Х 11 Хімія [] : навч. посібник / [М. С. Слободяник та ін.] ; за ред. М. С. Слободяника. - К. : Либідь, 2003. - 352 с. : табл. - Дод.: с. 310-339. - Л-ра: с. 340-341. - ISBN 966-06-285-5 : 13.20 грн, 15.00 грн. грн Рубрики: Хімія--Навчальні видання для середньої школи фывфывфыв: кислоти -- кислоты -- атомно-молекулярне вчення -- атомно-молекулярное учение -- будова атома -- строение атома -- хімічні реакції -- химические реакции -- розчини -- растворы -- гідроген -- гидроген -- алкени -- алкены -- спирти -- спирты -- солі -- соли -- вуглеводи -- углеводы -- білки -- белки -- феноли -- фенолы -- альдегіди -- альдегиды -- гетероциклічні сполуки -- гетероцикличные соединения -- естери -- эстеры -- полісахариди -- полисахариды -- аминокислоты -- амінокислоти -- арены -- арени -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- аміни -- амины Аннотация: Основні питання загальної, неорганічної та органічної хімії. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Слободяник, Микола Семенович; Гордієнко, Ольга Василівна; Корнілов, Михайло Юрійович; Павленко, Вадим Олександрович; Слободяник, Микола Семенович \ред.\ Экземпляры всего: 3 ЧЗ (3) Свободны: ЧЗ (3) |
> Шифр: amtl/2007/27 Журнал 2007г. N 27 Про вивчення іноземних мов у 2007-2008 н.р. : Методичні рекомендації. - С.2-6 Гаврілова, С. В. Olympiad Summary (lesson - TV programme) / С. В. Гаврілова. - С.7-9 Кір`янова, Л. Б. Style (10 клас) / Л. Б. Кір`янова. - С.10-11 фывфыв: КОНСПЕКТИ УРОКІВ, МОДА Захарчук, І. Білки, жири, вуглеводи, мінерали / І. Захарчук. - С.13-15 фывфыв: КОНСПЕКТИ УРОКІВ, ЇЖА Гільчук, Ю. В. From the history of the Olympic Games / Ю. В. Гільчук. - С.16-17 фывфыв: КОНСПЕКТИ УРОКІВ, СПОРТ Перехейда, О. М. Кабінет іноземної мови - творча лабораторія вчителя : З досвіду роботи / О. М. Перехейда, А. А. Котовська, Я. Ю. Камінська-Клецкова. - С.18-25 Вишковський, С. А. The Princess and the Pea : Свято англійської мови з використанням мультимедійних засобів у 4 класі / С. А. Вишковський, О. Я. Синявська. - С.28-29 фывфыв: КОМП`ЮТЕРИ Шкода, Л. П. Дидактичний матеріал до позакласного заходу - інтелектуальної гри "НАЙРОЗУМНІШИЙ" англійською мовою для 9-11 класів / Л. П. Шкода. - С.30-31 Имеются экземпляры в отделах: всего 1 : ІН (1) Свободны: ІН (1) Держатели документа: ЖОУНБ |
П 12 Павлоцька, Л. Ф. Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів [] : навч. посібник / Л. Ф. Павлоцька, Н. В. Дуденко, Л. Р. Димитрієвич. - Суми : Унів. кн., 2007. - 441 с. - Л-ра: с. 438-440. - ISBN 978-966-680-347-7 : 095.30 грн, 052.00 грн
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи--Харчові продукти--Безпека--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: гигиена питания -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- вегетаріанське харчування -- вегетарианское питание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- сироїдіння -- сироедение -- харчові отруєння -- пищевые отравления Аннотация: Гігієна харчування людини з урахуванням вікових та фізіологічних особливостей на тлі шкідливих чинників. Держатели документа: ЖОУНБ Доп.точки доступа: Дуденко, Н.В.; Димитрієвич, Л.Р. Экземпляры всего: 3 ФОНД (2), ВСМЛ (1) Свободны: ФОНД (2), ВСМЛ (1) |
К 64 Кононський, Олексій Іванович. Органічна хімія. Практикум [] : навч. посібник / О. І. Кононський. - К. : Вища школа, 2002. - 248 с. : рис., табл. - Дод.: с. 237-243. - Л-ра: с. 244. - ISBN 966-642-104-6 : 14.00 грн, 13.50 грн грн
Рубрики: Органічна хімія--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: органічні речовини -- органические вещества -- алкани -- алканы -- феноли -- фенолы -- альдегіди -- альдегиды -- оксокислоти -- оксокислоты -- вуглеводи -- углеводы -- спирти -- спирты -- аміни -- амины -- жири -- жиры -- алкалоїди -- алкалоиды -- дицукриди -- дисахариды -- поліцукриди -- полисахариды -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- фенолокислоти -- фенолокислоты -- хімічна лабораторія -- химическая лаборатория -- хімічні прилади -- химические приборы -- хімічний посуд -- химическая посуда Аннотация: Основні методи добування органічних речовин у чистому вигляді, основи якісного та кількісного аналізу органічних сполук, ізомерія та номенклатура різних класів органічних речовин. Держатели документа: ЖОУНБ Экземпляры всего: 7 ФОНД (2), ЧЗ (4), ВВ (1) Свободны: ФОНД (2), ЧЗ (4), ВВ (1) |
В80 Вплив харчування на здоров'я людини [] : підручник [для курсантів, слухачів та студ. вищ. навч. закл. України ІІІ-ІV рівнів акредитації] / Пішак В. П. [та ін.] ; за ред. Радька М. М. - Чернівці : Книги-XXI, 2006. - 500 с. : табл. - Л-ра: с. 408. - Дод.: с. 409-499. - ISBN 966-8653-45-9 : 50.00 грн
Рубрики: Харчування--Вплив на організм--Навчальні видання для вищої школи Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: питание -- функції їжі -- функции питания -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- поживні речовини -- полезные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- забруднення продуктів харчування -- загрязнение продуктов питания -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- фальсифікації харчової продукції -- фальсификации пищевых продуктов -- санитарная экспертиза пищевых продуктов -- санітарна експертиза харчової продукції -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- гігієнічний контроль продуктів -- гигиенический контроль продуктов -- білки -- белки -- амінокислоти -- аминокислоты -- ліпіди -- липиды -- холестерин -- вуглеводи -- углеводы -- харчові волокна -- пищевые волокна -- цукор -- сахар -- водорозчинні вітаміни -- водорастворимые витамины -- жиророзчинні вітаміни -- жирорастворимые витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- мікроелементи (біол.) -- микроэлементы (биол.) -- вода -- питний режим -- питьевой режим -- правила харчування -- правила питания -- травна система -- пищеварительная система -- обмін речовин у дітей -- обмен веществ у детей -- забруднення нітратами -- загрязнение нитратами -- радіаційна обробка продуктів харчування -- радиационная обработка продуктов питания -- забруднення пестицидами -- загрязнение пестицидами -- забруднення важкими металами -- загрязнения тяжелыми металлами -- харчові добавки -- пищевые добавки -- кишкові інфекції -- кишечные инфекции -- гельмінтози -- гельминтозы -- харчові токсикоінфекції -- пищевые токсикоинфекции -- харчові токсикози -- пищевые токсикозы -- отруєння грибами -- отравление грибами -- отруєння рослинами -- отравление растениями -- отруєння продуктами -- отравление продуктами -- отруєння хімічними домішками -- отравление химическими примесями -- зберігання харчових продуктів -- хранение пищевых продуктов -- вода питна -- вода питьевая -- дослідження хліба -- исследование хлеба -- дослідження овочів -- исследование овощей -- дослідження фруктів -- исследование фруктов -- дослідження молока -- исследование молока -- дослідження м'яса -- исследование мяса -- дослідження ковбасних виробів -- исследование колбасных изделий -- дослідження банкових консервів -- исследование баночных консервов -- качество чая -- якість чаю -- якість кави -- качество кофе -- дослідження рослинних олій -- исследование растительных масел -- якість алкогольних напоїв -- качество алкогольных напитков -- раціони харчування -- рационы питания -- якість харчових продуктів -- качество пищевых продуктов -- безпека харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- теплова обробка продуктів -- тепловая обработка продуктов Аннотация: Питання раціонального харчування та його впливу на стан здоров'я людини. Розглянуто питання пов'язані із забруднення продуктів харчування, харчових отруєнь та їхньої профілактики, а також деякі методи лабораторних досліджень харчових продуктів. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Пішак, Василь Павлович; Радько, Михайло Михайлович; Бабюк, Анатолій Васильович; Воробйов, Олександр Олександрович; Рогозинський, Мирон Степанович; Романів, Людмила Вікторівна; Федорова, Олена Євгенівна; Марценяк, Ігор Валер'янович; Радько, Михайло Михайлович \ред.\ Экземпляры всего: 1 ВСМЛ (1) Свободны: ВСМЛ (1) |
Б 39 Безак-Мазур, Ельжбета. Транскордонні проблеми токсикології довкілля [] / Е. Безак-Мазур, Т. Шендрік ; [пер. з польск. Н. О. Ярошенко]. - Донецьк : [Донбассинформ], 2008. - 300 с. : табл., рис. - Л-ра: с. 277-282. - Глосарій: с. 283-287. - Скор.: с. 288-292. - ISBN 978-966-380-312-1 : 43.17 грн
Рубрики: Довкілля--Забруднення--Навчальні видання фывфывфыв: токсикологія -- токсикология -- важкі метали -- тяжелые металлы -- поліядерні ароматичні вуглеводи -- полиядерные ароматические углеводы -- хлоровані органічні сполуки -- хлорированные органические соединения -- пестициди -- пестициды -- поверхнево-активні речовини -- поверхностно-активные вещества -- радіонукліди -- радионуклиды -- нафтогазопродукти -- нафтогазопродукты -- хімічна зброя -- химическое оружие -- біоіндикація -- биоиндикация -- екотоксиканти -- экотоксиканты -- транскордонні забруднення -- транскордонные загрязнения Аннотация: Розглянуто основні антропогенні токсиканти, джерела надходження отрут у навколишнє середовище, їхні трансформації в різних компонентах біосфери, накопичення в деяких живих істотах, токсична дія на деякі біоценози тощо. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Шендрік, Тетяна; Ярошенко, Н. О. \пер.\ Экземпляры всего: 4 ЧЗ (2), ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ЧЗ (2), ВВ (1), ФОНД (1) |
К 89 Кузьмінська, О. В. Значення раціонального харчування для підтримки здоров'я молоді [] / [О. В. Кузьмінська, М. С. Червона ; за ред. О. О. Яременка]. - К. : Держ. ін-т проблем сім'ї та молоді : Укр. ін-т соц. дослідж., 2005. - 128 с. : табл. - (Формування здорового способу життя молоді ; кн. 4). - Глосарій: с. 121-125. - Л-ра: с. 126-127. - ISBN 966-8435-11-7 : 003.50 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Наукові видання фывфывфыв: енергетична цінність раціону -- энергетическая ценность рациона -- калорийность продуктов -- калорійність продуктів -- харчові продукти -- пищевые продукты -- белки -- білки -- жиры -- жири -- вуглеводи -- углеводы -- витамины -- мінеральні речовини -- вітаміни -- минеральные вещества -- продукты питания -- продукти харчування -- молочні продукти -- молочные продукты -- мясопродукты -- м 'ясопродукти -- продукти моря -- продукты моря -- яйца -- продукти переробки зерна -- продукты переработки зерна -- фрукти, овочі, ягоди -- фрукты, овощи, ягоды -- напитки -- напоі -- корисні продукти -- полезные продукты -- пирамида рационального питания -- піраміда раціонального харчування -- харчування молоді -- питание молодежи -- избыточный вес -- надлишкова вага Аннотация: Основні положення сучасної наукової теорії раціонального харчування, а саме: закони та принципи раціонального харчування, характеристика харчових речовин та продуктів харчування, їх значення для формування здоров'я та профілактика захворювань; основні принципи побудови здорового раціону та режиму харчування. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Червона, М.С.; Яременко, О.О. \ред.\ Экземпляры всего: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
К 93 Курс органічної хімії [] : підручник для студ. аграр. вищ. навч. закл. / Д. О. Мельничук [та ін.]. - 2-ге вид., допов. та випр. - К. : Арістей, 2008. - 604 с. : табл., рис. - Л-ра: с. 596-597. - Предм. покажч.: с. 598-603. - ISBN 966-8458-80-X : 119.00 грн
Рубрики: Органічна хімія--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: органічні речовини -- органические вещества -- органічні сполуки -- органические соединения -- вуглеводні -- углеводные -- ароматичні сполуки -- ароматические соединения -- аліциклічні вуглеводні -- алициклические углеводные -- терпени -- терпены -- стероїди -- стероиды -- галогенопохідні вуглеводнів -- галогенопоходные углеводов -- спирти -- спирты -- феноли -- фенолы -- альдегіди -- альдегиды -- кетони -- кетоны -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- полісахариди -- полисахариды -- органічні сполуки нітрогену -- органические соединения нитрогена -- амінокислоти -- аминокислоты -- пептиди -- пептиды -- білки -- белки -- гетероциклічні сполуки -- гетероциклические соединения -- нуклеїнові кислоти -- нуклеиновые кислоты -- органічна хімія в сільському господарстві -- органическая химия в сельском хозяйстве -- високомолекулярні сполуки -- высокомолекулярные соединения -- органічна хімія та харчова промисловість -- органическая химия и пищевая промышленность -- органічні сполуки як загроза суспільству -- органические соединения как угроза обществу Аннотация: Викладено основні теоретичні положення органічної хімії - класифікація і номенклатура органічних сполук, їх ізомерія, будова, методи одержання, фізичні і хімічні властивості та застосування в різних галузях сільського господарства, в медицині й харчовій промисловості. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Мельничук , Д.О.; Вовкотруб, М.П.; Шатурський, Я.П.; Бухтіяров, В.К.; Якубович, Т.М.; Мельникова, Н.М. Экземпляры всего: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
Б 27 Басов, Віталій Павлович. Хімія [] : навч. посібник / В. П. Басов, В. М. Родіонов. - 6-те вид. - К. : Каравела : Вид. Піча Ю. В., 2008. - 320 с. : табл., рис. - (Вища освіта в Україні). - Дод.: с. 301-307. - Предм. покажч.: с. 308-317. - Л-ра: с. 318. - ISBN 978-966-96076-6-9 : 055.00 грн
Рубрики: Хімія--Навчальні видання фывфывфыв: будова атома -- строение атома -- хімічні реакції -- химические реакции -- розчини -- растворы -- класи неорганічних сполук -- классы неорганических соединений -- неорганічна хімія -- неорганическая химия -- неметали -- неметаллы -- гідрогени -- гидрогены -- галогени -- галогены -- лужні метали -- лужные металлы -- кальцій -- кальций -- алюміній -- алюминий -- органічна хімія -- органическая химия -- органічні сполуки -- органические соединения -- насичені вуглеводні -- насыщенные углеводные -- ненасичені вуглеводні -- ненасыщенные углеводные -- спирти -- спирты -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- вуглеводи -- углеводы -- альдегіди -- альдегиды -- амінокислоти -- аминокислоты -- білки -- белки -- нітроген -- нитроген -- фосфор -- вода Аннотация: Розглядаються на сучасному рівні найважливіші розділи загальноосвітнього курсу хімії - загальної, неорганічної та органічної, які заслуговують на особливу увагу при підготовці до іспитів з даної дисципліни. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Родіонов, В.М. Экземпляры всего: 2 ФОНД (2) Свободны: ФОНД (2) |
М 66 Мітрясова, Олена Петрівна. Вступ до органічної хімії [] : навч. посібник / О. П. Мітрясова ; М-во освіти і науки України. - К. : Професіонал, 2007. - 394, [6] с. : рис., табл. - Л-ра: с. 393-394. - ISBN 978-966-370-075-5 : 54.00 грн
Рубрики: Хімія--Органічна--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: вуглеводні -- углеводные -- дієнові вуглеводні -- диеновые углеводные -- ароматичні вуглеводні -- ароматические углеводные -- терпенові сполуки -- терпеновые соединения -- галогеноорганічні сполуки -- галогеноорганические соединения -- спирти -- спирты -- феноли -- фенолы -- альдегіди -- альдегиды -- кетони -- кетоны -- вуглеводи -- углеводы -- карбонові кислоти -- карбоновые кислоты -- нітросполуки -- нитросоединения -- амінокислоти -- аминокислоты -- естери -- эстэры -- жири -- жиры -- мила -- мыла -- поліпептиди -- полипептиды -- білки -- белки -- алкалоїди -- алкалоиды -- нуклеїнові кислоти -- нуклеиновые кислоты -- гетероциклічні сполуки -- гетероциклические соединения Аннотация: Викладено основи знань з органічної хімії на основі принципу інтеграції з іншими природничими дисциплінами, що вивчаються студентами природничих спеціальностей. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Міністерство освіти і науки України Экземпляры всего: 2 ФОНД (1), ЧЗ (1) Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (1) |
Ц 27 Цвєткова, Людмила Борисівна Неорганічна та органічна хімія [Текстььь] : навч. посібник : в 2-х ч. / Л. Б. Цвєткова, О. П. Романюк. - Л. : Магнолія 2006, 2007.Неорганічна та органічна хімія : навч. посібник : ч. 2 / Л. Б. Цвєткова, О. П. Романюк. - Л. : Магнолія - 2006, 2007. - 358 с. - (Вища освіта в Україні). - Л-ра: с. 355-357. - ISBN 966-2025-00-6 : 60.00 грн Рубрики: Неорганічна хімія--Навчальні видання для абітурієнтів Органічна хімія --Навчальні видання для абітурієнтів фывфывфыв: неорганическая химия -- галогени -- галогены -- хімія металів -- химия металлов -- органическая химия -- органічні сполуки -- органические соединения -- насичені вуглеводні -- насыщенные углеводные -- ненасичені вуглеводні -- ненасыщенные углеводные -- феноли -- фенолы -- вуглеводи -- углеводы Аннотация: Матеріал книги допоможе оволодіти основами неорганічної та органічної хімії без допомоги викладача. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Романюк, О. П.; Цветкова Л. Б. Экземпляры всего: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
М64 Миронович, Людмила Максимівна. Біоорганічна хімія (скорочений курс) [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Л. М. Миронович. - К. : Каравела, 2008. - 184 с. : табл. - (Вища освіта в Україні). - Предм. покажч.: с. 174-180. - Л-ра: с. 181. - ISBN 966-96076-7-6 : 38.00 грн
Рубрики: Біоорганічна хімія--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: класифікація органічних сполук -- классификация органических соединений -- хімічні реакції -- химические реакции -- ліпіди -- липиды -- оксокислоты -- оксокислоти -- полигетерофункциональные соединения -- полігетерофункціональні сполуки -- аміноспирти -- аминоспирты -- биополимеры -- біополімери -- вуглеводи -- углеводы -- моносахариды -- моносахариди -- дисахариды -- дисахариди -- нуклеозиди -- нуклеозиды -- нуклеотиды -- нуклеотиди -- белки -- білки -- пептиди -- пептиды Аннотация: Сучасні дані з біоорганічної хімії, особливості реакційної здатності біологічно активних органічних сполук. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Экземпляры всего: 1 ЧЗ (1) Свободны: ЧЗ (1) |
П53 Польський, Борис Миколайович. Основи біології: Різноманітність життя на доорганізмених рівнях [] : навч. посібник / Б. М. Польський, В. М. Торяник. - Суми : Унів. кн., 2009. - 288 с. : рис. - (За сторінками шкільного підручника). - ISBN 978-966-680-455-9 : 50.00 грн, 56.00 грн, 25.00 грн
Рубрики: Біологія--Навчальні видання фывфывфыв: білки -- белки -- вуглеводи -- углеводы -- ліпіди -- липиды -- нуклеїнові кислоти -- нуклеиновые кислоты -- клітини живих організмів -- клетки живых организмов -- епітелій -- эпителий -- сполучна тканина -- соединительная ткань -- м'язова тканина -- мышечная ткань -- нервова тканина -- нервная ткань -- насіння -- семена -- корінь -- корень -- листок -- стебло -- стебель -- квітка -- цветок -- плід -- плод -- опорно-рухова система -- опорно-двигательная система -- травна система -- пищеварительная система -- органи дихання -- органы дыхания -- кровообіг -- кровообращение -- органи виділення -- органы выделения -- залози -- железы -- шкіра (людини) -- кожа (человека) -- органи рослин -- органы растений -- органи розмноження -- органы размножения -- нервова система -- нервная система -- органи чуття -- органы чувств Аннотация: Організація і функціонування світу живого розглядається на рівні молекул, клітин, тканин, органів та систем органів. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Торяник, Валентина Миколаївна Экземпляры всего: 5 ФОНД (1), ЧЗ (2), ВВ (2) Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (2), ВВ (2) |
Г46 Гігієна харчування з основами нутриціології [Текстььь] : підручник : у 2 кн. / за ред. В. І. Ципріяна. - К. : Медицина, 2007. Кн. 1 / [Т. І. Аністратенко та ін.]. - 528 с. : табл. - Л-ра в кінці глав. - ISBN 966-8144-52-X : 148.80 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: санітарно-епідеміологічний нагляд -- санитарно-эпидемиологический надзор -- функції їжі -- функции еды -- раціональне харчування -- рациональное питание -- білки -- белки -- жири -- жиры -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні елементи -- минеральные элементы -- харчування дітей -- питание детей -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- харчування осіб розумової праці -- питание лиц умственного труда -- харчування працівників промислових підприємств -- питание работников промышленных предприятий -- харчування працівників сільського господарства -- питание работников сельского хозяйства -- харчування вагітних -- питание беременных -- нетрадиційні види харчування -- нетрадиционные виды питания -- лікувальне харчування -- лечебное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- екологічно-захисне харчування -- еколого-защитное питание -- державний санітарний нагляд -- государственный санитарный надзор -- санітарно-епідеміологічна експертиза -- санитарно-эпидемиологическая экспертиза -- гігієнічна характеристика харчових продуктів -- гигиеническая характеристика пищевых продуктов -- продукти харчування -- продукты питания -- гігієнічна експертиза молока -- гигиеническая экспертиза молока -- гігієнічна експертиза м'яса -- гигиеническая экспертиза мяса -- гігієнічна експертиза риби -- гигиеническая экспертиза рыбы -- гігієнічна експертиза яєць -- гигиеническая экспертиза яиц -- гігієнічна експертиза зернових продуктів -- гигиеническая экспертиза зерновых продуктов -- гігієнічна експертиза напоїв -- гигиеническая экспертиза напитков -- гігієнічна експертиза овочів -- гигиеническая экспертиза овощей -- гігієнічна експертиза фруктів -- гигиеническая экспертиза фруктов -- гігієнічна експертиза кондитерських виробів -- гигиеническая экспертиза кондитерских изделий Аннотация: Грунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Ципріян, В. І. \ред.\; Аністратенко, Т. І.; Білко, Т. М.; Благодарова, О. В.; Бутильська, Н. О. Экземпляры всего: 2 ФОНД (2) Свободны: ФОНД (2) |
Р 78 Ростовський, Володимир Сергійович. Теоретичні основи технології громадського харчування. Загальна частина [] : навч. посіб. / В. С. Ростовський. - Київ : Кондор, 2006. - 197, [3] с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 196-197. - ISBN 966-351-026-9 : 30.00 грн
Рубрики: Громадське харчування--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: теплова обробка продуктів -- білки -- жирові харчові продукти -- вуглеводи -- смак, аромат -- смакові добавки -- овочі -- м'ясо і м'ясопродукти Аннотация: Теоретичні основи та технологічні процеси кулінарної обробки харчових продуктів. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Экземпляры всего: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
О-75 Основи харчування [] : теорія та практичні застосування / [Власенко Т. В. [та ін.] ; за ред. Г. П. Грибана. - Житомир : Рута, 2010. - 884 с. : табл., рис. - Скор.: с. 15-16. - Бібліогр. в кінці розд. - Слов. термінів.: с. 873-881. - ISBN 978-617-581-012-5 : 60.00 грн
Рубрики: Фізична культура і спорт--Навчальні видання Харчування--Гігієна--Навчальні видання Харчування--Екологія--Навчальні видання Харчові продукти--Забруднення--Навчальні видання Харчові отруєння--Навчальні видання Спортсмени--Харчування--Навчальні видання фывфывфыв: місцеві видання -- местные издания -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- теорія харчування -- теория питания -- національна кухня -- национальная кухня -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- травлення -- пищеварение -- вегетаріанство -- вегетарианство -- вуглеводи -- углеводы -- жири -- жиры -- білки -- белки -- забруднення води -- загрязнение воды -- екологія харчування -- екология питания -- харчові добавки -- пищевые добавки -- генетично модифіковані продукти -- генетически модифицированные продукты -- штрихове кодування продтоварів -- штриховое кодирование пропродуктов -- культура харчування -- культура питания -- харчові раціони -- пищевые рационы -- вітаміни -- витамины -- транквілізатори -- транквилизаторы -- допінг у спорті -- допинг в спорте -- спортивне харчування -- спортивное питание Аннотация: Теоретичні та практичні аспекти харчування стдентської молоді у різних умовах життєдіяльності та під час занять фізичною культурою та спортом. Проблеми сучасного харчування. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Власенко, Т. В.; Грибан, Г. П.; Грибан, Н. Г.; Денисовець, А. П.; Грибан, Г. П. \ред.\ Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
З91 Зубар, Надія Миколаївна. Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Н. М. Зубар. - К. : Центр учбов. л-ри, 2010. - 332 с. : табл., рис. - Глосарій: с. 254-261. - Л-ра: с. 262-263. - Дод.: с. 264-330. - ISBN 978-966-364-996-2 : 96.00 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: харчування людини -- питание человека -- система травлення -- пищеварительная система -- процеси травлення -- процессы пищеварения -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові продукти -- пищевые продукты -- рациональное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- лікувальне харчування -- лечебное питание Аннотация: Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив іжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Экземпляры всего: 2 ФОНД (1), ВСМЛ (1) Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (1) |
З-48 Зеленєва, Оксана Геннадіївна. Хімія. 8-11 класи [] : довідник школяра і студента / О. Г. Зеленєва. - Донецьк : БАО, 2008. - 560 с. : табл. - (Сучасне українське видання). - Дод.: с. 527-552. - ISBN 978-966-548-728-9 (укр.). - ISBN 978-966-548-561-2 (рос.) : 21.30 грн
Рубрики: Хімія--Методика викладання--Загальноосвітні школи--Довідкові видання фывфывфыв: загальна хімія -- общая химия -- хімічні реакції -- химические реакции -- хімічні зв'язки -- химические связи -- хімічні рівняння -- химические уравнения -- атомно-молекулярне вчення -- атомно-молекулярное учение -- періодичний закон Д. І. Менделєєва -- периодический закон Д .И. Менделеева -- періодична система елементів Д. І. Мендєлєєва -- периодическая система элементов Д.И.Менделеева -- розчини -- растворы -- електролітична дисоціація -- электролитическая дисоциация -- окисно-відновні реакції -- окислительно-восстановительные реакции -- електроліз -- электролиз -- неорганічна хімія -- неорганическая химия -- водень -- водород -- вода -- галогени -- галогены -- оксиген -- селен -- нітроген -- нитроген -- фосфор -- карбон -- силіцій -- силиций -- лужні метали -- лужные металлы -- цинк -- алюміній -- алюминий -- органічна хімія -- органическая химия -- органічні сполуки -- органические соединения -- спирти -- спирты -- жири -- жиры -- білки -- белки -- нуклеїнові кислоти -- нуклеиновые кислоты -- вуглеводи -- углеводы Аннотация: Універсальний посібник містить основні відомості зі шкільного курсу загальної, органічної та неорганічної хімії. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Экземпляры всего: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
П 12 Павлоцкая, Лариса Федоровна. Пищевая, биологическая ценность и безопасность сырья и продуктов его переработки [] : учебник / Л. Ф. Павлоцкая, Н. В. Дуденко, В. В. Евлаш. - К. : ИНКОС, 2007. - 287 с. : рис., табл. - Прил.: с.245. - ISBN 966-8347-53-6 : 42.00 грн
Рубрики: Харчові продукти--Якість та безпека--Навчальні видання фывфывфыв: нормы потребления пищевых веществ -- норми споживання харчових речовин -- белки -- білки -- липиды -- ліпіди -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- пищевое сырье -- харчова сировина -- безопасность сырья -- безпека сировини -- переработка сырья -- переробка сировини -- химический состав пищевого сырья -- хімічний склад харчової сировини -- переработка пищевого сырья -- переробка харчової сировини -- качество пищевых продуктов -- якість харчових продуктів -- органолептика -- органолептіка -- физиологические потребности в пище -- фізіологічні потреби в їжі Аннотация: Биологическая роль и нормы потребления основных пищевых веществ. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Дуденко, Н. В.; Евлаш, В. В. Экземпляры всего: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |