З-18 Закатова, Галина Николаевна. Высококачественные овощи: выращивание, заготовка, хранение [] / Г. Н. Закатова, В. С. Колодязная. - Л. : Лениздат, 1986. - 143 с. : табл. - 0.35 р.
Рубрики: Овочі--Вирощування--Практичні посібники Овочі--Зберігання--Практичні посібники Овочі--Заготівля--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): биологические основы качества овощей -- біологічні основи якості овочів -- показатели качества овощей -- показники якості овочів -- особенности послеуборочного периода -- особливості післязбирального періоду -- заготовка овощей -- заготівля овочів -- условия хранения овощей -- умови зберігання овочів -- условия замораживания овощей -- умови заморожування овочів -- технология выращивания овощей -- технологія вирощування овочів -- технология хранения овощей -- технологія зберігання овочів -- капустные овощи -- капустяні овочі -- корнеплоды -- коренеплоди -- лук -- цибуля -- чеснок -- часник -- плодовые овощи -- плодові овочі -- зеленные овощные растения -- зеленні овочеві рослини Анотація: Технологии возделывания, заготовки и хранения овощей, исходя из требований к их качеству и с учетом биологических особенностей культур и сортов, степени механизации уборочных работ, уровня агротехники и способов хранения урожая. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Колодязная, Валентина Степановна Примірників всього: 3 ФОНД (1), ВВ (2) Свободны: ФОНД (1), ВВ (2) |
В 20 Васюкова, Ганна Тимофіївна. Переробка риби на харчових підприємствах малої потужності [] : навч. посібник / Г. Т. Васюкова, Л. П. Ющенко. - К. : Кондор, 2011. - 95, [1] с. : табл., рис. - Дод.: с. 89-95. - ISBN 978-966-351-346-1 : 22.00 грн
Рубрики: Рибні продукти--Технологія--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): використання риби -- использование рыбы -- виробництво рибних товарів -- производство рыбных товаров -- заморожування риби -- замораживание рыбы -- рибні напівфабрикати -- рыбные полуфабрикаты -- засолювання риби -- засолка рыбы -- в'ялення риби -- вяление рыбы -- сушіння риби -- сушка рыбы -- копчення риби -- копчение рыбы -- рибні консерви -- рыбные консервы -- рибні пресерви -- рыбные присервы -- виробництво ікри -- производство икры -- нерибна водна сировина -- нерыбное водное сырье Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Ющенко, Людмила Петрівна Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Л72 Лозовський, Анатолій Петрович. Основи холодильних технологій [] : навч. посіб. / А. П. Лозовський, О. М. Іванов. - Суми : Унів. кн., 2013. - 148, [2] с. : табл., рис. - Літ.: с. 147-148. - ISBN 978-966-680-614-0 : 50.00 грн
Рубрики: Холодильна техніка--Холодильні машини--Розрахунки--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): термодинамічна система -- термодинамічний процес -- штучне охолодження -- другий закон термодинаміки -- цикл Карно -- парова холодильна машина -- двоступінчаста холодильна машина -- холодильні агенти -- системи машинного охолодження -- льодове охолодження -- холодильні установки -- холодильна потужність -- розрахунки холодильної установки -- заморожування продуктів Анотація: Холодильні технології у переробній промисловості для обробки, переробки та зберігання сировини, продукції рослинного та тваринного походження. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Іванов, Олег Миколайович Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
К32 Квасницкий, Алексей Владимирович. Искусственное осеменение свиней [] / А. В. Квасницкий. - К. : Урожай, 1983. - 187 с. : рис., табл. - 0.70 р.
Рубрики: Свині--Відтворення поголів'я--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): формы искусственного осеменения -- форми штучного осіменіння -- искусственное осеменение свиней -- штучне осіменіння свиней -- технология искусственного осеменения свиней -- технологія штучного осіменіння свиней -- технология работы со спермой -- технологія роботи зі спермою -- проведение искусственного осеменения свиноматок -- проведення штучного осіменіння свиноматок -- глубокое замораживание спермы -- глибоке заморожування сперми Анотація: Описаны биологические особенности органов размножения хряков и свиноматок, методика и техника взятия спермы, а также искусственного осеменения свиней. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
И86 Искусственное осеменение птицы [] / [А. Д. Курбатов и др.]. - М. : Агропромиздат, 1987. - 127 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Прил.: с 104-124. - Лит.: с. 125. - 0.35 р.
