Р 78 Ростовський, Володимир Сергійович. Прогресивні ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості [] : навч. посібник / Ростовський В. С., Олейник Н. В. - К. : Кондор, 2009. - 136 с. : рис., табл. - Бібліогр. на початку розд. - ISBN 978-966-351-234-1 : 028.00 грн
Рубрики: Харчова промисловість--Ресурсозбереження--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): ресурсозберігаючі технології -- вторинна харчова сировина -- нетрадиційна харчова сировина -- безвідходна технологія -- відходи цитрусових культур -- відходи баштанних культур -- місцева рослинна сировина -- кавові напої -- харчові барвники -- нетрадиційна ягідна сировина -- вторинна сировина в хлібопеченні -- вторинна кондитерська сировина -- молочні відходи -- відходи м'ясопродуктів -- рибні відходи -- утильжири -- економія паливно-енергетичних ресурсів Анотація: Впровадження безвідходних технологій в харчову промисловість, зокрема в громадське харчування. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Олейник, Н. В. Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
Х20 Харчова хімія [] : навч. посібник / В. В. Євлаш [та ін.] ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Харків. держ. ун-т харчування та торговлі. - Харків : Світ Книг, 2012. - 504 с. : рис., табл. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-966-2678-07-9 : 120.00 грн
Рубрики: Харчові продукти--Харчові домішки--Властивості--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): білки -- вуглеводи -- ліпіди -- вода -- мінеральні речовини -- вітаміни -- антибіотики -- харчові антиокислювачі -- харчові барвники -- харчові добавки -- модифіковані крохмалі -- хімічні забруднення -- емульгатори -- біологічні забруднення -- підсолоджувачі -- мікотоксини -- радіоактивне забруднення -- забруднювачі хімічної природи Анотація: Будова, фізико-хімічні та функціонально-технологічні властивості основних компонентів сировини та харчових продуктів та їх перетворення у технологічному процесі. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Євлаш, В. В.; Торяник, О. І.; Коваленко, В. О.; Аксьонова, О. Ф.; Отрошко, Н. О.; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України; Харківський державний університет харчування та торгівлі Примірників всього: 2 ВВ (2) Свободны: ВВ (2) |
Р 75 Росивал, Ладислав. Посторонние вещества и пищевые добавки в продуктах [] = Fremd und Zusatzstoffe in Lebensmitteln / Л. Росивал, Р. Энгст, А. Соколай ; пер. с нем.: Д. Б. Меламеда, А. Н. Зайцева, И. М. Скурихина. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1982. - 264 с. : рис., табл. - Библиогр. в конце глав. - Предм. указ.: с. 259-262. - 1.60 р.
Рубрики: Харчові продукти--Харчові домішки--Хімічний склад--Властивості--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): загрязняющие вещества в продуктах -- забруднювачі продуктів -- неорганические биокатализаторы -- неорганічні біокаталізатори -- органические биокатализаторы -- органічні біокаталізатори -- антибиотики -- антибіотики -- антиоксиданты в пище животных -- антиоксиданти в їжі тварин -- загрязнение продуктов токсинами -- забруднення продуктів токсинами -- пищевые красители -- харчові барвники -- отбеливающие средства -- відбілюючі засоби -- загустители -- загущувачі -- эмульгаторы -- емульгатори -- стабилизаторы -- стабілізатори -- осветлители -- освітлювачі -- ароматические вещества -- ароматичні речовини -- сладкие вещества -- солодкі речовини -- микроэлементы -- мікроелементи -- консервирующие вещества -- консервуючі речовини -- антиокислители -- антиокислювачі Анотація: Сведения о химическом составе, технологических свойствах и предельных нормах содержания посторонних веществ в пищевых продуктах, пути попадания их в продукты и влияния на качество последних. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Энгст, Рудольф; Соколай, Александр; Меламед, Д. Б. \пер.\; Зайцев, А. Н. \пер.\; Скурихин, Игорь Михайлович \пер.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |