Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Житомирська ЦРБ (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=Сахара<.>
Загальна кількість знайдених документів : 36
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-36 
1.
346.1(477)(075.8)
В 54


    Віхров, О. П.
    Господарське право. Спеціальна частина [] : навч. посібник / Віхров О. П. ; М-во освіти і науки України. - К. : Слово, 2006. - 344 с. - Л-ра: с. 317-320. - Основні нормат. акти: с. 321-340. - ISBN 966-8407-33-4 : 035.00 грн
УДК
ББК 67.9(4УКР)303я73
Рубрики: Господарське право--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
господарство -- хозяйство -- право -- господарські відносини -- хозяйственные отношения -- гірничодобувна промисловість -- горнодобывающая промышленность -- геологія -- геология -- розвідка надр -- разведка недр -- вугільна промисловість -- угольная промышленность -- нафтогазовий комплекс -- нефтегазовый комплекс -- електроенергетика -- электроэнергетика -- електрична енергія -- электрическая энергия -- теплова енергія -- тепловая энергия -- харчова промисловість -- пищевая промышленность -- безпека харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- безпека продовольчої сировини -- безопасность продовольственного сырья -- виробництво спиртів -- производство спиртов -- виробництво алкогольних напоїв -- производство алкогольных напитков -- виробництво тютюнових виробів -- производство табачных изделий -- виробництво цукру -- производство сахара -- аграрна сфера -- аграрная сфера -- засоби виробництва -- средства производства -- реалізація сільськогосподарської продукції -- реализация сельскохозяйственной продукции -- ринок зерна -- рынок зерна -- біржова діяльність -- биржевая деятельность -- інтервенційні операції -- интервенционные операции -- будівельна діяльність -- строительная деятельность -- підряд -- подряд -- поштовий зв'язок -- почтовая связь -- телекомунікації -- телекоммуникации -- мобільний зв'язок -- мобильная связь -- інтернет-зв'язок -- интернет-связь -- радіочастотний ресурс -- радиочастотный ресурс -- торгівля -- торговля -- побутове обслуговування -- бытовое обслуживание -- громадське харчування -- общественное питание -- захист прав споживачів -- защита прав потребителей -- реєстратори розрахунковихї операцій -- регистраторы расчетных операций
Анотація: Правове регулювання господарських відносин у гірничодобувній та нафтогазовій промисловості, в електроенергетиці, в аграрній сфері та харчовій промисловості, у галузях будівництва, зв'язку, торгівлі, побутовому обслуговуванні.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Міністерство освіти і науки України
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ВВ (1), ЧЗ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1), ЧЗ (1)
Знайти схожі

2.
633.63
І-44


    Іллєвич, Сталій Володимирович.
    Унікальний коренеплід [] / С. В. Іллєвич. - К. : Урожай, 1991. - 172 с. : іл. - Л-ра: с. 170-171. - ISBN 5-337-00734-3 : 0.55 р.
УДК
ББК 42.152
Рубрики: Цукрові буряки--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
історія вирощування цукрових буряків -- история выращивания сахарной свеклы -- біологічні особливості цукрових буряків -- биологические особенности сахарной свеклы -- накопичування цукру -- накопление сахара -- селекція цукрових буряків -- селекция сахарной свеклы -- інтенсивні технології вирощування цукрових буряків -- интенсивные технологии выращивания сахарной свеклы -- основи переробки цукрових буряків -- основы переработки сахарной свеклы
Анотація: У науково-популярній формі розповідається про культуру цукрових буряків.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

3.
633.63
И45


    Ильевич, Сталий Владимирович.
    И назвали свеклу сахарной [] / С. В. Ильевич, Ф. А. Ливинский. - М. : Агропромиздат, 1988. - 175 с. : ил. - ISBN 5-10-000082-1 : 0.35 р.
УДК
ББК 42.152
Рубрики: Цукрові буряки--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
історія вирощування цукрових буряків -- история возделывания сахарной свеклы -- селекція цукрових буряків -- селекция сахарной свеклы -- агротехніка цукрових буряків -- агротехника сахарной свеклы -- захист рослин -- защита растений -- насінництво -- семеноводство -- історія виробництва цукру -- история производства сахара
Анотація: Культура сахарной свеклы.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ливинский, Федор Афанасьевич
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

4.
664.7(075)
З-41


   
    Зберігання і технологія сільськогосподарських продуктів [] : навч. посібник для студ. вищ. с.-г. навч. закладів / Б. В. Лесик [та ін.] ; за ред. Б. В. Лесика. - 2-ге вид., перероб. й допов. - К. : Вища школа, 1980. - 415 с. : рис., табл. - Дод.: с. 406-410. - 0.90 руб.
УДК
ББК 36.91я73
Рубрики: Сільськогосподарська продукція--Зберігання--Навчальні видання для вищої школи
   Сільськогосподарська продукція--Технологія--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
нормування якості сільгосппродуктів -- нормирование качества сельхозпродуктов -- стандартизація сільгосппродуктів -- стандартизация сельхозпродуктов -- зберігання продуктів -- хранение продуктов -- хімічний склад зерна та насіння -- химический состав зерна и семян -- показники якості зерна і насіння -- показатели качества зерна и семян -- консистенція ендосперму -- консистенция эндосперма -- борошномельна оцінка зерна -- мукомольная оценка зерна -- хлібопекарська оцінка зерна -- хлебопекарская оценка зерна -- характеристика зернових мас -- характеристика зерновых масс -- строки зберігання зерна -- сроки хранения зерна -- післязбиральне достигання зерна -- послеуборочное дозревание зерна -- режими та способи зберігання зернових мас -- режимы и способы хранения зерновых масс -- переробка зерна на борошно -- переработка зерна на муку -- переробка зерна на крупи -- переработка зерна на крупы -- основи хлібопечення -- основы хлебопечения -- технологія виробництва комбікормів -- технология производства комбикормов -- технологія виробництва трав'яного борошна -- технология производства травяной муки -- зберігання цукрових буряків -- хранение сахарной свеклы -- цукробурякове виробництво -- сахаросвекольное производство -- дифузійний сік -- диффузионный сок -- кристалізація цукру -- кристализация сахара -- зберігання олійних культур -- хранение масличных культур -- переробка олійних культур -- переработка масличных культур -- зберігання овочів -- хранение овощей -- консервування плодоовочевих -- консервирование плодоовощных -- маринування -- маринование -- сушіння -- сушка -- виробництво соків -- производство соков -- плодово-ягідне виноробство -- плодово-ягодное виноделие -- виробництво крохмалю -- производство крахмала -- обробка луб'яних культур -- обработка лубяных культур -- обробка тютюну і махорки -- обработка табака и махорки -- зберігання і обробка хмелю -- хранение и обработка хмеля
Анотація: Принципи стандартизації якості сільськогосподарської продукції, теорія та практика її зберігання та переробки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Лесик, Борис Васильович; Трисвятський, Лев Олексійович; Снежко, Володимир Лаврентійович; Сабуров, Микола Володимирович; Лесик, Борис Васильович \ред.\
Примірників всього: 3
ВВ (2), ЧЗ (1)
Свободны: ВВ (2), ЧЗ (1)
Знайти схожі

5.
030
W92


    The world book encyclopedia of people and places [Текст] : in 6 vols. / [ed. L. Brown et. al]. - Chicago, Ill. : World book, 2000.
   Vol. 3 : I-L : [Iceland to Luxembourg]. - P. 602-847 : ill. - ISBN 0-7166-3797-9 : 100.00 грн
УДК
ББК 92.0
Рубрики: Країни--Енциклопедії--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
країни світу -- страны мира -- країнознавство -- страноведение -- курди -- курды -- Рим -- Венеція -- Венеция -- Сахара -- пустелі -- пустыни
Анотація: There are six volumes in the World Book Encyclopedia of People and Places. Each book presents individual nations and other political or geographic units through articles that are at least two pages long.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Brown, Laurie \ed.\; Concannon, Shawn \ed.\; Feely, Mary \ed.\; O'Malley, Anne \ed.\
Примірників всього: 1
ІН (1)
Свободны: ІН (1)
Знайти схожі

6.
338.24(477)
У45


   
    Україна на роздоріжжі. Уроки з міжнародного досвіду економічних реформ [] = Ukraine at the Crossroads: Economic Reforms in International Perspective / [Т. Вахненко та ін.] ; за ред. Акселя Зіденберга і Лутца Хоффманна ; вступ. сл. Віктора Ющенка, Тео Вайгеля ; пер. з англ. Шиманського В. - К. : Фенікс, 1998. - 477 с. : іл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Дод.: с. 464-460. - Л-ра: с. 461-466. - ISBN 5-87534-238-2 : 15.00 грн
УДК
ББК 65.9(4УКР)
Рубрики: Економічні реформи--Україна, 20 ст.--Збірники
   
Кл.слова (ненормовані):
перехідна економіка -- переходная экономика -- економетричний аналіз -- эконнометрический анализ -- грошова політика -- денежная политика -- криза перехідного періоду -- кризис переходного периода -- субсидування підприємств -- субсидирование предприятий -- спеціальні економічні зони -- специальные экономические зоны -- прямі іноземні інвестиції -- прямые иностранные инвестиции -- реформування соціальної системи -- реформирование социальной системы -- реформи банківської системи -- реформы банковской системы -- реформування пенсійної системи -- реформирование пенсионной системы -- реформування ринку цінних паперів -- реформирование рынка ценных бумаг -- перебудова сільського господарства -- перестройка сельского хозяйства -- ринок цукру -- рынок сахара -- виробництво зерна -- производство зерна -- сільськогосподарська політика -- сельскохозяйственная политика -- реформування енергетичного сектору -- реформирование энергетического сектора -- реструктуризація газового сектору -- реструктуризация газового сектора
Анотація: Ця книга пропонує критичний огляд економічної реформи в Україні у порівнянні з іншими країнами Східної Європи та СНД.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Вахненко, Тетяна; Вінценц, Фолькхарт; Гаврилишин, Олег; Грос, Даніель; Зіденберг, Аксель \ред.\; Хоффманн, Лутц \ред.\; Ющенко, Віктор \авт. передм.\; Вайгель, Тео \авт. передм.\; Шиманський, В. \пер.\
Примірників всього: 5
ЧЗ (2), ВВ (1), ФОНД (2)
Свободны: ЧЗ (2), ВВ (1), ФОНД (2)
Знайти схожі

7.
24.2я73
Г 77


    Грандберг, Игорь Иоганнович.
    Органическая химия [] : учебник / И. И. Грандберг. - 3-е изд., перераб. и доп. - М. : Высшая школа, 1987. - 480 с. : рис., табл. - Предм. указ.: с. 465-474. - 1.50 р.
ББК 24.2я73
Рубрики: Органічна хімія --Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
химическая связь -- хімічний зв'язок -- органические соединения -- органічні сполуки -- алканы -- алкани -- алкены -- алкени -- алкины -- алкіни -- арены -- арени -- алициклические углеводороды -- аліциклічні вуглеводні -- терпены -- терпени -- стероиды -- стероїди -- галогенпроизводные -- галогенопохідні -- спирты -- спирти -- фенолы -- феноли -- простые эфиры -- прості ефіри -- хиноны -- хінони -- карбоновые кислоты -- карбонові кислоти -- липиды -- ліпіди -- оптическая изомерия -- оптична ізомерія -- сахара -- цукри -- аминокислоты -- амінокислоти -- белки -- білки -- гетероциклические соединения -- гетероциклічні сполуки -- нуклеиновые кислоты -- нуклеїнові кислоти
Анотація: Общетеоретические основы органической химии.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ЧЗ (1), ВВ (1)
Свободны: ЧЗ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

8.
62:658.27(075)
О-76


    Остапчук, Микола Васильович.
    Система технологій (за видами діяльності) [] : навч. посібник / М. В. Остапчук, А. І. Рибак. - К. : ЦУЛ, 2003. - 888 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 877-879. - Дод.: с. 880-886. - ISBN 966-655-063-6 : 50.50 грн
УДК
ББК 30.6я73
Рубрики: Загальна технологія--Промисловість--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
характеристика промисловості -- характеристика промышленности -- технологічний процес -- технологический процесс -- технологічна система -- технологическая система -- структура управління -- структура управления -- моделювання систем керування -- моделирование систем руководства -- модель собівартості продукції -- модель себестоимости продукции -- економічна оцінка технічного рівня -- экономическая оценка технического уровня -- подрібнювачі -- дробители -- теплові процеси -- тепловые процессы -- масообмінники -- масообменники -- сорбція -- сорбция -- кристалізація -- кристаллизация -- хімічна кінетика -- химическая кинетика -- технологія чавуну -- технология чугуна -- виробництво сталі -- производство стали -- технологія міді -- технология меди -- технологія алюмінію -- технология алюминию -- технологія магнію -- технология магнию -- технологія титану -- технология титана -- паливо -- топливо -- атомні електростанції -- атомные электростанции -- гідроелектростанції -- гидроэлектростанции -- електричні мережі -- электрические сети -- будівельні матеріали -- строительные материалы -- повітряне вапно -- воздушная известь -- технологія цементу -- технология цемента -- цегла -- кирпич -- черепиця -- кераміка -- керамика -- вироблення скла -- производство стекла -- переробка деревини -- переработка древесины -- текстильна промисловість -- текстильная промышленность -- взуттєва промисловість -- обувная промышленность -- виробництво паперу -- производство бумаги -- виробництво добрив -- производство удобрений -- пластмаси -- пластмассы -- гума -- резина -- миючі засоби -- моющие средства -- виробництво сірчаної кислоти -- производство серной кислоты -- виробництво пеніціліну -- производство пеницилина -- технологія олії -- технология подсолнечного масла -- технологія кондитерських виробів -- технология кондитерских изделий -- технологія морозива -- технология мороженого -- технологія сиру -- технология сыра -- виробництво ковбаси -- производство колбасы -- виробництво консервів -- производство консервов -- квашення плодів -- квашение плодов -- зберігання зерна -- хранение зерна -- технологія крупів -- технология круп -- виготовлення хліба -- производство хлеба -- виготовлення етилового спирту -- производство этилового спирта -- виробництво пива -- производство пива -- виробництво вина -- производство вина -- технологія цукру -- технология сахара -- виробництво крохмалю -- производство крохмала -- викиди в довкілля -- выбросы в окружающую среду -- утилізація побутових відходів -- утилизация бытовых отходов
Анотація: Описано структуру промисловості України як складову її економіки, викладено теоретичні засади технології, її фізичні, хімічні, біологічні та технологічні закономірності, принципи виготовлення виробів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Рибак, Анатолій Іванович
Примірників всього: 4
ВВ (2), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (2)
Знайти схожі

9.
641.56(075.8)
Д44


    Диетическое питание [Текст] : в 2 т. : пособие-справочник. - Сумы : Унив. кн., 2013. - ISBN 978-966-680-581-5.
   Т. 1 : Физиологические основы диетического питания / [Черевко А. И. и др.]. - 2013. - 430, [2] с. : рис., табл. - Лит.: с. 431. - ISBN 978-966-680-580-8 : 125.00 грн
УДК
ББК 36.996я73 + 28.073я73
Рубрики: Раціональне харчування--Лікувальна кулінарія--Дієтологія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
процессы переваривания пищи -- процеси перетравлення їжі -- виды питания -- види харчування -- питание здорового человека -- харчування здорової людини -- питание больного человека -- харчування хворої людини -- биологически активные вещества -- біологічно активні речовини -- лечебное питание при заболеваниях -- лікувальне харчування при захворюваннях -- функциональные продукты -- функціональні продукти -- энпиты -- енпіти -- заменители сахара -- замінники цукру -- диетические продукты -- дієтичні продукти -- блюда лечебного питания -- страви лікувального харчування -- использование специй -- використання спецій -- использование овощей -- використання овочів -- использование плодов -- використання плодів -- диетические рационы -- дієтичні раціони -- базисные диеты -- базисні дієти -- номерная система диет -- номерна система дієт
Анотація: Дана характеристика разных групп продуктов, их использования в диетическом питании, раскрыты особенности диетотерапии некоторых заболеваний в условиях санаторно-курортных учреждений.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Черевко, А. И.; Дуденко, Н. В.; Павлоцкая, Л. Ф.; Димитриевич, Л. Р.
Примірників всього: 2
ВВ (1), ЧЗ (1)
Свободны: ВВ (1), ЧЗ (1)
Знайти схожі

10.
39(6):(231.522.2)
Л80


    Лот, Анри.
    Туареги Ахаггара [] = Les touaregs du Hoggar / Анри Лот ; [редкол.: К. В. Малаховский [и др.] ; пер с фр. В. А. Никитина ; отв. ред. Ю. М. Кобищанов] ; Акад. наук CССР, Ордена Труд. Крас. Знамени ин-т востоковед. - Москва : Наука, 1989. - 265 с. : рис., табл. - (Рассказы о странах Востока). - Библиогр. в подстрочном примеч. - Библиогр.: с. 230-231. - ISBN 5-02-016591-3 : 1.60 р.
УДК
ББК 63.5(6)
Рубрики: Етноси--Традиційна культура--Африка--Популярні видання
   Сахара, пустеля--Етнографія -- Наукові видання
Кл.слова (ненормовані):
этногеография -- етногеографія -- этнокультура -- етнокультура -- обычаи -- звичаї -- религия -- релігія -- устная литература -- усна література -- кочевники -- кочівники -- этнология -- етнологія -- туареги
Анотація: В книге описаны все стороны материального и духовного бытия туарегов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Малаховский, К. В. \ред.\; Алаев, Л. Б. \ред.\; Белоусов, Л. М. \ред.\; Давидсон, А. Б. \ред.\; Никитин, В. А. \пер.\; Кобищанов, Ю. М. \ред.\; Академия наук CССР; Ордена Красного Знамени институт востоковедения
Примірників всього: 2
ЧЗ (1), ФОНД (1)
Свободны: ЧЗ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

11.
338.439
З-41


   
    Збалансування продовольчого ринку в контексті забезпечення продовольчої безпеки [] : монографія / [І. В. Федулова (кер.) та ін.] ; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Кондор, 2015. - 396, [2] с. : рис., табл. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-617-7278-44-2 : 170.00 грн
УДК
ББК 65.421.51
Рубрики: Продовольча безпека--Ринок--Дослідження--Наукові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
формування продовольчого ринку -- формирование продовольственного рынка -- прогнозування продовольчого ринку -- прогнозирование продовольственного рынка -- системи управління якістю -- системы управления качеством -- розвиток продовольчого ринку -- развитие продовольственного рынка -- ринок м'ясної продукції -- рынок мясной продукции -- ринок молочної продукції -- рынок молочной продукции -- ринок хліба -- рынок хлеба -- ринок цукру -- рынок сахара -- овочева галузь -- овощная отрасль -- олійно-жирова галузь -- масложировая отрасль -- розвиток харчової промисловості -- развитие пищевой промышленности -- моделювання ефективності -- моделирование эффективности -- якість екологічного менеджменту -- качество экологического менеджмента
Анотація: Результати досліджень методичних і практичних засад стратегічного розвитку продовольчого ринку.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Федулова, І. В.; Драган, О. І.; Кундєєва, Г. О.; Лисенко, О. А.; Національний університет харчових технологій
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

12.
26.890(6)
С83


    Страны и народы [Текст] : науч.-попул. географо-этнограф. издание в 20 т. / гл. редкол.: Ю. В. Бромлей [и др.]. - М. : Мысль, 1978 - 1985.Африка. Общий обзор. Северная Африка / редкол.: А. А. Громыко [и др.]. - 1982. - 349 с. : ил., карты. - 4.60 р.
ББК 26.890(6)
Рубрики: Географія--Країни--Популярні видання
   Африка--Країнознавство -- Популярні видання
    Північна Африка--Країнознавство -- Популярні видання

    Єгипет--Країнознавство -- Популярні видання

    Судан--Країнознавство -- Популярні видання

    Лівія--Країнознавство -- Популярні видання

    Туніс--Країнознавство -- Популярні видання

    Алжир--Країнознавство -- Популярні видання

    Марокко--Країнознавство -- Популярні видання

    Мелілья, автономне місто (Іспанія)--Країнознавство -- Популярні видання

    Сеута, автономне місто (Іспанія)--Країнознавство -- Популярні видання

    Західна Сахара--Країнознавство -- Популярні видання

    Мавританія--Країнознавство -- Популярні видання

Кл.слова (ненормовані):
география -- географія -- североафриканские страны -- північноафриканські країни -- население -- населення -- природопользование -- природокористування -- недра -- надра -- земельные ресурсы -- земельні ресурси -- природные воды -- природні води -- климат -- клімат -- природа -- хозяйство -- господарство -- культура -- достопримечательности -- визначні місця -- города -- міста
Анотація: В первой части тома, входящего в издание «Страны и народы», содержится общий обзор природы, населения и хозяйства континента и его основных регионов (субрегионов). Вторая часть посвящена одному из пяти крупных регионов Африки - Северной Африке, куда входят главным образом страны Нила и Магриба. Своеобразие этих стран, входящих в состав так называемого арабского мира, ярко показано во введении, вслед за которым дается описание каждой из стран в отдельности.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бромлей, Ю.В. \ред.\; Лебедев, Н. И. \ред.\; Машбиц, Я. Г. \ред.\; Пучков, П. И. \ред.\; Громыко, А. А. \ред.\; Горнунг, М. Б. \ред.\; Старушенко, Г. Б. \ред.\; Аршаруни, Н. А. \ред.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

13.
26.890(6Ал)
Г 15


    Галеш, Иржи.
    Сахара - не только песок [] : рецензия / Иржи Галеш ; [редкол.: К. В. Малаховский и др. ; пер. с чеш. И. В. Нагорной] ; Акад.науке СССР, Ин-т востоковедения. - М. : Наука, 1986. - 144, [8] л. ил. с. : фот. цв. - 0.75 р.
ББК 26.890(6Ал)
Рубрики: Географічні експедиції--Алжир, 1967 - 1975--Наукові видання
   Алжир--Країнознавство -- Наукові видання
    Сахара, пустеля--Географія -- Наукові видання

Кл.слова (ненормовані):
сахарская фауна -- сахарська фауна -- биоценоз пустынь -- біоценоз пустель -- экосистемы пустынь -- екосистеми пустель -- природа пустыни -- природа пустелі -- животный мир -- тваринний світ -- национальные парки -- національні парки -- охрана природы -- охорона природи
Анотація: Автор книги - чехословацкий ученый. Он принимал участие в шести экспедициях в Алжир, во время которой детально познакомился со страной, ее людьми и уникальной природой Сахары.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Малаховский, К. В. \ред.\; Алаев, Л. Б. \ред.\; Белоусов, Л. М. \ред.\; Давидсон, А. Б. \ред.\; Нагорная, И. В. \пер.\; Академия наук CССР; Институт востоковедения
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

14.
26.89
С24


    Светлов, Василий Сильвестрович.
    Алжир сегодня [] / В. С. Светлов ; [отв. ред. Р. Г. Ланда]. - М. : Наука, 1981. - 221 с. : ил. - 0.75 р.
ББК 26.89
Рубрики: Географія--Країни--Алжир--Популярні видання
   Алжир--Країнознавство -- Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
Сахара -- аграрна революція -- аграрная революция -- культурна революція -- культурная революция -- індустріалізація Алжиру -- индустриализация Алжира -- історія -- история -- традиції -- традиции
Анотація: Кратко излагается история Алжира, климатические условия страны. Автор уделяет большое внимание политике индустриализации государства, а также аграрной реформе и культурной революции.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ланда, Р. Г. \ред.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

15.
26.890(6)
Х41


    Хёфлинг, Гельмут.
    Жарче ада [] = Heiber als die Holle / Гельмут Хёфлинг ; [предисл. Н. П. Подгорновой ; пер. с нем.: М. С. Осиповой, Ю. М. Фролова]. - М. : Мысль, 1986. - 207, [16] л. ил. с. : ил. - 1.70 р.
ББК 26.890(6)
Рубрики: Географія--Пустелі--Африка--Популярні видання
   Сахара, пустеля--Географія -- Популярні видання
    Північна Африка--Географія -- Популярні видання

Кл.слова (ненормовані):
природа -- пустыни -- пустелі -- африканские пустыни -- африканські пустелі -- африканские народы -- африканські народи -- пустельна флора -- пустынная флора -- пустельна фауна -- пустынная фауна -- дослідники Сахари -- исследователи Сахары
Анотація: В книге рассказывается о величайшей пустыне земного шара - Сахаре. Она повествует о малоизвестных страницах истории исследования этого региона планеты. Большое внимание уделено народам населяющим Сахару, их культуре, образу жизни, борьбе против колонизаторов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Подгорнова, Н. П. \авт. предисл.\; Осипова, М. С. \пер.\; Фролов, Ю. М. \пер.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

16.
664
В 71


    Вольпер, Израиль Наумович.
    Легенды и быль о продуктах [] / И. Н. Вольпер ; худож.: Л. А. Кулагин, В. Н. Сухомлинов, А. М. Сухов ; фото: Ю. М. Левянт, В. Б. Яковлев. - Москва : Экономика, 1969. - 179 с. : цв. ил. - Лит.: с. 179. - 1.20 р.
УДК
ББК 36-9
Рубрики: Харчові продукти--Походження--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
история яиц -- історія яєць -- история мясных продуктов -- історія м'ясних продуктів -- история рыбных продуктов -- історія рибних продуктів -- история молочных продуктов -- історія молочних продуктів -- история подсолнечного масла -- історія олії -- история хлеба -- історія хліба -- история консервирования -- історія консервування -- история сахара -- історія цукру -- история меда -- історія меду -- история чая -- історія чаю -- история кофе -- історія кави -- история пряностей -- історія прянощів -- история соли -- історія солі -- история уксуса -- історія оцту -- паспорт консервной банки -- паспорт консервної банки
Анотація: Книга знакомит читателя с древними и современными способами использования самых популярных продуктов питания.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кулагин, Л. А. \худож.\; Сухомлинов, В. Н. \худож.\; Сухов, А. М. \худож.\; Левянт, Ю. М. \фото .\; Яковлев, В. Б. \фото.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

17.
664.040(083)
Г 49


    Гинзбург, Абрам Соломонович.
    Теплофизические характеристики пищевых продуктов [] : справочник / А. С. Гинзбург, М. А. Громов, Г. И. Красовская. - 3-е изд., перераб. и доп. - Москва : Агропромиздат, 1990. - 287 с. : рис., табл. - Библиогр. в конце разд. - ISBN 5-10-001411-3 : 1.40 р.
УДК
ББК 36-1я2
Рубрики: Харчові продукти--Теплові процеси--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
определение теплопроводности -- визначення теплопровідності -- массовая доля влаги -- масова доля вологи -- теплофизическая характеристика мяса -- теплофізична характеристика м'яса -- теплофизическая характеристика яичных продуктов -- теплофізична характеристика яйцевих продуктів -- теплофизическая характеристика рыбы -- теплофізична характеристика риби -- теплофизическая характеристика горячих напитков -- теплофізична характеристика гарячих напоїв -- теплофизическая характеристика пищевых жиров -- теплофізична характеристика харчових жирів -- теплофизическая характеристика животных жиров -- теплофізична характеристика тваринних жирів -- теплофизическая характеристика жировых продуктов -- теплофізична характеристика жирових продуктів -- теплофизическая характеристика хлебобулочных изделий -- теплофізична характеристика хлібобулочних виробів -- теплофизическая характеристика кондитерских изделий -- теплофізична характеристика кондитерських виробів -- теплофизическая характеристика мучных кондитерских изделий -- теплофізична характеристика мучних кондитерських виробів -- теплофизическая характеристика сахара -- теплофізична характеристика цукру
Анотація: Приведены систематизированные данные по теплофизическим характеристикам основных видов пищевых продуктов в зависимости от их химического состава, массовой доли влаги, температуры и других факторов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Громов, Михаил Аркадьевич; Красовская, Галина Ивановна
Примірників всього: 2
ВВ (1), ЧЗ (1)
Свободны: ВВ (1), ЧЗ (1)
Знайти схожі

18.
664
Е 26


    Евстигнеев, Геннадий Михайлович.
    Тайны продуктов питания [] / Г. М. Евстигнеев, Ю. А. Лившиц, О. Н. Сингаевский. - Москва : Пищевая пром-сть, 1972. - 216 с. : рис. - 0.43 р.
УДК
ББК 36-9
Рубрики: Харчові продукти--Походження--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
история картофеля -- історія картоплі -- история кукурузы -- історія кукурудзи -- состав продуктов -- складові продуктів -- история хлеба -- історія хліба -- история молочных продуктов -- історія молочних продуктів -- история мясных продуктов -- історія м'ясних продуктів -- история рыбных продуктов -- історія рибних продуктів -- история витаминов -- історія вітамінів -- история сахара -- історія цукру -- история меда -- історія меду -- история грибов -- історія грибів -- история чая -- історія чаю -- история виноделия -- історія виноробства -- история консервирования -- історія консервування -- хімія і продукти -- химия и продукты -- ферменти і їжа -- ферменты и пища
Анотація: Читатель узнает какие "тайны" хранят привычные для нас продукты, каковы их свойства и физиологическая ценность; что и как ели наши предки, откуда родом наша пища; познакомится с химией в пищевой промышленности.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Лившиц, Юрий Александрович; Сингаевский, Олег Николаевич
Примірників всього: 4
ВВ (2), АБ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (2), АБ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

19.
36-9я3
И 88


   
    Исследование продовольственных товаров [] : учеб. пособие для вузов / [В. И. Базарова и др.]. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Экономика, 1986. - 295 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - 1.00 р.
ББК 36-9я3
Рубрики: Продовольчі товари--Дослідження--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
измерительные методы исследования -- вимірювальні методи дослідження -- органолептичні дослідження -- органолептические исследования -- исследование зерновых товаров -- дослідження зернових товарів -- исследование крахмала -- дослідження крахмалу -- исследование сахара -- дослідження цукру -- исследование меда -- дослідження меду -- исследование кондитерских изделий -- дослідження кондитерських виробів -- исследование плодов -- дослідження плодів -- исследование овощей -- дослідження овочів -- исследование вкусовых товаров -- дослідження вкусових товарів -- исследование пищевых жиров -- дослідження харчових жирів -- исследование молочных продуктов -- дослідження молочних продуктів -- исследование мясных товаров -- дослідження м'ясних товарів -- исследование рыбных товаров -- дослідження рибних товарів
Анотація: Рассматриваются физические, физико-химические и химические методы исследования качества продовольственных товаров, способы проведения органолептической оценки каждой группы пищевых продуктов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Базарова, Валентина Ивановна; Боровикова, Любовь Александровна; Дорофеев, Альберт Леонидович; Евдокимов, А. М.
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

20.
664.02(075.8)
Т38


   
    Технология пищевых производств [] : учебник для сред. спец. учеб. заведений / [Л. П. Ковальская и др.] ; под ред. Л. П. Ковальской. - Москва : Агропромиздат, 1988. - 286 с. : рис. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 5-10-000-195-X : 0.90 р.
УДК
ББК 36я723
Рубрики: Харчове виробництво--Технологія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
стандартизация пищевых продуктов -- стандартизація харчових продуктів -- технология хлебопечения -- технологія хліба -- технология сахара -- технологія цукру -- производство крахмала -- виробництво крохмалу -- технология конфет -- технологія конфет -- халва -- мармелад -- пастила -- этиловый спирт -- етиловий спирт -- технология водки -- технологія горілки -- технология пива -- технологія пива -- технология вина -- технологія вина -- растительное масло -- рослинна олія -- маргарин -- животные жиры -- тваринні жири -- консервирование плодов -- консервування плодів
Анотація: Сведения об отдельных компонентах пищи и их физиологической роли, технология отдельных видов пищевых производств.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ковальская, Людмила Павловна; Мелькина, Галина Михайловна; Шебершнева, Нелли Николаевна; Шикина, Валентина Сергеевна; Ковальская, Людмила Павловна \ред.\
Примірників всього: 3
ВВ (1), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (2)
Знайти схожі

 1-20    21-36 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)