Рубрики: Птахи--Розмноження (фізіол.)--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): физиология половых органов птицы -- фізіологія статевих органів птиці -- оценка спермы птицы -- оцінка сперми птиці -- методы замораживания спермы -- методи заморожування сперми -- хранение спермы -- зберігання сперми -- искусственное осеменение кур -- штучне осіменіння курей -- искусственное осеменение гусынь -- штучне осіменіння гусей -- искусственное осеменение уток -- штучне осіменіння качок -- искусственное осеменение цесарок -- штучне осіменіння цесарок Анотація: Изложены эффективные методы глубокого замораживания спермы птицы, а также особенности племенной работы при использовании для искусственного осеменения замороженной спермы. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Курбатов, Александр Дмитриевич; Нарубин, Лидия Евгеньевна; Богомолов, Владимир Васильевич; Бесулин, В. И. Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
Ш19 Шамрай, Вячеслав Львович. Технология рыбных продуктов [] : учебник для курсантов мореход. училищ и учащ. техникумов / В. Л. Шамрай. - М. : Пищевая пром-сть, 1975. - 172 с. : рис., табл. - Лит.: с. 168. - 0.38 р.
Рубрики: Рибні продукти--Технологія--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): пищевая ценность рыб -- харчова цінність риби -- заготовка живой рыбы -- заготівля живої риби -- замораживание рыбы -- заморожування риби -- посол рыбы -- соління риби -- консервирование икры -- консервування ікри -- сушка рыбы -- сушіння риби -- вяление рыбы -- в'яленя риби -- копчение рыбы -- коптіння риби -- рыбные консервы -- рибні консерви -- кормовая мука -- кормова мука -- рыбный клей -- рибний клей -- жемчужный пат -- перловий пат -- медицинский жир -- медичний жир -- рыбные витаминные препараты -- рибні вітамінні препарати -- ракообразные -- ракоподібні -- моллюски -- молюски Анотація: [Технологические особенности и пищевые достоинства рыбных продуктов и водного сырья, условия сохранения его качества и рациональные схемы переработки]. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Ш23 Шапиро, Давид Копелевич. Дикорастущие плоды и ягоды [] / Д. К. Шапиро, Н. И. Манциводо, В. А. Михайловская. - 4-е изд., стер. - Минск : Ураджай, 1989. - 128 с. : рис., табл. - Лит.: с. 125. - ISBN 5-7860-0453-8 : 0.75 р.
Рубрики: Дикорослі рослини--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): дикорастущие плодовые растения -- дикорослі плодові рослини -- дикорастущие ягодные растения -- дикорослі ягідні рослини -- питательная ценность дикорастущих плодов -- поживна цінність дикорослих плодів -- питательная ценность дикорастущих ягод -- поживна цінність дикорослих ягід -- консервирование дикорастущих плодов -- консервування дикорослих плодів -- консервирование дикорастущих ягод -- консервування дикорослих ягід -- сушка плодов -- сушіння плодів -- сушка ягод -- сушіння ягід -- замораживание плодов -- заморожування плодів -- замораживание ягод -- заморожування ягід Анотація: Описываются дикорастущие ягоды и плоды. Особое внимание уделяется пищевым и лечебным свойствам клюквы, черники, голубики, брусники, рябины. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Манциводо, Неонила Ильинична; Михайловская, Вера Арсентьевна Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Ф53 Филипович, Эльвира Григорьевна. Холод и жизнь [] / Э. Г. Филипович ; [ред. А. А. Федоров]. - М. : Агропромиздат, 1989. - 239 с. : ил. - (Научно-популярная литература). - ISBN 5-10-001270-6 : 0.55 р. Рубрики: Генетика--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): анабиоз теплокровных -- анабіоз теплокровних -- кристаллизация -- кристалізація -- рекристаллизация -- рекристалізація -- замораживание семени -- заморожування сім'я -- холодовой удар -- холодовий удар -- метод искусственного осеменения -- метод штучного запліднення -- криопротекторы -- кріопротектори -- криоконсервация зародышей -- кріоконсервація зародків -- химеры -- химери -- генетический банк -- генетичний банк Анотація: История развития и достижения биологической науки в области криоконсервации живых организмов. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Федоров , А. А. \ред.\ Примірників всього: 1 ЧЗ (1) Свободны: ЧЗ (1) |
Г60 Голдовский, Александр Михайлович. Анабиоз и его практическое значение [] / А. М. Голдовский ; [отв. ред. Е. М. Крепс] ; Акад. наук CССР. - Л. : Наука, Ленингр. отд-ние, 1986. - 169 с. : рис., табл. - (От молекулы до организма). - Лит.: с. 161-166. - 0.60 р. Рубрики: Абіотичні фактори--Наукові видання Кл.слова (ненормовані): мутационный процесс -- мутаційний процес -- устойчивость организмов -- стійкість організмів -- охлаждение -- охолодження -- ионизирующие излучение -- іонізуюче випромінювання -- способы инактивирования -- способи інактивування -- стерилизация -- стерилізація -- замораживание -- заморожування -- сухие микробные культуры -- сухі мікробні культури -- хранение пыльцы -- зберігання пилку -- хранение зерна -- зберігання зерна -- хранение крови -- зберігання крові -- хранение спермы -- зберігання сперми -- хранение эмбрионов -- зберігання ембріонів -- анабиоз -- анабіоз Анотація: Особенности организмов в состоянии анабиоза и при выходе из него, практическое применение анабиоза в различных областях растениеводства, животноводства, медицины, ветеринарии, пищевой промышленности. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Крепс, Е. М. \ред.\; Академия наук CССР Примірників всього: 1 ЧЗ (1) Свободны: ЧЗ (1) |
М 74 Моисеева, Елена Львовна. Микробиология мясных и молочных продуктов при холодильном хранении [] / Е. Л. Моисеева. - Москва : Агропромиздат, 1988. - 223 с. : рис., табл. - Прил.: с. 205-217. - Лит.: с. 218-222. - ISBN 5-10-000205-0 : 1.10 р.
Рубрики: М'ясні продукти--Зберігання--Мікробіологія--Практичні посібники Молочні продукти--Зберігання--Мікробіологія--Практичні посібники Харчові продукти--Заморожування--Зберігання--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): психротрофные микроорганизмы -- психротрофні мікроорганізми -- мезофильные микроорганизмы -- мезофільні мікроорганізми -- микробиология мяса -- мікробіологія м'яса -- микробиология молока -- мікробіологія молока -- микробиология мороженого -- мікробіологія морозива -- микробиология масла -- мікробіологія масла -- микробиология быстрозамороженных продуктов -- мікробіологія швидкозаморожених продуктів -- санитарные требования к холодильникам -- санітарні вимоги до холодильників -- микробиология птицы -- мікробіологія птиці -- микробиология твердых сыров -- мікробіологія твердих сирів -- микробиология творога -- мікробіологія сиру Анотація: Приведена характеристика микроорганизмов, являющихся основными возбудителями порчи мясных и молочных продуктов при холодильном хранении. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 3 ВВ (1), ФОНД (1), АБ (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1), АБ (1) |
Л61 Липатов, Николай Никитович. Процессы и аппараты пищевых производств [] : учебник / Н. Н. Липатов. - Москва : Экономика, 1987. - 272 с. : рис., табл. - Лит.: с. 270. - 0.90 р.
Рубрики: Харчові виробництва--Процеси--Апарати--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): гидравлические машины -- гідравлічні машини -- фильтрование -- фільтрування -- измельчение материалов -- подрібнення матеріалів -- прессование продуктов -- пресування продуків -- теплообменные аппараты -- теплообмінні процеси -- охлаждение продуктов -- охолодження продуктів -- замораживание продуктов -- заморожування продуктів -- размораживание продуктов -- розморожування продуктів -- сорбционные процессы -- сорбційні процеси -- электродиализ продуктов -- електродіаліз продуктів Анотація: Рассмотрены гидромеханические, механические, тепловые, массообменные и другие процессы в производстве продукции общественного питания. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 3 ВВ (1), ФОНД (1), АБ (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1), АБ (1) |
Г90 Грубы, Ярослав. Производство замороженных продуктов [] = Technologie a technika vyroby zmrazenych potravin / Я. Грубы ; пер. с чеш., ред. и предисл. И. Ф. Бугаенко. - Москва : Агропромиздат, 1990. - 336 с. : рис., табл. - Лит.: с. 328-329. - ISBN 5-10-001356-7 : 1.70 р.
