Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Цінні та рідкісні видання ЖОУНБ ім. О. Ольжича (1)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=сахар<.>
Загальна кількість знайдених документів : 25
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-25 
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/В80
Автор(и) : Пішак, Василь Павлович, Радько, Михайло Михайлович, Бабюк, Анатолій Васильович, Воробйов, Олександр Олександрович, Рогозинський, Мирон Степанович, Романів, Людмила Вікторівна, Федорова, Олена Євгенівна, Марценяк, Ігор Валер'янович
Назва : Вплив харчування на здоров'я людини : підручник [для курсантів, слухачів та студ. вищ. навч. закл. України ІІІ-ІV рівнів акредитації]
Вихідні дані : Чернівці: Книги-XXI, 2006
Кільк.характеристики :500 с.: табл.
Примітки : Л-ра: с. 408. - Дод.: с. 409-499
ISBN, Ціна 966-8653-45-9: 50.00 грн
УДК : 613.2
ББК : 51.23
Предметні рубрики: Харчування-- Вплив на організм
Харчові продукти-- Якість
Анотація: Питання раціонального харчування та його впливу на стан здоров'я людини. Розглянуто питання пов'язані із забруднення продуктів харчування, харчових отруєнь та їхньої профілактики, а також деякі методи лабораторних досліджень харчових продуктів.
Примірники :ВСМЛ(1)
Вільні : ВСМЛ(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 338.43(477)/Р 31
Назва : Реалізація продукції сільськогосподарськими підприємствами за 2007 рік : стат. бюлетень
Вихідні дані : К.: Держкомстат України, 2008
Кільк.характеристики :99 с.: табл.
Колективи : Держкомстат України
Ціна : 042.00 грн
УДК : 338.43(477)
ББК : 65.9(4УКР)32-333.04
Предметні рубрики: Сільськогосподарська продукція
Сільськогосподарські підприємства-- Продаж продукції --Житомирська область
Географіч. рубрики: Житомирська область-- Сільськогосподарські підприємства-- Продаж продукції
Анотація: В статистичному бюлетені наведені дані про обсяги та середні ціни реалізації основних видів продукції сільськогосподарськими підприємствами всіх форм власності по всіх напрямках.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

3.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/Х26
Автор(и) : Хаубер-Швенк, Габи, Швенк, Михаэль
Назва : Питание
Паралельн. назви :Ernahrung/ Gaby Hauber-Schwenk / Michael Schwenk
Вихідні дані : М.: Рыбари, 2004
Кільк.характеристики :182 с.: ил.
Серія:
Примітки : Лит.: с. 174-175. - Указ.: с. 177-181. - Сокр.: с. 182
ISBN, Ціна 5-93763-006-8: 36.70 грн
УДК : 613.2
ББК : 51.230
Предметні рубрики: Харчування
Географіч. рубрики:
Анотація: Уникальный справочник, в котором можно найти научно обоснованные ответы на многие вопросы, важные для каждого человека, относительно рационального питания и здорового образа жизни.
Примірники : всього : ФОНД(1), АБ(1)
Вільні : ФОНД(1), АБ(1)
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття зі збірника (однотомник)
Шифр видання : 908 (477.42)/М 19
Автор(и) : Порийчук В. М.
Назва : Розвиток цукрового виробництва на Житомирщині в період НЕПу. Андрушівський цукровий завод в 1921-1925 рр.
Колективи : "Малинщина у просторі і часі", Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція
Місце публікування : "Малинщина у просторі і часі", Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція. Матеріали Всеукраїнської науково-краєзнавчої конференції "Малинщина у просторі і часі" 25-27 верес. 1996 р./ [відп. ред. М. Ю. Костриця]. - Малин: [б. в.], 1996. - С. 104-106 (Шифр 908 (477.42)/М 19-009056)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
УДК : 908 (477.42)
ББК : 26.891(4УКР-4Ж)
Предметні рубрики: Цукрове виробництво-- Історія --Андрушівка, місто (Житомирська область), 1921-1925 рр.
Цукровий завод-- Історія --Андрушівка, місто (Житомирська область), 1921-1925 рр.
Знайти схожі

5.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 338.43(477)/Р 31
Назва : Реалізація продукції сільськогосподарськими підприємствами за 2008 рік : стат. бюлетень
Вихідні дані : К.: Держкомстат України, 2009
Кільк.характеристики :108 с.: табл.
Колективи : Держкомстат України
Ціна : 042.00 грн
УДК : 338.43(477)
ББК : 65.9(4УКР)32-333.04
Предметні рубрики: Сільськогосподарські підприємства --Житомирська область
Географіч. рубрики: Житомирська область-- Сільськогосподарська продукція
Анотація: Статистичний бюлетень Державного комітету статистики України "Реалізація продукції сільськогосподарськими підприємствами" за 2008 рік.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

6.

Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 94(100)/A61
Автор(и) :
Назва : Annual Editions: Western Civilization: in 2 Vols./ ed. William Hughes. - (The Annual Editions Series). - 8th ed. Vol. 2 : Early Modern through the 20th Century
Вихідні дані : Guilford, Conn.: The Dushkin Publ. Group, 1995 - 1995
Кільк.характеристики :243 p.: ill.
Примітки : Ind.: p. 241-243. - ІРЦ "Вікно в Америку"
ISBN, Ціна 1-56134-375-7: 016.00 грн
УДК : 94(100)
ББК : 63.3(0)
Предметні рубрики: Цивілізації-- Історія
Географіч. рубрики: Париж, місто (Франція)
Примірники :ІН(1)
Вільні : ІН(1)
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 338.43(477)/Р31
Назва : Реалізація продукції сільськогосподарськими підприємствами за 2009 рік : стат. бюлетень
Вихідні дані : К.: Держкомстат України, 2010
Кільк.характеристики :110 с.: табл.
Колективи : Держкомстат України
Ціна : 35.91 грн
УДК : 338.43(477)
ББК : 65.9(4УКР)32-434
Предметні рубрики: Сільськогосподарські підприємства --Україна, 2009
Географіч. рубрики:
Анотація: В статистичному бюлетені наведені дані про обсяги та середні ціни реалізації основних видів продукції сільськогосподарськими підприємствами всіх форм власності по всіх напрямках.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 620.2(075)/Ч-44
Автор(и) : Чепурной, Иван Петрович
Назва : Товароведение и экспертиза кондитерских товаров : учебник . -3-е изд.
Вихідні дані : М.: "Дашков и К°", 2007
Кільк.характеристики :414, [2] с.: табл.
Примітки : Лит.: с. 409
ISBN, Ціна 5-91131-351-0: 67.00 грн
УДК : 620.2(075)
ББК : 36.86я73
Предметні рубрики: Товарознавство-- Кондитерські вироби
Географіч. рубрики:
Анотація: Характеристика и особенности классификации кондитерских товаров, описываются факторы, формирующие и сохраняющие их качество.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 631.1:338.524(477/Ц 11-917285
Автор(и) : Саблук П. Т., Ситник В. П., Шпичак О. М., Білик Ю. Д.
Назва : Ціноутворення в умовах формування ринкових відносин в АПК
Вихідні дані : К.: Ін-т аграр. економіки УААН, 1997
Кільк.характеристики :501, [2] с.: табл., граф.
Примітки : Бібліогр. в підрядковій прим.
Ціна : 30.00 грн
УДК : 631.1:338.524(477)
ББК : 65.9(4УКР)32-434
Предметні рубрики: Аграрний ринок-- Ціноутворення --Україна
Географіч. рубрики:
Анотація: Викладені теоретичні положення та досвід ціноутворення в умовах формування ринкових відносин в АПК України, а також практика високорозвинутих країн світу.
Примірники :ФОНД(1)
Вільні : ФОНД(1)
Знайти схожі

