К45 Китайская, корейская, японская кухня [] / [сост. И. А. Сокол ; худож. Б. Ф. Бублик]. - Х. : Фолио, 2004. - 352 с. - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 966-03-2484-7 : 7.30 грн Рубрики: Кухня--Национальні традиції--Китай--Корея--Японія--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- кулінарія -- восточная кухня -- східна кухня -- блюда из риса -- страви з рису -- блюда из сои -- страви з сої -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из морепродуктов -- страви з морепродуктів -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- сладкие блюда -- солодкі страви -- десерты -- десерти Анотація: Восточная кухня не только своеобразна, она сочетает необычайный вкус блюд и несомненную их пользу для организма. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Сокол, И.А. \сост.\; Бублик, Б.Ф. \худ.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
К90 Кулинария [] / худож. А. С. Ленчик. - Х. : Фолио, 2006. - 320 с. - (Домашняя коллекция). - ISBN 966-03-3153-3 : 9.00 грн Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Рецептура--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- кулінарія -- пищевые продукты -- харчові продукти -- салаты -- салати -- закуски -- первые блюда -- перші страви -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- борщи -- борщі -- мясные блюда -- м'ясні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из овощей -- страви з овочів -- сладкие блюда -- солодкі страви -- сладкие пироги -- солодкі пироги -- сладкие каши -- солодкі каші -- фруктово-ягодный десерт -- фруктово-ягідний десерт -- мороженое -- морозиво -- блины -- млинці Анотація: Собраны сведения по составу, пищевой ценности и способам приготовления и хранения продуктов, а также приведены рецепты с описанием необходимых ингредиентов. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Ленчик, А.С. \худ.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
П68 Праздничный стол [] / [сост.: Д. В. Таболкин, Т. В. Иовлева ; худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Х. : Фолио, 2005. - 319 с. - (Хозяйке на заметку). - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - ISSN 9789-6603. - ISBN 966-03-3077-4 : 08.00 грн Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Рецептура--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- домашнее приготовление -- бутерброды -- бутерброди -- салаты -- салати -- холодные закуски -- холодні закуски -- горячие закуски -- гарячі закуски -- вторые блюда -- другі страви -- выпечка -- випічка -- десерты -- десерти -- новогодные блюда -- новорічні страви -- рождественские блюда -- різдвяні страви -- блюда на масленицу -- страви на масляну -- пасхальные блюда -- великодні страви -- блюда на праздник Петра и Павла -- страви на св'ято Петра і Павла -- блюда на праздник Спаса -- страви на св'ято Спаса Анотація: Сделать праздники торжественными и запоминающимися поможет данная книга, в которой собраны лучшие рецепты блюд для праздничного стола. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Таболкин , Дмитрий Владимирович \сост.\; Иовлева, Татьяна Васильевна \сост.\; Киркач-Осипова, Л.Д. \худ.\ Примірників всього: 4 ВВ (2), АБ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (2), АБ (1), ФОНД (1) |
К90 Куминов, Е. П. Смородина [] / Е. П. Куминов, Т. В. Жидехина ; худож.-оформ. В. А. Садченко. - Х. : Фолио ; М. : АСТ, 2003. - 255 с. : рис., ил., фото.цв. - (Домашняя библиотека). - ISBN 66-03-1663-1 : 007.00 грн Рубрики: Ягідні культури--Смородина--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): сорти смородини -- сорта смородины -- біологія смородини -- биология смородины -- селекція смородини -- селекция смородины -- агротехніка смородини -- агротехника смородины -- переработка смородини -- переробка смородины -- кулінарні блюда -- кулинарные блюда Анотація: Биологические особенности смородины, сроки и техника ее посадки, уход за насаждениями, технологии выращивания Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Жидехина, Т. В.; Садченко, В. А. \худож.-оформ.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