Рубрики: Харчові продукти--Охолодження--Технологічні процеси--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): замораживание охлажденным воздухом -- заморожування охолодженим повітрям -- замораживание в охлажденном растворе -- заморожування в охолодженому розчині -- контактное замораживание -- контактне заморожування -- замораживание в жидком хладагенте -- заморожування в рідкому холодоагенті -- замораживание в глубоком вакууме -- заморожування в глибокому вакуумі -- упаковка замороженных продуктов -- пакування заморожених продуктів -- технология производства замороженных продуктов -- технологія виробництва заморожених продуктів -- технология производства льда -- технологія виробництва льоду -- санитария хранения -- санітарія зберігання Анотація: Рассматриваются источники холода, влияние замораживания и условий хранения на растительные и животные ткани, способы замораживания, оборудование, упаковка. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Бугаенко, И. Ф. \пер., ред., авт. предисл.\ Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
П 76 Применение холода в пищевой промышленности [] : микробиология холодильного хранения, холод в мясной и молочной промышленности : справочник / [сост. И. Б. Гисин и др.]. - Москва : Пищевая пром-сть, 1979. - 272 с. : рис., табл. - (Холодильная техника). - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Библиогр. в конце глав. - Предм. указ.: с. 269-270. - 2.00 р.
Рубрики: Харчові виробництва--Холодильна техніка--Довідкові видання Кл.слова (ненормовані): морозильные аппараты -- морозильні апарати -- холодильная обработка мяса -- холодильна обробка м'яса -- охлаждение мяса птицы -- охолодження м'яса птиці -- хранение яиц -- зберігання яєць -- охлаждение молока -- охолодження молока -- производство мороженого -- виробництво морозива -- производство масла -- виробництво масла -- замораживание творога -- заморожування сиру -- замораживание сливок -- заморожування вершків Анотація: Рассмотрены основы охлаждения, замораживания и размораживания мяса, молока и птицы, описаны процессы, связанные с холодильной обработкой сырья на предприятиях пищевой промышленности. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Гисин, Иосиф Борисович \сост.\; Гришина, Нина Александровна \сост.\; Гуслянникова, Валентина Ильинична \сост.\; Карих, Тамара Михайловна \сост.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Г 71 Горячева, Анна Феоктистовна. Сохранение свежести хлеба [] / А. Ф. Горячева, Р. В. Кузьминский. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1983. - 240 с. : рис., табл. - Лит.: с. 228-235. - Предм. указ.: с. 236-237. - 2.10 р.
Рубрики: Хліб--Зберігання--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): черствение хлеба -- черствіння хліба -- усыхание хлеба -- всихання хліба -- хлебопекарное сырье -- хлібопекарська сировина -- способы приготовление теста -- способи приготування хліба -- режим выпечки хлеба -- режими випікання хліба -- хранение хлеба -- зберігання хліба -- замораживание хлебобулочных изделий -- заморожування хлібобулочних виробів -- скорость черствения хлеба -- швидкість черствіння хліба -- переработка черствого хлеба -- переробка черствого хліба Анотація: Даны научные представления о процессах старения и усыхания хлеба, описаны способы замедления данных процессов. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Кузьминский, Руслан Владимирович Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Т45 Тітлов, Олександр Сергійович. Холодильне обладнання підприємств харчової промисловості [] : навч. посіб. / О. С. Тітлов, С. Ф. Горикін. - Львів : Новий Світ - 2000, 2018. - 285, [1] с. : табл., рис. - (Вища освіта в Україні). - Літ.: с. 219. - Дод.: с. 220-285. - ISBN 978-966-418-167-6 : 200.00 грн
Рубрики: Холодильна техніка--Харчова промисловість--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): отримання низьких температур -- штучне охолодження -- компресори холодильних машин -- теплообмінні апарати -- обладнання холодильних машин -- автоматизація холодильних машин -- тепловикористовувачі холодильних машин -- холодильники -- системи охолодження холодильників -- охолодження харчових продуктів -- заморожування в повітрі -- апарати інтенсивного заморожування -- холодильні агрегати -- камерні морозилки Анотація: Цикл, схеми і конструкції холодильних машин і установок, які використовуються при низькотемпературній обробці і зберіганні харчових продуктв і сировини. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Горикін, Сергій Федорович Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
А 69 Анохіна, Валентина Іллівна. Зберігання і переробка овочів, фруктів та винограду в домашніх умовах [] / В. І. Анохіна, Г. М. Рибак, Т. Л. Сердюк ; під ред. В. І. Анохіної. - 2-ге вид., випр. і доп. - Київ : Урожай, 1992. - 216 с. : рис., табл., фот. кол. - Літ.: с. 204. - Предм. покажч.: с. 205-211. - ISBN 5-337-01108-1 : 115.00 крб
Рубрики: Овочі--Зберігання--Переробка--Практичні посібники Фрукти--Зберігання--Переробка--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): овочеві культури -- баштанні культури -- плодові культури -- ягідні культури -- соління овочів -- прянощі -- овочеві консерви -- фруктові консерви -- ягідні консерви -- мочіння овочів -- квашення овочів -- сушіння фруктів -- сушіння овочів -- заморожування овочів -- заморожування фруктів Анотація: Висвітлено особливості зберігання продукції в домашніх умовах, рекомендовано сорти овочевих, плодових культур і винограду. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Рибак, Галина Михайлівна; Сердюк, Тамара Леонтіївна; Анохіна, Валентина Іллівна \ред.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
Ковалев, Виктор Сергеевич. Промышленное производство продуктов питания из картофеля [] / В. С. Ковалев, В. И. Воронков. - Киев : Урожай, 1987. - 80 с. : рис., табл. - Библиогр.: с. 79-80. - 0.30 р.
Рубрики: Харчові продукти--Картопля--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): пищевые продукты -- картофель -- производство картофелепродуктов -- виробництво картоплепродуктів -- тепловая обработка картофеля -- теплова обробка картоплі -- замораживание картофеля -- заморожування картоплі -- ассортимент картофелепродуктов -- асортимент картоплепродуктів Анотація: Рассмотрена технология производства картофельных полуфабрикатов и готовых блюд. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Воронков, Владимир Иванович Примірників всього: 3 ВВ (1), ФОНД (2) Свободны: ВВ (1), ФОНД (2) |
Б42 Бекетов, Петр Васильевич. Снижение потерь картофеля и овощей при уборке и хранении [] / П. В. Бекетов. - Москва : Россельхозиздат, 1986. - 220 с. : рис., табл. - Лит.: с. 217. - 0.55 р.
Рубрики: Картопля--Механізація--Практичні посібники Овочі--Механізація--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): картофель -- овощи -- механизация -- комплексная механизация уборки -- комплексна механізація збирання -- уборка картофеля -- збирання картоплі -- хранение картофеля -- зберігання картоплі -- уборка овощей -- збирання овочів -- хранение овощей -- зберігання овочів -- переработка картофеля -- переробка картоплі -- замораживание овощей -- заморожування овочів Анотація: Рассматриваются пути снижения потерь урожая картофеля и овощей: комплексная механизация возделывания и уборки, способы хранения, своевременная переработка. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
> Шифр: bzzt/2020/9 Журнал 2020р. N 9 Богданович, Л. Лохина - корисна ягода кольору індиго / Л. Богданович, С. Сарай. - С.2-3 Треніна, А. С. Як захиститись від кишкових інфекцій / А. С. Треніна. - С.4 Богданович, Л. Зелень на столі - запорука здоров'я / Л. Богданович. - С.5 Кіслова, В. Харчування восени / В. Кіслова. - С.6-8 Ільницька, І. М. Користь і небезпека кавунів / І. М. Ільницька. - С.9-10 Нетребенко, А. Гра, що руйнує життя / А. Нетребенко. - С.13-14 Яковець, Н. Контролюємо паніку під час коронавірусу / Н. Яковець. - С.15 Ільницька, І. М. Самоорганізація дитини й основи правильного виховання / І. М. Ільницька. - С.16-18 Батіщева, В. Захистимо екосистему від пожеж / В. Батіщева. - С.19-20 Іванов, і. Дії в разі виникнення пожеж / і. Іванов. - С.21 Стоєцький, В. Пожежна безпека пічного опалення / В. Стоєцький. - С.22 Гордієнко, В. В. Газові балончики: що треба знати? / В. В. Гордієнко. - С.23-24 Усик, С. Безпека на залізниці / С. Усик. - С.25 Косянчук, В. Правила безпечного користування велосипедом / В. Косянчук. - С.26 Білай, Д. В. Максимум вітамінів зберігають сушіння, закваска й заморожування / Д. В. Білай. - С.27-28 Кірєєва, М. Безпека харчових продуктів / М. Кірєєва. - С.28 Теліга, Т. Черкащина потерпає від нашестя червоних лисиць / Т. Теліга. - С.29-30 Ільницька, І. М. Укус змії / І. М. Ільницька. - С.30 Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1) Вільні: ПЧЗ (1) |