Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=юшки<.>
Загальна кількість знайдених документів : 9
Показані документи с 1 за 9
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.55(477)/Т35
Автор(и) : Терлецька, Зеновія
Назва : Українські страви
Паралельн. назви :UKRAINIAN DISHES
Вихідні дані : Нью-Йорк: Союз Українок Америки, 1990
Кільк.характеристики :201, [5] с.: іл.
Примітки : Покажч.: с. 195-201
Ціна : 20.00 грн
УДК : 641.55(477)
ББК : 36.997(4УКР)
Предметні рубрики: Кухня-- Національні традиції --Україна
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): українські страви--украинские блюда--закуски--борщі--борщи--юшки--ухи--м'ясні страви--мясные блюда--яловичина--говядина--телятина--баранина--дичина--дичь--риба--рыба--раки--городина--овощи--салати--салаты--підливи--подливы--страви з яєць--блюда из яиц--печиво--печенье--торти--торты--ягоди--ягоды--горілки--водки
Анотація: Подаються приписи страв, що при кінці 19 ст. і в першій половині 20 ст. були вживані в цілій Україні, та в Галичині вони особливо вкорінилися, маючи можливість безперервного розвитку. В ті часи українське харчування на приходствах, хуторах і домах тодішньої інтелігенції по містах дійшло до найвищого розквіту і могло суперничати сміло з вибагливими стравами других народів.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.5(477)/Д79
Автор(и) : Дубовис, Григорий Александрович
Назва : Украинская кухня
Вихідні дані : Х.: Фолио, 2006
Кільк.характеристики :319 с
Серія: Хозяйке на заметку
ISBN, Ціна 966-03-3362-5: 9.00 грн
УДК : 641.5(477)
ББК : 36.997
Предметні рубрики: Кухня українська
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): первичная обработка сырья--первинна обробка сировини--кулинарные операции--кулінарні операції--кулинарные технологии--кулінарні технології--борщи--борщі--юшки--супы--рассольник--капустняк--колбасы--ковбаси--завиванцы--завиванці--студни--холодці--бабки--пампушки--молочнокислые продукты--молочнокислі продукти--настойки--настоянки--напитки--напої--консервы--консерви--полуфабрикаты--напівфабрикати--бутерброды--бутерброди--винегреты--вінегрети--гарниры--гарніри--соленья--соління--глазури--глазурі--десерты--десерти--кремы--креми--мороженое--морозиво
Анотація: С помощь этой книги вы сможете приготовить практически все блюда украинской кухни.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВВ(1)
Знайти схожі

3.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 821.161.2/К82
Автор(и) : Кришталева, Оксана
Назва : Смак грибної юшки : роман у новелах
Вихідні дані : Л.: Апріорі, 2013
Кільк.характеристики :171, [1] с.: іл.
ISBN, Ціна 978-617-629-165-7: 30.00 грн
УДК : 821.161.2
ББК : 84(4УКР)6
Предметні рубрики: Художня література --Україна, 21 ст.
Українська література, 21 ст.
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): романи у новелах--романы в новеллах
Анотація: Роман у новелах "Смак грибної юшки" української письменниці Оксани Кришталевої - це вишукана жіноча проза з елементами детективу і психології, де вдало переплетено символи й підтексти, причини і наслідки життєвих доль.
Примірники :АБ(1)
Вільні : АБ(1)
Знайти схожі

4.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.95/Б82
Автор(и) : Борисочкина, Лидия Ивановна, Гудович, Александр Владимирович
Назва : Производство рыбных кулинарных изделий. Технология и оборудование : учебник для проф. обучения рабочих на пр-ве
Вихідні дані : М.: Агропромиздат, 1989
Кільк.характеристики :312 с.: рис., табл.
Серія: Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий
Примітки : Прил.: с. 305-307. - Лит.: с. 308
ISBN, Ціна 5-10-001299-4: 0.80 р.
УДК : 664.95
ББК : 36.944
Предметні рубрики: Рибні продукти-- Технологія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): первичная обработка рыбы--первинна обробка риби--первичная обработка морепродуктов--первинна обробка морепродуктів--рыбные кулинарные изделия--рибні кулінарні вироби--рыбные котлеты--рибні котлети--фаршированная рыба--фарширована риба--рыбомучная кулинария--рибоборошняна кулінарія--пастообразные рыбные изделия--пастоподібні кулінарні вироби--морская капуста--кальмары--кальмари--рыбные супы--рибні юшки--технохимический контроль рыбокулинарных изделий--технохімічний контроль рибокулінарних виробів--качество рыбы--якість риби--рыбоперерабатывающее оборудование--рибопереробне обладнання
Анотація: Приведены характеристики рыбы и морепродуктов, рассмотрены первичная обработка рыбы, технология основных видов кулинарной продукции, применяемое оборудование.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(2)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.55(=161.2)/Ф 83
Автор(и) : Франко, Ольга Федорівна
Назва : Практична кухня
Вихідні дані : Львів: Каменяр, 1990
Кільк.характеристики :238 с.: фот. кол.
ISBN, Ціна 5-7745-0301-1: 3.50 р.
УДК : 641.55(=161.2)
ББК : 36.997(2)
Предметні рубрики: Кулінарія-- Домашнє приготування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): закуски--грінки--супи--холодники--росоли--борщі--юшки--м'ясні страви--ковбаси--паштети--рибні страви--овочеві страви--грибна кулінарія--солодке тісто--торти--морозиво--печиво--напої--варення
Анотація: В книзі читачі знайдуть широкий діапазон страв традиційної української кухні: від різних закусок, супів, борщів, риби, м'яса до печива і варення.
Примірники : всього : ВВ(1), АБ(2), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), АБ(2), ФОНД(1)
Знайти схожі

6.

Назва журналу :Профтехосвіта -2019р.,N 5
Цікаві статті :
Сергеєва Л. Освітні послуги закладів П(ПТ)О/ Л. Сергеєва (стр.2-8)
Мараховська Н. Розвиток технічної творчості/ Н. Мараховська (стр.9-12)
Хоренко Т. Нетрадиційні техніки живопису як засіб розвитку творчих здібностей учнів/ Т. Хоренко (стр.13-15)
Трохимчук В. Спортивні секції в закладі П(ПТ)О/ В. Трохимчук (стр.16-19)
Шагаєва І. На Чорнобиль журавлі летіли/ І. Шагаєва (стр.20-23)
Шкляр А. Набат Чорнобиля/ А. Шкляр (стр.24-26)
Ігнатенко І. Погляд із минулого в сучасне/ І. Ігнатенко (стр.27-33)
Цуканова Н. Словник термінів перукаря/ Н. Цуканова (стр.34-40)
Партус О. Поняття "підприємництво", "бізнес": історичний розвиток підприємництва та створення власного/ О. Партус (стр.41-47)
Пліхта А. Перша допомога в екстремальних ситуаціях/ А. Пліхта (стр.48-52)
Дахно О. Юшки картопляні/ О. Дахно (стр.53-62)
Рябчун Т. Етноколекція жіночої керсетки/ Т. Рябчун (стр.63-67)
Яростюк Л. У віртуальній лабораторії/ Л. Яростюк (стр.68-73)
Медулич О. Розмітка площини/ О. Медулич (стр.74-79)
Цікаві статті :
Знайти схожі


7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Дахно О.
Назва : Юшки картопляні : технологія приготування та відпуск заправних супів
Місце публікування : Профтехосвіта: всеукр. газ. для вчителів/ Благодійний фонд "Перше вересня". - К.: Шевчук Л. М., 2019. - N 5. - С. 53-62 (Шифр prto/2019/5)
Предметні рубрики: Кулінарія-- Методика викладання-- Професійно-технічні училища
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.56(477)/К 78
Назва : Кращі страви української кухні
Вихідні дані : Донецьк: БАО, 2001
Кільк.характеристики :384 с
ISBN, Ціна 966-548-338-2: 8.50 грн
УДК : 641.56(477)
ББК : 36.997(4Укр)
Предметні рубрики: Кухня-- Національні традиції --Україна
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): закуски--борщі--розсольники--капусняки--кулеші--юшки--страви з м'яса--страви з риби--підливи--страви з яєць--молочні страви--страви з овочів--страви з грибів--страви з круп--страви з борошна--вареники--млинці--солодкі борошняні вироби--солодкі страви--напої
Анотація: Книга допоможе оволодіти тонкощами приготування українських страв, як традиційних, так і маловідомих, але дуже смачних і корисних.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.56(=161.2)/В67
Автор(и) : Волков, Олексій
Назва : Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною
Вихідні дані : Б.м., 2021
Кільк.характеристики :240 с
ISBN, Ціна 978-617-95099-5-7: 417.50 грн
УДК : 641.56(=161.2)
ББК : 36.99
Предметні рубрики: Кухня українська-- Культурна спадщина-- Традиції
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): юшки--борщі--куліш--тетеря--кваша--січеники--гурда--лемішка--варенуха--грибна підлива--яловичина в сметані--буженина--печеня--київський торт по-домашньому--паска великодня
Анотація: Гастрономічні історії з кожного регіону України, 30 кулінарних історій та кращих страв до 30 річчя країни.
Примірники : всього : ВУ(1), ВВ(1)
Вільні : ВУ(1), ВВ(1)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)