З-80 Золота енциклопедія домашньої кулінарії [] / пер. І. Г. Данилюка. - Донецьк : БАО, 2006. - 608 с. - ISBN 966-548-822-8 : 016.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): холодні закуски -- холодные закуски -- салати -- салаты -- перші страви -- первые блюда -- соуси -- соусы -- другі страви -- вторые блюда -- вироби з тіста -- изделия из теста -- страви з борошна -- мучные блюда -- солодкі страви -- сладкие блюда -- напої -- напитки Анотація: Рецепти найкращих страв світової та вітчизняної кухні, розмаїття корисних порад щодо "смачного мистецтва". Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Данилюк, І. Г. \пер.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
В75 Воробьева, Л. И. Готовим просто и вкусно [] / Л. И. Воробьева. - М. : Мир кн., 2005. - 352 с. : рис. - (Хозяюшка). - ISBN 5-486-00195-9 : 017.00 грн
Рубрики: Домашня кулінарія--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): Домашняя кулинария -- страви з риби -- рыбные блюда -- страви із сиру -- блюда из сыра -- піцца -- пицца -- солодкі страви -- сладкие блюда -- гарячі напої -- гарячие напитки -- соуси -- соусы -- мучні вироби -- мучные изделия Анотація: Рецепты быстрого приготовления домашних блюд. Утримувачі документа: ЖОУНБ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Т 12 Табаков, Антон Олегович. Кулинарные истории Антона Табакова [] / А. О. Табаков. - Москва : Махаон : ОКТОПУС, 2004. - 256 с. : ил. - (Непраздный интерес). - ISBN 5-18-000499-3. - ISBN 5-94887-007-3 : 048.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Рецептура--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- домашнее приготовление -- завтраки -- сніданки -- каши -- каші -- вторые блюда -- другі страви -- десерты -- десерти -- мясные блюда -- м'ясні страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- коктейли -- коктейлі -- салаты -- салати -- молочные блюда -- молочні страви Анотація: [От вкусных и полезных блюд на столе нас отделяет собственное неумение их приготовить. Книга подскажет какой-то рецепт, подаст новую идею, вызовет желание вкусно поесть.] Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
К 56 Коваленко, П. И. Овцы и козы: породы, разведение, содержание, уход [] : учебное пособие / П. И. Коваленко. - Ростов н/Д : Феникс, 2005. - 256 с. : табл., рис. - (Подворье). - ISBN 5-222-05602-3 : 015.00 грн
Рубрики: Тваринництво--Малі жуйні тварини Кл.слова (ненормовані): вівці -- овцы -- кози -- козы -- породи -- породы -- утримання -- содержание -- забій -- убой -- хвороби -- болезни -- переробка -- переработка -- страви -- блюда Анотація: Разведение и выращивание овец и коз. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Р 15 Радуйся, земле, коляда іде! [] : літ.-худож. видання / авт. -упоряд. Я. Музиченко, ред., муз. ред. К. Міщенко, худ. О. Гайдамака. - К. : Смолоскип, 2000. - 152 с. : іл. - Л-ра: с.148-149. - ISBN 966-7332-42-X : 008.00 грн
Рубрики: Свята; християнсько релігійні Етнографія Народознавство Україна Кл.слова (ненормовані): святвечір -- сочельник -- коляда -- коляда -- водохреще -- крещение -- зимові свята -- зимние праздники -- зимові святкові страви -- зимние праздничные блюда -- вірші про різдво -- стихи о рождестве -- зимні пісні -- зимние песни Анотація: Комплексно подано відомості про традиційні зимові свята в умовах сучасного міста. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Музиченко, Я. \авт. -упоряд.\; Міщенко, К. \ред., муз. ред.\; Гайдамака, О. \худ.\ Примірників всього: 1 МИСТ (1) Свободны: МИСТ (1) |
