Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=прянощі<.>
Загальна кількість знайдених документів : 22
Показані документи с 1 за 20
 1-10    11-20   21-22 
1.
338.439(075.8)
С 40


    Сирохман, Іван Васильович.
    Товарознавство продовольчих товарів [] : підруч. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 4-те вид., переробл. і допов. - Київ : Лібра, 2007. - 600 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 595-599. - ISBN 978-966-7035-86-0 : 78.00 грн, 84.50 грн
УДК
ББК 36-9я73
Рубрики: Харчове виробництво--Навчальні видання для вищої школи
   Продовольчі товари--Товарознавство--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- стандартизація харчових продуктів -- штрихове кодування продовольчих товарів -- зерноборошняні товари -- фруктово-овочеві товари -- крохмаль, цукор мед -- кондитерські вироби -- смакові товари -- алкогольні напої -- виноградні вина -- коньякі і бренді -- пиво -- безалкогольні напої -- чай і кава -- прянощі і приправи -- жирові продукти -- молоко и молочні продукти -- морозиво -- вершкове масло -- м'ясо і м'ясні товари -- субпродукти -- ковбасні вироби -- яйця та яєчні товари -- риба і рибні товари -- рибні консерви -- харчові концентрати
Анотація: Споживні властивості, асортимент, вимоги до якості, пакування, маркування, транспортування і зберігання основних груп продовольчих товарів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Задорожний, Іван Михайлович; Пономарьов, Петро Хомович
Примірників всього: 3
ВВ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

2.
635.915(03)
П77


    Приходько, Світлана Миколаївна.
    Цілюща флора у вашій кімнаті [] : довід. посіб. / С. М. Приходько. - Київ : Наук. думка, 1990. - 192 с. : іл. - Літ.: с. 184-185. - Покажч. укр. назв рослин: с. 186-187. - Указ. рус. наименований растений: с. 188-189. - Покажч. лат. назв рослин: с. 190. - ISBN 5-12-001764-9 : 3.00 крб
УДК
ББК 42.374-455я2
Рубрики: Кімнатне квітникарство--Довідкові видання
   Кімнатні рослини--Народна медицина--Довідкові видання

   Прянощі--Довідкові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
квіти -- кімнатні рослини -- лікарські рослини -- лікувальні властивості рослин -- пряно-ароматичні рослини -- біологічно-активні речовини -- історія походження рослин -- легенди -- міфи -- лікарські препарати -- рослинна сировина -- вирощування кімнатних рослин -- ний -- розмноження квітів -- землесуміші
Анотація: Оздоровчі властивості поширених у кімнатній культурі лікарських та пряно-ароматичних рослин.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 3
ВВ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

3.
641.5(031)
З-80


   
    Золотая энциклопедия кулинарии []. - Донецк : БАО, 2010. - 573, [3] с. : ил. - ISBN 978-966-548-024-2 : 38.00 грн
УДК
ББК 36.992я2
Рубрики: Кулінарія--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- кулінарія -- холодные закуски -- холодні закуски -- бутербродные массы -- бутербродні маси -- салаты -- салати -- мясные закуски -- м'ясні закуски -- закуски из рыбы -- закуски з риби -- первые блюда -- перші блюда -- бульоны -- бульйони -- борщи -- борщі -- рассольники -- розсольники -- солянки -- супы -- супи -- супы-пюре -- супи-пюре -- супи-молочные -- супи-молочні -- сладкие супы -- солодкі супи -- соусы -- соуси -- заправки -- вторые мясные блюда -- другі м'ясні страви -- говядина -- телятина -- свинина -- баранина -- блюда из птицы -- страви з птиці -- крольчатина -- крільчатина -- зайчатина -- субпродукты -- субпродукти -- блюда из рыбы -- страви з риби -- рыба отварная -- риба відварена -- рыба жареная -- риба смажена -- рыба тушеная -- риба тушкована -- рыба запеченная -- риба запечена -- отварные овощи -- відварені овочі -- запеченные овощи -- запечені овочі -- запеченные грибы -- запечені гриби -- тушеные овощи -- тушковані овочі -- тушеные грибы -- тушковані гриби -- жареные овощи -- смажені овочі -- жареные грибы -- смажені гриби -- блюда из круп -- страви з круп -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из макарон -- страви з макарон -- изделия из теста -- вироби з тіста -- пироги -- пряности и приправы -- прянощі і приправи -- рыбники -- рибники -- кулебяки -- пицца -- піцца -- торты -- торти -- пирожные -- тістечка -- печенье -- печиво -- блюда из творога -- страви з сиру -- блюда из яиц -- страви з яєць -- мороженое -- морозиво -- напитки -- напої -- чай -- кофе -- какао -- шоколад -- сладкие блюда -- солодкі страви -- квас -- соки -- молочные напитки -- молочні напої -- глазури -- глазурі -- дрожжевое тесто -- дріжджове тісто -- песочное тесто -- пісочне тісто
Анотація: В издание вошли рецепты и практические рекомендации. Особое внимание уделено специфике и разнообразию национальных кухонь.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

