Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Цінні та рідкісні видання ЖОУНБ ім. О. Ольжича (2)Андрушівська ЦРБ (1)Баранівська ЦРБ (1)Житомирська МЦБС (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=блюда<.>
Загальна кількість знайдених документів : 165
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.
633.34
Г68


    Гордиенко, Василий Артемович.
    Кладовая белка [] / В. А. Гордиенко , И. И. Либерштейн. - М. : Колос, 1969. - 151 с. : рис. - (Научно-популярная литература). - Библиогр.: с. 150. -
УДК
ББК 42.113.6
Рубрики: Соя--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
история культуры сои -- історія культури сої -- биология сои -- біологія сої -- использование сои -- використання сої -- выращивание сои -- вирощування сої -- питательность сои -- поживність сої -- соевые продукты -- соєві продукти -- соевое сырье -- соєва сировина -- блюда из сои -- страви із сої
Анотація: Биология, выращивание, использование сои, приготовление блюд из этого растения.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Либерштейн, Иосиф Ильич
Свободных экз. нет
Знайти схожі

2.
47.1
О-92


   
    Охота на дичь (биологические основы промысла) [] / [В. Ф. Гаврин [и др.]. - Москва : Лес. пром-сть, 1976. - 175 с. : рис., табл., фот. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 174. - 0.73 р.
ББК 47.1
Рубрики: Мисливство--Науково-популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
охота -- водоплавающие птицы -- водоплавні птахи -- боровая дичь -- борова дичина -- зайцы -- зайці -- биология дичи -- біологія дичини -- численность дичи -- чисельність дичини -- нормирование промысла -- нормування промислу -- способы охоты -- способи полювання -- блюда из дичи -- блюда з дичини
Анотація: Образ жизни тетеревиных птиц и зайцев, сведения об их численности, о перелетах, семейных отношениях.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Гаврин, Василий Федорович; Иванов, Генрих Иванович; Кривенко, Виталий Григорьевич; Романов, Александр Николаевич
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

3.
641.56-046.22
П 99


    Пятницкий, Тезий Антонович.
    Диетические блюда [] : приготовление в домашних условиях / Т. А. Пятницкий. - Киев : Реклама, 1977. - 207 с. : рис., табл. - 1.20 р.
УДК
ББК 36.996
Рубрики: Дієтична кулінарія--Домашнє приготування--Рецептура--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
диетическая кулинария -- домашнее приготовление -- диетические холодные блюда -- дієтичні холодні страви -- диетические супы -- дієтичні супи -- диетические вторые блюда -- дієтичні другі страви -- диетические изделия из теста -- дієтичні вироби з тіста -- гарниры -- гарніри -- соусы -- соуси -- диетические десертные блюда -- дієтичні десертні страви -- напитки -- напої -- диеты -- дієти
Анотація: Книга для тех, кто предпочитает профилактическое и лечебное питание готовить в домашних условиях.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
АБ (1), ВВ (1)
Свободны: АБ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

4.
664.95.037
П 76


   
    Применение холода в пищевой промышленности [] : холод в рыбной и пищевой промышленности : справочник / [сост. Н. Я. Барулин и др.]. - Москва : Пищевая пром-сть, 1979. - 152 с. : рис., табл. - (Холодильная техника). - Уклад. зазнач. на звороті тит. арк. - Библиогр. в конце глав. - Предм. указ.: с. 148-149. - 0.75 р.
УДК
ББК 36.813
Рубрики: Харчові виробництва--Рибні продукти--Холодильна техніка--Довідкові видання
   Харчові виробництва--Холодильна техніка--Довідкові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
холодильное консервирование рыбы -- холодильне консервування риби -- береговые холодильники -- берегові холодильники -- обработка рыбы холодом -- обробка риби холодом -- холодильная техника в кондитерской промышленности -- холодильна техніка в кондитерській промисловості -- холодильная техника в хлебопечении -- холодильна техніка в хлібопеченні -- замороженные готовые блюда -- заморожені готові блюда -- фруктовые холодильники -- фруктові холодильники -- холодильная техника в пивоварении -- холодильна техніка в пивоварінні
Анотація: Приведены технологические процессы холодильного консервирования рыбы, применение холода в кондитерской. хлебопекарной и плодоовощной промышленности.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Барулин, Николай Яковлевич \сост.\; Бондарев, Валентин Иванович \сост.\; Высоцкая, Ольга Михайловна \сост.\; Главинский, Давид Германович \сост.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

5.
635.8
Д81


    Дудка, Ирина Александровна.
    Грибы: путеводитель по выставке [] / И. А. Дудка, С. П. Вассер. - К. : Наукова думка, 1982. - 186 с. : ил. - (Научно-популярная литература). - Лит.: с. 160. - 0.70 р.
УДК
ББК 42.349
Рубрики: Гриби--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
характеристика грибов -- характеристика грибів -- пищевая ценность грибов -- харчова цінність грибів -- съедобные грибы -- їстівні гриби -- условно съедобные грибы -- умовно їстівні гриби -- несъедобные грибы -- неїстівні гриби -- ядовитые грибы -- отруйні гриби -- переработка грибов -- переробка грибів -- грибные блюда -- грибні страви
Анотація: Характеристика, экология, распространение съедобных и ядовитых грибов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Вассер, Соломон Павлович
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

6.
638.1
Р93


    Рыбальченко, Алексей Николаевич.
    Загадка пчелиного роя [] / А. Н. Рыбальченко. - Минск : Ураджай, 1982. - 127 с. : ил. - Лит.: с. 126. - 0.30 р.
УДК
ББК 46.91
Рубрики: Бджільництво--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
история пчеловодства -- історія бджільництва -- пасека -- пасіка -- кулинарные блюда -- кулінарні страви -- лечебные свойства меда -- лікувальні властивості меду
Анотація: История пчеловодства, устройство пасеки, лечебные и питательные свойства меда.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

7.
641.56(=511.111)
У 87


    Уусивирта, Хилкка.
    Финская национальная кухня [] = Supisuomalaiset herkut / Х. Уусивирта ; предисл. и пер. с фин. В. В. Похлебкина. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1982. - 72 с. : рис. - 0.45 р.
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Кухня фінська--Традиції--Рецептура--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кухня финская -- традиции финской кухни -- мясные закуски -- м'ясні закуски -- рыбные закуски -- рибні закуски -- молочно-яичные закуски -- молочно-яйцеві закуски -- закусочные салаты -- закусочні салати -- пироги -- супы -- супи -- субпродуктовые блюда -- субпродуктові страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- мясные блюда -- м'ясні страви
Анотація: Приведены рецепты блюд и кулинарных изделий финской национальной кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Похлебкин, Вильям Васильевич \пер.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

8.
51.283.7
К44


    Кисляковская, Валентина Гавриловна.
    Питание детей раннего и дошкольного возраста [] : пособ. для воспитателя дет. сада / В. Г. Кисляковская, Л. П. Васильева, Д. Б Гурвич. - 2-е изд., перераб. - Москва : Просвещение, 1983. - 207 с. : ил. - Лит.: с. 132. - 0.60 р.
ББК 51.283.7
Рубрики: Дошкільники--Раціональне харчування--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
питание детей -- харчування дітей -- гигиена пищевого блока -- гігієна харчового блоку -- блюда для детей -- страви для дітей -- организация питания -- організація харчування -- заготовка продуктов питания -- заготівля продуктів харчування
Анотація: Даются сведения о рациональном питании детей дошкольного возраста, предлагаются рационы питания с указанием объемов порций и содержания в них питательных веществ, необходимых для нормального развития детей, даются рекомендации по организации питания детей в дошкольных учреждениях.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Васильева, Лия Петровна; Гурвич, Диана Бениционовна
Примірників всього: 1
АБ (1)
Свободны: АБ (1)
Знайти схожі

9.
639.2.052
П56


    Пономарев, Юрий Борисович.
    Ловля рыбы в водохранилищах [] / Ю. Б. Пономарев, В. Я. Линник. - Минск : Ураджай, 1983. - 128 с. : рис., табл. - 0.70 р.
УДК
ББК 47.224.3
Рубрики: Рибальство--Водосховища--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
рыболовля -- водохранилища -- снасти -- снасті -- насадки -- приманки -- принади -- виды рыб -- види риб -- сохранение улова -- зберігання улову -- рибні страви -- рыбные блюда -- болезни рыб -- хвороби риб -- заморы рыб -- підмор риб
Анотація: Биология разных видов рыб и особенности их питания в различных водоемах, рыболовные снасти, насадки и приманки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Линник, Владимир Яковлевич
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

10.
641
W17


    Walker, Charlotte.
    Fish and shellfish [Текст] / Carlotte Walker. - Los Angeles, Calif. : HPBooks, 1984. - 160 p. - Текст англ. - ISBN 1-55788-058-1 : 100000.00 крб
Примітки про особливості:
Дарунок Ігоря Мухина, працівника Бібліотеки Конгресу США, 1994 рік
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Рибні страви--Приготування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулінарія -- кулинария -- рибні страви -- рыбные блюда -- кулінарні рецепти -- кулинарные рецепты -- риба -- рыба -- Їжа -- еда -- молюски -- моллюски
Анотація: Charlotte Walker enjoys developing recipes for cookbooks, food articles and commercial clients. In addition to a busy work schedule, Charlotte has updated many of the classik fish dishes with new and exiting flavor additions.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ІН (1)
Свободны: ІН (1)
Знайти схожі

11.
641.8
Ф 27


    Фатов, Михаил Федорович.
    1000 блюд ресторанной кухни [] / М. Ф. Фатов, В. В. Холодков. - Москва : Экономика, 1985. - 296 с. : рис. - 1.20 р.
УДК
ББК 36.99
Рубрики: Ресторанна справа--Кулінарія--Рецептура--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
ресторанное дело -- кулинария -- холодные блюда -- холодні страви -- супы -- супи -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из круп -- страви з круп -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- блюда из птицы -- страви з птиці -- блюда из дичи -- страви з дичини -- гарнири -- гарниры -- соусы -- соуси -- напитки -- напої -- мучные блюда -- борошняні страви
Анотація: Книга обобщает опыт старейших кулинаров страны по приготовлению известных и многих забытых блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Холодков, Виктор Васильевич
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

12.
641.55/56
С56


   
    Современная молочная кухня [] / [М. Теплы и др.] ; пер. c чешск. И. В. Холодовой. - М. : Агропромиздат, 1985. - 239, [1] с. : рис. - Предм. указ.: с. 218-224. - 5.00 грн
УДК
ББК 36.992
Рубрики: Кулінарія--Молочні страви--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
молочные напитки -- молочні напої -- молочные супы -- молочні супи -- молочные соусы -- молочні соуси -- мучные блюда -- мучні страви -- молочные блюда -- молочні страви -- молочные деликатесы -- молочні делікатеси
Анотація: В книге представлены рецепты блюд и изделий молочной чешской кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Теплы, М.; Плавцова, Р.; Румлова, В.; Винш, Я.; Холодова, И. В. \пер.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

13.
637.3.05
Б37


    Бегунов, Виталий Львович.
    Книга о сыре [] : о его питательных и вкусовых свойствах, ассортименте и способах потребления / В. Л. Бегунов. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Агропромиздат, 1985. - 136 с. : рис., табл. - 0.90 р.
УДК
ББК 36.958
Рубрики: Сири--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
сыры -- история сыра -- історія сиру -- пищевая ценность сыра -- харчова цінність сиру -- вкусовые свойства сыра -- смакові властивості сиру -- твердые сыры -- тверді сири -- мягкие сыры -- м'які сири -- блюда из сыров -- страви з сирів
Анотація: Пищевая ценность и вкусовые свойства сыра, виды сыров, рецепты сырных закусок.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

14.
633.88:635.1/8
Д81


    Дудченко, Любовь Григорьевна.
    Пищевые растения - целители [] / Л. Г. Дудченко, В. В. Кривенко. - Киев : Наук. думка, 1985. - 128 с. - (Научно-популярная литература). - Лит.: с. 125-126. - 0.30 р.
УДК
ББК 42.34
Рубрики: Овочі--Раціональне харчування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
целебная сила растений -- цілюща сила рослин -- характеристика пищевых растений -- характеристика харчових рослин -- диетические блюда -- дієтичні страви
Анотація: Изложена характеристика биохимического состава, определяющего целебную силу и применение в рациональном питании, медицине и диетологии 63 видов растений, культивируемых на огородах и бахчах Украины.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кривенко, Валерия Всеволодовна
Примірників всього: 3
ВВ (1), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (2)
Знайти схожі

15.
664.91/94(083)
Т 41


    Тимощук, Иван Иванович.
    Справочник технолога мясоперерабатывающего предприятия [] / И. И. Тимощук, А. Н. Ясевич. - К. : Урожай, 1986. - 160 с. : рис., табл. - Предм. указ.: с. 155-156. - 1.20 р.
УДК
ББК 36.92я2
Рубрики: М'ясне виробництво--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
мясо -- м'ясо -- субпродукты -- субпродукти -- кровь животных -- кров тварин -- колбасные изделия -- ковбасні вироби -- свинные продукты -- продукти із свинини -- продукты из говядины -- продукти із яловичини -- продукты из баранины -- продукти із баранини -- мясные паштеты -- м'ясні паштети -- мясные бульоны -- м'ясні бульйони -- мясные полуфабрикаты -- м'ясні напівфабрикати -- фасованное мясо -- фасоване м'ясо -- быстрозамороженные мясные готовые блюда -- швидкозаморожені м'ясні готові страви -- технология фрикаделек -- технологія фрикадельок -- детское питание на мясной основе -- дитяче харчування на м'ясній основі
Анотація: Данные о сырье, материалах применяемых для производства мясопродуктов, технология производства колбас, копченостей, полуфабрикатов, кулинарных изделий и мясных блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ясевич, Анатолий Наумович
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

16.
28.691.89
З-68


    Злотин, Александр Зиновьевич.
    Насекомые служат человеку [] / А. З. Злотин ; [отв. ред. В. П. Васильев]. - Киев : Наук. думка, 1986. - 102 с. : рис. - (Научно-популярная литература). - Лит.: с. 101-102. - 0.20 р.
ББК 28.691.89
Рубрики: Комахи--Використання--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продукты пчеловодства -- продукти бджільництва -- продукты жизнедеятельности насекомых -- продукти життєдіяльності комах -- воск -- шовкопряди -- шелкопряды -- комахи-паралізатори -- насекомые-парализаторы -- блюда из насекомых -- страви з комах -- біоніка -- бионика -- комахи -- насекомые -- народна медицина -- народная медицина
Анотація: В книге обобщены многочисленные факты об использовании продуктов жизнедеятельности насекомых в рационе питания человека, медицинской практике, роль насекомых в науке и др.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Васильев, В. П. \ред.\
Примірників всього: 2
ЧЗ (1), ВВ (1)
Свободны: ЧЗ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

17.
42.348
Ф46


    Фехер, Белане.
    Спаржа [] = A spárga / Б. Фехер ; пер. с венг. И. Ф. Куренного. - Москва : Агропромиздат, 1986. - 129 с. : рис., табл. - (Приусадебное хозяйство). - Лит.: с. 126-127. - 0.55 р.
ББК 42.348
Рубрики: Спаржа--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
история культуры спаржи -- історія культури спаржі -- возделывание спаржи -- вирощування спаржі -- выращивание рассады спаржи -- вирощування розсади спаржі -- закладка плантаций спаржи -- закладка плантацій спаржі -- агротехника спаржи -- агротехніка спаржі -- сбор спаржи -- збирання спаржі -- выгонка спаржи -- вигонка спаржі -- получение семян спаржи -- отримання насіння спаржі -- хранение спаржи -- зберігання спаржі -- блюда из спаржи -- страви зі спаржі
Анотація: Рекомендации по промышленному и любительскому выращиванию спаржи, консервированию, способам доставки потребителю.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Куренной, И. Ф. \пер.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

18.
641.55
Г 93


    Губа, Николай Иванович.
    Картофель в нашем доме [] / Н. И. Губа, А. С. Кошик. - Киев : Урожай, 1986. - 200 с. : рис. - 1.50 р.
УДК
ББК 36.992
Рубрики: Кулінарія--Картопля--Рецептура--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- картофель в питании -- картопля в харчуванні -- салаты из картофеля -- салати із картоплі -- забавные блюда из картофеля -- кумедні картопляні страви -- сладкие картофельные изделия -- солодкі картопляні страви -- крахмал -- крохмаль -- блюда из картофеля -- картопляні страви
Анотація: Приведены рецепты приготовления блюд из картофеля и даны практические советы хозяйке по его кулинарной обработке, оформлению и украшению блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кошик, Алла Сергеевна
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

19.
635.8
П56


    Пономарев, Алексей Иванович.
    Тебе, грибник [] / А. И. Пономарев. - Л. : Лениздат, 1987. - 143 с. : ил. - Лит.: с. 139. - 0.95 р.
УДК
ББК 42.349
Рубрики: Гриби--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
строение грибов -- будова грибів -- размножение грибов -- розмноження грибів -- питание грибов -- живлення грибів -- продолжительность жизни грибов -- тривалість життя грибів -- категории грибов -- категорії грибів -- съедобные грибы -- їстівні гриби -- условно-съедобные грибы -- умовно-їстівні гриби -- несъедобные грибы -- неїстівні гриби -- ядовитые грибы -- отруйні гриби -- сбор грибов -- збирання грибів -- выращивание грибов -- вирощування грибів -- заготовка грибов -- заготівля грибів -- грибные блюда -- грибні страви
Анотація: Описание более 150 видов грибов, краткие сведения о пищевой ценности грибов, биологических особенностях, способах и правилах сбора, о выращивании в искусственных условиях, рецептура приготовления блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 3
ВВ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

20.
641.55(083.12)
М 21


    Малявко, Алла Андреевна.
    Технология приготовления первых, вторых и сладких блюд [] / А. А. Малявко. - Киев : Вища шк., Голов. изд-во, 1987. - 183 с. : рис., фот. цв. - 1.90 р.
УДК
ББК 36.991
Рубрики: Кулінарія--Рецептура--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- рецептура -- супы -- супи -- борщи -- борщі -- соусы -- соуси -- гарниры -- гарніри -- блюда из круп -- страви з круп -- блюда из макаронов -- страви з макаронів -- картофельные блюда -- картопляні страви -- овощные блюда -- овочеві страви -- грибные блюда -- грибні страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- мясные блюда -- м'ясні страви
Анотація: В книге приведены рецептура и технология приготовления блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)