Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчові продукти<.>
Загальна кількість знайдених документів : 39
Показані документи с 1 за 30
 1-30    31-39 
1.
641/642(075.8)
Р78


    Ростовський, Володимир Сергійович.
    Теоретичні основи технології громадського харчування [] : загальна частина : навч. посіб. / В. С. Ростовський. - Київ : Кондор, 2015. - 197, [1] с. : табл. - Літ.: с. 196-197. - ISBN 966-351-026-9 : 100.00 грн
УДК
ББК 36.99я73
Рубрики: Громадське харчування--Кулінарія--Технологічні процеси--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- технологія громадського харчування -- теплова кулінарна обробка продуктів -- зміна жирів -- зміна вуглеводів -- зміна вмісту вітамінів -- зміна кольору продуктів -- смакові ароматичні речовини -- зберігання продуктів -- технологічна обробка -- теплова кулінарна обробка -- продукти тваринного походження -- механічна обробка круп
Анотація: Викладені теоретичні основи кулінарної обробки харчових продуктів та її вплив на їхню харчову цінність, дається характеристика технологічних процесів. Розглянуті питання стосовно зміни білкових речовин, цукрів, крохмалю, вуглеводів в умовах теплової кулінарної обробки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

2.
53.51
Г93


    Губергриц, Александр Яковлевич.
    Лечебное питание [] : учеб. пособие для студентов мед. ин-тов / А. Я. Губергриц, Ю. В. Линевский. - Киев : Вища шк., 1977. - 238 с. : табл. - Лит.: с. 235. -
ББК 53.51
Рубрики: Лікувальне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
рациональное питание -- раціональне харчування -- продукты питания -- харчові продукти -- режим харчування хворих -- режим питания больных -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- дієтотерапія -- диетотерапия -- контрастні дієти -- контрастные диеты
Анотація: Рассмотрены вопросы диетотерапии при различных заболеваниях внутренних органов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Линевский, Юрий Владимирович
Свободных экз. нет
Знайти схожі

3.
664:547(075.8)
С44


    Скоробогатий, Ярослав Петрович.
    Харчова хімія [] : навч. посіб. / Я. П. Скоробогатий, А. В. Гузій, О. М. Заверуха. - Львів : Новий Світ - 2000, 2018. - 513, [1] с. : табл., рис. - (Вища освіта в Україні). - Літ.: с. 508. - Предм. покажч.: с. 509-513. - ISBN 978-966-418-203-1 : 330.00 грн
УДК
ББК 36.81я73
Рубрики: Харчові виробництва--Сировина--Дослідження--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Неорганічна хімія--Біохімія--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
хімічні елементи -- хімічні рівноваги -- хімічні властивості -- розчини -- біорганічна хімія -- спирти -- феноли -- амінокислоти -- харчові продукти -- хімія харчових речовин -- вітаміни -- мікроелементи -- макроелементи -- харчові кислоти -- харчові добавки -- харчування
Анотація: Викладено основи загальної, неорганічної та біоорганічної хімії компонентів харчових продуктів. Розглянуто методи дослідження сировини та харчових систем, основні класи речовин - компонентів харчових продуктів, види забруднювачів харчових систем, їх вплив на людський організм.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Гузій, Андрій Володимирович; Заверуха, Олег Михайлович
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

4.


   
    Обіг генетично модифікованих речовин в Україні [] / В. О. Ушкалов [та ін.] // Вісник аграрної науки. - 2018. - N 3. - С. 45-50 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Сільськогосподарська біотехнологія--Генна інженерія
Кл.слова (ненормовані):
генетично модифіковані організми -- соя -- кукурудза -- ріпак -- харчові продукти -- корми

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ушкалов, В. О.; Данчук, В. В.; Спиридонов, В. Г.; Іщенко, Л. М.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

5.
53.51
М22


    Мамчур, Федір Іванович.
    Овочі і фрукти в нашому харчуванні [] / Ф. І. Мамчур. - Ужгород : Карпати, 1988. - 198 с. : іл. - Літ.: с. 197-198. - Алф. покажч. укр. назв: с. 199-200. - Алф. покажч. лат. назв: с. 201. - ISBN 5-7757-0050-3 : 1.20 р.
ББК 53.51
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продукти рослинного походження -- харчові продукти -- лікувальне харчування -- рослинна їжа -- раціональне харчування -- овочеві культури -- гриби -- плодові культури -- ягідні культури
Анотація: Про вплив біологічно активних речовин овочів, городньої зелені, фруктів, ягід та грибів на організм людини, дає практичні поради по їх застосуванню у профілактиці та лікуванні хвороб, а також у раціональному харчуванні та косметиці.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (2)
Свободны: ВВ (2)
Знайти схожі

6.
51.230
В57


    Владиславский, Владислав.
    О твоем питании, человек [] / В. Владиславский. - Минск : Вышэйш. шк., 1978. - 128 с. : ил. - 0.30 р.
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- продукти питания -- диетология -- дієтологія -- білки в харчуванні -- белки в питании -- рідина в харчуванні -- жидкость в питании -- спиртні напої -- спиртные напитки -- вітаміни в харчуванні -- витамины в питании -- калорійність їжі -- калорийность пищи
Анотація: Как надо есть, сколько и когда?. На эти и многие другие вопросы пытается ответить автор предлагаемой книги.

Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

7.
664.87(075.8)
Д66


    Домарецкий, Виталий Афанасьевич.
    Технология экстрактов, концентратов и напитков из растительного сырья [] : учеб. пособие / В. А. Домарецкий. - М. : ФОРУМ, 2015. - 442, [2] с. : рис., табл. - (Высшее образование). - ISBN 978-5-91134-120-6 : 156.00 грн
УДК
ББК 36.877я73
Рубрики: Безалкогольні напої--Технологія виробництва--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
пищевая промышленность -- харчова промисловість -- перерабатывающая промышленность -- переробна промисловість -- растительное сырье -- рослинна сировина -- технологические процессы -- технологічні процеси -- нутрициология -- нутриціологія -- пищевые продукты -- харчові продукти -- напитки -- напої -- рацион питания -- раціон харчування -- здоровый образ жизни -- здоровий спосіб життя -- биологические добавки -- біологічні добавки -- вода -- водоподготовка -- водопідготовка -- технология солода -- технологія солоду -- солодовые экстракты -- солодові екстракти -- концентраты -- концентрати -- экстраты из лекарственных растений -- екстракти з лікарських рослин -- технология безалкогольных напитков -- технологія безалкогольних напоїв -- безалкогольные напитки брожения -- безалкогольні напої бродіння -- плодово-ягодные алкогольные напитки -- плодово-ягідні алкогольні напої -- спиртовые соки -- спиртові соки -- морсы -- морси -- настойки -- настоянки -- ароматные спирты -- ароматні спирти -- технология соков -- технологія соків -- соковые напитки -- сокові напої -- экология производства экстрактов -- екологія виробництва екстрактів -- стандартизация пищевых добавок -- стандартизація харчових добавок -- классификация пищевых добавок -- класифікація харчових добавок
Анотація: Учебное пособие включает теоретические положения и обоснования технологических процессов производства солода, солодовых экстрактов и концентратов, экстрактов из лекарственных трав, безалкогольных и алкогольных напитков, соков, морсов, настоев, ароматных спиртов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

8.
51.230
Т46


    Тихонова, Александра Яковлевна.
    Оздоровительные диеты [] / [А. Я. Тихонова ; худож.-оформ. Б. Ф. Бублик]. - Харьков : Фолио ; Киев : Тамед ; Ростов н/Д : Феникс, 1998. - 382 с. : ил. - (Серия "Ваше здоровье"). - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 966-03-0416-1 : 5.00 грн
УДК
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
   Дієтотерапія--Популярні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
здорове харчування -- здоровое питание -- харчові продукти -- продукты питания -- детоксикація -- детоксикация -- системы здорового питания -- система здорового харчування -- раздельное питание -- роздільне харчування -- вегетарианство -- вегетаріанство -- сироїдіння -- сыроедение -- дитяче харчування -- детское питание -- корекція ваги -- коррекция веса -- рецепти страв -- рецепты блюд
Анотація: Описаны различные системы питания от древности до наших дней. Приведено множество рецептов блюд традиционной и натуропатической кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бублик, Б. Ф. \худож.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

9.
51.230я2
Д83


    Дунаевский, Генрих Аврамович.
    Овощи и фрукты в питании здорового и больного человека [] / Г. А. Дунаевский, С. Я. Попик ; [ред. С. А. Гатненко]. - Киев : Здоровья, 1990. - 160 с. : табл. - Прил.: 126-151. - Лит.: с. 152-157. - ISBN 5-311-00422-3 : 0.60 р.
ББК 51.230я2
Рубрики: Раціональне харчування--Довідкові видання
Кл.слова (ненормовані):
рациональное питание -- харчові продукти -- овочі -- овощи -- фрукти -- фрукты -- лікувальне харчування -- лечебное питание -- лечебно-профилактическое питание -- лікувально-профілактичне харчування -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- лікування соками -- лечение соками -- сироїдіння -- сыроедение
Анотація: Справочное пособие раскрывает значение овощей и фруктов в рациональном питании здорового и больного человека. Приведены сведения о химическом составе и энергетической ценности овощей и фруктов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Попик, Светлана Яковлевна; Гатненко, С. А. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

10.
37.279
Б89


    Бруннек, Нинель Ивановна.
    Доморачительным хозяевам [] / Н. И. Бруннек. - Москва : Изд. дом "МСП", 1995. - 381 с. : рис., табл. - ISBN 5-7150-0221-4 : 460.000 крб
ББК 37.279
Рубрики: Домоведення--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
домоводство -- пищевые продукты -- харчові продукти -- стирка изделий -- прання виробів -- чистка изделий -- чистка виробів -- крашение одежды -- фарбування одягу -- крашение пряжи -- фарбування пряжі -- уход за обувью -- догляд за взуттям -- ремонт квартиры -- ремонт квартири -- плетение из лозы -- плетіння з лози -- народное лечение -- народне лікування
Анотація: Освещаются различные аспекты основ домоводства, мастерства и ремесел, содержания домашних животных.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

11.


   
    Оцінка ризику для населення при споживанні продукції, вирощеної з застосуванням фунгіцидів на основі діючих речовин класу триазолів [] = Hygienic assessment of the population risk after consumption of agricultural products grown with the application of triazole class-based fungicides / А. І. Сирота [та ін.] // Довкілля та здоров'я = Enviroment & Health : наук. журнал. - 2022. - N 4. - С. 20-28
Рубрики: Фунгіциди--Харчові продукти--Ризики
Кл.слова (ненормовані):
фунгіциди -- триазоли -- стробілурини -- харчові продукти

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сирота, А. І.; Вавріневич, О. П.; Омельчук, С. Т.; Благая, А. В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВСМЛ (1)
Вільні: ВСМЛ (1)

Знайти схожі

12.


    Коноваленко, А. С.
    Культурні чинники макромаркетингового середовища ринку продуктів харчування для дітей [] / А. С. Коноваленко // Економіка та держава. - 2020. - N 2. - С. 57-61. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Дитяче харчування--Ринок (екон.)--Україна
   Дитячі харчові продукти--Україна

Кл.слова (ненормовані):
культура харчування -- харчові продукти -- маркетингові стратегії

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

13.


   
    Співпраця ВЕЛ та ФАО [] // Екологічний вісник. - 2020. - N 6(лист.-груд.). - С. 10
Рубрики: Продовольча безпека--Україна
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- псування продовольства -- харчові втрати

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

14.


   
    Risk assessment of tht bifenthrin influence on the population health when consuming corn grown using the innovative 3rive 3d technology =Оцінка ризику впливу біфентрину на здоров'я населення при споживанні кукурудзи, вирощеної за інноваційною технологією 3rive 3d [] / A. A. Borysenko [et al.] // Довкілля та здоров'я = Enviroment & Health : наук. журнал. - 2023. - N 2. - С. 54-58
Рубрики: Пестициди--Харчові продукти--Споживання--Ризики
Кл.слова (ненормовані):
пестицид -- біфентрин -- харчові продукти -- ризик споживання -- період напіврозпаду

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Borysenko, A. A.; Antonenko, A. M.; Aleksiichuk, V. D.; Omelchuk S. T.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВСМЛ (1)
Вільні: ВСМЛ (1)

Знайти схожі

15.


    Іванченкова, Л. В.
    Системний підхід до побудови інформаційно-аналітичної (моніторингової) підситеми управління харчовим підприємством [] / Л. В. Іванченкова // Економіка та держава. - 2019. - N 3. - С. 62-66. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові підприємства--Управління--Україна
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- продовольчі товари -- моніторинг -- собівартість продукції -- виробництво продукції

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

16.
664:591.133:006.83(075.8)
Ф50


   
    Фізіолого-гігієнічні аспекти оцінки якості продуктів [] : підручник / Л. Ф. Павлоцька [та ін.] ; М-во освіти і науки України. - Харків : Світ книг, 2016. - 531, [1] с. : табл., рис. - Дод.: с.411-529. - Літ.: с. 530-531. - ISBN 978-966-2678-36-9 : 261.00 грн
УДК
ББК 36
Рубрики: Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи
   Фізіологічні основи гігієни харчування--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- амінокислоти -- ліпіди -- вуглеводи -- вітаміни -- мінеральні речовини -- генетично-модифіковані продукти -- харчові добавки -- забруднювачі біологічної природи -- забруднювачі хімічної природи -- профілактика харчових захворювань
Анотація: Характеристика речовин у процесах життєдіяльності людини, сучасні рекомендаційні норми їх споживання, наслідки нестачі та надлишку в раціонах, джерела в їжі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Павлоцька, Лариса Федірівна; Дуденко, Ніна Василівна; Євлаш, Вікторія Владленівна; Скуріхіна, Людмила Андроніківна; Міністерство освіти і науки України
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

17.
613.2(075.8)
З-91


    Зубар, Надія Миколаївна.
    Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник / Н. М. Зубар. - Київ : Кондор, 2018. - 442, [2] с. : рис., табл. - Термінолог. слов.: с.312-320. - Літ.: с. 321-322. - Дод.: с. 323-442. - ISBN 978-617-7582-90-7 : 290.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
харчування людини -- фізіологія процесів травлення -- фізіологічні функції організму -- білки -- амінокислоти -- ліпіди -- вуглеводи -- вітаміни -- мінеральні речовини -- норми харчування -- лікувальне харчування -- харчові продукти -- дієтичне харчування
Анотація: Фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, вибір харчових продуктів, та складання раціонів харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

18.


   
    Является ли безопасность ваших пищевых продуктов основным критерием в 2019 году? [] // Мясной бизнес : МБ : науч.-практ. журнал. - 2018. - N 11. - С. 51-53 : рис.
Рубрики: Харчові продукти--Продовольча безпека
Кл.слова (ненормовані):
пищевые продукты -- харчові продукти -- детекторы металлов -- детектори металів -- системы динамического взвешивания -- системи динамічного зважування


Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

19.
664.02(075)
Ч-46


    Черевко, Олександр Іванович.
    Процеси і апарати харчових виробництв [] : підручник / О. І. Черевко, А. М. Поперечний. - [2-ге вид., допов. та випр.]. - Харків : Світ книг, 2018. - 494, [1] с. : рис. - Літ.: с. 487-490. - ISBN 978-9662678-15-4 : 90.00 грн
УДК
ББК 36.81
Рубрики: Харчові виробництва--Харчове обладнання--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- гідравлічні машини -- гідромеханічні процеси -- механічні процеси -- теплові процеси -- масообмінні процеси -- процеси сорбції -- екстрагування -- сушіння -- кристалізація -- розчинення -- біохімічні процеси
Анотація: Поняття, класифікація, моделювання процесів та апаратів харчової галузі, описуються гідравлічні, гідромеханічні, механічні, теплові, масообмінні та біохімічні процеси.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Поперечний, Анатолій Микитович
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

20.


    Бондаренко, Галина.
    Національна кухня в контексті запитів сучасного ринку [] / Г. Бондаренко, М. Бех, О. Таран // Народна творчість та етнографія. - 2015. - N 5. - С. 96 - 103 . - ISSN 0130-6936
Рубрики: Кухня українська
   Харчові продукти--Україна

   Житомирська область--Кухня українська
    Житомирська область--Харчові продукти

Кл.слова (ненормовані):
національні страви -- национальные блюда -- харчові продукти -- пищевые продукты -- продуктові магазини -- продуктовые магазины -- народна кулінарія -- народная кулинария -- м'ясні вироби -- мясные изделия -- молочні продукти -- молочные продукты -- соління -- соления
Анотація: Регіональні традиції національної кухні на прикладі Вінницької та Житомирської областей. Результати експедиційного обстеження ринку регіональних продуктів цих областей.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бех, Микола; Таран, Олена; Етнографія 2.04

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

21.
579.67(075.8)
М 59


   
    Мікробіологія та фізіологія харчування [] : навч. посібник / В. Д. Малигіна [та ін.]. - К. : Кондор, 2009. - 242 с. : табл., рис. - Л-ра: с.226. - Дод.: с. 227-241. - ISBN 978-966-351-265-5 : 39.00 грн, 54.00 грн, 52.00 грн, 43.00 грн
УДК
ББК 28.473я73
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   Харчування--Фізіологія--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
фізіологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- мікроорганізми -- микроорганизмы -- бактерії -- бактерии -- плісняві гриби -- плесневые грибы -- дріжджі -- дрожжи -- ультрамікроби -- ультрамикробы -- мікрофлора грунту -- микрофлора почвы -- мікрофлора води -- мыкрофлора воды -- мікрофлора повітря -- микрофлора воздуха -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- хвороби тварин -- болезни животных -- харчові продукти -- пищевые продукты -- поживні речовини -- питательные вещества -- діетичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Наведено морфологічні та фізіологічні особливості мікроорганізмів, їх роль у переробці продуктів харчування; визначено основні принципи фізіології харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Малигіна, В.Д.; Ракша-Слюсарева, О.А.; Ракова, В.П.; Оконєчнікова, Л.І.; Багуліна, Т.Р.
Примірників всього: 6
ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Свободны: ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Знайти схожі

22.
613.2
К 89


    Кузьмінська, О. В.
    Значення раціонального харчування для підтримки здоров'я молоді [] / [О. В. Кузьмінська, М. С. Червона ; за ред. О. О. Яременка]. - К. : Держ. ін-т проблем сім'ї та молоді : Укр. ін-т соц. дослідж., 2005. - 128 с. : табл. - (Формування здорового способу життя молоді ; кн. 4). - Глосарій: с. 121-125. - Л-ра: с. 126-127. - ISBN 966-8435-11-7 : 003.50 грн
УДК
ББК 51.23
Рубрики: Раціональне харчування--Наукові видання
Кл.слова (ненормовані):
енергетична цінність раціону -- энергетическая ценность рациона -- калорийность продуктов -- калорійність продуктів -- харчові продукти -- пищевые продукты -- белки -- білки -- жиры -- жири -- вуглеводи -- углеводы -- витамины -- мінеральні речовини -- вітаміни -- минеральные вещества -- продукты питания -- продукти харчування -- молочні продукти -- молочные продукты -- мясопродукты -- м 'ясопродукти -- продукти моря -- продукты моря -- яйца -- продукти переробки зерна -- продукты переработки зерна -- фрукти, овочі, ягоди -- фрукты, овощи, ягоды -- напитки -- напоі -- корисні продукти -- полезные продукты -- пирамида рационального питания -- піраміда раціонального харчування -- харчування молоді -- питание молодежи -- избыточный вес -- надлишкова вага
Анотація: Основні положення сучасної наукової теорії раціонального харчування, а саме: закони та принципи раціонального харчування, характеристика харчових речовин та продуктів харчування, їх значення для формування здоров'я та профілактика захворювань; основні принципи побудови здорового раціону та режиму харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Червона, М.С.; Яременко, О.О. \ред.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