4.
030(477)
У45


    Українська радянська енциклопедія [Текст] / редкол.: М. П. Бажан (гол. ред.) [та ін.]. - К. : Головна редакція УРЕ, 1959 - .
   Т. 11 : ПАТРІОТИЗМ-ПРЯНОЩІ. - 1963. - 592, [1] с. : фото, іл. - 3.00 р. р.
УДК
ББК 92.0(4УКР)
Рубрики: Енциклопедії українські--Довідкові видання
Кл.слова (ненормовані):
універсальний довідник -- универсальный справочник -- довідкова література -- справочная литература
Анотація: [Видання є універсальним довідником з найрізноманітніших галузей сучасної науки, техніки і культури, своєрідним зведенням найважливіших надбань людської цивілізації].

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бажан, М. П. \ред.\; Білецький, О. І. \ред.\; Білодід, І. К. \ред.\; Бондарчук, В. Г. \ред.\
Примірників всього: 3
БГ (1), ФОНД (1), ЧЗ (1)
Свободны: БГ (1), ФОНД (1), ЧЗ (1)
Знайти схожі

5.
633.83:664.5
О-87


   
    Отечественные пряности в консервировании [] : [монография / Ю. А. Утеуш и др.] ; под ред. Ю. А. Утеуша. - Киев : Наук. думка, 1986. - 104 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 100-102. - 0.70 р.
УДК
ББК 42.193 + 36.910
Рубрики: Прянощі--Наукові видання
   Консервування--Наукові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
биология пряно-ароматических растений -- біологія пряно-ароматичних рослин -- биохимия пряно-ароматических растений -- біохімія пряно-ароматичних рослин -- интродукция пряных растений -- інтродукція пряних рослин -- селекция пряных растений -- селекція пряних рослин -- технология выращивания пряных растений -- технологія вирощування пряних рослин -- применение пряностей при консервировании -- застосування прянощів при консервуванні
Анотація: Приведена биология, агротехника выращивания пряно-ароматических культур, а также их использование в консервной промышленности.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Утеуш, Юрий Адольфович; Рыбак, Галина Михайловна; Шобат, Душан Николаевич; Романенко, Л. Р.; Утеуш, Юрий Адольфович \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

