З91 Зубар, Надія Миколаївна. Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Н. М. Зубар. - К. : Центр учбов. л-ри, 2010. - 332 с. : табл., рис. - Глосарій: с. 254-261. - Л-ра: с. 262-263. - Дод.: с. 264-330. - ISBN 978-966-364-996-2 : 96.00 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: харчування людини -- питание человека -- система травлення -- пищеварительная система -- процеси травлення -- процессы пищеварения -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові продукти -- пищевые продукты -- рациональное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- лікувальне харчування -- лечебное питание Аннотация: Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив іжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Экземпляры всего: 2 ФОНД (1), ВСМЛ (1) Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (1) |
П12 Павлоцкая, Лариса Федоровна. Физиология питания [] : учебник / Л. Ф. Павлоцкая, Н. В. Дуденко, М. М. Эйдельман. - Москва : Высш. шк., 1989. - 368 с. : табл. - Лит.: с. 364. - ISBN 5-06-000087-7 : 1.00 р.
Рубрики: Фізіологічні процеси--Харчування--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: физиологические процесы -- физиология питания -- фізіологія харчування -- пищеварительная система -- травна система -- кровь -- кров -- система кровообращения -- система кровообігу -- дыхательная система -- дихальна система -- выделительная система -- видільна система -- энергозатраты -- енергозатрати -- белки -- білки -- липиды -- ліпіди -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- продовольственные продукты -- продовольчі продукти -- пищевая ценность -- харчова цінність -- пищевые рационы -- харчові раціони -- пищевые вещества -- харчові речовини -- нормы потребления -- норми споживання -- режим питания -- режим харчування -- питание детей -- харчування дітей -- питание подростков -- харчування підлітків -- питание учащихся -- харчування учнів -- питание рабочих -- харчування робітників -- лечебно-профилактическое питание -- лікувально-профілактичне харчування -- питание спортсменов -- харчування спортсменів -- питание пожилых людей -- харчування літніх людей -- питание туристов -- харчування туристів -- диетическое питание -- дієтичне харчування -- рациональное питание -- раціональне харчування -- лечебные диеты -- лікувальні дієти -- химический состав -- хімічний склад Аннотация: Роль различных органов и систем организма в физиологии питания и значение пищевых факторов для нормального его функционирования. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Дуденко, Нина Васильевна; Эйдельман, Мальвина Михайловна Экземпляры всего: 3 ФОНД (1), ЧЗ (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (1), ВВ (1) |
Г36 Гігієна праці [] : підручник для студ. вищ. мед. навч. закл. / [Ю. І. Кундієв та ін.] ; за ред. Ю. І. Кундієва, О. П. Яворовського. - К. : Медицина, 2011. - 903, [1] с. : мал., табл., фото. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 978-617-505-161-0 : 216.00 грн
Рубрики: Гігієна--Санітарія--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: загальна гігієна праці -- общая гигиена труда -- історія гігієни праці -- история гигиены труда -- физиология труда -- фізіологія праці -- психология труда -- психологія праці -- виробничий мікроклімат -- производственный микроклимат -- производственная вибрация -- виробнича вібрація -- виробничий шум -- производственный шум -- освещение производственных помещений -- ультрафиолетовое излучение -- ультрафіолетове випромінювання -- освітлення виробничих приміщень -- лазерное излучение -- лазерне випромінювання -- іонізуюче випромінювання -- ионизирущее излучение -- промислові аерозолі -- промышленные аэрозоли -- виробничі отрути -- производственные яды -- нанотехнологии -- нанотехнології -- виробнича вентиляція -- производственная вентиляция -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- гігієна праці офісних працівників -- гигиена труда офисных работников -- професійні ризики -- профессиональные риски -- гигиена труда женщин -- гігієна праці жінок -- лікар з гагаєни праці -- врач по гигиене труда -- гігієна праці в окремих виробництвах -- гигиена труда в отдельных производствах Аннотация: Підручник складається з двох частин. У першій частині на сучасному науковому рівні викладено основи загальної гігієни праці, у другій - питання з гігієни праці в окремих галузях промисловості і сільськогосподарського виробництва з урахуванням особливостей і структури народного господарства України. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Кундієв, Ю. І.; Яворовський, О. П.; Шевченко, А. М.; Веремей, М. І.; Кундієв, Ю. І. \ред.\; Яворовський, О. П. \ред.\ Экземпляры всего: 1 ВСМЛ (1) Свободны: ВСМЛ (1) |
У67 Управління якістю кулінарної продукції лікувального та дієтичного харчування [] : навч. посібник / О. І. Черевко [та ін.] ; за ред. Л. О. Касілова. - Суми : Унів. кн., 2015. - 279 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 202-278. - ISBN 978-966-680-724-6 : 121.00 грн
Рубрики: Лікувальна кулінарія--Якість--Навчальні видання для вищої школи Лікувальна кулінарія--Продовольча безпека--Навчальні видання для вищої школи фывфывфыв: раціональне харчування -- рациональное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- лікувальні дієти -- лечебные диеты -- безпека кулінарної продукції -- безопасность кулинарной продукции -- санітарно-гігієнічні вимоги -- санитарно-гигиенические требования -- харчоблоки лікувальних закладів -- пищеблоки лечебных заведений -- організація харчування -- организация питания -- заготівельні підприємства -- заготовительные предприятия -- меню-замовлення -- меню-заказ -- оформлення техологічних карт -- оформление технологических карт -- автоматизоване робоче місце медсестри -- автоматизированное рабочее место медсестры -- складання дієт -- составление диет -- гігієнічні норми -- гигиенические нормы Аннотация: Дієтичне, лікувальне та лікувально-профілактичне харчування відповідно до системного підходу до формування якості й безпеки дієтичної кулінарної продукції. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Черевко, Олександр Іванович; Крайнюк, Людмила Миколоївна; Касілова, Людмила Олексіївна; Крутовий, Ж. А.; Касілова, Л. О. \ред.\ Экземпляры всего: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
Д83 Дунаевский, Генрих Аврамович. Овощи и фрукты в питании здорового и больного человека [] / Г. А. Дунаевский, С. Я. Попик ; [ред. С. А. Гатненко]. - Киев : Здоровья, 1990. - 160 с. : табл. - Прил.: 126-151. - Лит.: с. 152-157. - ISBN 5-311-00422-3 : 0.60 р. Рубрики: Раціональне харчування--Довідкові видання фывфывфыв: рациональное питание -- харчові продукти -- овочі -- овощи -- фрукти -- фрукты -- лікувальне харчування -- лечебное питание -- лечебно-профилактическое питание -- лікувально-профілактичне харчування -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- лікування соками -- лечение соками -- сироїдіння -- сыроедение Аннотация: Справочное пособие раскрывает значение овощей и фруктов в рациональном питании здорового и больного человека. Приведены сведения о химическом составе и энергетической ценности овощей и фруктов. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Попик, Светлана Яковлевна; Гатненко, С. А. \ред.\ Экземпляры всего: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
А35 Азбука харчування. Профілактичне харчування [] : [довідник / Г. І. Столмакова та ін.] ; за ред.: Г. І. Столмакової, І. О. Мартинюка. - Львів : Світ, 1993. - 199 с. : табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Дод.: с. 177-195. - Літ.: с. 196-197. - ISBN 5-7773-0070-7 : 50.000 крб
Рубрики: Харчування--Профілактика--Довідкові видання фывфывфыв: забруднення харчових продуктів -- забруднення хімічними речовинами -- забруднення важкими металами -- забруднення пестицидами -- забруднення нітратами -- лікувально-профілактичне харчування -- захисна роль їжі -- харчування при ризику захворювань -- харчові інфекції -- харчові отруєння Аннотация: Наведено рекомендації з профілактики захворювань, що виникають внаслідок вживання харчових продуктів, забруднених шкідливими речовинами. Держатели документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Доп.точки доступа: Столмакова, Ганна Іванівна; Мартинюк, Іван Онуфрієвич; Штабський, Борис Михайлович; Ладанівський, Роман Іванович; Столмакова, Ганна Іванівна \ред.\; Мартинюк, Іван Онуфрієвич \ред.\ Экземпляры всего: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |