Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчові добавки<.>
Загальна кількість знайдених документів : 43
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-40   41-43 
1.


   
    "Ароматные секреты" [] // Мясной бизнес : МБ : науч.-практ. журнал. - 2018. - N 8. - С. 28-29 : рис.
Рубрики: Харчові домішки
Кл.слова (ненормовані):
пищевые добавки -- харчові добавки -- вкусовые добавки -- смакові добавки -- ароматные инновации -- ароматні інновації

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

2.
613.2
В80


   
    Вплив харчування на здоров'я людини [] : підручник [для курсантів, слухачів та студ. вищ. навч. закл. України ІІІ-ІV рівнів акредитації] / Пішак В. П. [та ін.] ; за ред. Радька М. М. - Чернівці : Книги-XXI, 2006. - 500 с. : табл. - Л-ра: с. 408. - Дод.: с. 409-499. - ISBN 966-8653-45-9 : 50.00 грн
УДК
ББК 51.23
Рубрики: Харчування--Вплив на організм--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
питание -- функції їжі -- функции питания -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- поживні речовини -- полезные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- забруднення продуктів харчування -- загрязнение продуктов питания -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- фальсифікації харчової продукції -- фальсификации пищевых продуктов -- санитарная экспертиза пищевых продуктов -- санітарна експертиза харчової продукції -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- гігієнічний контроль продуктів -- гигиенический контроль продуктов -- білки -- белки -- амінокислоти -- аминокислоты -- ліпіди -- липиды -- холестерин -- вуглеводи -- углеводы -- харчові волокна -- пищевые волокна -- цукор -- сахар -- водорозчинні вітаміни -- водорастворимые витамины -- жиророзчинні вітаміни -- жирорастворимые витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- мікроелементи (біол.) -- микроэлементы (биол.) -- вода -- питний режим -- питьевой режим -- правила харчування -- правила питания -- травна система -- пищеварительная система -- обмін речовин у дітей -- обмен веществ у детей -- забруднення нітратами -- загрязнение нитратами -- радіаційна обробка продуктів харчування -- радиационная обработка продуктов питания -- забруднення пестицидами -- загрязнение пестицидами -- забруднення важкими металами -- загрязнения тяжелыми металлами -- харчові добавки -- пищевые добавки -- кишкові інфекції -- кишечные инфекции -- гельмінтози -- гельминтозы -- харчові токсикоінфекції -- пищевые токсикоинфекции -- харчові токсикози -- пищевые токсикозы -- отруєння грибами -- отравление грибами -- отруєння рослинами -- отравление растениями -- отруєння продуктами -- отравление продуктами -- отруєння хімічними домішками -- отравление химическими примесями -- зберігання харчових продуктів -- хранение пищевых продуктов -- вода питна -- вода питьевая -- дослідження хліба -- исследование хлеба -- дослідження овочів -- исследование овощей -- дослідження фруктів -- исследование фруктов -- дослідження молока -- исследование молока -- дослідження м'яса -- исследование мяса -- дослідження ковбасних виробів -- исследование колбасных изделий -- дослідження банкових консервів -- исследование баночных консервов -- качество чая -- якість чаю -- якість кави -- качество кофе -- дослідження рослинних олій -- исследование растительных масел -- якість алкогольних напоїв -- качество алкогольных напитков -- раціони харчування -- рационы питания -- якість харчових продуктів -- качество пищевых продуктов -- безпека харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- теплова обробка продуктів -- тепловая обработка продуктов
Анотація: Питання раціонального харчування та його впливу на стан здоров'я людини. Розглянуто питання пов'язані із забруднення продуктів харчування, харчових отруєнь та їхньої профілактики, а також деякі методи лабораторних досліджень харчових продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Пішак, Василь Павлович; Радько, Михайло Михайлович; Бабюк, Анатолій Васильович; Воробйов, Олександр Олександрович; Рогозинський, Мирон Степанович; Романів, Людмила Вікторівна; Федорова, Олена Євгенівна; Марценяк, Ігор Валер'янович; Радько, Михайло Михайлович \ред.\
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

3.
613.2(075.8)
Г46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : підручник : у 2 кн. / за ред. В. І. Ципріяна. - К. : Медицина, 2007. - ISBN 966-8144-52-X.
   Кн. 2 / [В. І. Ципріян та ін.]. - 544 с. : табл. - Л-ра в кінці розд. - Дод.: с. 494-543. - ISBN 966-8144-03-1 : 153.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
гігієнічні вимоги -- гигиенические требования -- аліментарна токсикологія -- алиментарная токсикология -- доброякісність їжі -- доброкачественность еды -- харчові добавки -- пищевые добавки -- радіаційна безпека -- радиационная безопасность -- епідемічна безпека їжі -- эпидемиологическая безопасность еды -- громадське харчування -- общественное питание -- харчова продукція -- пищевая продукция -- харчова мікробіологія -- пищевая микробиология -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- ботулізм -- ботулизм -- харчова стафілакокова інтоксикація -- пищевая стафилакоковая интоксикация -- бактеріальні харчові токсикоінфекції -- бактериальные пищевые токсикоинфекции -- скомбротоксикоз -- харчові мікотоксикози -- пищевые микотоксикозы
Анотація: Описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Грунтовно проаналізавано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ципріян, Віктор Іванович \ред.\; Ципріян, Віктор Іванович; Матасар, Ігнат Тимофійович; Слободкін, Валерій Іванович; Козярін, І. П.
Примірників всього: 2
ФОНД (2)
Свободны: ФОНД (2)
Знайти схожі

4.
51.23
Г 12


    Габович, Рафаил Давидович.
    Гигиенические основы охраны продуктов питания от вредных химических веществ [] / Р. Д. Габович, Л. С. Припутина. - Киев : Здоров'я, 1987. - 248 с. - Лит.: с. 239-245. - Предм. указ.: с. 246. -
ББК 51.23
Рубрики: Харчові продукти--Безпека--Нормативно-виробничі видання
   Харчові продукти--Гігієнічна оцінка--Нормативно-виробничі видання

Кл.слова (ненормовані):
продукты питания -- гигиена питания -- гігієна харчування -- пищевые добавки -- харчові добавки -- химия и продукты питания -- хімія і харчові продукти -- вредные химические вещества -- шкідливі хімічні речовини -- загрязнение продуктов питания -- забруднення харчових продуктів
Анотація: Изложены гигиенические принципы нормирования химических примесей в пищевых продуктах.


Дод.точки доступу:
Припутина, Лидия Степановна
Свободных экз. нет
Знайти схожі

5.
613.2(075.8)
Д46


    Димань, Тетяна Миколаївна.
    Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів [] : підручник / Т. М. Димань, Т. Г. Мазур. - Київ : Академія, 2011. - 520 с. : табл., рис. - (Альма-матер). - Л-ра в кінці розд. - Тести: с. 507-513. - Термін. слов: с. 514-517. - ISBN 978-966-580-346-1 : 60.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Безпека харчування--Гігєна харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
забруднювальні речовини -- металічі забруднення -- радіонукліди -- нітрати -- нітрити -- нітрозосполуки -- пестициди -- діоксини -- мікотоксини -- антибіотики -- гормональні препарати -- небезпеки мікробіологічного походження -- небезпеки вірусного походження -- соціальні токсиканти -- харчові добавки -- технологічні добавки -- біологічно активні добавки -- генетично модифіковані організми
Анотація: Перевантаження екологічного та соціального середовищ джерелами шкідливих впливів на організм і психіку.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Мазур, Тетяна Григорівна
Примірників всього: 4
ВСМЛ (1), ВВ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВСМЛ (1), ВВ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

6.
641.1:664
Д 79


    Дубцов, Георгий Георгиевич.
    Ассортимент и качество кулинарной и кондитерской продукции [] : учеб. пособие / Г. Г. Дубцов, М. Ю. Сиданова, Л. С. Кузнецова. - Москва : Мастерство, 2002. - 240 с. : рис., табл. - (Среднее профессиональное образование). - Лит.: с. 232. - ISBN 5-294-00010-5 : 15.80 грн
УДК
ББК 36.99я722
Рубрики: Кулінарні вироби--Якість--Навчальні видання
   Кондитерські вироби--Якість--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
кулинарные изделия -- кондитерские изделия -- показатели качества продукции -- показники якості продукції -- безопасность пищевых продуктов -- безпека харчових продуктів -- пищевые добавки -- харчові добавки -- сахарные кондитерские изделия -- цукрові кондитерські вироби -- мучные кондитерские изделия -- борошняні кондитерські вироби -- качество кондитерского сырья -- якість кондитерської сировини -- пищевая ценность продуктов -- харчова цінність продуктів -- технохимический контроль -- технохімічний контроль -- хранение кондитерской продукции -- зберігання кондитерської продукції
Анотація: Раскрыты основные понятия в области классификации, ассортимента и качества кулинарной и кондитерской продукции.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сиданова, Муся Юрьевна; Кузнецова, Людмила Семеновна
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

7.
613.2(075)
Е 45


   
    Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський та ін. ; за ред. Т. М. Димань. - Київ : Лібра, 2006. - 304 с. : табл., рис. - Бібліогр. в кінці розд. . - ISBN 966-7035-77-8 : 45.50 грн, 054.00 грн, 50.00 грн
УДК
ББК 51.23я73 + 28.08я73
Рубрики: Гігіена харчування--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- раціональне харчування -- рациональное питание -- гигиена питания -- фізіологія харчування -- физиология питания -- українська кухня -- украинская кухня -- вегетарианство -- вегетаріанство -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- дитяче харчування -- детское питание -- харчовий раціон -- рацион питания -- зберігання харчової продукції -- хранение продуктов питания -- ідентифікація харчової продукції -- идентификация пищевой продукции -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- харчові добавки -- пищевые добавки -- модифікованиі продукти -- модифицированные продукты -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельмінтози -- гельминтозы -- биологически активные добавки -- біологічно активні добавки -- радіозахисне харчування -- радиактивное питание -- детоксикація організму -- детоксикация организма
Анотація: Концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Барановський, М.М.; Білявський, Г.О.; Власенко, О.В.; Мороз, Л.В.; Димань, Т.М. \ред.\
Примірників всього: 4
БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Знайти схожі

8.
366.436/438(477)(094.5)
У45


   Україна. Закони.

   
    Закон України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини" [] : за станом на 20 берез. 2003 р. / Верховна Рада України. - Офіц. вид. - Київ : Парлам. вид-во, 2003. - 22 с. - (Закони України). - ISBN 966-611-219-1 : 01.83 грн
УДК
ББК 67.9(4УКР)304.3
Рубрики: Харчові продукти--Якість та безпека--Україна--Керівні й законодавчі матеріали
   Харчова промисловість--Україна--Керівні й законодавчі матеріали

   
Кл.слова (ненормовані):
безпека харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- сертифікація харчових продуктів -- сертификация пищевых продуктов -- спеціальні харчові продукти -- специальные пищевые продукты -- біологічно-активні добавки -- биологически-активные добавки -- продовольча сировина -- продовольственное сырье -- супутні матеріали -- сопутствующие товары -- харчові добавки -- пищевые добавки -- харчова цінність продукту -- пищевая ценность продукта -- продовольча продукція -- продовольственная продукция -- фальсифікована продовольча продукція -- фальсифицированная продовольственная продукция -- неякісна продовольча продукція -- некачественная продовольственная продукция -- небезпечна продовольча продукція -- небезопасная продовольственная продукция -- санітарно-епідеміологічний сертифікат -- санитарно-эпидемиологический сертификат -- знищення харчових продуктів -- уничтожение пищевых продуктов -- якість харчового продукту -- качество пищевого продукта -- сертифікат відповідності -- сертификат соответствия -- нові харчові продукти -- новые пищевые продукты -- маркування харчових продуктів -- маркировка пищевых продуктов -- реклама харчових продуктів -- реклама пищевых продуктов
Анотація: Цей Закон встановлює правові засади забезпечення якості та безпеки харчових продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Верховна Рада України
Примірників всього: 1
БГ (1)
Свободны: БГ (1)
Знайти схожі

9.
663/664(075)
З-41


   
    Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції [] : підручник / під ред.: О. І. Шаповаленко, О. М. Сафонової. - Х. : Еспада, 2008. - 544 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 539-542. - ISBN 978-966-456-023-5 : 075.40 грн
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчове виробництво--Навчальні видання
   Сільськогосподарська продукція--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- харчові добавки -- борошняні продукти -- хлібобулочні вироби -- макарони -- виробництво крупів -- крупи -- рослинна олія -- цукор -- плодово-ягідні продукти -- м'ясна сировина -- ковбасні вироби -- молокопродукти -- технологія сиру -- морозиво -- яйцепродукти -- комбікорма
Анотація: Технологічні стадії переробки продукції продовольчого призначення, особливості її зберігання, використання побічних продуктів та відходів виробництва.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Шаповаленко, О. І. \ред.\; Сафонова, О. М. \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

10.
28.081я73
К49


    Клименко, Микола Олександрович.
    Метрологія, стандартизація і сертифікація в екології [] : підручник / М. О. Клименко, П. М. Скрипчук. - Київ : Академія, 2006. - 368 с. : рис., табл. - (Альма-матер). - Дод.: с. 346-360. - Літ.: с. 361-362. - Слов.: с. 363-366. - ISBN 966-580-212-7 : 28.00 грн, 25.50 грн, 27.00 грн
УДК
ББК 28.081я73
Рубрики: Екологія--Навчальні видання для вищої школи
   Метрологія--Стандартизація--Сертифікація--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
фізичні величини -- вимірювальна техніка -- метрологія атмосфери -- проби повітря -- біоіндикація -- якість води -- проби води -- якість грунту -- проби грунту -- вимірювання рівня радіації -- радіонукліди -- маркування товарів -- штрихове кодування -- харчові добавки -- екологічний менеджмент -- менеджмент якості
Анотація: Загальні засади метрології, стандартизації, сертифікації, особливості їх практичного використання в природоохоронній діяльності та подоланні екологічних проблем.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Скрипчук, Петро Михайлович
Примірників всього: 5
ЧЗ (2), ВВ (2), ФОНД (1)
Свободны: ЧЗ (2), ВВ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

11.


    Козярін, І. П.
    Гігієнічні аспекти використання харчових добавок (лекція) [] / І. П. Козярін // Довкілля та здоров'я = Enviroment & Health : наук. журнал. - 2022. - N 3. - С. 73-77 ; № 4. - С. 58-63
Рубрики: Харчові домішки--Застосування--Безпека
Кл.слова (ненормовані):
харчові добавки -- технологічні функції -- регламентація -- функціональні класи -- безпечність і якість

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
dotz/2022/3 :
Є примірники у відділах: всього 1 : ВСМЛ (1)
Вільні: ВСМЛ (1)

dotz/2022/4 :
Є примірники у відділах: всього 1 : ВСМЛ (1)
Вільні: ВСМЛ (1)

Знайти схожі

12.
338.439-049.5*М
О-64


. "Органічне виробництво і продовольча безпека", науково-практична конференція (9 ; 2021 ; Житомир)

    Котелевич, В. А.
    Проблеми якості і безпечності харчових продуктів-важливі складові продовольчої безпеки [] / В. А. Котелевич // Матеріали IX Міжнародної науково-практичної Конференції "Органічне виробництво і продовольча безпека", 27-28 травня 2021 року / М-во освіти і науки України, Поліс. нац. ун-т, Федерація орган. руху України, Поліс. центр орган. вир-ва "Полісся органік". - Житомир : Поліс. нац. ун-т, 2021. - С. 245-257. - Бібліогр. в кінці ст. . - ISBN 978-617-7684-53-3
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Продовольча безпека--Дослідження--Житомирська область, 21 ст., поч.
   Гриби--Радіоактивне забруднення--Житомирська область, 21 ст., поч.

   Сільськогосподарська продукція--Радіаційний контроль--Житомирська область, 21 ст., поч.

   Житомирська область--Продовольча безпека--Дослідження, 21 ст., поч.
    Житомирська область--Гриби--Радіоактивне забруднення, 21 ст., поч.

    Житомирська область--Сільськогосподарська продукція--Радіаційний контроль, 21 ст., поч.

Кл.слова (ненормовані):
безпека харчових продуктів -- якість харчових продуктів -- Світова організація торгівлі (СОТ) -- стандарти на продукцію -- виробничі стандарти -- системи контролю -- радіонукліди -- синтетичні сполуки -- харчові добавки -- канцерогени -- фальсифікації
Анотація: [У статті досліджується коло проблем якості та безпечності харчових продуктів і продовольчої сировини, проаналізовано систему контролю та надано пропозиції щодо забезпечення населення якісним та безпечним продовольством].

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Скидан, Олег \ред.\; Романчук, Людмила \ред.\; Раманаускас, Юліус \ред.\; Радзявичюс, Гедиминас \ред.\; Міністерство освіти і науки України; Поліський національний університет; Федерація органічного руху України; Поліський центр органічного виробництва "Полісся органік""Органічне виробництво і продовольча безпека", науково-практична конференція(9 ; 2021 ; Житомир)

Є примірники у відділах: всього 1 : КР (1)
Вільні: КР (1)

Знайти схожі

13.
615.8
М18


   Малахов, Геннадий Петрович

    Целительные силы [Текст] : в 4 т. / Г. П. Малахов. - СПб. : АО "Комплект", 1994 - 1995. - (Целительные силы).
   Т. 1 : Очищение организма / [худож. оформ. Ф. В. Емельянов]. - Изд. перераб. и доп. - 1994. - 358. [10] с. : ил. - Лит.: с. 356-358. - ISBN 5-88596-007-0 : 5.00 грн
УДК
ББК 53.59
Рубрики: Нетрадиційна медицина--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
очищение кишечника -- очищення кишківника -- очищение печени -- очищення печінки -- очищение почек -- очищення нирок -- физиология пищеварения -- фізіологія травлення -- белки -- білки -- углеводы -- вуглеводні -- жиры -- жири -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- микроэлементы -- мікроелементи -- правильное питание -- правильне харчування -- пищевые добавки -- харчові добавки
Анотація: Даны рекомендации по оздоровлению организма человека нетрадиционными методами, без применения лекарств. Даются рецепты чистки организма от продуктов распада, угнетающих жизненные силы.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Емельянов, Ф. В. \худож.\
Примірників всього: 1
АБ (1)
Свободны: АБ (1)
Знайти схожі

14.
615.8
М22


    Мамченко, Галина Федоровна.
    Жизнь и лечение по законам природы. Натуропатия, фитотерапия, гомеопатия [] : руководство по самооздоровлению / Г. Ф. Мамченко. - Киев : Здоров'я, 1999. - 436 с. - Лит.: с. 431-432. - ISBN 5-311-00935-7 : 4.00 грн
УДК
ББК 53.525 + 53.591
Рубрики: Фітотерапія--Популярні видання
   Гомеопатія--Популярні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
биоритмы -- біоритми -- экология человека -- екологія людини -- типология личности -- типологія особистості -- заболевание человека -- захворювання людини -- предболезнь -- передхвороба -- натуропатия -- натуропатія -- оздоровление организма -- оздоровлення організму -- психоневрология -- психоневрологія -- лечебные программы -- лікувальні програми -- пищевые добавки -- харчові добавки -- гомеопатия -- гомеопатія
Анотація: Освещены основные предпосылки формирования болезней человека. Разработаны комплексные дифференциальные схемы гомеопатического самолечения.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 6
ВВ (3), АБ (1), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (3), АБ (1), ФОНД (2)
Знайти схожі

15.
641.1(075.8)
Н90


   
    Нутриціологія [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Н. В. Дуденко [та ін.] ; за заг. ред. Н. В. Дуденко ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України. - Х. : Світ Книг, 2013. - 560 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 433-559. - ISBN 978-966-2678-13-0 : 160.00 грн
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчові продукти--Навчальні видання для вищої школи
   Нутриціологія--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
загальна нутриціологія -- общая нутрициологии -- харчування людини -- питание человека -- білки у харчуванні людини -- белки в питании человека -- ліпіди у харчуванні людини -- липиды в питании человека -- вуглеводи у харчуванні людини -- углеводы в питании человека -- вуглеводи -- углеводы -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові добавки -- пищевые добавки -- продукти тваринного походження -- продукты животного происхождения -- кондитерські вироби -- кондитерские изделия -- продукти рослинного походження -- продукты растительного происхождения -- генетично-модифіковані продукти -- генетически модифицированные продукты -- будова травної системи -- строение пищеварительной системы -- функції травної системи -- функции пищеварительной системы -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- люди похилого віку -- пожилые люди -- дієтичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Викладено теоретичні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини, харчова та біологічна цінність продуктів, роль генетико-модифікованих продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федірівна; Цихановська, Ірина Василівна; Лазарєва , Тетяна АнатоліЇвна; Дуденко, Н. В. \ред.\; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

16.
612.3
О-75


   
    Основи харчування [] : теорія та практичні застосування / [Власенко Т. В. [та ін.] ; за ред. Г. П. Грибана. - Житомир : Рута, 2010. - 884 с. : табл., рис. - Скор.: с. 15-16. - Бібліогр. в кінці розд. - Слов. термінів.: с. 873-881. - ISBN 978-617-581-012-5 : 60.00 грн
УДК
ББК 75.0
Рубрики: Фізична культура і спорт--Навчальні видання
   Харчування--Гігієна--Навчальні видання

   Харчування--Екологія--Навчальні видання

   Харчові продукти--Забруднення--Навчальні видання

   Харчові отруєння--Навчальні видання

   Спортсмени--Харчування--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
місцеві видання -- местные издания -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- теорія харчування -- теория питания -- національна кухня -- национальная кухня -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- травлення -- пищеварение -- вегетаріанство -- вегетарианство -- вуглеводи -- углеводы -- жири -- жиры -- білки -- белки -- забруднення води -- загрязнение воды -- екологія харчування -- екология питания -- харчові добавки -- пищевые добавки -- генетично модифіковані продукти -- генетически модифицированные продукты -- штрихове кодування продтоварів -- штриховое кодирование пропродуктов -- культура харчування -- культура питания -- харчові раціони -- пищевые рационы -- вітаміни -- витамины -- транквілізатори -- транквилизаторы -- допінг у спорті -- допинг в спорте -- спортивне харчування -- спортивное питание
Анотація: Теоретичні та практичні аспекти харчування стдентської молоді у різних умовах життєдіяльності та під час занять фізичною культурою та спортом. Проблеми сучасного харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Власенко, Т. В.; Грибан, Г. П.; Грибан, Н. Г.; Денисовець, А. П.; Грибан, Г. П. \ред.\
Примірників всього: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)
Знайти схожі

17.
57.32
О-87


    Отт, Валентина Дмитриевна.
    Смешанное и искусственное вскармливание детей грудного возраста [Текст] / В. Д. Отт, В. П. Мисник. - Киев : Здоров'я, 1987. - 64 с. : табл. - (Библиотечка матери и ребенка). - Прил.: с. 57-62. - 0.10 р.
ББК 57.32
Рубрики: Новонароджені--Штучне годування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
рациональное питание ребенка -- раціональне харчування дитини -- питание новорожденных -- харчування новонародженних -- смішанне годування -- штучне годування -- грудное молоко -- грудне молоко -- пищевые добавки -- харчові добавки
Анотація: Представлены сведения о методах смешанного и искусственного вскармливания детей грудного возраста.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Мисник, Валентина Петровна
Примірників всього: 1
АБ (1)
Свободны: АБ (1)
Знайти схожі

18.


   
    Поживні речовини й харчові добавки для лікування високого нормального артеріального тиску: консенсусний документ на основі доказів [] / A. F. G. Cicero [etc.] // Артеріальна гіпертензія : спеціаліз. рецензов. наук.- практ. журн. - 2019. - N 2. - С. 32-46 . - ISSN 2224-1485
Рубрики: Хвороби органів серцево-судинної системи--Профілактика (мед.)
Кл.слова (ненормовані):
артеріальна гіпертензія -- харчові добавки -- поживні речовини

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Cicero, Arrigo F. G.; Grassi, Davide; Tocc, Giuliano; Galletti, F.; Borghi, C.; Ferri, C.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВСМЛ (1)
Вільні: ВСМЛ (1)

Знайти схожі

19.
613.26(075)
П 56


    Пономарьов, Петро Хомович.
    Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини [] : навч. посіб. / П. Х. Пономарьов, І. В. Сирохман. - Київ : Лібра, 1999. - 272 с. : рис., табл. - Літ.: с. 268-270. - ISBN 966-7035-31-X : 14.50 грн
УДК
ББК 51.535я7
Рубрики: Продовольча безпека--Забрунення--Навчальні видання
Кл.слова (ненормовані):
забруднення нітратами -- забруднення пестицидами -- радіаційне забруднення -- радіаційна обробка продуктів харчування -- забруднення важкими металами -- антибіотики в харчових продуктах -- харчові добавки -- гормональні препарати -- збалансоване харчування -- адекватне харчування
Анотація: Джерела забрудненості та поради щодо зменшення у навколишньому середовищі, харчових продуктах і продовольчій сировині нітратів, радіонуклідів, пестицидів, важких металів, антибіотиків, гормонів, консервантів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сирохман, Іван Васильович
Примірників всього: 3
ВВ (2), ВСМЛ (1)
Свободны: ВВ (2), ВСМЛ (1)
Знайти схожі

20.
642.5:339(477)
П78


    Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі [Текст] : в 2 ч. : зб. наук. праць / М-во освіти і науки України, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, 2013.
   Вип. 1 (17), ч. 2 / [редкол.: О. І. Черевко (відп. ред.) та ін.]. - 2013. - 234, [1] с. : рис., табл. - Л-ра в кінці ст. - Алф. покажч.: с. 231. - 35.00 грн
УДК
ББК 65.9(4УКР)424-803 + 65.9(4УКР)42
Рубрики: Установи громадського харчування--Наукові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продукти харчування -- продукты питания -- нові технології -- новые технологии -- напої для спортсменів -- напитки для спортсменов -- харчові добавки -- пищевые добавки -- харчові виробництва -- пищевые производства -- апарати харчових виробництв -- аппараты пищевых производств -- харчові продукти -- пищевые продукты -- якість харчових продуктів -- качество пищевых продуктов -- дослідження якості продуктів -- исследования качества продуктов -- товарознавство непродовольчих товарів -- товароведение непродовольственных товаров -- експертиза непродовольчих товарів -- экспертиза непродовольственных товаров -- інформаційні технології -- информационные технологии
Анотація: Збірник містить статті з прогресивних технологій продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Черевко, О. І. \ред.\; Михайлов, В. М. \ред.\; Головко, М. П. \ред.\; Гринченко, О. О. \ред.\; Міністерство освіти і науки України; Харківський державний університет харчування та торгівлі
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-43 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)