М 99 Мяловицький, А. В. Культура побуту - сила нації [] : книга корисних порад / А. В. Мяловицький, Г. А. Оганян. - К. : Україна, 2001. - 350 с. : іл. - ISBN 966-524-102-8 : 011.67 грн Рубрики: Культура--Побут--Україна--Довідкові видання Кл.слова (ненормовані): сімейна економіка -- семейная економика -- житло -- жилище -- домашні справи -- домашние блюда -- сад -- город -- огород -- консервування -- консервирование -- зберігання харчових продуктів -- хранение пищевых продуктов -- секрети здоров'я -- секреты здоровья -- перша медична допомога -- первая медицинская помощь -- гігієна -- гигиена -- зовнішній вигляд -- внешний вид Анотація: Розкриті питання, пов'язані з раціональним веденням домашнього господарства, облаштуванням сучасної квартири, культурою харчування. Корисні поради щодо вирощування, заготівлі, переробки і зберігання фруктів, ягід та овочів. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Оганян, Г.А. Примірників всього: 3 МИСТ (1), ЧЗ (1), ВВ (1) Свободны: МИСТ (1), ЧЗ (1), ВВ (1) |
Васянович, Олександр. Деякі особливості обрядової та святкової їжі околичної шляхти Коростенщини [] / О. Васянович> // Волинь-Житомирщина. - 2007. - N 16. - С. 112-122. - Дод.: с. 118-122 Рубрики: Околична шляхта--Обрядова їжа--Коростенський район, (Житомирська область) Коростенський район, (Житомирська область)--Околична шляхта--Обрядова їжа Мелені, село (Коростенський район, Житомирська область)--Традиційні страви--Рецепти Кл.слова (ненормовані): кутя -- кутья -- паска -- пасха -- крашанки -- коровай -- каравай -- коливо -- традиційні страви -- традиционные блюда -- історична волинь Анотація: Опис страв та традицій їх приготування шляхтою околичною Коростенщини (Жиомирська область) до календарних свят (Різдва, Великодня та ін.) і сімейних обрядів та свят. Додаток: "Деякі рецепти трав та напоїв, які поширені в селі Мелені Коростенського району Житомирської області". Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Етнографія 2.04 Є примірники у відділах: всього 1 : КР (1) Вільні: КР (1) |
Т 38 Технологія продукції ресторанного господарства. Полтавська кухня [] : навч. посібник / Т. В. Капліна [та ін.]. - К. : Центр учбов. л-ри, 2008. - 280 с. : рис., табл., фото. - Дод.: с.260-275. - Л-ра: с.277. - ISBN 978-966-364-743-2 : 071.50 грн
Рубрики: Ресторанна справа--Полтавська кухня--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): історія полтапвської кухні -- история полтавской кухни -- страви полтавської кухні -- блюда полтавской кухни -- механічне оброблення продуктів -- механическая обработка продуктов -- якість продукції харчування -- качество продуктов питания -- теплове оброблення продуктів -- тепловая обработка продуктов -- декорування страв -- декорирование блюд -- фірмові страви -- фирменные блюда Анотація: Основи технології продукції ресторанного господарства, фізико-хімічні, біохімічні та технологічні зміни при обробленні сировини та напівфабрикатів. Вперше проведено історико-етнографічні дослідження полтавської кухні. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Капліна, Т. В.; Білоусько, О. А.; Шаповал, Н. І.; Кущ, Л. І. Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
М34 Матіос, Марія. Кулінарні фіглі [] / Марія Матіос ; худож. Сергій Іванов. - Л. : Піраміда, 2009. - 208 с. : кольор.іл. - ISBN 978-966-441-131-5 : 57.00 грн
Рубрики: Українська література, 21 ст. Художня література--Україна, 21 ст. Кл.слова (ненормовані): кулінарні рецепти -- кулинарные рецепты -- українські страви -- украинские блюда -- українська кухня -- украинская кухня Анотація: "Кулінарні фіглі" - це здоровий гумор і міні-ециклопедія сімейного життя самодостатньої жінки, яка знає, що сміх і смачна кухня уміють підтримати здоровий дух у тілі людини так само, як нехитрі знання неписаних законів і народних звичаїв, свого і чужого минулого. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Іванов, Сергій \худож.\ Примірників всього: 2 ЧЗ (1), ФОНД (1) Свободны: ЧЗ (1), ФОНД (1) |
Д69 Дорогоцінна енциклопедія українського застілля [] / [уклад. С. А. Мірошниченко ; худож.: О. К. Перепелиця, О. В. Зарбі-Гальчук]. - Донецьк : БАО, 2008. - 671, [1] с. : мал. - ISBN 978-966-338-456-6 : 25.50 грн
Рубрики: Кухня українська--Рецептура--Популярні видання Дозвілля--Спілкування--Тости--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): застільний етикет -- застольный этикет -- сервірування столів -- сервировка столов -- гості -- гости -- господарі -- хозяева -- святкові страви -- праздничные блюда -- пісні страви -- постные блюда -- пости -- посты -- прикрашання страв -- украшение блюд -- тости -- тосты -- розваги -- развлечения -- конкурси -- конкурсы -- застільні пісні -- застольные песни Анотація: До видання ввійшли універсальні матеріали, що допоможуть організувати й достойно провести будь-який урочистий захід - від дня народження до Різдва. У цій книжці є все: кулінарні рецепти та поради, рекомендації знавців етикету, пісні, тости та ігри - усього й не перелічиш! Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Мірошниченко, С. А. \уклад.\; Перепелиця, О. К. \худож.\; Зарбі-Гальчук, О.В. \худож.\ Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
М64 Мірошниченко, Світлана Анатоліївна. Цукровий діабет. Правильне харчування перемагає хворобу [] / С. А. Мірошниченко ; [пер. з рос. І. Г. Данилюка]. - Донецьк : БАО, 2008. - 240 с. : іл. - Авт. зазн. на звороті тит. арк. - ISBN 978-966-338-811-3 : 16.40 грн
Рубрики: Цукровий діабет--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): гіпоглікемія -- гипогликемия -- інсулінотерапія -- инсулинотерапия -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- дієтичні кондитерські вироби -- диетические кондитерские изделия -- дієтотерапія -- диетотерапия -- салати -- салаты -- перші страви -- первые блюда -- молочні страви -- молочные блюда -- овочеві страви -- овощные блюда -- м'ясні страви -- мясные блюда Анотація: Сучасні рекомендації з харчування хворих на цукровий діабет, а також унікальні кулінарні рецепти. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Данилюк, І. Г. \пер.\ Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
А35 Аз-Буки-Веді тваринника [] : навч. посібник / В. А. Бурлака [та ін.] ; за ред. В. А. Бурлаки. - 2-ге вид. - Житомир : Полісся, 2010. - 496 с. : рис., табл. - Дод.: с. 476-482. - Л-ра: с. 483. - ISBN 978-966-655-540-6 : 50.00 грн
Рубрики: Підсобні господарства--Тваринництво--Розведення і племінна справа--Годівля і утримання тварин--Навчальні видання Тваринництво--Навчальні видання Фермерське господарство--Відходи--Навчальні видання Сільськогосподарські тварини--Радіонукліди--Навчальні видання Велика рогата худоба--Навчальні видання Свині--Навчальні видання Кролі--Навчальні видання Нутрії--Навчальні видання Кури--Навчальні видання Гуси--Навчальні видання Індики--Навчальні видання Бджоли--Навчальні видання Кінологія--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): місцеві видання -- местные издания -- велика рогата худоба -- крупный рогатый скот -- кози -- козы -- вівці -- овцы -- молоко -- молочні продукти -- молочные продукты -- свині -- свиньи -- кролі -- кроли -- нутрії -- нутрии -- кури -- куры -- гуси -- качки -- утки -- індики -- индюки -- пчеловодство -- пчёлы -- собаківництво -- собаководство -- комбікорми -- комбикорма -- зелені корми -- зелёные корма -- вітамінні препарати -- витаминные препараты -- макуха -- шроти -- шроты -- м'ясні закуски -- мясные закуски -- закуски з яєць -- закуски из яиц -- молочні супи -- молочные супы -- холодні супи -- холодные супы -- м'ясні страви -- мясные блюда Анотація: Відомості про організацію особистого підсобного господарства, роботу з придбання, вирощування та утримування, селекції та годівлі різноманітних тварин у різні періоди їхнього життя та пори року. Рецепти основних страв з продуктів тваринництва. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Бурлака, В. А.; Горальський, Л. П.; Засекін, Д. А.; Скоромна, О. І.; Бурлака, В. А. \ред.\ Примірників всього: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
Г13 Гаевая, Раиса Алексеевна. Хлеб на вашем столе [] / Р. А. Гаевая, М. А. Ященко. - 3-е изд., перераб. - Киев : Урожай, 1993. - 287[1] с. : рис. - ISBN 5-337-01459-5 : 5.00 грн, 15.00 грн