10.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 637.1(075)/Т 38
Автор(и) : Крусь, Галина Николаевна, Чекулаева, Лидия Васильевна, Шалыгина, Галина Александровна, Ткаль, Таисия Константиновна
Назва : Технология молочных продуктов : учеб. пособие
Вихідні дані : М.: Агропромиздат, 1988
Кільк.характеристики :367 с.: рис., табл.
Серія: Учебники и учебные пособия для техникумов
Примітки : Лит.: с. 360. - Предм. указ.: с. 361-363. - Аквт. указ. на оборот. тит. л.
ISBN, Ціна 5-10-000215-8: 1.10 р.
УДК : 637.1(075)
ББК : 36.95я723
Предметні рубрики: Молочні продукти -- Технологія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): первинна обробка молока--первичная обработка молока--приймання молока--приемка молока--сепарування молока--сепарирование молока--стирилізоване молоко--стирилизованное молоко--пастеризоване молоко--пастеризированное молоко--кисломолочні напої--кисломолочные напитки--технологія сметани--технология сметаны--технологія сиру--технология сыра--сирні вироби--творожные изделия--морозиво--мороженое--молочні консерви--молочные консервы--молочні продукти дитячого харчування--молочные продукты детского питания--сухі молочні суміші--сухие молочные смеси--рідкі молочні продукти--жидкие молочные продукты--кисломолочні продукти--кисломолочные продукты--пастоподібні продукти--пастообразные продукты--сироваріння--сыроварение--плавлений сир--плавленый сыр--вершкове масло--сливочное масло--казеїн--казеин--пахта--молочна сироватка--молочная сыроватка--молочний сахар--молочный сахар
Анотація: Технологические процессы производства цельномолочных продуктов, масла, сыра и др.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1), АБ(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1), АБ(1)
Знайти схожі

11.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.68:664.6(075./Т38-541855
Автор(и) : Лисюк Г. М., Самохвалова О. В., Кучерук З. І., Постнова О. М.
Назва : Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів : навч. посібник
Вихідні дані : Суми: Унів. книга, 2013
Кільк.характеристики :463, [1] с.: табл., рис., фото.кольор.
Примітки : Л-ра: с. 461-463
ISBN, Ціна 978-966-680-437-5: 125.00 грн
УДК : 664.68:664.6(075.8)
ББК : 36.865я73 + 36.83я73
Предметні рубрики: Харчові виробництва-- Борошняні кондитерські вироби
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): властивості борошна--свойства муки--зберігання борошна--хранение муки--хімічний склад борошна--химический состав муки--крохмаль--крохмал--цукор--сахар--жировмісні продукти--жиросодержащие продукты--молочні продукти--молочные продукты--яйця--яйца--фруктово-ягідна сировина--фруктово-ягодное сырье--овочева сировина--овощное сырье--смако-ароматична сировина--вкусо-ароматическое сырье--дріжджі--дрожжи--сіль кухонна--соль кухонная--харчові добавки--пищевые добавки--дріжджове тісто--дрожжевое тесто--випічні напівфабрикати--випечные полуфабрикаты--оздоблення напівфабрикатів--украшение полуфабрикатов--торти--торты--тістечка--пирожные--хлібобулочні вироби--хлебобулочные изделия--кондитерські вироби--кондитерские изделия--національні борошняні кондитерські вироби--национальные мучные кондитерские изделия--якість кондитерських виробів--качество кондитерских изделий--санітарні вимоги до виробництва--санитарные требования к производству
Анотація: Інформація про сировину, харчові і дієтичні добавки, композиційні суміші для виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів, вимоги до їх зберігання і підготовки до виробництва.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

12.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.05(038)/Б 63
Автор(и) : Петрушевский, Вячеслав Витальевич, Казаков, Анатолий Леонидович, Бандюкова, Валентина Аршаковна, Карпович, Николай Сергеевич
Назва : Биологически активные вещества пищевых продуктов : справочник
Вихідні дані : Киев: Техніка, 1985
Кільк.характеристики :127 с.: рис., табл.
Примітки : Лит.: с. 118-121. - Предм. указ.: с. 122-125. - Авт. зазначено на звороті тит. арк.
Ціна : 1.10 р.
УДК : 664.05(038)
ББК : 36-1
Предметні рубрики: Харчові продукти-- Біологічно активні речовини-- Хімічний склад
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): углеводы--вуглеці--липиды растительных продуктов--ліпіди рослинних продуктів--белки растительных продуктов--білки рослинних продуктів--нуклеиновые кислоты--нуклеїнові кислоти--пурины--пуріни--витамины--вітаміни--флавоноиды--флавоноїди--минеральные вещества--мінеральні речовини--обогащение хлеба--збагачення хліба--добавки в макаронных изделиях--добавки в макаронні вироби--мука из травы клевера--мука із трави конюшини--сухой яблочный порошок--сухий яблучний порошок--пищевые белки--харчові білки--мальтоза--лактоза--глутаминовая кислота--глутамінова кислота--фруктоза--лимонниковый сахар--лимонниковий цукор--пектины--пектини--фосфатиды--фосфатиди--токсические вещества--токсичні речовини
Анотація: Приведены химический состав многих видов растений, плодов, семян и производимых из них продуктов питания; дана характеристика биологически активных веществ растений, показано их влияние на организм человека.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВВ(1)
Знайти схожі

