Е 45 Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський та ін. ; за ред. Т. М. Димань. - Київ : Лібра, 2006. - 304 с. : табл., рис. - Бібліогр. в кінці розд. . - ISBN 966-7035-77-8 : 45.50 грн, 054.00 грн, 50.00 грн
Рубрики: Гігіена харчування--Навчальні видання фывфывфыв: продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- раціональне харчування -- рациональное питание -- гигиена питания -- фізіологія харчування -- физиология питания -- українська кухня -- украинская кухня -- вегетарианство -- вегетаріанство -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- дитяче харчування -- детское питание -- харчовий раціон -- рацион питания -- зберігання харчової продукції -- хранение продуктов питания -- ідентифікація харчової продукції -- идентификация пищевой продукции -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- харчові добавки -- пищевые добавки -- модифікованиі продукти -- модифицированные продукты -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельмінтози -- гельминтозы -- биологически активные добавки -- біологічно активні добавки -- радіозахисне харчування -- радиактивное питание -- детоксикація організму -- детоксикация организма Аннотация: Концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Барановський, М.М.; Білявський, Г.О.; Власенко, О.В.; Мороз, Л.В.; Димань, Т.М. \ред.\ Экземпляры всего: 4 БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1) Свободны: БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1) |
Д66 Домарецький, В. А. Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини [] : підручник / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов ; за ред. В. А. Домарецького. - Вінниця : Нова Книга, 2005. - 408 с. : рис., табл. - Літ.: с. 401. - ISBN 966-8609-02-6 : 75.00 грн, 81.00 грн
Рубрики: Безалкогольні напої--Технологія виробництва--Навчальні видання для вищої школи Рослинна сировина--Переробка--Екстрактии--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: антиоксиданти -- біологічно активні добавки -- здоровий спосіб життя -- солодові екстракти -- екстракти лікарських рослин -- ферментовані безалкогольні напої -- безалкогольні напої -- алкогольні напої -- ароматні спирти -- морси -- спиртовані соки -- технологія соків -- екологія виробництва екстрактів -- економіка безалкогольної промисловості Аннотация: Виробництво солоду, екстрактів і концентратів із лікарських рослин, безалкогольних та алкогольних напоїв, соків морсів, настоїв тощо. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Прибильський, В. Л.; Михайлов, М. Г.; Домарецький, В. А. \ред.\ Экземпляры всего: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
С40 Сирохман, Іван Васильович. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення [] : навч. посібник / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. - К. : Центр учбов. л-ри, 2009. - 544 с. : табл., рис. - Літ.: с.528. - ISBN 978-966-364-803-3 : 091.00 грн, 104.00 грн
Рубрики: Товарознавство--Продовольчі товари--Експертиза--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: еволюція європейського харчування -- функції їжі -- гігієна харчування -- індустрія здорового харчування -- адекватне харчування -- харчові інгредієнти -- функціональні продукти -- функціональне харчування -- харчові добавки -- біологічно активні добавки -- біокоректори -- нетрадиційна харчова сировина -- зерноборошняні товари -- біотехнологічні продукти -- цукристі кондитерські вироби -- функціональні напої -- профілактичні напої -- адаптогенні напої -- молочні продукти -- молочні про-і пребіотичні продукти -- жирові продукти -- олієжирові продукти -- емульсійні жирові продукти -- м'ясні продукти -- м'ясні напівфабрикати -- ковбасні вироби -- рибні товари Аннотация: Проблеми функцій їжі, інгредієнтний склад, створення, виробництво та характеристика асортименту функціональних продуктів харчування. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Завгородня, В.М. Экземпляры всего: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
Д46 Димань, Тетяна Миколаївна. Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів [] : підручник / Т. М. Димань, Т. Г. Мазур. - Київ : Академія, 2011. - 520 с. : табл., рис. - (Альма-матер). - Л-ра в кінці розд. - Тести: с. 507-513. - Термін. слов: с. 514-517. - ISBN 978-966-580-346-1 : 60.00 грн
Рубрики: Безпека харчування--Гігєна харчування--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: забруднювальні речовини -- металічі забруднення -- радіонукліди -- нітрати -- нітрити -- нітрозосполуки -- пестициди -- діоксини -- мікотоксини -- антибіотики -- гормональні препарати -- небезпеки мікробіологічного походження -- небезпеки вірусного походження -- соціальні токсиканти -- харчові добавки -- технологічні добавки -- біологічно активні добавки -- генетично модифіковані організми Аннотация: Перевантаження екологічного та соціального середовищ джерелами шкідливих впливів на організм і психіку. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Мазур, Тетяна Григорівна Экземпляры всего: 4 ВСМЛ (1), ВВ (2), ФОНД (1) Свободны: ВСМЛ (1), ВВ (2), ФОНД (1) |
Х22 Харчова біотехнологія [] : підручник / Т. П. Пирог [та ін.] ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Ліра-К, 2016. - 407, [1] с. : рис., табл. - Л-ра: с. 391-401. - ISBN 978-617-7320-31-8 : 185.00 грн
Рубрики: Харчові продукти--Біотехнологія--Навчальні видання фывфывфыв: мікроорганізми харчових технологій -- молочні ферменті продукти -- ферментовані м'ясні вироби -- хлібобулочні вироби -- алкогольні напої -- слабоалкогольні напої -- безалкогольні напої -- ферментовані продукти -- мікробіота безглютенових заквасок -- ферменти мікробного походження -- біологічно активні добавки -- продукти мікробного синтезу -- харчові добавки -- біологічно активні сполуки -- генетично модифіковані організми -- безпека генетично модифікованих організмів Аннотация: Аспекти харчових біотехнологій: використання мікроорганізмів і продуктів їхнього метаболізму в харчових технологіях, традиційні та нові продукти мікробного синтезу. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Пирог, Т. П.; Антонюк, М. М.; Скроцька, О. І.; Кігель, Н. Ф.; Міністерство освіти і науки України; Національний університет харчових технологій Экземпляры всего: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
А72 Антропова, Тетяна Олександрівна. Медсестринство в сімейній медицині [] / Т. О. Антропова. - Київ : Медицина, 2008. - 488, [5] с. : іл., табл. - Дод.: с. 474-483. - Л-ра: с. 484-486. - ISBN 978-966-8144-71-4 : 60.00 грн.
Рубрики: Сімейна медицина--Медичні сестри--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: етико-правові проблеми -- облікова і звітна документація на дільниці -- санітарно-просвітня робота -- санологія -- валеологія -- біологічно активні добавки -- диспансеризація -- геріатрична допомога -- гіпертензивний синдром -- синдроми недостатності кровообігу -- синдроми зоба, гіпер- і гіпотиреозу -- синдроми гіпер- і гіпогликемії -- суглобовий синдром Аннотация: У підручнику розглянуто питання організації первинної медико-санітарної допомоги, етико-правові проблеми в роботі сімейної медсестри, проаналізовано роль сімейнї медсестри у формуванні здорового способу життя пацієнтів, профілактиці захворювань у дітей. Для студентів вищих медичних навчальних закладів I-III рівнів акредитації. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Экземпляры всего: 1 ВСМЛ (1) Свободны: ВСМЛ (1) |