Т35 Терлецька, Зеновія. Українські страви [] = UKRAINIAN DISHES / Зеновія Терлецька. - Нью-Йорк : Союз Українок Америки, 1990. - 201, [5] с. : іл. - Покажч.: с. 195-201. - 20.00 грн
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Україна--Популярні видання фывфывфыв: українські страви -- украинские блюда -- закуски -- борщі -- борщи -- юшки -- ухи -- м'ясні страви -- мясные блюда -- яловичина -- говядина -- телятина -- баранина -- дичина -- дичь -- риба -- рыба -- раки -- городина -- овощи -- салати -- салаты -- підливи -- подливы -- страви з яєць -- блюда из яиц -- печиво -- печенье -- торти -- торты -- ягоди -- ягоды -- горілки -- водки Аннотация: Подаються приписи страв, що при кінці 19 ст. і в першій половині 20 ст. були вживані в цілій Україні, та в Галичині вони особливо вкорінилися, маючи можливість безперервного розвитку. В ті часи українське харчування на приходствах, хуторах і домах тодішньої інтелігенції по містах дійшло до найвищого розквіту і могло суперничати сміло з вибагливими стравами других народів. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Экземпляры всего: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
М77 Монастырская кухня [] : питание во время поста, ритуальные блюда / [сост.: Гурьянова Ж. В., Лещинская Т. Н.]. - Киев : Знание Украины, 1994. - 80 с. - ISBN 5-7770-0635-3 : 10000.00 крб Рубрики: Пісні страви--Рецепти--Популярні видання фывфывфыв: пост -- піст -- Иисусова молитва -- Ісусова молитва -- холодные блюда -- холодні страви -- закуски -- соусы -- соуси -- подливы -- підливи -- грибные блюда -- грибні страви -- вторые блюда -- другі страви -- пасхальные блюда -- великодні страви -- ритуальные блюда -- ритуальні страви Аннотация: Рецепты приготовления простых кушаний из гороха, капусты, репы, грибов, которые дошли к нам из древних рукописей, старинных книг, хранителями которых являлись монастыри. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Гурьянова, Жаннета Владимировна \сост.\; Лещинская, Татьяна Николаевна \сост.\ Экземпляры всего: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
У45 Українська стародавня кухня [] : довідник / [упоряд. Т. Л. Шпаковська]. - К. : Спалах ЛТД, 1993. - 238 с. : кол.іл., табл. - ISBN 5-7707-3089-7 : 2200.00 крб Рубрики: Кухня українська--Довідкові видання фывфывфыв: закуски -- холодні страви -- холодные блюда -- другі страви -- вторые блюда -- страви з свинини -- блюда с свинины -- страви з телятини -- блюда с телятины -- страви з кролятини -- блюда с кролятины -- страви з овочів -- блюда с овощей -- страви з кукурудзи -- блюда с кукурузы -- галушки -- млинці -- блины -- підливи -- подливы -- солодкі страви -- сладкие блюда -- дріжджове тісто -- дрожжевое тесто -- бісквітне тісто -- бисквитное тесто -- пісочне тісто -- песочное тесто -- напої -- напитки -- домашні заготівлі -- домашние заготовки Аннотация: Секрети приготування перших страв, закусок, випічок, напоїв: дано рецепти і корисні поради з народної кухні - великої спадщини українського народу. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Шпаковська, Тамара Лазарівна \сост.\ Экземпляры всего: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
К72 Костюкович, Олена Олександрівна. Їжа - італійське щастя [] / Олена Костюкович ; пер. В. Б. Чайковського ; худож.-оформ. Г. В. Кісель ; авт. передм. Еко У. - Х. : Фоліо, 2015. - 431 с. : іл. - Бібліогр.: с. 362-407. - Л-ра: с. 408. - ISBN 978-966-03-7264-1 : 154.00 грн
Рубрики: Кухня італійська--Національні традиції--Історія--Італія--Популярні видання фывфывфыв: універсальна мова Італії -- історія італійський страв -- Сагра -- італійські вина -- маслинова олія -- піца -- середземноморська дієта -- ресторани Італії -- страви з морепродуктів -- різотто -- підливи -- соуси -- овочевістрави -- м'ясні страви -- страви з морепродуктів -- рибні страви Аннотация: Італійська кухня це - тисячі наїдків, напоїв, приправ, страв, рецепти виготовлення яких змінюється в кожній із 20 областей Італії, це своєрідна кулінарна подорож країною. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Чайковський, В. Б. \пер.\; Кісель, Г. В. \худож.\; Еко, Умберто \авт. передмови.\ Экземпляры всего: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
