Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=прянощі<.>
Загальна кількість знайдених документів : 22
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-22 
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 338.439(075.8)/С 40
Автор(и) : Сирохман, Іван Васильович, Задорожний, Іван Михайлович, Пономарьов, Петро Хомович
Назва : Товарознавство продовольчих товарів : підруч. . -4-те вид., переробл. і допов.
Вихідні дані : Київ: Лібра, 2007
Кільк.характеристики :600 с.: рис., табл.
Примітки : Бібліогр.: с. 595-599
ISBN, Ціна 978-966-7035-86-0: 78.00, 84.50, грн
УДК : 338.439(075.8)
ББК : 36-9я73
Предметні рубрики: Харчове виробництво
Продовольчі товари-- Товарознавство
Географіч. рубрики:
Анотація: Споживні властивості, асортимент, вимоги до якості, пакування, маркування, транспортування і зберігання основних груп продовольчих товарів.
Примірники : всього : ВВ(2), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(2), ФОНД(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 635.915(03)/П77
Автор(и) : Приходько, Світлана Миколаївна
Назва : Цілюща флора у вашій кімнаті : довід. посіб.
Вихідні дані : Київ: Наук. думка, 1990
Кільк.характеристики :192 с.: іл.
Примітки : Літ.: с. 184-185. - Покажч. укр. назв рослин: с. 186-187. - Указ. рус. наименований растений: с. 188-189. - Покажч. лат. назв рослин: с. 190
ISBN, Ціна 5-12-001764-9: 3.00 крб
УДК : 635.915(03)
ББК : 42.374-455я2
Предметні рубрики: Кімнатне квітникарство
Кімнатні рослини-- Народна медицина
Прянощі
Географіч. рубрики:
Анотація: Оздоровчі властивості поширених у кімнатній культурі лікарських та пряно-ароматичних рослин.
Примірники : всього : ВВ(2), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(2), ФОНД(1)
Знайти схожі

3.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.5(031)/З-80
Назва : Золотая энциклопедия кулинарии
Вихідні дані : Донецк: БАО, 2010
Кільк.характеристики :573, [3] с.: ил.
ISBN, Ціна 978-966-548-024-2: 38.00 грн
УДК : 641.5(031)
ББК : 36.992я2
Предметні рубрики: Кулінарія
Географіч. рубрики:
Анотація: В издание вошли рецепты и практические рекомендации. Особое внимание уделено специфике и разнообразию национальных кухонь.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

4.

Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 030(477)/У45
Автор(и) :
Назва : Українська радянська енциклопедія/ редкол.: М. П. Бажан (гол. ред.) [та ін.]. Т. 11: ПАТРІОТИЗМ-ПРЯНОЩІ
Вихідні дані : К.: Головна редакція УРЕ, 1963
Кільк.характеристики :592, [1] с.: фото, іл.
Ціна : 3.00 р., р.
УДК : 030(477)
ББК : 92.0(4УКР)
Предметні рубрики: Енциклопедії українські
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): універсальний довідник--универсальный справочник--довідкова література--справочная литература
Анотація: [Видання є універсальним довідником з найрізноманітніших галузей сучасної науки, техніки і культури, своєрідним зведенням найважливіших надбань людської цивілізації].
Примірники : всього : БГ(1), ФОНД(1), ЧЗ(1)
Вільні : БГ(1), ФОНД(1), ЧЗ(1)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 633.83:664.5/О-87
Автор(и) : Утеуш, Юрий Адольфович, Рыбак, Галина Михайловна, Шобат, Душан Николаевич, Романенко Л. Р.
Назва : Отечественные пряности в консервировании : [монография
Вихідні дані : Киев: Наук. думка, 1986
Кільк.характеристики :104 с.: рис., табл.
Примітки : Лит.: с. 100-102. - Авт. зазначено на звороті тит. арк.
Ціна : 0.70 р.
УДК : 633.83:664.5
ББК : 42.193 + 36.910
Предметні рубрики: Прянощі
Консервування
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): биология пряно-ароматических растений--біологія пряно-ароматичних рослин--биохимия пряно-ароматических растений--біохімія пряно-ароматичних рослин--интродукция пряных растений--інтродукція пряних рослин--селекция пряных растений--селекція пряних рослин--технология выращивания пряных растений--технологія вирощування пряних рослин--применение пряностей при консервировании--застосування прянощів при консервуванні
Анотація: Приведена биология, агротехника выращивания пряно-ароматических культур, а также их использование в консервной промышленности.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

6.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 631.576(075.8)/Л90
Автор(и) : Льовшина, Людмила Дмитрівна, Михайлов, Валерий Михайлович, М'ячиков, Олександр Васильович
Назва : Товарознавство плодоовочевих товарів, пряно-ароматичних рослин та прянощів : навч. посібник . -2-е вид.,
Вихідні дані : К.: Ліра-К, 2015
Кільк.характеристики :388 с.: табл.
Колективи : Міністерство освіти і науки України, Харківський державний університет харчування і торгівлі
Серія: Технологія, обладнання та товарознавство харчових виробництв
Примітки : Л-ра: с. 379-381. - Дод.: с. 382
ISBN, Ціна 978-966-2174-08-3: 160.00 грн
УДК : 631.576(075.8)
ББК : 36.91я73
Предметні рубрики: Товарознавство-- Продовольчі товари-- Прянощі
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): хімічний склад плодоовочевої сировини --харчова цінність плодоовочевої сировини--фізичні властивості плодів--фізичні властивості овочів--торговельна класифікація плодоовочевих товарів--товарна якість плодів--зберігання плодів--товарознавча характеристика свіжих плодів--продукти переробки плодів--класифікація прянощів--штучні замінники--суміш прянощів--місцеві прянощі--якість прянощів
Анотація: Товарознавча характеристика плодоовочевої сировини та продуктів її переробки, анатомо-морфологічна будова клітин плодів та овочів, їх хімічний склад.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 51.230я2/Д81
Автор(и) : Дудченко, Любовь Григорьевна, Козьяков, Александр Сергеевич, Кривенко, Валерия Всволодовна
Назва : Пряно-ароматические и пряно-вкусовые растения : справ.
Вихідні дані : Киев: Наук. думка, 1989
Кільк.характеристики :304 с.: ил.
Колективи : Академия наук Украинской ССР, Институт ботаники им. Н. Г. Холодного
Примітки : Лит.: с. 259-271. - Указ.: с. 272-303
ISBN, Ціна 5-12-000483-0: 1.30 р.
ББК : 51.230я2
Предметні рубрики: Пряні культури
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пряные культуры--пряно-ароматические растения--пряно-ароматичні рослини--пряно-вкусовые растения--пряно-вкусовые растения--пряности--прянощі--народная медицина--народна медицина--лечебные растения--лікувальні рослини
Анотація: Пряно-ароматические и пряно-вкусовые растениях отечественной флоры. Характеристика каждого вида, условия местообитания, районы распространения, биологические особенности, химический состав, использование.
Примірники : всього : ВВ(2), БГ(1)
Вільні : ВВ(2), БГ(1)
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 631.576(075.8)/Л90
Автор(и) : Льовшина, Людмила Дмитрівна, Михайлов В. М., М'ячиков, Олександр Васильович
Назва : Товарознавство плодоовочевих товарів, пряно-ароматичних рослин та прянощів : навч. посіб. . -Вид. 2-ге
Вихідні дані : Київ: Ліра-К, 2017
Кільк.характеристики :386, [2] с.: табл., рис.
Колективи : Міністерство освіти і науки України, Харківський державний університет харчування та торгівлі
Серія: Технологія, обладнання та товарознавство харчових виробництв
Примітки : Літ.: с. 379-381 - Дод.: с. 382
ISBN, Ціна 978-966-2174-08-3: 180.00 грн
УДК : 631.576(075.8)
ББК : 36.91я73
Предметні рубрики: Товарознавство-- Продовольчі товари-- Прянощі
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): хіічний склад плодоовочевої подукції--харчова цінність плодоовочевої подукції--анатомо-морфологічні властивості сировини--фізичні властивості плодів--фізичні властивості овочів--тоговельна класифікація плодоовочевих товарів--товарна якість плодів--товарна обробка плодів--товарознавча характеристика плодів--продукти переробки плодів--класифікація прянощів--штучні замінники--зберігання прянощів
Анотація: Товарознавча характеристика плодоовочевої сировини та продуктів її переробки: анатомо-морфологічна будова клітин плодів та овочів, їх хімічний склад.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Турчина, Валентина
Назва : Кориця - аромат кохання
Місце публікування : Дім. Сад. Город. - К.: Ред. журн. "Дім, сад, город", 2017. - N 7. - С. 6-7: фот. - ISSN 1814-4357 (Шифр dsgo/2017/7). - ISSN 1814-4357
Предметні рубрики: Прянощі
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): походження кориці--приготування кориці--застосування кориці
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Турчина, Валентина
Назва : Коріандр - це і кіндза також
Місце публікування : Дім. Сад. Город. - К.: Ред. журн. "Дім, сад, город", 2017. - N 8. - С. 8-9: фот. - ISSN 1814-4357 (Шифр dsgo/2017/8). - ISSN 1814-4357
Предметні рубрики: Прянощі
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): походження коріандру--лікарські властивості коріандру--застосування коріандру
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Турчина, Валентина
Назва : Ваніль - нектар богів
Місце публікування : Дім. Сад. Город. - К.: Ред. журн. "Дім, сад, город", 2017. - N 6. - С. 8-9: фот. - ISSN 1814-4357 (Шифр dsgo/2017/6). - ISSN 1814-4357
Предметні рубрики: Орхідні-- Прянощі
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): історія ванілі--вирощування ванілі--ванільний порошок--ванільний екстракт--ванільний цукор--цілющі властивості ванілі
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сидорка, Инна
Назва : Идеальная альтернатива
Місце публікування : Огородник. - К.: Юнівест Медіа, 2018. - N 2. - С. 30: фот. (Шифр ogor/2018/2)
Предметні рубрики: Прянощі
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): биология катрана--біологія катрана--посев семян катрана--сівба насіння катрана--агротехника выращивания катрана--агротехніка вирощування катрана
Знайти схожі

13.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.4/А 69
Автор(и) : Анохіна, Валентина Іллівна, Рибак, Галина Михайлівна, Сердюк, Тамара Леонтіївна
Назва : Зберігання і переробка овочів, фруктів та винограду в домашніх умовах . -2-ге вид., випр. і доп.
Вихідні дані : Київ: Урожай, 1992
Кільк.характеристики :216 с.: рис., табл., фот. кол.
Примітки : Літ.: с. 204. - Предм. покажч.: с. 205-211
ISBN, Ціна 5-337-01108-1: 115.00 крб
УДК : 641.4
ББК : 36.910
Предметні рубрики: Овочі-- Зберігання-- Переробка
Фрукти-- Зберігання-- Переробка
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): овочеві культури--баштанні культури--плодові культури--ягідні культури--соління овочів--прянощі--овочеві консерви--фруктові консерви--ягідні консерви--мочіння овочів--квашення овочів--сушіння фруктів--сушіння овочів--заморожування овочів--заморожування фруктів
Анотація: Висвітлено особливості зберігання продукції в домашніх умовах, рекомендовано сорти овочевих, плодових культур і винограду.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВВ(1)
Знайти схожі

14.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.85/С45
Автор(и) : Скрипников, Юрій Георгійович
Назва : Технологія переробки плодів і ягід : навч. посібник
Вихідні дані : Київ: Урожай, 1991
Кільк.характеристики :272 с.: рис., табл.
Серія: Посібники для профтехучилищ
Примітки : Дод.: с. 261-264. - Літ.: с. 265
ISBN, Ціна 5-337-00984-2: 2.20 р.
УДК : 664.85
ББК : 36.913
Предметні рубрики: Плоди-- Переробка
Ягоди-- Переробка
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): консервування плодів--консервування ягід--сушіння плодів--сушіння ягід--плодосховища--технохімічний контроль консервування--виробнича санітарія --прянощі для консервування--зберігання плодоовочевої продукції
Анотація: Описано плодово-ягідну сировину, способи її доставки, зберігання, процеси виробництва соків, компотів, консервів, сушіння плодів, основи організації технохімічного контролю.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

15.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 641.88/Л 13
Автор(и) : Лавров Ю. А.
Назва : Магия пряностей и соусов : происхождение, свойства, применение, рецепты
Вихідні дані : Киев: [Орион], 1995
Кільк.характеристики :416 с.: рис.
Примітки : Лит.: с. 393-396
ISBN, Ціна 5-7707-8078-9: 300000.00 крб
УДК : 641.88
ББК : 36.991
Предметні рубрики: Прянощі-- Застосування-- Рецептура
Соуси-- Застосування-- Рецептура
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пряности--соусы--применение--рецепты--происхождение пряностей--виникнення прянощів--пряно-ароматические растения--пряно-ароматичні рослини--специи--спеції--красные соусы--червоні соуси--белые соусы--білі соуси--томатные соусы--томатні соуси--сметанные соусы--сметанні соуси--молочные соусы--молочні соуси--холодные соусы--холодні соуси--сладкие соусы--солодкі соуси--заправки--подливы--підливи--взвары--узвари--смеси пряностей--суміші прянощів
Анотація: [Книга расскажет обо всех тонкостях применения пряностей, приправ, специй, соусов с пониманием их кулинарного и творческого назначения.]
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

16.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.5/П 85
Назва : Пряности, специи, приправы
Вихідні дані : Харьков: Фолио, 2001
Кільк.характеристики :414 с.: рис., табл.
Серія: Домашняя кухня
Примітки : Лит.: с. 412-413. - Уклад. зазначено на звороті тит. арк.
ISBN, Ціна 966-03-1243-1: 5.00 грн
УДК : 664.5
ББК : 36.997
Предметні рубрики: Прянощі
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пряности--история пряностей--історія прянощів--пряноароматические растения--пряноароматичні рослини--пряности и национальные кухни--прянощі і національні кухні--пряные смеси--суміші прянощів--искусственные пряные снадобья--штучні пряні зілля--хранение пряностей--зберігання прянощів
Анотація: Приведено около 500 рецептов блюд, имеющих экзотический, тонкий вкус и неповторимый аромат за счет использования пряностей, приправ, специй.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття з газети
Шифр видання :
Автор(и) : Борзненко, Віктор, Мереф'янський, Григорій
Назва : Міні-зелень, або Мікрогрін
Місце публікування : Агробізнес сьогодні. - К.: Імпрес-контакт, 2019. - N 11(черв.). - С. 38: іл. (Шифр agbs/2019/11)
Предметні рубрики: Прянощі-- Вирощування
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): мікрозелень--молоді паростки рослин
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Пряности и специи
Місце публікування : Мясной бизнес: МБ : науч.-практ. журнал. - Киев: Биопром, 2019. - N 10. - С. 34-35: рис. (Шифр mjab/2019/10)
Предметні рубрики: Прянощі-- Історія
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пряности--история пряностей--історія пряностей
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Миронова, Марина
Назва : Еда к радости: 5 чувств на кончике языка
Місце публікування : Вокруг света. - К.: Вокруг света, 2020. - N 5/6. - С. 44-52 (Шифр vosv/2020/5/6)
Географіч. рубрики: Таїланд-- Туризм
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): традиционная кухня--традиційна кухня--санук--пряности--прянощі
Знайти схожі

20.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 41.8/Л22
Автор(и) : Ланска, Дагмар
Назва : Из леса и огорода - от весны до зимы
Вихідні дані : Москва: Профиздат, 1989
Кільк.характеристики :288 с.: ил.
ISBN, Ціна 5-255-00508-8: 0.65 р.
ББК : 41.8
Предметні рубрики: Дикорослі рослини
Культурні рослини
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): дикорастущие растения--культурные растения--лечебные воздействия растений--лікувальний вплив рослин--косметический эффект растений--косметичний вплив рослин--сбор лекарственных растений--збирання лікарських рослин--садовые растения--садові рослини--огородные растения--городні рослини--зеленые пряности--зелені прянощі
Анотація: [Дикорастущие и культурные растения в питании, косметологии и народной медицине].
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

 1-20    21-22 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)