Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Цінні та рідкісні видання ЖОУНБ ім. О. Ольжича (7)Андрушівська ЦРБ (2)Баранівська ЦРБ (2)Житомирська ЦРБ (1)Народицька ЦРБ (2)Радомишльська ЦРБ (4)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=їжа<.>
Загальна кількість знайдених документів : 139
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664/Е 26
Автор(и) : Евстигнеев, Геннадий Михайлович, Лившиц, Юрий Александрович, Сингаевский, Олег Николаевич
Назва : Тайны продуктов питания
Вихідні дані : Москва: Пищевая пром-сть, 1972
Кільк.характеристики :216 с.: рис.
Ціна : 0.43 р.
УДК : 664
ББК : 36-9
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Походження
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): история картофеля--історія картоплі--история кукурузы--історія кукурудзи--состав продуктов--складові продуктів--история хлеба--історія хліба--история молочных продуктов--історія молочних продуктів--история мясных продуктов--історія м'ясних продуктів--история рыбных продуктов--історія рибних продуктів--история витаминов--історія вітамінів--история сахара--історія цукру--история меда--історія меду--история грибов--історія грибів--история чая--історія чаю--история виноделия--історія виноробства--история консервирования--історія консервування--хімія і продукти--химия и продукты--ферменти і їжа--ферменты и пища
Анотація: Читатель узнает какие "тайны" хранят привычные для нас продукты, каковы их свойства и физиологическая ценность; что и как ели наши предки, откуда родом наша пища; познакомится с химией в пищевой промышленности.
Примірники : всього : ВВ(2), АБ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(2), АБ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 811.111(075.3)/Д46
Автор(и) : Димент, Анна Львовна
Назва : Совершенствуй свой английский язык : пособие для учащихся V-VIII кл. шк. с преподаванием ряда предметов на англ. яз. . -Изд. 2-е, дораб.
Вихідні дані : М.: Просвещение, 1977
Кільк.характеристики :128 с.: ил.
Примітки : Текст: рос., англ.
Ціна : 0.20 р.
УДК : 811.111(075.3)
ББК : 81.432.1-922
Предметні рубрики: Англійська мова
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): розмовні теми--разговорные темы--англійська мова--английский язык--зовнішність--внешность--їжа--еда--подорожі--путешествия
Анотація: Цель пособия - дать учащимся материал для говорения на темы, предусмотренные программой.
Примірники : всього : ІН(3)
Вільні : ІН(3)
Знайти схожі

3.


    (Вільних примірників немає)
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 52.8/Б87
Автор(и) : Брехман, Израиль Ицкович
Назва : Человек и биологическим активные вещества . -2-е изд., перераб.
Вихідні дані : Москва: Наука, 1980
Кільк.характеристики :119 с
Колективи : Академия наук СССР
Серія: Человек и окружающая среда
Примітки : Библиогр. в подстрочном примеч. - Лит.: с. 117-119
Ціна : 0.20 р.
ББК : 52.8
Предметні рубрики: Біологічно активні речовини
Географіч. рубрики:
Анотація: В книге рассматриваются биологически активные вещества естественного происхождения, повышающие сопротивляемость организма человека к болезням и приспособляемость его к различным условиям обитания.
Примірники :
Знайти схожі

4.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 392.8(5)/Э91
Автор(и) : Логашова Б. Р., Аристова Т. Ф., Амирьянц И. А., Кочнев В. И.
Назва : Этнография питания народов стран зарубежной Азии : опыт сравнительной типологии
Вихідні дані : Москва: Наука, 1981
Кільк.характеристики :256 с
Колективи : Академия наук СССР, Институт этнографии им. Н. Н. Миклухо-Маклая
Примітки : Лит.: с. 250-255. - Авт. зазначено у передм.
Ціна : 1.80 р.
УДК : 392.8(5)
ББК : 63.5(5)
Предметні рубрики: Харчування-- Етнографія --Азія
Анотація: В книге исследуются отражение в пище азиатских народов их этнической и социальной истории, их взаимных связей и контактов. Описываются основные блюда, напитки, специи и приправы, приводится общая характеристика особенностей каждой данной кухни.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 392.8(477.5/6)(09/А86-637428
Автор(и) : Артюх, Лідія Федорівна
Назва : Народне харчування українців та росіян північно-східних районів України : [монографія]
Вихідні дані : Київ: Наук. думка, 1982
Кільк.характеристики :112 с.: табл.
Колективи : Академія наук Української РСР, Інститут мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Т. Рильського
Примітки : Бібліогр. в підрядковій прим.
Ціна : 0.90 р.
УДК : 392.8(477.5/6)(091)
ББК : 63.5(4УКР)
Предметні рубрики: Харчування-- Традиційна культура --Україна
Харчування-- Традиційна культура --Росія
Анотація: Предметом даного дослідження є культурно-побутові взаємозв'язки українців та росіян в галузі одного з найбільш виразних елементів матеріальної культури - народного харчування на території їх змішаного розселення.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

6.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 28.903/Ш73
Автор(и) : Шмидт-Ниельсен, Кнут
Назва : Физиология животных. Приспособление и среда = Animal physiology. Adaptation and environment: в 2 кн./ К. Шмидт-Ниельсен ; пер. с англ. М. Д. Гроздовой и Г. И. Рожковой ; под ред. Е. М. Крепса. Кн. 1
Вихідні дані : М.: Мир, 1982 - 1982
Кільк.характеристики :416 с.: ил.
Примітки : Библиогр. в конце глав
Ціна : 2.30 р.
ББК : 28.903
Предметні рубрики: Тварини-- Фізіологічна адаптація
Географіч. рубрики:
Анотація: Издание посвящено вопросам сравнительной физиологии, рассматриваемым в экологическом аспекте. В первую книгу входят разделы: кислород, пища и энергия; температура.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 811.111(075)/С38
Автор(и) : Cинельникова, Нина Михайловна, Барбарига, Антон Антонович
Назва : Учебник английского языка : для учащихся сред. спец. заведений, занимающихся по расширенной программе
Вихідні дані : М.: Высшая школа, 1982
Кільк.характеристики :301 с.
Серія: Среднее специальное образование
Ціна : 0.85 р.
УДК : 811.111(075)
ББК : 81.432.1-922
Предметні рубрики: Англійська мова
Географіч. рубрики:
Анотація: Учебник состоит из вводно-фонетического курса и 22 комплексных урока основного курса.
Примірники :ІН(1)
Вільні : ІН(1)
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 394(4)(091) /К17-684053
Назва : Календарные обычаи и обряды в странах зарубежной Европы. Исторические корни и развитие обычаев : [монография]
Вихідні дані : Москва: Наука, 1983
Кільк.характеристики :222 с
Колективи : Академия наук СССР, Институт этнографии им. Н. Н. Миклухо-Маклая
Примітки : Указ.: с. 218-221. - Авт. зазначено у змісті
Ціна : 1.20 р.
УДК : 394(4)(091)
ББК : 63.52
Предметні рубрики: Звичаї і обряди --Європа
Анотація: Прослеживается история происхождения и развития обычаев и обрядов в странах Западной Европы.
Примірники : всього : ЧЗ(1), ВУ(1)
Вільні : ЧЗ(1), ВУ(1)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 74.265.7/П 64
Автор(и) : Потапов, Виктор Михайлович
Назва : Органическая химия : пособие для учителя . -3-е изд., перераб.
Вихідні дані : М.: Просвещение, 1983
Кільк.характеристики :367 с.: рис., табл.
Примітки : Библиогр. в подстрочном примеч.
Ціна : 0.95 р.
ББК : 74.265.7
Предметні рубрики: Органічна хімія-- Методика викладання-- Загальноосвітні школи
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): теория радикалов--теорія радикалів--теория типов--теорія типів--теория строения--теорія будови--стереохимическая теория--стереохімічна теорія--химические реакции--хімічні реакції--углеводороды--вуглеводні--галогенпроизводные--галогенопохідні--спирты--спирти--фенолы--феноли--альдегиды--альдегіди--кетоны--кетони--карбоновые кислоты--карбонові кислоти--азотсодержащие соединения--азотовмісні сполуки--элементоорганические соединения--елементоорганічні сполуки--аминокислоты--амінокислоти--углеводы--вуглеводи--каучук--синтетические материалы--синтетичні матеріали--синтетическая пища--синтетична їжа--нуклеиновые кислоты--нуклеїнові кислоти
Анотація: Историческое развитие органической химии, гомология, изомерия и номенклатура органических соединений.
Примірники : всього : ЧЗ(1), АБ(1), ВВ(1)
Вільні : ЧЗ(1), АБ(1), ВВ(1)
Знайти схожі

10.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641/W17
Автор(и) : Walker, Charlotte
Назва : Fish and shellfish
Вихідні дані : Los Angeles, Calif.: HPBooks, 1984
Кільк.характеристики :160 с
Примітки : Текст англ.
ISBN, Ціна 1-55788-058-1: 100000.00 крб
УДК : 641
ББК : 36.997
Предметні рубрики: Рибні страви-- Приготування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кулінарія--кулинария--рибні страви--рыбные блюда--кулінарні рецепти--кулинарные рецепты--риба--рыба--їжа--еда--молюски--моллюски
Анотація: Charlotte Walker enjoys developing recipes for cookbooks, food articles and commercial clients. In addition to a busy work schedule, Charlotte has updated many of the classik fish dishes with new and exiting flavor additions.
Примірники :ІН(1)
Вільні : ІН(1)
Знайти схожі

11.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 53.51/М22
Автор(и) : Мамчур, Федір Іванович
Назва : Овочі і фрукти в нашому харчуванні
Вихідні дані : Ужгород: Карпати, 1988
Кільк.характеристики :198 с.: іл.
Примітки : Літ.: с. 197-198. - Алф. покажч. укр. назв: с. 199-200. - Алф. покажч. лат. назв: с. 201
ISBN, Ціна 5-7757-0050-3: 1.20 р.
ББК : 53.51
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Про вплив біологічно активних речовин овочів, городньої зелені, фруктів, ягід та грибів на організм людини, дає практичні поради по їх застосуванню у профілактиці та лікуванні хвороб, а також у раціональному харчуванні та косметиці.
Примірники : всього : ВВ(2)
Вільні : ВВ(2)
Знайти схожі

12.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 47.18/С12
Автор(и) : Сабанеев, Леонид Павлович
Назва : Охотничьи звери
Вихідні дані : Москва: Физкультура и спорт, 1988
Кільк.характеристики :478 с.: рис.
Примітки : Прил.: с. 442-464. - Геогр. указ.: с. 465-477. - Предм. указ.: с. 477-478
Ціна : 2.60 р.
ББК : 47.18
Предметні рубрики: Мисливські тварини
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): охотничьи звери--история волка--історія вовка--распространение волка--розповсюдження вовка--описание волка--опис вовка--пища волка--їжа вовка--способы истребления волков--способи винищення вовків--псовая охота--псове полювання--ружейная охота--рушничне полювання--промысловая охота--промислове полювання--медвежий промысел--ведмежий промисел--добывание лося--добування лося--соболиный промысел--соболиний промисел--охота на косулю--полювання на косулю--дикая кошка--дика кішка
Анотація: Книга состоит из очерков и статей об охотничьих животных - волке, медведе, лосе, косуле, оленях, козлах и др.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(2)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

13.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 39(512.3)/Ж86
Автор(и) : Жуковская, Наталия Львовна
Назва : Категории и символика традиционной культуры монголов
Вихідні дані : Москва: Наука, 1988
Кільк.характеристики :196 с.: ил.
Колективи : Академия наук СССР, Ордена Дружбы Народов институт этнографии им. Н. Н. Миклухо-Маклая
Примітки : Лит.: с. 174-187
Ціна : 1.40 р.
УДК : 39(512.3)
ББК : 63.5(5МОН)
Географіч. рубрики: Монголія-- Культура
Анотація: Рассмотрены категории и символы культуры монголов, уделено внимание праздникам и традициям, этикету, традиционной пище и др.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

14.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 36.997/Э15
Автор(и) : Эвенштейн, Зиновий Михайлович
Назва : Популярная диетология
Вихідні дані : Москва: Экономика, 1989
Кільк.характеристики :316, [4] с.: ил.
ISBN, Ціна 5-282-00766-5: 3.00, 8.00 грн, р.
УДК : 641.56
ББК : 36.997
Предметні рубрики: Дієтична кулінарія
Раціональне харчування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): диетическая кулинария--рациональное питание--компоненты пищи--компоненти їжі--холестерин--физиология питания--фізіологія харчування--биохимия питания--біохімія харчування--пищевая аллергия--харчова алергія--рациональное питание--раціональне харчування--нормальная масса тела--нормальна маса тіла--диетотерапия--дієтотерапія--сладкая еда и здоровье--солодка їжа і здоров'я--диетологический словарь--дієтичний словник--диетическая кулинария--дієтична кулінарія
Анотація: Приведены сведения по гигиене и физиологии питания, излагаются основы рационального и диетического питания, даются рекомендации по диетической кулинарии.
Примірники : всього : ВВ(2), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(2), ФОНД(1)
Знайти схожі

15.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 64-057.2:641/Н 74
Автор(и) : Новоженов, Юрий Михайлович
Назва : Профессия - повар
Вихідні дані : Москва: Экономика, 1989
Кільк.характеристики :142 с.: рис.
ISBN, Ціна 5-282-00600-6: 0.25 р.
УДК : 64-057.2:641
ББК : 36.99
Предметні рубрики: Кухарі-- Професії
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): повар--профессии--пища для человека--їжа для людини--профессия кондитер--професія кондитер--кухня столовой--кухня столової--первые рестораны--перші ресторани--рациональное питание--раціональне харчування
Анотація: О прошлом, настоящем и будущем поварского и кондитерского дела, о кулинарном мастерстве и путях его его постижения - эта книга.
Примірники : всього : ВВ(2)
Вільні : ВВ(2)
Знайти схожі

16.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 94(410)"1837/1901/F85-914494
Автор(и) : Freeman, John Crosby
Назва : Victorian entertaining
Вихідні дані : Philadelphia, Pn.: Running press, 1989
Кільк.характеристики :144 с.: ill.
Примітки : Ind.: p. 143-144
ISBN, Ціна 0-89471-730-8: 20.00 грн
УДК : 94(410)"1837/1901"
ББК : 63.3(4ВЕЛ)5
Предметні рубрики: Дозвілля-- Історія --Велика Британія, 19 ст.
Географіч. рубрики:
Анотація: Victorian entertaining is the first book to adapt the festive traditions of the Victorian era to the lifestyles of today.
Примірники :ІН(1)
Вільні : ІН(1)
Знайти схожі

17.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641/642/А 35
Назва : Азбука питания
Вихідні дані : Алма-Ата: Кайнар, 1990
Кільк.характеристики :688 с.: рис., табл.
Серія: Сельская семья: культура, эстетика, быт
Примітки : Прил.: с. 680-682. - Лит.: с. 683. - Уклад. зазначено на звороті тит. арк.
ISBN, Ціна 5-620-00195-4: 7.00 р.
УДК : 641/642
ББК : 36.99
Предметні рубрики: Кулінарія-- Рецептура
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кулинария--полноценная пища--повноцінна їжа--разумная кулинария--розумна кулінарія--бутерброды--бутерброди--супы--супи--рыбные блюда--рибні страви--мясные блюда--м'ясні страви--блюда из овощей--страви із овочів--грибные блюда--грибні страви--молочные блюда--молочні страви--крупяные блюда--круп'яні страви--мучные блюда--борошняні страви--напитки--напої--домашние сладости--домашні солодощі--национальные кухни--національні кухні--культура питания--культура харчування--блюда для тучных людей--страви для повних людей
Анотація: Эта книга составлена из разных источников, касающихся вопросов рационального питания человека.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

18.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.5/N27
Назва : Native Indian wild game, fish and wild foods cookbook : recipes from North American native cooks
Вихідні дані : Lancaster, Pa.: Fox Chapel, 1992
Кільк.характеристики :VI, 281 с.: ill.
Примітки : Текст: англ.
ISBN, Ціна 1-56523-0086: 2.00 крб
УДК : 641.5
ББК : 36.997
Предметні рубрики: Кухня-- Національні традиції --США
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): американські індіанці--американские индианцы--американська кухня--американская кухня--кулінарія--кулинария--кулінарні рецепти--кулинарные рецепты--їжа--еда
Анотація: Feast on these dishes that are simple to prepare and elegant to serve. This is the only book of it's kind - presenting the culinary heritage of the North American Native Peoples in a practical way for the modern cook.
Примірники :ІН(1)
Вільні : ІН(1)
Знайти схожі

19.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.5/М16
Автор(и) : McNair, James
Назва : Custards, mousses & puddings
Вихідні дані : San Francisco: Chronicle books, 1992
Кільк.характеристики :96 с
ISBN, Ціна 0-87701-829-4: 100000.00 крб
УДК : 641.5
ББК : 36.99
Предметні рубрики: Кулінарія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): їжа--еда--кулинария--приготування їжі--приготовление пищи--кулінарні рецепти--кулинарные рецепты--десерти--десерты--пудінги--пудинги--солодка випічка--сладкая выпечка
Анотація: Whether in the form of silken custards, frothy mousses, or luscious puddings, the desserts in this recipe collection from one of America's favorite cookbook authors are all ultimate comfort food.
Примірники :ІН(1)
Вільні : ІН(1)
Знайти схожі

20.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.5/F19
Назва : The family circle good cook's book
Вихідні дані : New York; London; Toronto: Simon and Schuster, 1993
Кільк.характеристики :440 с.: ill.
Колективи : Family Circle Magazine
Примітки : Ind.: p. 431-440
ISBN, Ціна 0-671-76933-2: 10.00 грн
УДК : 641.5
ББК : 36.997
Предметні рубрики: Кулінарія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кулинария--кулінарні рецепти--кулинарные рецепты--приготування їжі--приготовление еды--здорова їжа--здоровая еда--харчування--питание--вітаміни--витамины--мінерали--минералы
Анотація: In one book - all the information you need to know about cooking and enjoying food.
Примірники :ІН(1)
Вільні : ІН(1)
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)