Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=пищевые добавки<.>
Загальна кількість знайдених документів : 29
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-29 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : "Ароматные секреты"
Місце публікування : Мясной бизнес: МБ : науч.-практ. журнал. - К.: Биопром, 2018. - N 8. - С. 28-29: рис. (Шифр mjab/2018/8)
Предметні рубрики: Харчові домішки
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пищевые добавки--харчові добавки--вкусовые добавки--смакові добавки--ароматные инновации--ароматні інновації
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.1:664/Д 79
Автор(и) : Дубцов, Георгий Георгиевич, Сиданова, Муся Юрьевна, Кузнецова, Людмила Семеновна
Назва : Ассортимент и качество кулинарной и кондитерской продукции : учеб. пособие
Вихідні дані : Москва: Мастерство, 2002
Кільк.характеристики :240 с.: рис., табл.
Серія: Среднее профессиональное образование
Примітки : Лит.: с. 232
ISBN, Ціна 5-294-00010-5: 15.80 грн
УДК : 641.1:664
ББК : 36.99я722
Предметні рубрики: Кулінарні вироби-- Якість
Кондитерські вироби-- Якість
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): кулинарные изделия--кондитерские изделия--показатели качества продукции--показники якості продукції--безопасность пищевых продуктов--безпека харчових продуктів--пищевые добавки--харчові добавки--сахарные кондитерские изделия--цукрові кондитерські вироби--мучные кондитерские изделия--борошняні кондитерські вироби--качество кондитерского сырья--якість кондитерської сировини--пищевая ценность продуктов--харчова цінність продуктів--технохимический контроль--технохімічний контроль--хранение кондитерской продукции--зберігання кондитерської продукції
Анотація: Раскрыты основные понятия в области классификации, ассортимента и качества кулинарной и кондитерской продукции.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

3.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/В80
Автор(и) : Пішак, Василь Павлович, Радько, Михайло Михайлович, Бабюк, Анатолій Васильович, Воробйов, Олександр Олександрович, Рогозинський, Мирон Степанович, Романів, Людмила Вікторівна, Федорова, Олена Євгенівна, Марценяк, Ігор Валер'янович
Назва : Вплив харчування на здоров'я людини : підручник [для курсантів, слухачів та студ. вищ. навч. закл. України ІІІ-ІV рівнів акредитації]
Вихідні дані : Чернівці: Книги-XXI, 2006
Кільк.характеристики :500 с.: табл.
Примітки : Л-ра: с. 408. - Дод.: с. 409-499
ISBN, Ціна 966-8653-45-9: 50.00 грн
УДК : 613.2
ББК : 51.23
Предметні рубрики: Харчування-- Вплив на організм
Харчові продукти-- Якість
Анотація: Питання раціонального харчування та його впливу на стан здоров'я людини. Розглянуто питання пов'язані із забруднення продуктів харчування, харчових отруєнь та їхньої профілактики, а також деякі методи лабораторних досліджень харчових продуктів.
Примірники :ВСМЛ(1)
Вільні : ВСМЛ(1)
Знайти схожі

4.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.1:547/С46
Автор(и) : Скурихин, Игорь Михайлович, Нечаев, Алексей Петрович
Назва : Все о пище с точки зрения химика
Вихідні дані : Москва: Высш. шк., 1991
Кільк.характеристики :288 с.: рис., табл.
Примітки : Прил.: с. 213-285. - Лит.: с. 286
ISBN, Ціна 5-06-000673-5: 2.70 р.
УДК : 641.1:547
ББК : 36-1
Предметні рубрики: -- Харчові продукти-- Хімічні процеси
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): белковые вещества--білкові речовини--липиды--ліпіди--углеводы--вуглеводи--витамины--вітаміни--минеральные вещества--мінеральні речовини--пищевые добавки--харчові добавки--природные токсиканты--природні токсиканти--загрязнители пищи--забруднювачі їжі--пищевая аллергия--харчова алергія--химия пищевых производств--хімія харчових виробництв--химия пищеварения--хімія травлення--рациональное питание--раціональне харчування
Анотація: Рассмотрены основные химические компоненты пищевых продуктов, даны сведения о химических процессах при получении основных пищевых продуктов.
Примірники : всього : ВВ(1), БГ(1), ФОНД(2)
Вільні : ВВ(1), БГ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 613.2(075.8)/Г46
Автор(и) : Ципріян, Віктор Іванович, Матасар, Ігнат Тимофійович, Слободкін, Валерій Іванович, Козярін І. П.
Назва : Гігієна харчування з основами нутриціології: підручник : у 2 кн./ за ред. В. І. Ципріяна. Кн. 2
Вихідні дані : К.: Медицина, 2007 - 2007
Кільк.характеристики :544 с.: табл.
Примітки : Л-ра в кінці розд. - Дод.: с. 494-543
ISBN, Ціна 966-8144-03-1: 153.00 грн
УДК : 613.2(075.8)
ББК : 51.23я73
Предметні рубрики: Раціональне харчування
Харчові продукти-- Якість
Географіч. рубрики:
Анотація: Описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Грунтовно проаналізавано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів.
Примірники : всього : ФОНД(2)
Вільні : ФОНД(2)
Знайти схожі

6.


    (Вільних примірників немає)
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.23/Г 12
Автор(и) : Габович, Рафаил Давидович, Припутина, Лидия Степановна
Назва : Гигиенические основы охраны продуктов питания от вредных химических веществ
Вихідні дані : Киев: Здоров'я, 1987
Кільк.характеристики :248 с
Примітки : Лит.: с. 239-245. - Предм. указ.: с. 246
Ціна : 1.60 р.
ББК : 51.23
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Безпека
Харчові продукти-- Гігієнічна оцінка
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): продукты питания--гигиена питания--гігієна харчування--пищевые добавки--харчові добавки--химия и продукты питания--хімія і харчові продукти--вредные химические вещества--шкідливі хімічні речовини--загрязнение продуктов питания--забруднення харчових продуктів
Анотація: Изложены гигиенические принципы нормирования химических примесей в пищевых продуктах.
Примірники :
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 504.75/Ш49
Автор(и) : Шеремета, Володимир
Назва : Екологічний дороговказ : маленькі поради для великих змін
Вихідні дані : Івано-Франківськ: Нова Зоря, 2009
Кільк.характеристики :160 с.: іл.
Примітки : Л-ра: с. 152-153. - Предм. покажч.: с. 154-159
ISBN, Ціна 978-966-398-043-0: 12.00 грн
УДК : 504.75
ББК : 20.7
Предметні рубрики: Екологія людини
Екологічна культура
Географіч. рубрики:
Анотація: Поради, як кожна людина може у значній мірі знизити рівень негативного впливу своєї повсякденної діяльності на навколишнє середовище.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 504/Ш49
Автор(и) : Шеремета, Володимир
Назва : Екологічний дороговказ : маленькі поради для великих змін . -2-ге вид., випр. і допов.
Вихідні дані : К.; Івано-Франківськ; Дрогобич: Коло, 2014
Кільк.характеристики :183, [1] с.: іл.
Колективи : Бюро Києво-Галицького Верховного Архієпископства УГКЦ з питань екології
Примітки : Л-ра: с. 182
ISBN, Ціна 978-617-642-156-6: 10.00 грн
УДК : 504
ББК : 20.1
Предметні рубрики: Охорона природи
Географіч. рубрики:
Анотація: [Наведено поради, як раціонально та ощадливо використовувати енергетичні ресурси та інші природні дари Творця].
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2(075)/Е 45
Автор(и) : Барановський М.М., Білявський Г.О., Власенко О.В., Мороз Л.В.
Назва : Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл.
Вихідні дані : Київ: Лібра, 2006
Кільк.характеристики :304 с.: табл., рис.
Примітки : Бібліогр. в кінці розд.
ISBN, Ціна 966-7035-77-8: 45.50, 054.00, 50.00, грн
УДК : 613.2(075) + 504.75(075)
ББК : 51.23я73 + 28.08я73
Предметні рубрики: Гігіена харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі.
Примірники : всього : БГ(1), ФОНД(2), ВВ(1)
Вільні : БГ(1), ФОНД(2), ВВ(1)
Знайти схожі

10.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 615.8/М22
Автор(и) : Мамченко, Галина Федоровна
Назва : Жизнь и лечение по законам природы. Натуропатия, фитотерапия, гомеопатия : руководство по самооздоровлению
Вихідні дані : Киев: Здоров'я, 1999
Кільк.характеристики :436 с
Примітки : Лит.: с. 431-432
ISBN, Ціна 5-311-00935-7: 4.00 грн
УДК : 615.8
ББК : 53.525 + 53.591
Предметні рубрики: Фітотерапія
Гомеопатія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): биоритмы--біоритми--экология человека--екологія людини--типология личности--типологія особистості--заболевание человека--захворювання людини--предболезнь--передхвороба--натуропатия--натуропатія--оздоровление организма--оздоровлення організму--психоневрология--психоневрологія--лечебные программы--лікувальні програми--пищевые добавки--харчові добавки--гомеопатия--гомеопатія
Анотація: Освещены основные предпосылки формирования болезней человека. Разработаны комплексные дифференциальные схемы гомеопатического самолечения.
Примірники : всього : ВВ(3), АБ(1), ФОНД(2)
Вільні : ВВ(2), АБ(1), ФОНД(2)
Знайти схожі

11.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 366.436/438(477)(/У45-395096
Уніф. заголовок форми :Україна. Закони.
Назва : Закон України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини" : за станом на 20 берез. 2003 р. . -Офіц. вид.
Вихідні дані : Київ: Парлам. вид-во, 2003
Кільк.характеристики :22 с
Колективи : Верховна Рада України
Серія: Закони України
ISBN, Ціна 966-611-219-1: 01.83 грн
УДК : 366.436/438(477)(094.5)
ББК : 67.9(4УКР)304.3
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Якість та безпека --Україна
Харчова промисловість --Україна
Географіч. рубрики:
Анотація: Цей Закон встановлює правові засади забезпечення якості та безпеки харчових продуктів.
Примірники :БГ(1)
Вільні : БГ(1)
Знайти схожі

12.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 619(477)/У45
Уніф. заголовок форми :Україна. Закони.
Назва : Закони України "Про ветеринарну медицину" : (за станом на 25 січ. 2000 р.); Про відповідальність підприємст, установ та організацій за порушення законодавства про ветеринарну медицину . -Офіц. вид.
Вихідні дані : Київ: Парлам. вид-во, 2000
Кільк.характеристики :44 с
Колективи : Верховна Рада України
Серія: Закони України
ISBN, Ціна 966-611-031-8: 01.47 грн
УДК : 619(477)
ББК : 67.9(4УКР)304
Предметні рубрики: Ветеринарія-- Правове регулювання --Україна
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): ветеринарна медицина--ветеринарная медицина--ветеринарно-санітарна експертиза--ветеринарно-санитарная экспертиза--харчові продукти тваринного походження--пищевые продукты животного происхождения--захист тварин--защита животных--епізоотія--эпизоотия--карантин профілактичний--карантин профилактический--карантин тварин--карантин животных--рослинні корми --растительные корма--корми тваринного походження--корма животного происхождения--кормові добавки--пищевые добавки--продукти тваринного походження--продукты животного происхождения--тварини--животные--фармакопея--ветеринарні норми--ветеринарные нормы--ветеринарний контроль--ветеринарный контроль--карантинные болезни животных--карантинні хвороби тварин--протиепізоотичні заходи--противоэпизоотические мероприятия
Анотація: Ці Закони визначають загальні правові, організаційні та фінансові основи ветеринарної медицини, вимоги щодо ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва та охорони довкілля.
Примірники :БГ(1)
Вільні : БГ(1)
Знайти схожі

13.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.059:621.798/З-17
Автор(и) : Зайчик, Цалерий Рувимович, Трунов, Владимир Александрович, Яшин, Вадим Константинович
Назва : Машины для фасования пищевых жидкостей в бутылки
Вихідні дані : Москва: Агропромиздат, 1998
Кільк.характеристики :238 с.: рис.
Примітки : Прил.: с. 229-236. - Лит.: с. 237-238
ISBN, Ціна 5-10-000930-6: 1.20 р.
УДК : 663.059:621.798
ББК : 36.818-5
Предметні рубрики: Харчова промисловість-- Обладнання
Географіч. рубрики:
Анотація: Монтаж, эксплуатация, ремонт, требования техники безопасности к фасовочным машинам, сведения о плотности пищевых жидкостей необходимых для расчета фасовочных машин.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

14.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 637.142.2/С31
Автор(и) : Сенкевич Т., Ридель К.-Л.
Назва : Молочная сыворотка: переработка и использование в агропромышленном комплексе
Паралельн. назви :Molke und molke verwertung
Вихідні дані : Москва: Агропромиздат, 1989
Кільк.характеристики :270 с.: рис., табл.
Примітки : Лит.: с. 250-263. - Предм. указ.: с. 264-267
ISBN, Ціна 5-10-001269-2: 1.50 р.
УДК : 637.142.2
ББК : 36.959
Предметні рубрики: Молочні продукти-- Сироватка (харч.)-- Використання
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): молочные продукты--использование молочной сыворотки--використання молочної сироватки--виды молочной сыворотки--види молочної сироватки--состав молочной сыворотки--склад молочної сироватки--пищевая сыворотка--харчова сироватка--кормовая сыворотка--кормова сироватка--сушка сыворотки--сушіння сироватки--белок сыворотки--білок сироватки--пищевые добавки--харчові добавки
Анотація: Биологическая ценность молочной сыворотки и ее использование в пищевых и кормовых целях.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Научные основы процесса синерезиса в мясных продуктах
Місце публікування : Мясной бизнес: МБ : науч.-практ. журнал. - Киев: Биопром, 2019. - N 11. - С. 42-43: рис. (Шифр mjab/2019/11)
Предметні рубрики: М'ясне виробництво-- Харчові домішки
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): мясное производство--пищевые добавки--гидрофильные коллоиды--гідрофільні колоїди
Знайти схожі

16.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.1(075.8)/Н90
Автор(и) : Дуденко, Ніна Василівна, Павлоцька, Лариса Федірівна, Цихановська, Ірина Василівна, Лазарєва , Тетяна АнатоліЇвна
Назва : Нутриціологія : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл.
Вихідні дані : Х.: Світ Книг, 2013
Кільк.характеристики :560 с.: рис., табл.
Колективи : Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Примітки : Бібліогр.: с. 433-559
ISBN, Ціна 978-966-2678-13-0: 160.00 грн
УДК : 641.1(075.8)
ББК : 36-1я73
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Харчування
Нутриціологія-- Харчові продукти-- Використання
Географіч. рубрики:
Анотація: Теоретичні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини, харчова та біологічна цінність продуктів, роль генетико-модифікованих продуктів.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

17.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 323(477):327.5/С31
Автор(и) : Сенченко, Николай Иванович
Назва : Общество истребления - стратегическая перспектива "демократических реформ"
Вихідні дані : Киев: МАУП, 2004
Кільк.характеристики :219 с
Колективи : Межрегиональная академия управления персоналом
Серія: Библиотека журнала "Персонал"
Примітки : Лит.: с. 219-220
ISBN, Ціна 966-608-457-0: 13.80 грн
УДК : 323(477):327.5
ББК : 66.2(0) + 66.3(4УКР0
Предметні рубрики: Політика --Україна
Анотація: В книге всесторонне рассмотрены причины мировой проблемы, довлеющей над украинским народом, как и над многими народами третьего мира, - депопуляция населения.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

18.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 612.3/О-75
Автор(и) : Власенко Т. В., Грибан Г. П., Грибан Н. Г., Денисовець А. П.
Назва : Основи харчування : теорія та практичні застосування
Вихідні дані : Житомир: Рута, 2010
Кільк.характеристики :884 с.: табл., рис.
Примітки : Скор.: с. 15-16. - Бібліогр. в кінці розд. - Слов. термінів.: с. 873-881
ISBN, Ціна 978-617-581-012-5: 60.00 грн
УДК : 612.3
ББК : 75.0
Предметні рубрики: Фізична культура і спорт
Харчування-- Гігієна
Харчування-- Екологія
Харчові продукти-- Забруднення
Харчові отруєння
Спортсмени-- Харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Теоретичні та практичні аспекти харчування стдентської молоді у різних умовах життєдіяльності та під час занять фізичною культурою та спортом. Проблеми сучасного харчування.
Примірники :КР(1)
Вільні : КР(1)
Знайти схожі

19.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 663.05/Б 90
Автор(и) : Булдаков А. С.
Назва : Пищевые добавки : справочник
Вихідні дані : Санкт-Петербург: Ut, 1996
Кільк.характеристики :240 с.: табл.
ISBN, Ціна 5-7443-0023-6: 3.39 грн
УДК : 663.05
ББК : 36.98я2
Предметні рубрики: Харчові домішки-- Застосування
Географіч. рубрики:
Анотація: Рассматриваются проблемы применения пищевых добавок в связи со здоровьем человека, классификация, принятая в Европейском сообществе, полный перечень наименований разрешенных и запрещенных к применению.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

20.

Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 642.5:339(477)/П78
Назва : Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: в 2 ч. : зб. наук. праць/ М-во освіти і науки України, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. Вип. 1 (17) . ч. 2
Вихідні дані : Х.: Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, 2013
Кільк.характеристики :234, [1] с.: рис., табл.
Колективи : Міністерство освіти і науки України, Харківський державний університет харчування та торгівлі
Примітки : Л-ра в кінці ст. - Алф. покажч.: с. 231
Ціна : 35.00 грн
УДК : 642.5:339(477)
ББК : 65.9(4УКР)424-803 + 65.9(4УКР)42
Предметні рубрики: Установи громадського харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Збірник містить статті з прогресивних технологій продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

 1-20    21-29 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)