23.
613.2(075.8)
З91


    Зубар, Надія Миколаївна.
    Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Н. М. Зубар. - К. : Центр учбов. л-ри, 2010. - 332 с. : табл., рис. - Глосарій: с. 254-261. - Л-ра: с. 262-263. - Дод.: с. 264-330. - ISBN 978-966-364-996-2 : 96.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
харчування людини -- питание человека -- система травлення -- пищеварительная система -- процеси травлення -- процессы пищеварения -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові продукти -- пищевые продукты -- рациональное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- лікувальне харчування -- лечебное питание
Анотація: Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив іжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВСМЛ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (1)
Знайти схожі

24.
613.2(075.8)
П 56


    Пономарьов, Петро Хомович.
    Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти, вироблені з її використанням [] : навч. посібник / П. Х. Пономарьов, І. В. Донцова. - К. : Центр учбов. л-ри, 2009. - 126 с. : рис. - Л-ра: с. 114-116. - Дод.: с. 117-122. - Алф.-предм. покажч.: с. 123. - ISBN 978-966-364-856-9 : 033.80 грн
УДК
ББК 51.230я73 + 28.04я73
Рубрики: Гігієна харчових продуктів--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
біотехнологія -- генна інженерія -- історія -- трансгенні культури -- генетично модіфіковані організми -- екологія -- харчові продукти -- продовольча сировина -- продовольственное сырье -- біобезпечність -- зарубіжний досвід -- моніторінг
Анотація: Історія розвитку генної інженерії, її суть, механізм, завдання, обсяги виробництва і продаж трансгенних культур, продуктів харчування, компанії, що їх виробляють, ставлення до трансгенних продуктів у світі і в Україні.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Донцова, І.В.
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

25.
663/664(075)
З-41


   
    Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції [] : підручник / під ред.: О. І. Шаповаленко, О. М. Сафонової. - Х. : Еспада, 2008. - 544 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 539-542. - ISBN 978-966-456-023-5 : 075.40 грн
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчове виробництво--Продовольчі товари--Переробка--Навчальні видання
   Сільськогосподарська продукція--Зберігання--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- харчові добавки -- борошняні продукти -- хлібобулочні вироби -- макарони -- виробництво крупів -- крупи -- рослинна олія -- цукор -- плодово-ягідні продукти -- м'ясна сировина -- ковбасні вироби -- молокопродукти -- технологія сиру -- морозиво -- яйцепродукти -- комбікорма
Анотація: Технологічні стадії переробки продукції продовольчого призначення, особливості її зберігання, використання побічних продуктів та відходів виробництва.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Шаповаленко, О. І. \ред.\; Сафонова, О. М. \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

26.
613.2(075.8)
Г46


   
    Гігієна харчування з основами нутриціології [] : [підручник / В. І. Ципріян та ін.] ; за ред. В. І. Ципріяна. - Киъв : Здоров'я, 1999. - 566, [2] с. : схеми, табл. - Бібліогр. в кінці глав. - ISBN 5-311-01159-9 : 36.42 грн, 23.00 грн, 36.42 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
харчові отруєння -- пищевые отравления -- нутриціологія -- нутрициология -- гигиена питания -- харчові продукти -- пищевые продукты
Анотація: Висвітлено гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, описано основи лікувально-профілактичного та дієтичного харчування, виходячи з сучасної теорії харчування і вчення про функції їжі та біологічну дію на організм.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Ципріян, В. І.; Ванханен, В. Д.; Ванханен, В. В.; Смолянський, Б. Л.; Ципріян, В. І. \ред.\
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Знайти схожі

