Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Цінні та рідкісні видання ЖОУНБ ім. О. Ольжича (2)Андрушівська ЦРБ (1)Баранівська ЦРБ (1)Житомирська МЦБС (1)Звягельська бібліотека ЗМР (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=страви<.>
Загальна кількість знайдених документів : 233
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.
633.34
Г68


    Гордиенко, Василий Артемович.
    Кладовая белка [] / В. А. Гордиенко , И. И. Либерштейн. - М. : Колос, 1969. - 151 с. : рис. - (Научно-популярная литература). - Библиогр.: с. 150. -
УДК
ББК 42.113.6
Рубрики: Соя--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
история культуры сои -- історія культури сої -- биология сои -- біологія сої -- использование сои -- використання сої -- выращивание сои -- вирощування сої -- питательность сои -- поживність сої -- соевые продукты -- соєві продукти -- соевое сырье -- соєва сировина -- блюда из сои -- страви із сої
Анотація: Биология, выращивание, использование сои, приготовление блюд из этого растения.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Либерштейн, Иосиф Ильич
Свободных экз. нет
Знайти схожі

2.
641.56-046.22
П 99


    Пятницкий, Тезий Антонович.
    Диетические блюда [] : приготовление в домашних условиях / Т. А. Пятницкий. - Киев : Реклама, 1977. - 207 с. : рис., табл. - 1.20 р.
УДК
ББК 36.996
Рубрики: Дієтична кулінарія--Домашнє приготування--Рецептура--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
диетическая кулинария -- домашнее приготовление -- диетические холодные блюда -- дієтичні холодні страви -- диетические супы -- дієтичні супи -- диетические вторые блюда -- дієтичні другі страви -- диетические изделия из теста -- дієтичні вироби з тіста -- гарниры -- гарніри -- соусы -- соуси -- диетические десертные блюда -- дієтичні десертні страви -- напитки -- напої -- диеты -- дієти
Анотація: Книга для тех, кто предпочитает профилактическое и лечебное питание готовить в домашних условиях.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
АБ (1), ВВ (1)
Свободны: АБ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

3.
641.56(=511.111)
У 87


    Уусивирта, Хилкка.
    Финская национальная кухня [] = Supisuomalaiset herkut / Х. Уусивирта ; предисл. и пер. с фин. В. В. Похлебкина. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1982. - 72 с. : рис. - 0.45 р.
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Кухня фінська--Традиції--Рецептура--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кухня финская -- традиции финской кухни -- мясные закуски -- м'ясні закуски -- рыбные закуски -- рибні закуски -- молочно-яичные закуски -- молочно-яйцеві закуски -- закусочные салаты -- закусочні салати -- пироги -- супы -- супи -- субпродуктовые блюда -- субпродуктові страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- мясные блюда -- м'ясні страви
Анотація: Приведены рецепты блюд и кулинарных изделий финской национальной кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Похлебкин, Вильям Васильевич \пер.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

4.
635.8
Д81


    Дудка, Ирина Александровна.
    Грибы: путеводитель по выставке [] / И. А. Дудка, С. П. Вассер. - К. : Наукова думка, 1982. - 186 с. : ил. - (Научно-популярная литература). - Лит.: с. 160. - 0.70 р.
УДК
ББК 42.349
Рубрики: Гриби--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
характеристика грибов -- характеристика грибів -- пищевая ценность грибов -- харчова цінність грибів -- съедобные грибы -- їстівні гриби -- условно съедобные грибы -- умовно їстівні гриби -- несъедобные грибы -- неїстівні гриби -- ядовитые грибы -- отруйні гриби -- переработка грибов -- переробка грибів -- грибные блюда -- грибні страви
Анотація: Характеристика, экология, распространение съедобных и ядовитых грибов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Вассер, Соломон Павлович
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

5.
641.56(=131.1)
S73


    Spagnol, Elena.
    Das beste aus italiens Kueche. Originalrezepte von heute [Текст] / Elena Spagnol ; [Uebers.: Jost Sonja]. - Zuerich : Das Beste , 1982. - 512 S. : il. - Текст: нім. - Reg. dt.: S. 500-506. - reg. ital.: S. 507-512. - ISBN 3 7166 0041 5 : 140.00 грн
УДК
ББК 36.997(4ІТ)
Рубрики: Кухня італійська--Рецептура--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
національні кухні -- кухня італійська -- кулінарія італійська -- страви італійської кухні -- рецепти італійської кухні
Анотація: Die Italiener sind lebhaft und gesellig und lieben ein gutes Essen. Ihr wichtigstes Merkmal ist die Einfachheit - ein Einfachheit, die auf der Verwendung von moglichst naturbelassenen Zutaten und auf deren massigen und klugen Anwendung beruht, ferner auf derkurzen Kochzeit, welche die ursprunglichen Eigenschaften eines Lebensmittels zu erhalten und hervorzuhebenbestrebt ist.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Jost, Sonja \uebers.\
Примірників всього: 1
ІН (1)
Свободны: ІН (1)
Знайти схожі

6.
638.1
Р93


    Рыбальченко, Алексей Николаевич.
    Загадка пчелиного роя [] / А. Н. Рыбальченко. - Минск : Ураджай, 1982. - 127 с. : ил. - Лит.: с. 126. - 0.30 р.
УДК
ББК 46.91
Рубрики: Бджільництво--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
история пчеловодства -- історія бджільництва -- пасека -- пасіка -- кулинарные блюда -- кулінарні страви -- лечебные свойства меда -- лікувальні властивості меду
Анотація: История пчеловодства, устройство пасеки, лечебные и питательные свойства меда.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

7.
392.8(477.5/6)(091)
А86


    Артюх, Лідія Федорівна.
    Народне харчування українців та росіян північно-східних районів України [] : [монографія] / Л. Ф. Артюх ; [відп. ред. В. Ф. Горленко] ; Акад. наук УРСР, Ін-т мистецтвознав., фольк. та етногр. ім. М. Т. Рильського. - Київ : Наук. думка, 1982. - 112 с. : табл. - Бібліогр. в підрядковій прим. - 0.90 р.
УДК
ББК 63.5(4УКР)
Рубрики: Харчування--Традиційна культура--Україна--Наукові видання
   Харчування--Традиційна культура--Росія--Наукові видання

Кл.слова (ненормовані):
харчування українських селян -- харчування російських селян -- сімейна обрядовість -- повсякденні страви -- режим харчування -- обрядова їжа -- народне харчування
Анотація: Предметом даного дослідження є культурно-побутові взаємозв'язки українців та росіян в галузі одного з найбільш виразних елементів матеріальної культури - народного харчування на території їх змішаного розселення.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Горленко, В. Ф. \ред.\; Академія наук Української РСРІнститут мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Т. Рильського
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

8.
51.283.7
К44


    Кисляковская, Валентина Гавриловна.
    Питание детей раннего и дошкольного возраста [] : пособ. для воспитателя дет. сада / В. Г. Кисляковская, Л. П. Васильева, Д. Б Гурвич. - 2-е изд., перераб. - Москва : Просвещение, 1983. - 207 с. : ил. - Лит.: с. 132. - 0.60 р.
ББК 51.283.7
Рубрики: Дошкільники--Раціональне харчування--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
питание детей -- харчування дітей -- гигиена пищевого блока -- гігієна харчового блоку -- блюда для детей -- страви для дітей -- организация питания -- організація харчування -- заготовка продуктов питания -- заготівля продуктів харчування
Анотація: Даются сведения о рациональном питании детей дошкольного возраста, предлагаются рационы питания с указанием объемов порций и содержания в них питательных веществ, необходимых для нормального развития детей, даются рекомендации по организации питания детей в дошкольных учреждениях.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Васильева, Лия Петровна; Гурвич, Диана Бениционовна
Примірників всього: 1
АБ (1)
Свободны: АБ (1)
Знайти схожі

9.
639.2.052
П56


    Пономарев, Юрий Борисович.
    Ловля рыбы в водохранилищах [] / Ю. Б. Пономарев, В. Я. Линник. - Минск : Ураджай, 1983. - 128 с. : рис., табл. - 0.70 р.
УДК
ББК 47.224.3
Рубрики: Рибальство--Водосховища--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
рыболовля -- водохранилища -- снасти -- снасті -- насадки -- приманки -- принади -- виды рыб -- види риб -- сохранение улова -- зберігання улову -- рибні страви -- рыбные блюда -- болезни рыб -- хвороби риб -- заморы рыб -- підмор риб
Анотація: Биология разных видов рыб и особенности их питания в различных водоемах, рыболовные снасти, насадки и приманки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Линник, Владимир Яковлевич
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

10.
641
W17


    Walker, Charlotte.
    Fish and shellfish [Текст] / Carlotte Walker. - Los Angeles, Calif. : HPBooks, 1984. - 160 p. - Текст англ. - ISBN 1-55788-058-1 : 100000.00 крб
Примітки про особливості:
Дарунок Ігоря Мухина, працівника Бібліотеки Конгресу США, 1994 рік
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Рибні страви--Приготування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулінарія -- кулинария -- рибні страви -- рыбные блюда -- кулінарні рецепти -- кулинарные рецепты -- риба -- рыба -- Їжа -- еда -- молюски -- моллюски
Анотація: Charlotte Walker enjoys developing recipes for cookbooks, food articles and commercial clients. In addition to a busy work schedule, Charlotte has updated many of the classik fish dishes with new and exiting flavor additions.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ІН (1)
Свободны: ІН (1)
Знайти схожі

11.
637.3.05
Б37


    Бегунов, Виталий Львович.
    Книга о сыре [] : о его питательных и вкусовых свойствах, ассортименте и способах потребления / В. Л. Бегунов. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Агропромиздат, 1985. - 136 с. : рис., табл. - 0.90 р.
УДК
ББК 36.958
Рубрики: Сири--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
сыры -- история сыра -- історія сиру -- пищевая ценность сыра -- харчова цінність сиру -- вкусовые свойства сыра -- смакові властивості сиру -- твердые сыры -- тверді сири -- мягкие сыры -- м'які сири -- блюда из сыров -- страви з сирів
Анотація: Пищевая ценность и вкусовые свойства сыра, виды сыров, рецепты сырных закусок.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

12.
641.55/56
С56


   
    Современная молочная кухня [] / [М. Теплы и др.] ; пер. c чешск. И. В. Холодовой. - М. : Агропромиздат, 1985. - 239, [1] с. : рис. - Предм. указ.: с. 218-224. - 5.00 грн
УДК
ББК 36.992
Рубрики: Кулінарія--Молочні страви--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
молочные напитки -- молочні напої -- молочные супы -- молочні супи -- молочные соусы -- молочні соуси -- мучные блюда -- мучні страви -- молочные блюда -- молочні страви -- молочные деликатесы -- молочні делікатеси
Анотація: В книге представлены рецепты блюд и изделий молочной чешской кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Теплы, М.; Плавцова, Р.; Румлова, В.; Винш, Я.; Холодова, И. В. \пер.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

13.
633.88:635.1/8
Д81


    Дудченко, Любовь Григорьевна.
    Пищевые растения - целители [] / Л. Г. Дудченко, В. В. Кривенко. - Киев : Наук. думка, 1985. - 128 с. - (Научно-популярная литература). - Лит.: с. 125-126. - 0.30 р.
УДК
ББК 42.34
Рубрики: Овочі--Раціональне харчування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
целебная сила растений -- цілюща сила рослин -- характеристика пищевых растений -- характеристика харчових рослин -- диетические блюда -- дієтичні страви
Анотація: Изложена характеристика биохимического состава, определяющего целебную силу и применение в рациональном питании, медицине и диетологии 63 видов растений, культивируемых на огородах и бахчах Украины.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кривенко, Валерия Всеволодовна
Примірників всього: 3
ВВ (1), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (2)
Знайти схожі

14.
641.8
Ф 27


    Фатов, Михаил Федорович.
    1000 блюд ресторанной кухни [] / М. Ф. Фатов, В. В. Холодков. - Москва : Экономика, 1985. - 296 с. : рис. - 1.20 р.
УДК
ББК 36.99
Рубрики: Ресторанна справа--Кулінарія--Рецептура--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
ресторанное дело -- кулинария -- холодные блюда -- холодні страви -- супы -- супи -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из круп -- страви з круп -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- блюда из птицы -- страви з птиці -- блюда из дичи -- страви з дичини -- гарнири -- гарниры -- соусы -- соуси -- напитки -- напої -- мучные блюда -- борошняні страви
Анотація: Книга обобщает опыт старейших кулинаров страны по приготовлению известных и многих забытых блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Холодков, Виктор Васильевич
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

15.
635.21
П32


    Піка, Микола Андрійович.
    Чи все ви знаєте про картоплю? [] / М. А. Піка, П. О. Франчук. - Київ : Урожай, 1985. - 223 с. : рис., табл. - Літ.: с. 220-221. - 0.45 р.
УДК
ББК 42.151
Рубрики: Картопля--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
історія вирощування картоплі -- дика картопля -- склад картоплі -- лікувальні властивості картоплі -- захист картоплі -- селекція картоплі -- сорти картоплі -- страви з картоплі
Анотація: Історія походження культури картоплі та її цінність як продукту харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Франчук, Павло Олексійович
Примірників всього: 4
ФОНД (1), ВВ (2), ЧЗ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (2), ЧЗ (1)
Знайти схожі

16.
641.55
Г93


    Губа, Николай Иванович.
    Картофель в нашем доме [] / Н. И. Губа, А. С. Кошик. - Киев : Урожай, 1986. - 200 с. : рис. - 1.50 р.
УДК
ББК 36.992
Рубрики: Кулінарія--Картопля--Рецептура--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- картофель в питании -- картопля в харчуванні -- салаты из картофеля -- салати із картоплі -- забавные блюда из картофеля -- кумедні картопляні страви -- сладкие картофельные изделия -- солодкі картопляні страви -- крахмал -- крохмаль -- блюда из картофеля -- картопляні страви
Анотація: Приведены рецепты приготовления блюд из картофеля и даны практические советы хозяйке по его кулинарной обработке, оформлению и украшению блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кошик, Алла Сергеевна
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

17.
664.91/94(083)
Т41


    Тимощук, Иван Иванович.
    Справочник технолога мясоперерабатывающего предприятия [] / И. И. Тимощук, А. Н. Ясевич. - К. : Урожай, 1986. - 160 с. : рис., табл. - Предм. указ.: с. 155-156. - 1.20 р.
УДК
ББК 36.92я2
Рубрики: М'ясне виробництво--Сировина--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
мясо -- м'ясо -- субпродукты -- субпродукти -- кровь животных -- кров тварин -- колбасные изделия -- ковбасні вироби -- свинные продукты -- продукти із свинини -- продукты из говядины -- продукти із яловичини -- продукты из баранины -- продукти із баранини -- мясные паштеты -- м'ясні паштети -- мясные бульоны -- м'ясні бульйони -- мясные полуфабрикаты -- м'ясні напівфабрикати -- фасованное мясо -- фасоване м'ясо -- быстрозамороженные мясные готовые блюда -- швидкозаморожені м'ясні готові страви -- технология фрикаделек -- технологія фрикадельок -- мясное детское питание -- м'ясне дитяче харчування
Анотація: Данные о сырье, материалах применяемых для производства мясопродуктов, технология производства колбас, копченостей, полуфабрикатов, кулинарных изделий и мясных блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ясевич, Анатолий Наумович
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

18.
28.691.89
З-68


    Злотин, Александр Зиновьевич.
    Насекомые служат человеку [] / А. З. Злотин ; [отв. ред. В. П. Васильев]. - Киев : Наук. думка, 1986. - 102 с. : рис. - (Научно-популярная литература). - Лит.: с. 101-102. - 0.20 р.
ББК 28.691.89
Рубрики: Комахи--Використання--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продукты пчеловодства -- продукти бджільництва -- продукты жизнедеятельности насекомых -- продукти життєдіяльності комах -- воск -- шовкопряди -- шелкопряды -- комахи-паралізатори -- насекомые-парализаторы -- блюда из насекомых -- страви з комах -- біоніка -- бионика -- комахи -- насекомые -- народна медицина -- народная медицина
Анотація: В книге обобщены многочисленные факты об использовании продуктов жизнедеятельности насекомых в рационе питания человека, медицинской практике, роль насекомых в науке и др.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Васильев, В. П. \ред.\
Примірників всього: 2
ЧЗ (1), ВВ (1)
Свободны: ЧЗ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

19.
42.348
Ф46


    Фехер, Белане.
    Спаржа [] = A spárga / Б. Фехер ; пер. с венг. И. Ф. Куренного. - Москва : Агропромиздат, 1986. - 129 с. : рис., табл. - (Приусадебное хозяйство). - Лит.: с. 126-127. - 0.55 р.
ББК 42.348
Рубрики: Спаржа--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
история культуры спаржи -- історія культури спаржі -- возделывание спаржи -- вирощування спаржі -- выращивание рассады спаржи -- вирощування розсади спаржі -- закладка плантаций спаржи -- закладка плантацій спаржі -- агротехника спаржи -- агротехніка спаржі -- сбор спаржи -- збирання спаржі -- выгонка спаржи -- вигонка спаржі -- получение семян спаржи -- отримання насіння спаржі -- хранение спаржи -- зберігання спаржі -- блюда из спаржи -- страви зі спаржі
Анотація: Рекомендации по промышленному и любительскому выращиванию спаржи, консервированию, способам доставки потребителю.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Куренной, И. Ф. \пер.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

20.
36.997я2
К26


    Карсекіна, Валентина Вікторівна.
    Раціональне харчування в сім'ї [] / В. В. Карсекіна, М. М. Калакура. - Київ : Техніка, 1986. - 272 с. : рис. - Дод.: с. 269-270. - 2.70 р., 2.70 р. р., 10.00 грн р.
УДК
ББК 36.997я2
Рубрики: Раціональне харчування--Рецепти--Довідкові видання
Кл.слова (ненормовані):
складання меню -- холодні страви -- холодні закуски -- супи -- овочеві страви -- страви з крупів -- страви з макаронів -- страви з риби -- страви з м'яса -- солодкі страви -- борошняні страви
Анотація: Описано широкий асортимент різних страв, що розроблені з урахуванням науково обгрунтованих норм харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Калакура, Марія Михайлівна
Примірників всього: 3
ВВ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)