Рубрики: Кулінарні вироби--Хлібні вироби--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): кулинария -- хлебные блюда -- хлібні блюда -- холодні закуски -- холодные закуски -- гарячі закуски -- горячие закуски -- бутерброди -- бутерброды -- грінки -- гренки -- другі страви -- вторые блюда -- соуси -- соусы -- фарші хлібні -- фарши хлебные -- солодкі страви -- сладкие блюда -- хлібний квас -- хлебный квас -- пироги -- торти -- торты -- історія хлібопечіння -- история хлебопечения Анотація: История рождения хлеба, его пищевая ценность, значение в диетическом питании. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Ященко, Мария Алексеевна Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
З-80 Золотая энциклопедия кулинарии []. - Донецк : БАО, 2010. - 573, [3] с. : ил. - ISBN 978-966-548-024-2 : 38.00 грн
Рубрики: Домашня кулінарія--Приготування--Рецептура--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- кулінарія -- холодные закуски -- холодні закуски -- бутербродные массы -- бутербродні маси -- салаты -- салати -- мясные закуски -- м'ясні закуски -- закуски из рыбы -- закуски з риби -- первые блюда -- перші блюда -- бульоны -- бульйони -- борщи -- борщі -- рассольники -- розсольники -- солянки -- супы -- супи -- супы-пюре -- супи-пюре -- супи-молочные -- супи-молочні -- сладкие супы -- солодкі супи -- соусы -- соуси -- заправки -- вторые мясные блюда -- другі м'ясні страви -- говядина -- телятина -- свинина -- баранина -- блюда из птицы -- страви з птиці -- крольчатина -- крільчатина -- зайчатина -- субпродукты -- субпродукти -- блюда из рыбы -- страви з риби -- рыба отварная -- риба відварена -- рыба жареная -- риба смажена -- рыба тушеная -- риба тушкована -- рыба запеченная -- риба запечена -- отварные овощи -- відварені овочі -- запеченные овощи -- запечені овочі -- запеченные грибы -- запечені гриби -- тушеные овощи -- тушковані овочі -- тушеные грибы -- тушковані гриби -- жареные овощи -- смажені овочі -- жареные грибы -- смажені гриби -- блюда из круп -- страви з круп -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из макарон -- страви з макарон -- изделия из теста -- вироби з тіста -- пироги -- пряности и приправы -- прянощі і приправи -- рыбники -- рибники -- кулебяки -- пицца -- піцца -- торты -- торти -- пирожные -- тістечка -- печенье -- печиво -- блюда из творога -- страви з сиру -- блюда из яиц -- страви з яєць -- мороженое -- морозиво -- напитки -- напої -- чай -- кофе -- какао -- шоколад -- сладкие блюда -- солодкі страви -- квас -- соки -- молочные напитки -- молочні напої -- глазури -- глазурі -- дрожжевое тесто -- дріжджове тісто -- песочное тесто -- пісочне тісто Анотація: В издание вошли рецепты и практические рекомендации. Особое внимание уделено специфике и разнообразию национальных кухонь. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
Б44 Беляева, Алла Михайловна. Энциклопедия ресторанного бизнеса [] / А. М. Беляева. - Донецк : БАО, 2009. - 544 с. : ил., табл. - Прил.: с. 502-536. - Лит.: с. 537. - ISBN 978-966-481-245-7 : 52.00 грн
Рубрики: Ресторанно-готельний бізнес--Організація--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): ресторанно-гостиничный бизнес -- торговые помещения ресторана -- торгові приміщення ресторану -- столовая посуда -- столовий посуд -- обслуживание потребителей -- обслуговування споживачів -- подача блюд -- подача страв -- меню ресторана -- ресторанные блюда -- ресторанні страви -- обслуживание банкетов -- обслуговування банкетів -- обслуживание приемов -- обслуговування прийомів -- пожарная безопасность ресторана -- пожежна безпека ресторана -- обслуживание иностранных туристов -- обслуговування іноземних туристів Анотація: Помощник всем, кто решил заняться ресторанным бизнесом и желает обучиться профессии официанта, бармена. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |