Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=пісні страви<.>
Загальна кількість знайдених документів : 3
Показані документи с 1 за 3
1.
641.51/54
Д69


   
    Дорогоцінна енциклопедія українського застілля [] / [уклад. С. А. Мірошниченко ; худож.: О. К. Перепелиця, О. В. Зарбі-Гальчук]. - Донецьк : БАО, 2008. - 671, [1] с. : мал. - ISBN 978-966-338-456-6 : 25.50 грн
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Кухня українська--Рецептура--Популярні видання
   Дозвілля--Спілкування--Тости--Популярні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
застільний етикет -- застольный этикет -- сервірування столів -- сервировка столов -- гості -- гости -- господарі -- хозяева -- святкові страви -- праздничные блюда -- пісні страви -- постные блюда -- пости -- посты -- прикрашання страв -- украшение блюд -- тости -- тосты -- розваги -- развлечения -- конкурси -- конкурсы -- застільні пісні -- застольные песни
Анотація: До видання ввійшли універсальні матеріали, що допоможуть організувати й достойно провести будь-який урочистий захід - від дня народження до Різдва. У цій книжці є все: кулінарні рецепти та поради, рекомендації знавців етикету, пісні, тости та ігри - усього й не перелічиш!

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Мірошниченко, С. А. \уклад.\; Перепелиця, О. К. \худож.\; Зарбі-Гальчук, О.В. \худож.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

2.
641.56(=161.2)
П38


    Плесконос, Андрій Аркадійович.
    Національна кулінарна спадщина України [] / А. А. Плесконос, Н. Л. Писаренко ; [голов. ред. В. Строля ; худож.-оформ. О. Андрощука]. - Київ : Балтія-Друк, 2021. - 149, [3] с. : іл., фот. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 978-617-516-050-3 : 650.00 грн
УДК
ББК 36.99(4УКР)
Рубрики: Кухня українська--Культурна спадщина--Науково-популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
державна програма 2021 -- українське сало -- спосіб зберігання продуктів -- страви української національності -- соління -- салати -- язичницька їжа -- українське м'ясо -- картопля як їжа -- християнські свята -- страви українських козаків -- секрети українського смаку -- здорова їжа -- пісні страви -- традиції застілля
Анотація: Повсякденна їжа, така як борщ і вареники, поряд з іншими культурними символами, є носіями національного гена, який може багато розповісти про минуле українців і України.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Писаренко, Наталія Леонідівна; Артюх, Лідія Федорівна; Строля, Віргініюс \ред.\; Андрощук, Олександр \худож.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

3.
641.56(083.12):091=162.1
Б90


    Булатова, Світлана Олегівна.
    Рукописна Polonica: Podrozne potrawy z postem - пам'ятка з історії кулінарії середини XVII століття у фондах Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського [] = Manuscript Polonica: the selection of recipes podrozne potrawy z postem, held in theinstitute of the manuscript of the v.I. Vernadsky national library of Ukraine, as a masterpiece of the mid-17-century culinary arts : монографія / Світлана Булатова ; [відп. ред. Л. А. Дубровіна] ; Нац. акад. наук України, Нац. б-ка України ім. В. І. Вернадського, Ін-т рукопису. - Київ : НБУВ, 2022. - 258, [2] с. : іл. - Бібліогр. в підрядковій прим. - Бібліогр.: с.235-248. - ISBN 978-966-02-9497-4 : 101.50 грн
На укр. і пол. мові
УДК
ББК 37.99
Рубрики: Кулінарія--Історія--Польша, 17 ст.--Наукові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
старопольська культура столу -- старопольські рецептури -- інгредієнти рецептур -- кухарське приладдя -- кулінарні технології -- соуси -- кулінарні смаки -- пісні страви
Анотація: Монографію присвячено дослідженню галицької рукописної збірки Podrozne potrawy z postem середини XVII ст. та власне публікації її рецептур старопольською мовою. У виданні розглянуто кодикологічний аспект рукописної збірки, питання щодо складу, авторства рецептур, виконано їхній історико-філологічний аналіз.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дубровіна, Л. А. \відповід. ред.\; Національна академія наук УкраїниНаціональна бібліотека України імені В. І. Вернадського; Інститут рукопису
Примірників всього: 2
ФОНД (1), БГ (1)
Свободны: ФОНД (1), БГ (1)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)