13.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 36.83я2/Р 65
Автор(и) : Ройтер, Исаак Менашевич
Назва : Сырье хлебопекарного производства : справ. пособие
Вихідні дані : Киев: Техніка, 1972
Кільк.характеристики :208 с.: рис., табл.
Примітки : Лит.: с. 189
Ціна : 0.74 р.
УДК : 664.61(031)
ББК : 36.83я2
Предметні рубрики: Харчове виробництво-- Сировина
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): мука--борошно--сахар--цукор--мед--крахмал--патока--молочные продукты--молочні продукти--яйцепродукты--яйцепродукти--жиры--жири--какао-бобы--какао-боби--какао-порошок--кофе--кава--плодово-ягодное сырье--плодово-ягідна сировина--орехи--горіхи--масличные семена--олійне насіння--пряности--пряності--желирующие вещества--желюючі речовини--разрыхлители теста--розпушувачі тіста
Анотація: Изложены данные о сырье, применяемом в хлебопекарном производстве для выработки хлебобулочных, сухарных, бараночных и мучных кондитерских изделий.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

14.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.1.04/К60
Автор(и) : Колесников, Валерий Александрович, Нечаев, Ювеналий Георгиевич
Назва : Теплосиловое хозяйство сахарных заводов : учеб. пособие
Вихідні дані : Москва: Пищевая пром-сть
Кільк.характеристики :392 с.: рис., табл.
Місце публікування : Мясной бизнес: МБ : науч.-практ. журнал. - К.: Биопром, 2018. - N 5 (Шифр mjab/2018/5)
Примітки : Лит.: с. 385-386. - Предм. указ.: с. 387-388
УДК : 664.1.04
ББК : 36.84-5я73
Предметні рубрики: Цукрове виробництво-- Теплотехніка
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): цукрові заводи--сахарные заводы--виробництво цукру--производство сахара--сахар-песок--цукор-пісок
Анотація: Рассмотрены вопросы выбора рациональных тепловых схем, работа выпарной станции, методики расчета теплоиспользующей аппаратуры и тепловой схемы сахарного завода в целом.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

15.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.14+663.5/А 66
Автор(и) : Андрощук, Павел Михайлович
Назва : Изготовление сахара, дрожжей, спирта в домашних условиях
Вихідні дані : Хмельницкий: [б. и., 1995?]
Ціна : 4.00 грн
УДК : 664.14+663.5
ББК : 36.84 + 36.87
Предметні рубрики: Цукрове виробництво
Спиртове виробництво
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): сахар--цукор--сахарный песок--цукровий пісок--спирт--солод--этиловый спирт--етиловий спирт--домашний спирт--домашній спирт--дрожжи--дріжджі--перегоночные аппараты--перегоночні апарати--абсолютный спирт--абсолютний спирт--ликероводочные изделия--лікерогорілчані вироби
Анотація: [Работая над этой книжкой, автор хотел развеять весь "туман" и дать самую полную и правдивую информацию по всем вопросам изготовления ликероводочных изделий в домашних условиях.]
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

16.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.1:658/Б90
Автор(и) : Бугаенко, Илья Федорович
Назва : Технохимический контроль сахарного производства : учеб. пособие
Вихідні дані : Москва: Агропромиздат, 1989
Кільк.характеристики :216 с.: рис., табл.
Серія: Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений
Примітки : Прил.: с. 199-211. - Лит.: с. 212. - Предм. указ.: с. 213-214
ISBN, Ціна 5-10000909-8: 0.80 р.
УДК : 664.1:658
ББК : 36.84я73
Предметні рубрики: Цукрове виробництво-- Контроль
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): анализ сахарной свеклы--аналіз цукрових буряків--анализ утфелей--аналіз утфелів--желтый сахар--жовтий цукор--сахар-песок--цукор-пісок--меласса--меласа
Анотація: Изложены химические и инструментальные методы анализа сырья и продуктов свеклосахарного производства, а также определения и контроля оптимальных условий технологических процессов производства.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

17.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.1.057(031)/Б43
Автор(и) : Белик, Владимир Григорьевич, Янчук, Борис Маркович, Цюкало, Юрий Федорович
Назва : Оборудование для сахарорафинадного производства : справочник
Вихідні дані : Киев: Урожай, 1989
Кільк.характеристики :224 с.: рис., табл.
Примітки : Лит.: с. 218. - Предм. указ.: с. 219
ISBN, Ціна 5-337-00409-3: 1.40 р.
УДК : 664.1.057(031)
ББК : 36.84я2
Предметні рубрики: Цукрове виробництво-- Обладнання
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): цукрове виробництво--сахарное производство--виробництво цукру--производство сахара--цукор-рафінад--сахар-рафинад--виробництво цукру-рафінаду--производство сахара-рафинада--цукроворафінадне виробництво--сахарорафинадное производство
Анотація: Дана техническая характеристика оборудования, систем автоматизации, кинематические, технологические и пневматические схемы оборудования сахарорафинадного производства.
Примірники : всього : ВВ(1), ФОНД(1)
Вільні : ВВ(1), ФОНД(1)
Знайти схожі

18.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.1.02(075)/Г79
Автор(и) : Гребенюк, Семен Миронович
Назва : Технологическое оборудование сахарных заводов : учебник для втузов . -2-е изд., перераб. и доп.
Вихідні дані : Москва: Легкая и пищевая пром-сть, 1983
Кільк.характеристики :520 с.: рис., табл.
Примітки : Лит.: с. 508. - Предм. указ.: с. 509-512
Ціна : 1.40 р.
УДК : 664.1.02(075)
ББК : 36.84-5я73
Предметні рубрики: Цукрове виробництво-- Обладнання
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): сахарное производство--производство сахара--виробництво цукру--цукор--сахар--цукрові заводи--сахарные заводы
Анотація: Описано устройство основного технологического оборудования свеклосахарных и сахарорафинадного заводов, указаны область его применения, формулы расчета производительности оборудования.
Примірники : всього : ФОНД(1), ВВ(1)
Вільні : ФОНД(1), ВВ(1)
Знайти схожі

19.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.1+664.2(075)/С 19
Автор(и) : Сапронов, Алексей Романович, Жушман, Анатолий Иванович, Лосева, Валентина Александровна
Назва : Общая технология сахара и сахаристых веществ : учебник . -2-е изд., перераб. и доп.
Вихідні дані : Москва: Агропромиздат, 1990
Кільк.характеристики :397 с.: рис., табл.
Серія: Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений
Примітки : Лит.: с. 389. - Предм. указ.: с. 390-393
ISBN, Ціна 5-10-001183-1: 1.20 р.
УДК : 664.1+664.2(075)
ББК : 36.84я73
Предметні рубрики: Цукрове виробництво-- Технология
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): производство сахара--сахар-песок--цукор-пісок--кристаллизация сахара--кристалізація цукру--тростниковый сахар-сырец--тростинний цукор-сирець--сахар-рафинад--цукор-рафінад--картофельный крахмал--картопляний крохмал--кукурузный крахмал--кукурудзяний крохмал--сухой крахмал--сухий крохмал--модифицированный крахмал--модифікований крохмал--дистрины--дистрини--крахмальная патока--крохмальна патока--техническая глюкоза--технічна глюкоза--глюкозофруктозный сироп--глюкозофруктозний сироп
Анотація: Изложены общие положения и основы технологии сахар-песка из сахарной свеклы и тростникового сахара-сырца, сахара рафинада, крахмала и крахмалопродуктов.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

20.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 664.1(075.8)/С 19
Автор(и) : Сапронов, Алексей Романович
Назва : Технология сахарного производства : учебник
Вихідні дані : Москва: Агропромиздат, 1986
Кільк.характеристики :431 с.: рис., табл.
Серія: Учебники и учебные пособия для высших учебных заведений
Примітки : Лит.: с. 427. - Предм. указ.: с. 428-429
Ціна : 1.30 р.
УДК : 664.1(075.8)
ББК : 36.840я73
Предметні рубрики: Цукрове виробництво-- Технологія
Географіч. рубрики:
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): технология сахара--сахар-песок--цукор-пісок--диффузионный сахарный сок--дифузійний сік цукру--кристаллизация сахара--кристалізація цукру--тростниковый сахар-сырец--тристинний цукор-сирець--сахар-рафинад--цукор-рафінад
Анотація: Описана современная технология сахара-песка и сахара-рафинада.
Примірники :ВВ(1)
Вільні : ВВ(1)
Знайти схожі

 1-20    21-25 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)