандартизация пищевых добавок -- стандартизація харчових добавок -- классификация пищевых добавок -- класифікація харчових добавок
Анотація: Учебное пособие включает теоретические положения и обоснования технологических процессов производства солода, солодовых экстрактов и концентратов, экстрактов из лекарственных трав, безалкогольных и алкогольных напитков, соков, морсов, настоев, ароматных спиртов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

8.
51.230
Т46


    Тихонова, Александра Яковлевна.
    Оздоровительные диеты [] / [А. Я. Тихонова ; худож.-оформ. Б. Ф. Бублик]. - Харьков : Фолио ; Киев : Тамед ; Ростов н/Д : Феникс, 1998. - 382 с. : ил. - (Серия "Ваше здоровье"). - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 966-03-0416-1 : 5.00 грн
УДК
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
   Дієтотерапія--Популярні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
здорове харчування -- здоровое питание -- харчові продукти -- продукты питания -- детоксикація -- детоксикация -- системы здорового питания -- система здорового харчування -- раздельное питание -- роздільне харчування -- вегетарианство -- вегетаріанство -- сироїдіння -- сыроедение -- дитяче харчування -- детское питание -- корекція ваги -- коррекция веса -- рецепти страв -- рецепты блюд
Анотація: Описаны различные системы питания от древности до наших дней. Приведено множество рецептов блюд традиционной и натуропатической кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бублик, Б. Ф. \худож.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

9.
51.230я2
Д83


    Дунаевский, Генрих Аврамович.
    Овощи и фрукты в питании здорового и больного человека [] / Г. А. Дунаевский, С. Я. Попик ; [ред. С. А. Гатненко]. - Киев : Здоровья, 1990. - 160 с. : табл. - Прил.: 126-151. - Лит.: с. 152-157. - ISBN 5-311-00422-3 : 0.60 р.
ББК 51.230я2
Рубрики: Раціональне харчування--Довідкові видання
Кл.слова (ненормовані):
рациональное питание -- харчові продукти -- овочі -- овощи -- фрукти -- фрукты -- лікувальне харчування -- лечебное питание -- лечебно-профилактическое питание -- лікувально-профілактичне харчування -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- лікування соками -- лечение соками -- сироїдіння -- сыроедение
Анотація: Справочное пособие раскрывает значение овощей и фруктов в рациональном питании здорового и больного человека. Приведены сведения о химическом составе и энергетической ценности овощей и фруктов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Попик, Светлана Яковлевна; Гатненко, С. А. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

10.
37.279
Б89


    Бруннек, Нинель Ивановна.
    Доморачительным хозяевам [] / Н. И. Бруннек. - Москва : Изд. дом "МСП", 1995. - 381 с. : рис., табл. - ISBN 5-7150-0221-4 : 460.000 крб
ББК 37.279
Рубрики: Домоведення--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
домоводство -- пищевые продукты -- харчові продукти -- стирка изделий -- прання виробів -- чистка изделий -- чистка виробів -- крашение одежды -- фарбування одягу -- крашение пряжи -- фарбування пряжі -- уход за обувью -- догляд за взуттям -- ремонт квартиры -- ремонт квартири -- плетение из лозы -- плетіння з лози -- народное лечение -- народне лікування
Анотація: Освещаются различные аспекты основ домоводства, мастерства и ремесел, содержания домашних животных.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

11.


   
    Оцінка ризику для населення при споживанні продукції, вирощеної з застосуванням фунгіцидів на основі діючих речовин класу триазолів [] = Hygienic assessment of the population risk after consumption of agricultural products grown with the application of triazole class-based fungicides / А. І. Сирота [та ін.] // Довкілля та здоров'я = Enviroment & Health : наук. журнал. - 2022. - N 4. - С. 20-28
Рубрики: Фунгіциди--Харчові продукти--Ризики
Кл.слова (ненормовані):
фунгіциди -- триазоли -- стробілурини -- харчові продукти

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сирота, А. І.; Вавріневич, О. П.; Омельчук, С. Т.; Благая, А. В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВСМЛ (1)
Вільні: ВСМЛ (1)

Знайти схожі

12.


    Коноваленко, А. С.
    Культурні чинники макромаркетингового середовища ринку продуктів харчування для дітей [] / А. С. Коноваленко // Економіка та держава. - 2020. - N 2. - С. 57-61. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Дитяче харчування--Ринок (екон.)--Україна
   Дитячі харчові продукти--Україна

Кл.слова (ненормовані):
культура харчування -- харчові продукти -- маркетингові стратегії

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

13.


   
    Співпраця ВЕЛ та ФАО [] // Екологічний вісник. - 2020. - N 6(лист.-груд.). - С. 10
Рубрики: Продовольча безпека--Україна
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- псування продовольства -- харчові втрати

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

14.


   
    Risk assessment of tht bifenthrin influence on the population health when consuming corn grown using the innovative 3rive 3d technology =Оцінка ризику впливу біфентрину на здоров'я населення при споживанні кукурудзи, вирощеної за інноваційною технологією 3rive 3d [] / A. A. Borysenko [et al.] // Довкілля та здоров'я = Enviroment & Health : наук. журнал. - 2023. - N 2. - С. 54-58
Рубрики: Пестициди--Харчові продукти--Споживання--Ризики
Кл.слова (ненормовані):
пестицид -- біфентрин -- харчові продукти -- ризик споживання -- період напіврозпаду

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Borysenko, A. A.; Antonenko, A. M.; Aleksiichuk, V. D.; Omelchuk S. T.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВСМЛ (1)
Вільні: ВСМЛ (1)

Знайти схожі

15.


    Іванченкова, Л. В.
    Системний підхід до побудови інформаційно-аналітичної (моніторингової) підситеми управління харчовим підприємством [] / Л. В. Іванченкова // Економіка та держава. - 2019. - N 3. - С. 62-66. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові підприємства--Управління--Україна
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- продовольчі товари -- моніторинг -- собівартість продукції -- виробництво продукції

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

16.
664:591.133:006.83(075.8)
Ф50


   
    Фізіолого-гігієнічні аспекти оцінки якості продуктів [] : підручник / Л. Ф. Павлоцька [та ін.] ; М-во освіти і науки України. - Харків : Світ книг, 2016. - 531, [1] с. : табл., рис. - Дод.: с.411-529. - Літ.: с. 530-531. - ISBN 978-966-2678-36-9 : 261.00 грн
УДК
ББК 36
Рубрики: Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи
   Фізіологічні основи гігієни харчування--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- амінокислоти -- ліпіди -- вуглеводи -- вітаміни -- мінеральні речовини -- генетично-модифіковані продукти -- харчові добавки -- забруднювачі біологічної природи -- забруднювачі хімічної природи -- профілактика харчових захворювань
Анотація: Характеристика речовин у процесах життєдіяльності людини, сучасні рекомендаційні норми їх споживання, наслідки нестачі та надлишку в раціонах, джерела в їжі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Павлоцька, Лариса Федірівна; Дуденко, Ніна Василівна; Євлаш, Вікторія Владленівна; Скуріхіна, Людмила Андроніківна; Міністерство освіти і науки України
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

17.
613.2(075.8)
З-91


    Зубар, Надія Миколаївна.
    Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник / Н. М. Зубар. - Київ : Кондор, 2018. - 442, [2] с. : рис., табл. - Термінолог. слов.: с.312-320. - Літ.: с. 321-322. - Дод.: с. 323-442. - ISBN 978-617-7582-90-7 : 290.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
харчування людини -- фізіологія процесів травлення -- фізіологічні функції організму -- білки -- амінокислоти -- ліпіди -- вуглеводи -- вітаміни -- мінеральні речовини -- норми харчування -- лікувальне харчування -- харчові продукти -- дієтичне харчування
Анотація: Фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, вибір харчових продуктів, та складання раціонів харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

18.


   
    Является ли безопасность ваших пищевых продуктов основным критерием в 2019 году? [] // Мясной бизнес : МБ : науч.-практ. журнал. - 2018. - N 11. - С. 51-53 : рис.
Рубрики: Харчові продукти--Продовольча безпека
Кл.слова (ненормовані):
пищевые продукты -- харчові продукти -- детекторы металлов -- детектори металів -- системы динамического взвешивания -- системи динамічного зважування


Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

19.
664.02(075)
Ч-46


    Черевко, Олександр Іванович.
    Процеси і апарати харчових виробництв [] : підручник / О. І. Черевко, А. М. Поперечний. - [2-ге вид., допов. та випр.]. - Харків : Світ книг, 2018. - 494, [1] с. : рис. - Літ.: с. 487-490. - ISBN 978-9662678-15-4 : 90.00 грн
УДК
ББК 36.81
Рубрики: Харчові виробництва--Харчове обладнання--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- гідравлічні машини -- гідромеханічні процеси -- механічні процеси -- теплові процеси -- масообмінні процеси -- процеси сорбції -- екстрагування -- сушіння -- кристалізація -- розчинення -- біохімічні процеси
Анотація: Поняття, класифікація, моделювання процесів та апаратів харчової галузі, описуються гідравлічні, гідромеханічні, механічні, теплові, масообмінні та біохімічні процеси.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Поперечний, Анатолій Микитович
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

20.


    Бондаренко, Галина.
    Національна кухня в контексті запитів сучасного ринку [] / Г. Бондаренко, М. Бех, О. Таран // Народна творчість та етнографія. - 2015. - N 5. - С. 96 - 103 . - ISSN 0130-6936
Рубрики: Кухня українська
   Харчові продукти--Україна

   Житомирська область--Кухня українська
    Житомирська область--Харчові продукти

Кл.слова (ненормовані):
національні страви -- национальные блюда -- харчові продукти -- пищевые продукты -- продуктові магазини -- продуктовые магазины -- народна кулінарія -- народная кулинария -- м'ясні вироби -- мясные изделия -- молочні продукти -- молочные продукты -- соління -- соления
Анотація: Регіональні традиції національної кухні на прикладі Вінницької та Житомирської областей. Результати експедиційного обстеження ринку регіональних продуктів цих областей.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бех, Микола; Таран, Олена; Етнографія 2.04

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

 1-20    21-39 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)