27.
36.997
К90


   
    Кулинария [] / худож. А. С. Ленчик. - Х. : Фолио, 2006. - 320 с. - (Домашняя коллекция). - ISBN 966-03-3153-3 : 9.00 грн
ББК 36.997
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Рецептура--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- кулінарія -- пищевые продукты -- харчові продукти -- салаты -- салати -- закуски -- первые блюда -- перші страви -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- борщи -- борщі -- мясные блюда -- м'ясні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из овощей -- страви з овочів -- сладкие блюда -- солодкі страви -- сладкие пироги -- солодкі пироги -- сладкие каши -- солодкі каші -- фруктово-ягодный десерт -- фруктово-ягідний десерт -- мороженое -- морозиво -- блины -- млинці
Анотація: Собраны сведения по составу, пищевой ценности и способам приготовления и хранения продуктов, а также приведены рецепты с описанием необходимых ингредиентов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Ленчик, А.С. \худ.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

28.
621.1(075)
О-76


    Остапчук, Микола Васильович.
    Система технологій [] : навч. посібник / М. В. Остапчук, Л. В. Сердюк, Л. К. Овсянникова. - К. : Центр учбов. л-ри, 2007. - 368 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 363-365. - ISBN 978-966-364-498-1 : 043.20 грн
УДК
ББК 30.6я73
Рубрики: Загальна технологія--Проекти--Навчальні видання для вищої школи
   Технологія харчових виробництв--Харчові продукти--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
технологічний процес -- технологический процесс -- мікрохвильова технологія -- микроволновая технология -- нанотехнологія -- генна інженерія -- генная инженерия -- рівновага систем -- равновесие систем -- енергозбереження технологій -- энергосбережение технологий -- моделирование систем -- моделювання систем -- якість продукції -- качество продукции -- собівартість продукції -- себестоимость продукции -- технологічний проект -- технологический проект -- пищевые продукты -- харчові продукти -- екологя продуктів -- экология продуктов
Анотація: Закономірності, перспективи розвитку та принципи керування технологічними процесами, оцінки якості розвитку технологій.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Сердюк, Л.В.; Овсянникова, Л.К.
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

29.
338.439(075.8)
С40


    Сирохман, Іван Васильович.
    Товарознавство продовольчих товарів [] : підруч. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 4-те вид., переробл. і допов. - Київ : Лібра, 2007. - 600 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 595-599. - ISBN 978-966-7035-86-0 : 78.00 грн, 84.50 грн
УДК
ББК 36-9я73
Рубрики: Харчові продукти--Властивості--Якість--Навчальні видання для вищої школи
   Продовольчі товари--Товарознавство--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- стандартизація харчових продуктів -- штрихове кодування продовольчих товарів -- зерноборошняні товари -- фруктово-овочеві товари -- крохмаль, цукор мед -- кондитерські вироби -- смакові товари -- алкогольні напої -- виноградні вина -- коньякі і бренді -- пиво -- безалкогольні напої -- чай і кава -- прянощі і приправи -- жирові продукти -- молоко и молочні продукти -- морозиво -- вершкове масло -- м'ясо і м'ясні товари -- субпродукти -- ковбасні вироби -- яйця та яєчні товари -- риба і рибні товари -- рибні консерви -- харчові концентрати
Анотація: Споживні властивості, асортимент, вимоги до якості, пакування, маркування, транспортування і зберігання основних груп продовольчих товарів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Задорожний, Іван Михайлович; Пономарьов, Петро Хомович
Примірників всього: 3
ВВ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

30.


    Ніколаєв, І.
    Організаційно-гуманітарна діяльність "Місії Нансена" в Україні під час голоду 1921 - 1923 років (на матеріалах Миколаївської області) [] / І. Ніколаєв // Мандрівець. - 2011. - N 6. - С. 31-34. - Л-ра в кінці ст.
Рубрики: Голодомори--Миколаївська обл.--Україна, 1921 -1923 рр.
   Гуманітарна допомога--Норвегія, 1921 - 1923 рр.

   Міжнародні організації--"Місія Нансен"--Норвегія, 1921 - 1923 рр.

Кл.слова (ненормовані):
міжнародна допомога -- харчові продукти -- голод

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

 1-30    31-39 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)