Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Раціональне харчування<.>
Загальна кількість знайдених документів : 43
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-43 
1.
51.230
А 35


   
    Азбука харчування. Раціональне харчування [] / [Г. І. Столмакова та ін.] ; за ред.: Г. І. Столмакової, І. О. Мартинюка // . - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Бібліогр.: с. 194-195
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Довідкові видання
Кл.слова (ненормовані):
харчування -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- продукти харчуванння -- продукты питания -- питание -- харчування школярів -- питание школьников -- харчування студентів -- питание студентов -- харчування вагітних -- питание беременных -- харчування літніх людей -- питание пожилых людей -- харчування спортсменів -- питание спортсменов
Анотація: Викладені основні принципи раціонального збалансованого харчування людини залежно від характеру діяльності та віку.


Дод.точки доступу:
Столмакова, Г. І.; Мартинюк, І. О.; Медчук, І. К.; Новікова, К. П.; Столмакова, Г. І. \ред.\; Мартинюк, І. О. \ред.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

2.
614.8:613.2/.3](076)
В53


    Вісловух, Андрій Митрофанович.
    Безпека харчування як основа безпечної життєдіяльності людини [] : навч.-практ. розроб. з курсу "Безпека життєдіяльності" / [А. М. Вісловух] ; М-во соц. політики України, Ін-т підготов. кадрів держ. служби зайнятості України. - Київ : Ліра-К, 2018. - 250, [2] с. : рис., табл., схеми. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Літ. в кінці розд. - Бібліогр. в підрядковій прим. - Дод.: с. 236-250. - ISBN 978-617-7507-65-8 : 164.00 грн
УДК
ББК 51.23я7 + 20.7я7
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання
   Безпека життєдіяльності--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
безпечність питної води -- збалансоване харчування -- правила харчування -- якість харчових продуктів -- джерела мінеральнх речовин -- безпека харчових продуктів -- сумісність харчових продуктів -- кулінарна обробка продуктів -- культура прийому їжі -- якість продовольчої сировини -- радіоактивне забруднення -- радіаційна безпека
Анотація: Роль харчування в життєдіяльності людини, питання раціонального та збалансованого харчування, види та класифікація забрунювачів харчових продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Міністерство соціальної політики України; Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості України
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

3.
613.2(075)
Б 40


   
    Безпека харчування: сучасні проблеми [] : навч. посібник / уклад.: А. В. Бабюк та ін. - Чернівці : Книги-XXI, 2005. - 456 с. : табл. - ISBN 966-8653-25-4 : 090.00 грн, 072.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики:
   Раціональне харчування--Навчальні видання

   Діти--Харчування--Навчальні видання

   Харчові продукти--Безпека--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
поживні речовини -- питательные вещества -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- харчування дітей -- питание детей -- забруднення продуктів -- загрязнение продуктов -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- фальсифікація продуктів -- фальсификация продуктов -- вітаміни -- витамины -- продукти харчування -- продукты питания
Анотація: Раціональне, збалансоване харчування, значення окремих поживних речовин, загальні аспекти та правила безпеки харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Бабюк, А.В. \уклад.\; Макарова, О.В. \уклад.\; Рогозинський, М.С. \уклад.\; Романів, Л.В. \уклад.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

4.
613.2(075.8)
Г46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : підручник : у 2 кн. / за ред. В. І. Ципріяна. - К. : Медицина, 2007. - ISBN 966-8144-52-X.
   Кн. 2 / [В. І. Ципріян та ін.]. - 544 с. : табл. - Л-ра в кінці розд. - Дод.: с. 494-543. - ISBN 966-8144-03-1 : 153.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
гігієнічні вимоги -- гигиенические требования -- аліментарна токсикологія -- алиментарная токсикология -- доброякісність їжі -- доброкачественность еды -- харчові добавки -- пищевые добавки -- радіаційна безпека -- радиационная безопасность -- епідемічна безпека їжі -- эпидемиологическая безопасность еды -- громадське харчування -- общественное питание -- харчова продукція -- пищевая продукция -- харчова мікробіологія -- пищевая микробиология -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- ботулізм -- ботулизм -- харчова стафілакокова інтоксикація -- пищевая стафилакоковая интоксикация -- бактеріальні харчові токсикоінфекції -- бактериальные пищевые токсикоинфекции -- скомбротоксикоз -- харчові мікотоксикози -- пищевые микотоксикозы
Анотація: Описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Грунтовно проаналізавано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ципріян, Віктор Іванович \ред.\; Ципріян, Віктор Іванович; Матасар, Ігнат Тимофійович; Слободкін, Валерій Іванович; Козярін, І. П.
Примірників всього: 2
ФОНД (2)
Свободны: ФОНД (2)
Знайти схожі

5.
613.2(075.8)
Г46


   
    Гігієна харчування з основами нутриціології [] : [підручник / В. І. Ципріян та ін.] ; за ред. В. І. Ципріяна. - Киъв : Здоров'я, 1999. - 566, [2] с. : схеми, табл. - Бібліогр. в кінці глав. - ISBN 5-311-01159-9 : 36.42 грн, 23.00 грн, 36.42 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
харчові отруєння -- пищевые отравления -- нутриціологія -- нутрициология -- гигиена питания -- харчові продукти -- пищевые продукты
Анотація: Висвітлено гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, описано основи лікувально-профілактичного та дієтичного харчування, виходячи з сучасної теорії харчування і вчення про функції їжі та біологічну дію на організм.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Ципріян, В. І.; Ванханен, В. Д.; Ванханен, В. В.; Смолянський, Б. Л.; Ципріян, В. І. \ред.\
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Знайти схожі

6.
613.2(075.8)
Г46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : підручник : у 2 кн. / за ред. В. І. Ципріяна. - К. : Медицина, 2007.
   Кн. 1 / [Т. І. Аністратенко та ін.]. - 528 с. : табл. - Л-ра в кінці глав. - ISBN 966-8144-52-X : 148.80 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
санітарно-епідеміологічний нагляд -- санитарно-эпидемиологический надзор -- функції їжі -- функции еды -- раціональне харчування -- рациональное питание -- білки -- белки -- жири -- жиры -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні елементи -- минеральные элементы -- харчування дітей -- питание детей -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- харчування осіб розумової праці -- питание лиц умственного труда -- харчування працівників промислових підприємств -- питание работников промышленных предприятий -- харчування працівників сільського господарства -- питание работников сельского хозяйства -- харчування вагітних -- питание беременных -- нетрадиційні види харчування -- нетрадиционные виды питания -- лікувальне харчування -- лечебное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- екологічно-захисне харчування -- еколого-защитное питание -- державний санітарний нагляд -- государственный санитарный надзор -- санітарно-епідеміологічна експертиза -- санитарно-эпидемиологическая экспертиза -- гігієнічна характеристика харчових продуктів -- гигиеническая характеристика пищевых продуктов -- продукти харчування -- продукты питания -- гігієнічна експертиза молока -- гигиеническая экспертиза молока -- гігієнічна експертиза м'яса -- гигиеническая экспертиза мяса -- гігієнічна експертиза риби -- гигиеническая экспертиза рыбы -- гігієнічна експертиза яєць -- гигиеническая экспертиза яиц -- гігієнічна експертиза зернових продуктів -- гигиеническая экспертиза зерновых продуктов -- гігієнічна експертиза напоїв -- гигиеническая экспертиза напитков -- гігієнічна експертиза овочів -- гигиеническая экспертиза овощей -- гігієнічна експертиза фруктів -- гигиеническая экспертиза фруктов -- гігієнічна експертиза кондитерських виробів -- гигиеническая экспертиза кондитерских изделий
Анотація: Грунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ципріян, В. І. \ред.\; Аністратенко, Т. І.; Білко, Т. М.; Благодарова, О. В.; Бутильська, Н. О.
Примірників всього: 2
ФОНД (2)
Свободны: ФОНД (2)
Знайти схожі

7.
641.563:615.874](075.8)
Д44


   
    Дієтичне харчування [] : підручник / О. І. Черевко [та ін.] ; М-во освіти і науки України, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - 2-ге вид., стер. - Харків : ХДУХТ : Світ книг, 2019. - 359, [1] с. : рис., табл. - Літ.: с. 358-359. - ISBN 978-966-2678-42-0 : 198.00 грн
УДК
ББК 36.996я73 + 53.51я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Дієти--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
дієтичне харчування -- базисні дієти -- номерна система дієт -- раціональне харчування -- харчування вагітних жінок -- кулінарна дієтична продукція -- дієтична продукція
Анотація: Підходи до дієтичного харчування, базисні дієти, особливості дієтичного харчування при різних захворюваннях органів та систем, та технології.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Черевко, Олександр Іванович; Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федорівна; Димитрієвич, Любов Радоївна; Скуріхіна, Людмила Андрониківна; Міністерство освіти і науки України; Харківський державний університет харчування та торгівлі
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

8.
51.230
Г 95


    Гурвич, Михаил Меерович.
    Диетология для всех [] / М. М. Гурвич. - М. : Медицина, 1992. - 160 с. : ил. - (Научно-популярная медицинская литература). - ISBN 5-225-00414-8 : 14.50 крб
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
дієтологія -- травлення -- пищеварение -- продукты питания -- продукти харчування -- несовместимые продукты -- несумісні продукти -- вегетарианство -- вегетаріанство -- лечебное голодание -- лікувальне голодування -- лечебное питание -- лікувальне харчування -- режим питания -- режим харчування
Анотація: Освещены вопросы питания здорового и больного человека.

Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

9.
51.230
Е86


   
    Есть, чтобы жить, а не жить, чтобы есть [] / сост.: А. А. Кузьменко, А. Т. Кузьменко. - Киев : Колаж, 1992. - 199 с. - ISBN 5-11-003933-X : 45.00 крб, 5.00 грн крб
    Зміст:
Шелтон, Г. М. Правильное сочетание пищевых продуктов / Г. М. Шелтон. - С .9-53
Джарвис, Д. К. Мед и другие естественные продукты / Д. К. Джарвис. - С .54-125
Уокер, Н. В. Сырые овощные соки / Н. В. Уокер. - С .126-172
Брэгг, П. Чудо голодания / П. Брэгг. - С .173-205
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
рациональное питание -- раціональне харчування -- гигиена питания -- гігієна харчування -- совместимость пищевых продуктов -- сумісність харчових продуктів -- лечебное голодание -- лікувальне голодування -- сырые соки -- сирі соки -- мед
Анотація: Сколько и когда нужно есть, как соблюдать совместимость пищевых продуктов, что такое лечение сырыми овощными соками, почему голодание - это чудо, как наше питание влияет на здоровье и продолжительность жизни - об этом и многом другом вы узнаете из этой книги.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кузьменко, А. А. \сост.\; Кузьменко, А. Т. \сост.\
Примірників всього: 2
ФОНД (2)
Свободны: ФОНД (2)
Знайти схожі

10.
51.23
В75


    Воробьев, Василий Иванович.
    Живая химия [] : (обмен веществ - основа жизни) / В. И. Воробьев, Р. И. Воробьев. - Москва : Знание, 1985. - 96 с. - (Народный университет. Факультет здоровья ; № 2, 1985 г.). - Прил.: с. 95. -
ББК 51.23
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
   Обмін речовин--Популярні видання

Кл.слова (ненормовані):
обмен веществ -- обмін речовин -- рациональное питание -- раціональне харчування -- жировой обмен -- жировий обмін -- углеводный обмен -- вуглеводний обмін -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- ожирение -- ожиріння -- диеты -- дієти -- профилактика заболеваний -- профілактика захворювань
Анотація: Рассказывается о фундаментальном значении для жизни обмена веществ, роли ингредиентов пищи - белков, жиров, углеводов и других в обменных процессах, о связи возникновения ряда заболеваний с нарушением питания.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Воробьев, Рудольф Ильич
Свободных экз. нет
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-43 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)