Л 13 Лавров, Ю. А. Магия пряностей и соусов [] : происхождение, свойства, применение, рецепты / Ю. А. Лавров ; [ред. О. Н. Кузьмина]. - Киев : [Орион], 1995. - 416 с. : рис. - Лит.: с. 393-396. - ISBN 5-7707-8078-9 : 300000.00 крб
Рубрики: Прянощі--Застосування--Рецептура--Практичні посібники Соуси--Застосування--Рецептура--Практичні посібники фывфывфыв: пряности -- соусы -- применение -- рецепты -- происхождение пряностей -- виникнення прянощів -- пряно-ароматические растения -- пряно-ароматичні рослини -- специи -- спеції -- красные соусы -- червоні соуси -- белые соусы -- білі соуси -- томатные соусы -- томатні соуси -- сметанные соусы -- сметанні соуси -- молочные соусы -- молочні соуси -- холодные соусы -- холодні соуси -- сладкие соусы -- солодкі соуси -- заправки -- подливы -- підливи -- взвары -- узвари -- смеси пряностей -- суміші прянощів Аннотация: [Книга расскажет обо всех тонкостях применения пряностей, приправ, специй, соусов с пониманием их кулинарного и творческого назначения.] Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Кузьмина, О. Н. \ред.\ Экземпляры всего: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
К 78 Кращі страви української кухні [] / [упоряд. Д. Білик]. - Донецьк : БАО, 2001. - 384 с. - ISBN 966-548-338-2 : 8.50 грн
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Україна--Популярні видання фывфывфыв: закуски -- борщі -- розсольники -- капусняки -- кулеші -- юшки -- страви з м'яса -- страви з риби -- підливи -- страви з яєць -- молочні страви -- страви з овочів -- страви з грибів -- страви з круп -- страви з борошна -- вареники -- млинці -- солодкі борошняні вироби -- солодкі страви -- напої Аннотация: Книга допоможе оволодіти тонкощами приготування українських страв, як традиційних, так і маловідомих, але дуже смачних і корисних. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Білик, Дмитро \сост.\ Экземпляры всего: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Т93 1000 восхитительных рецептов от салатов до десертов для вашего торжества [] : готовим по-домашнему, тонкости сервировки, украшение блюд / [сост. Е. В. Кара]. - Белгород ; Харьков : Клуб семейн. досуга, 2013. - 382, [2] с. : ил. - Указ. имен: с. 376-380. - ISBN 978-966-14-5690-6 (Украина). - ISBN 978-5-9910-2585-0 (Россия) : 70.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Популярні видання фывфывфыв: кулинария -- домашнее приготовление -- закуски -- салаты -- салати -- первые блюда -- перші страви -- вторые блюда -- другі страви -- соусы -- соуси -- подливы -- підливи -- десерты -- десерти -- выпечка -- випічка -- напитки -- напої -- украшение блюд -- прикрашання страв Аннотация: Книга составлена из рецептов читателей, поможет вам организовать праздничный прием: аппетитные закуски и салаты, питательные мясные, рыбные и овощные блюда, пикантные соусы, и десерты. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Кара, Елена Викторовна \сост.\ Экземпляры всего: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Г 90 Грузинская кухня []. - Москва ; Санкт-Петербург : Диля, 2001. - 160 с. : рис. - (Серия "Секреты национальной кухни"). - ISBN 5-8174-0198-3 : 3.50 грн
Рубрики: Кухня--Грузинська--Популярні видання фывфывфыв: кухня грузинская -- пловы, каши -- плови, каші -- салаты, закуски -- салати, закуски -- блюда из грибов -- страви із грибів -- соусы и подливы -- соуси і підливи -- первые блюда -- перші страви -- вторые блюда -- другі страви -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- толма -- купаты и хинкали -- купати і хінкалі -- блюда из птицы -- страви з птиці -- сациви -- сациві -- шашлыки -- шашлики -- бастурма -- хачапури -- хачапурі -- сладкие блюда -- солодкі страви Аннотация: Эта книга - для любителей грузинской кухни, одной из самых интересных на Кавказе. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Экземпляры всего: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |