Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=національна кухня<.>
Загальна кількість знайдених документів : 6
Показані документи с 1 за 6
1.
63.5(4УКР)я2
Я 49


    Якухно, Іван Іванович.
    Українознавство [] / І. І. Якухно ; Житомир. ін-т післядиплом. пед. освіти. - Житомир : ОІППО, 2006. - 164 с. : фото. - Бібліогр. в кінці гл. - Бібліогр.: с. 138-139. - ISBN 966-655-194-2 : 10.00 грн
ББК 63.5(4УКР)я2
Рубрики: Українознавство--Навчальні видання
   Етнографія--Навчальні видання

   Народні свята українські--Навчальні видання

   Житомирська область--Етнографія -- Навчальні видання
    Житомирська область--Краєзнавство -- Навчальні видання

Кл.слова (ненормовані):
Історична Волинь -- місцеві видання -- местные издания -- народний одяг -- народная одежда -- весілля -- свадьба -- національна кухня -- национальная кухня -- різдвяні свята -- рождественские праздники -- великодні свята -- пасхальные праздники -- різдво -- рождество -- щедрівки -- колядки
Анотація: Фізико-географічне положення України, її кордони, природа, екологія;шляхи розвитку української народності й нації, етнографічне районування та склад населення, заняття українців, їхній побут. Всі теми видання супроводжуються матеріалами по Житомирській області.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Краєзнавство 1.15; Житомирський інститут післядипломної педагогічної освіти
Примірників всього: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)
Знайти схожі

2.
612.3
О-75


   
    Основи харчування [] : теорія та практичні застосування / [Власенко Т. В. [та ін.] ; за ред. Г. П. Грибана. - Житомир : Рута, 2010. - 884 с. : табл., рис. - Скор.: с. 15-16. - Бібліогр. в кінці розд. - Слов. термінів.: с. 873-881. - ISBN 978-617-581-012-5 : 60.00 грн
УДК
ББК 75.0
Рубрики: Фізична культура і спорт--Навчальні видання
   Харчування--Гігієна--Навчальні видання

   Харчування--Екологія--Навчальні видання

   Харчові продукти--Забруднення--Навчальні видання

   Харчові отруєння--Навчальні видання

   Спортсмени--Харчування--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
місцеві видання -- местные издания -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- теорія харчування -- теория питания -- національна кухня -- национальная кухня -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- травлення -- пищеварение -- вегетаріанство -- вегетарианство -- вуглеводи -- углеводы -- жири -- жиры -- білки -- белки -- забруднення води -- загрязнение воды -- екологія харчування -- екология питания -- харчові добавки -- пищевые добавки -- генетично модифіковані продукти -- генетически модифицированные продукты -- штрихове кодування продтоварів -- штриховое кодирование пропродуктов -- культура харчування -- культура питания -- харчові раціони -- пищевые рационы -- вітаміни -- витамины -- транквілізатори -- транквилизаторы -- допінг у спорті -- допинг в спорте -- спортивне харчування -- спортивное питание
Анотація: Теоретичні та практичні аспекти харчування стдентської молоді у різних умовах життєдіяльності та під час занять фізичною культурою та спортом. Проблеми сучасного харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Власенко, Т. В.; Грибан, Г. П.; Грибан, Н. Г.; Денисовець, А. П.; Грибан, Г. П. \ред.\
Примірників всього: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)
Знайти схожі

3.
94(548.7)
І-26


    Ігнатьєв, Павло Миколайович.
    Країни Азії: особливості культури та побуту [] / П. М. Ігнатьєв. - Чернівці : Книги - XXI, 2011. - 340 с. : іл. - Л-ра: с. 333-339. - ISBN 978-617-614-013-9 : 80.00 грн
УДК
ББК 63.3(5)
Рубрики: Країнознавство--Популярні видання
   Азія--Етнографія -- Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
Китай -- Японія -- Япония -- Монголія -- Монголия -- Індія -- Индия -- Непал -- Бутан -- Мальдівські острови -- Мальдивские острова -- Пакистан -- Близький Схід -- Ближний Восток -- Ємен -- Йемен -- Саудівська Аравія -- Саудовская Аравия -- Кувейт -- Королівство Бахрейн -- Королевство Бахрейн -- Катар -- Оман -- Об'єднані Арабські Емірати -- Объединенные Арабские Эмираты -- Йорданія -- Иордания -- Ізраїль -- Израиль -- Палестина -- Туречинна -- Турция -- Іран -- Иран -- національна кухня -- национальная кухня -- пам'ятки -- достопримечательности -- свята -- праздники -- професії -- профессии -- народні промисли -- народные промыслы
Анотація: Особливості культури і побуту країн Азії.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ЧЗ (2)
Свободны: ЧЗ (2)
Знайти схожі

4.
39(477)
О-30


   
    Обычаи, поверья, кухня и напитки малороссиян [] : [сб.] / [сост. Николай Андреевич Маркевич ; авт. предисл. В. В. Яременко]. - Репр. воспроизведение изд. 1860 г. - Киев : Добровольное о-во любителей кн. УССР, 1991. - 174 с. : рис. - ISBN 5-7707-0406-3 : 10.00 крб, 2.00 крб
УДК
ББК 63.52(23=4УКР)
Рубрики: Звичаї і обряди--Україна--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
обычаи -- звичаї -- национальная кухня -- національна кухня -- традиции -- традиції -- украинская духовность -- українська духовність
Анотація: [Данное издание содержит интересную и обширную информацию касательно этнокультуры малороссиян].

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Маркевич, Николай Андреевич \сост.\; Яременко, В. В. \авт. предисл.\; Маркевич, Микола Андрійович (історик, етнограф ; 1804-1860 рр.) \про нього\
Примірників всього: 3
ЧЗ (2), ФОНД (1)
Свободны: ЧЗ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

5.
641.52:392.8(477)(075.8)
Н72


    Новікова, О. В.
    Технологія приготування їжі: українська кухня [] : навч. посіб. / О. В. Новікова, Л. Д. Льовшина, В. М. Михайлов. - Вид. 2-ге., випр. и допов. - Харків : Світ книг, 2019. - 678, [1] с. : рис., табл. - Літ.: с. 673-. - Дод.: с. 674-678. - ISBN 978-966-2678-01-7 : 324.00 грн
УДК
ББК 36.997(4УКР)
Рубрики: Кухня українська--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
українська кухня -- національна кухня
Анотація: Способи та прийоми первинної обробки сировини й приготування напівфабрикатів, технологія приготування страв та кулінарних виробів традиційної української кухні.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Льовшина, Л. Д.; Михайлов, В. М.
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

6.


   
    Закарпатський край - дегустаційний рай [] : подорож гастрономічним маршрутом Закарпаття // Укр. туризм = Український туризм : журнал для профессионалов. - 2018. - N 1. - С. 48-49 : фот. . - ISSN 1998-8044
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Закарпаття, 21 ст.
Кл.слова (ненормовані):
гастрономічні маршрути -- національна кухня -- закарпатське вино -- культура дегустації

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)