Д46 Димань, Тетяна Миколаївна. Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів [] : підручник / Т. М. Димань, Т. Г. Мазур. - Київ : Академія, 2011. - 520 с. : табл., рис. - (Альма-матер). - Л-ра в кінці розд. - Тести: с. 507-513. - Термін. слов: с. 514-517. - ISBN 978-966-580-346-1 : 60.00 грн
Рубрики: Безпека харчування--Гігєна харчування--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: забруднювальні речовини -- металічі забруднення -- радіонукліди -- нітрати -- нітрити -- нітрозосполуки -- пестициди -- діоксини -- мікотоксини -- антибіотики -- гормональні препарати -- небезпеки мікробіологічного походження -- небезпеки вірусного походження -- соціальні токсиканти -- харчові добавки -- технологічні добавки -- біологічно активні добавки -- генетично модифіковані організми Аннотация: Перевантаження екологічного та соціального середовищ джерелами шкідливих впливів на організм і психіку. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Мазур, Тетяна Григорівна Экземпляры всего: 4 ВСМЛ (1), ВВ (2), ФОНД (1) Свободны: ВСМЛ (1), ВВ (2), ФОНД (1) |
Г93 Губский, Юрий Иванович. Химические катастрофы и экология [] / Ю. И. Губский, В. Б. Долго-Сабуров, В. В. Храпак. - Киев : Здоров'я, 1993. - 224 с. : рис., табл. - Прил.: с. 207-211. - Лит.: с. 212-221. - ISBN 5-311-02533-6 : 200.00 крб Рубрики: Екологічні катастрофи--Наукові видання фывфывфыв: промышленные яды -- промислові отрути -- фосфорорганические пестициды -- фосфорорганічні пестициди -- хлорорганические пестициды -- хлорорганічні пестициди -- нефтепродукты -- нафтопродукти -- выбросы автотранспорта -- викиди автотранспорту -- химическое оружие -- хімічна зброя -- токсиканты -- токсиканти -- полихлорированные бифенилы -- поліхлоровані біфеніли -- диоксин -- діоксин -- экологическая токсикокинетика -- екологічна токсикокінетика -- биотрансформация ксенобиотиков -- біотрансформація ксенобіотиків -- тяжелые металлы -- важкі метали Аннотация: Проблемы экологической токсикологии, анализ основных причин химических катастроф, связанных с массовым поступлением ксенобиотиков в биосферу при промышленном и сельскохозяйственном производстве. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Долго-Сабуров, Валерий Борисович; Храпак, Владимир Венедиктович Экземпляры всего: 1 ЧЗ (1) Свободны: ЧЗ (1) |
С46 Скурихин, Игорь Михайлович. Все о пище с точки зрения химика [] / И. М. Скурихин, А. П. Нечаев. - Москва : Высш. шк., 1991. - 288 с. : рис., табл. - Прил.: с. 213-285. - Лит.: с. 286. - ISBN 5-06-000673-5 : 2.70 р.
Рубрики: --Харчові продукти--Хімічні процеси--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: белковые вещества -- білкові речовини -- липиды -- ліпіди -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- пищевые добавки -- харчові добавки -- природные токсиканты -- природні токсиканти -- загрязнители пищи -- забруднювачі їжі -- пищевая аллергия -- харчова алергія -- химия пищевых производств -- хімія харчових виробництв -- химия пищеварения -- хімія травлення -- рациональное питание -- раціональне харчування Аннотация: Рассмотрены основные химические компоненты пищевых продуктов, даны сведения о химических процессах при получении основных пищевых продуктов. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Нечаев, Алексей Петрович Экземпляры всего: 4 ВВ (1), БГ (1), ФОНД (2) Свободны: ВВ (1), БГ (1), ФОНД (2) |