6.
631.576(075.8)
Л90


    Льовшина, Людмила Дмитрівна.
    Товарознавство плодоовочевих товарів, пряно-ароматичних рослин та прянощів [] : навч. посібник / Л. Д. Льовшина, В. М. Михайлов, О. В. М'ячиков ; М-во освіти і наук України, Харків. держ. ун-т харчування і торгівлі. - 2-е вид.,. - К. : Ліра-К, 2015. - 388 с. : табл. - (Технологія, обладнання та товарознавство харчових виробництв). - Л-ра: с. 379-381. - Дод.: с. 382. - ISBN 978-966-2174-08-3 : 160.00 грн
УДК
ББК 36.91я73
Рубрики: Товарознавство--Продовольчі товари--Прянощі--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад плодоовочевої сировини -- харчова цінність плодоовочевої сировини -- фізичні властивості плодів -- фізичні властивості овочів -- торговельна класифікація плодоовочевих товарів -- товарна якість плодів -- зберігання плодів -- товарознавча характеристика свіжих плодів -- продукти переробки плодів -- класифікація прянощів -- штучні замінники -- суміш прянощів -- місцеві прянощі -- якість прянощів
Анотація: Товарознавча характеристика плодоовочевої сировини та продуктів її переробки, анатомо-морфологічна будова клітин плодів та овочів, їх хімічний склад.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Михайлов, Валерий Михайлович; М'ячиков, Олександр Васильович; Міністерство освіти і науки України; Харківський державний університет харчування і торгівлі
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

7.
51.230я2
Д81


    Дудченко, Любовь Григорьевна.
    Пряно-ароматические и пряно-вкусовые растения [] : справ. / Л. Г. Дудченко, А. С. Козьяков, В. В. Кривенко ; [отв. ред. К. М. Сытник] ; Акад. наук УССР, Ин-т ботаники им. Н. Г. Холодного. - Киев : Наук. думка, 1989. - 304 с. : ил. - Лит.: с. 259-271. - Указ.: с. 272-303. - ISBN 5-12-000483-0 : 1.30 р.
ББК 51.230я2
Рубрики: Пряні культури--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
пряные культуры -- пряно-ароматические растения -- пряно-ароматичні рослини -- пряно-вкусовые растения -- пряно-вкусовые растения -- пряности -- прянощі -- народная медицина -- народна медицина -- лечебные растения -- лікувальні рослини
Анотація: Пряно-ароматические и пряно-вкусовые растениях отечественной флоры. Характеристика каждого вида, условия местообитания, районы распространения, биологические особенности, химический состав, использование.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Козьяков, Александр Сергеевич; Кривенко, Валерия Всволодовна; Сытник, К. М. \ред.\; Академия наук Украинской ССР; Институт ботаники им. Н. Г. Холодного
Примірників всього: 3
ВВ (2), БГ (1)
Свободны: ВВ (2), БГ (1)
Знайти схожі

8.
631.576(075.8)
Л90


    Льовшина, Людмила Дмитрівна.
    Товарознавство плодоовочевих товарів, пряно-ароматичних рослин та прянощів [] : навч. посіб. / Л. Д. Льовшина, В. М. Михайлов, О. В. М'ячиков ; М-во освіти і науки України, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Вид. 2-ге . - Київ : Ліра-К, 2017. - 386, [2] с. : табл., рис. - (Технологія, обладнання та товарознавство харчових виробництв). - Літ.: с. 379-381 - Дод.: с. 382. - ISBN 978-966-2174-08-3 : 180.00 грн
УДК
ББК 36.91я73
Рубрики: Товарознавство--Продовольчі товари--Прянощі--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
хіічний склад плодоовочевої подукції -- харчова цінність плодоовочевої подукції -- анатомо-морфологічні властивості сировини -- фізичні властивості плодів -- фізичні властивості овочів -- тоговельна класифікація плодоовочевих товарів -- товарна якість плодів -- товарна обробка плодів -- товарознавча характеристика плодів -- продукти переробки плодів -- класифікація прянощів -- штучні замінники -- зберігання прянощів
Анотація: Товарознавча характеристика плодоовочевої сировини та продуктів її переробки: анатомо-морфологічна будова клітин плодів та овочів, їх хімічний склад.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Михайлов, В. М.; М'ячиков, Олександр Васильович; Міністерство освіти і науки України; Харківський державний університет харчування та торгівлі
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

9.


    Турчина, Валентина.
    Кориця - аромат кохання [] / В. Турчина // Дім. Сад. Город. - 2017. - N 7. - С. 6-7 : фот. . - ISSN 1814-4357
Рубрики: Прянощі
Кл.слова (ненормовані):
походження кориці -- приготування кориці -- застосування кориці

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

10.


    Турчина, Валентина.
    Коріандр - це і кіндза також [] / В. Турчина // Дім. Сад. Город. - 2017. - N 8. - С. 8-9 : фот. . - ISSN 1814-4357
Рубрики: Прянощі
Кл.слова (ненормовані):
походження коріандру -- лікарські властивості коріандру -- застосування коріандру

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

11.


    Турчина, Валентина.
    Ваніль - нектар богів [] / В. Турчина // Дім. Сад. Город. - 2017. - N 6. - С. 8-9 : фот. . - ISSN 1814-4357
Рубрики: Орхідні--Прянощі
Кл.слова (ненормовані):
історія ванілі -- вирощування ванілі -- ванільний порошок -- ванільний екстракт -- ванільний цукор -- цілющі властивості ванілі

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

12.


    Сидорка, Инна.
    Идеальная альтернатива [] / И. Сидорка // Огородник. - 2018. - N 2. - С. 30 : фот.
Рубрики: Прянощі
Кл.слова (ненормовані):
биология катрана -- біологія катрана -- посев семян катрана -- сівба насіння катрана -- агротехника выращивания катрана -- агротехніка вирощування катрана

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

13.
641.4
А 69


    Анохіна, Валентина Іллівна.
    Зберігання і переробка овочів, фруктів та винограду в домашніх умовах [] / В. І. Анохіна, Г. М. Рибак, Т. Л. Сердюк ; під ред. В. І. Анохіної. - 2-ге вид., випр. і доп. - Київ : Урожай, 1992. - 216 с. : рис., табл., фот. кол. - Літ.: с. 204. - Предм. покажч.: с. 205-211. - ISBN 5-337-01108-1 : 115.00 крб
УДК
ББК 36.910
Рубрики: Овочі--Зберігання--Переробка--Практичні посібники
   Фрукти--Зберігання--Переробка--Практичні посібники

   
Кл.слова (ненормовані):
овочеві культури -- баштанні культури -- плодові культури -- ягідні культури -- соління овочів -- прянощі -- овочеві консерви -- фруктові консерви -- ягідні консерви -- мочіння овочів -- квашення овочів -- сушіння фруктів -- сушіння овочів -- заморожування овочів -- заморожування фруктів
Анотація: Висвітлено особливості зберігання продукції в домашніх умовах, рекомендовано сорти овочевих, плодових культур і винограду.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Рибак, Галина Михайлівна; Сердюк, Тамара Леонтіївна; Анохіна, Валентина Іллівна \ред.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

14.
664.85
С45


    Скрипников, Юрій Георгійович.
    Технологія переробки плодів і ягід [] : навч. посібник / Ю. Г. Скрипников ; пер. з рос. В. К. Сидоренка. - Київ : Урожай, 1991. - 272 с. : рис., табл. - (Посібники для профтехучилищ). - Дод.: с. 261-264. - Літ.: с. 265. - ISBN 5-337-00984-2 : 2.20 р.
УДК
ББК 36.913
Рубрики: Плоди--Переробка--Навчальні видання
   Ягоди--Переробка--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
консервування плодів -- консервування ягід -- сушіння плодів -- сушіння ягід -- плодосховища -- технохімічний контроль консервування -- виробнича санітарія -- прянощі для консервування -- зберігання плодоовочевої продукції
Анотація: Описано плодово-ягідну сировину, способи її доставки, зберігання, процеси виробництва соків, компотів, консервів, сушіння плодів, основи організації технохімічного контролю.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сидоренко, В. К. \пер.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

15.
641.88
Л 13


    Лавров, Ю. А.
    Магия пряностей и соусов [] : происхождение, свойства, применение, рецепты / Ю. А. Лавров ; [ред. О. Н. Кузьмина]. - Киев : [Орион], 1995. - 416 с. : рис. - Лит.: с. 393-396. - ISBN 5-7707-8078-9 : 300000.00 крб
УДК
ББК 36.991
Рубрики: Прянощі--Застосування--Рецептура--Практичні посібники
   Соуси--Застосування--Рецептура--Практичні посібники

   
Кл.слова (ненормовані):
пряности -- соусы -- применение -- рецепты -- происхождение пряностей -- виникнення прянощів -- пряно-ароматические растения -- пряно-ароматичні рослини -- специи -- спеції -- красные соусы -- червоні соуси -- белые соусы -- білі соуси -- томатные соусы -- томатні соуси -- сметанные соусы -- сметанні соуси -- молочные соусы -- молочні соуси -- холодные соусы -- холодні соуси -- сладкие соусы -- солодкі соуси -- заправки -- подливы -- підливи -- взвары -- узвари -- смеси пряностей -- суміші прянощів
Анотація: [Книга расскажет обо всех тонкостях применения пряностей, приправ, специй, соусов с пониманием их кулинарного и творческого назначения.]

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кузьмина, О. Н. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

16.
664.5
П 85


   
    Пряности, специи, приправы [] / [сост. А. Д. Мильская ; худож.-оформ.: Б. Ф. Бублик, С. И. Правдюк]. - Харьков : Фолио, 2001. - 414 с. : рис., табл. - (Домашняя кухня). - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 412-413. - ISBN 966-03-1243-1 : 5.00 грн
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Прянощі--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
пряности -- история пряностей -- історія прянощів -- пряноароматические растения -- пряноароматичні рослини -- пряности и национальные кухни -- прянощі і національні кухні -- пряные смеси -- суміші прянощів -- искусственные пряные снадобья -- штучні пряні зілля -- хранение пряностей -- зберігання прянощів
Анотація: Приведено около 500 рецептов блюд, имеющих экзотический, тонкий вкус и неповторимый аромат за счет использования пряностей, приправ, специй.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Мильская, Алла Дмитриевна \сост.\; Бублик, Б. Ф. \худож. .\; Правдюк, С. И. \худож.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

17.


    Борзненко, Віктор.
    Міні-зелень, або Мікрогрін [] / В. Борзненко, Г. Мереф'янський // Агробізнес сьогодні. - 2019. - N 11(черв.). - С. 38 : іл.
Рубрики: Прянощі--Вирощування
Кл.слова (ненормовані):
мікрозелень -- молоді паростки рослин

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Мереф'янський, Григорій

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

18.


   
    Пряности и специи [] // Мясной бизнес : МБ : науч.-практ. журнал. - 2019. - N 10. - С. 34-35 : рис.
Рубрики: Прянощі--Історія
Кл.слова (ненормовані):
пряности -- история пряностей -- історія пряностей

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

19.


    Миронова, Марина.
    Еда к радости: 5 чувств на кончике языка [] / Марина Миронова // Вокруг света. - 2020. - N 5/6. - С. 44-52
Рубрики: Таїланд--Туризм
Кл.слова (ненормовані):
традиционная кухня -- традиційна кухня -- санук -- пряности -- прянощі

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

20.
41.8
Л22


    Ланска, Дагмар.
    Из леса и огорода - от весны до зимы [] / Д. Ланска ; [пер. с чеш. М. С. Нелюбиной ; ред. Т. Н. Морозовская]. - Москва : Профиздат, 1989. - 288 с. : ил. - ISBN 5-255-00508-8 : 0.65 р.
ББК 41.8
Рубрики: Дикорослі рослини--Популярні видання
   Культурні рослини--Популярні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
дикорастущие растения -- культурные растения -- лечебные воздействия растений -- лікувальний вплив рослин -- косметический эффект растений -- косметичний вплив рослин -- сбор лекарственных растений -- збирання лікарських рослин -- садовые растения -- садові рослини -- огородные растения -- городні рослини -- зеленые пряности -- зелені прянощі
Анотація: [Дикорастущие и культурные растения в питании, косметологии и народной медицине].

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Нелюбина, М. С. \пер.\; Морозовская, Т. Н. \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-22 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)