613.2
Г 24


    Гаубер-Швенк, Габі.
    Харчування: dtv-Atlas [] / Габі Гаубер-Швенк, Міхаель Швенк ; [пер. з нім. В. І. Лахно] ; наук. ред. пер. В. Г. Передерій, Ю. Г. Григоров; худож. Йорг Майр. - К. : Знання-Прес, 2004. - 184 с. : іл. - Л-ра: с. 174-175. - Покажч.: с.177-182. - Скор.: с. 183. - ISBN 966-7767-65-5 : 30.60 грн
Переклад назви: dtv-Atlas Ernahrung
УДК
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Дієти--Продукти--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
екологія харчування -- обмін речовин -- харчові речовини -- продукти харчування -- обробка продуктів -- переробка продуктів -- шкідливі речовини -- збудники хвороб -- харчування дітей -- харчування вагітних -- харчування школярів -- харчування спортсменів -- спеціальне харчування -- дієти -- диеты -- вегетаріанство -- голодування -- злаки -- фрукти -- овочі -- бобові -- картопля -- молоко -- м'ясо -- риба -- яйця -- яйца -- хімічні консерванти -- діабет -- алергії
Анотація: Правильне, раціональне харчування, продукти харчування, опромінені продукти, хвороби, дієти та здоровий способ життя.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Швенк, М.; Передерій, В. Г. \ред.\; Григоров, Ю. Г. \ред.\; Майр, Йорг \худож.\; Лахно, В. І. \пер.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)

579.64(075)
Е 60


    Емцев, Всеволод Тихонович.
    Микробиология [] : учеб. для учащ. средних учеб. заведений / В. Т. Емцев, В. К. Шильникова. - М. : Агропромиздат, 1990. - 191 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для техникумов). - Лит.: с. 187. - Предм. указ.: с. 188-189. - ISBN 5-10-000611-0 : 1.80 грн, 1.40 грн
УДК
ББК 40.5я723
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання
   Сільськогосподарська мікробіологія--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
бактерии -- бактерії -- микроорганизмы -- мікроорганізми -- микробиологическое производство -- мікробіологічне виробництво -- штаммы микроорганизмов -- штами мікроорганізмів -- синтез ферментов -- сінтез ферментів -- синтез витаминов -- сінтез вітамінів -- синтез антибиотиков -- сінтез антибіотиків -- синтез средств защиты растений -- сінтез засобів захисту рослин -- бактериальные удобрения -- бактеріальні добрива -- микрофлора плодов -- мікрофлора плодів -- микрофлора овощей -- мікрофлора овочів -- пищевые инфекции -- харчові інфекції -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- химические консерванты -- хімічні консерванти -- термическое консервирование -- термічне консервування -- микробиология виноделия -- мікробіологія виноробства
Анотація: Основы общей и сельскохозяйственной микробиологии.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Шильникова, Викторина Кузьминична
Примірників всього: 4
ВВ (2), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (2)

631.56(075)
Ш94


    Широков, Евгений Петрович.
    Технология хранения и переработки плодов и овощей с основами стандартизации [] : учебник для студ. высш. учеб. заведений / Е. П. Широков. - М. : Агропромиздат, 1988. - 319 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений). - Лит.: с. 311. - Предм. указ.: с. 316-317. - Прил.: с. 312-315. - ISBN 5-10-000410-Х : 1.10 руб.
УДК
ББК 36.91я73 + 41.48я73
Рубрики: Зберігання--Овочі--Плодоягідні--Навчальні видання для вищої школи
   Переробка--Овочі--Плодоягідні--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
химический состав плодов -- хімічний склад плодів -- химический состав овощей -- хімічний склад овочів -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- гликозиды -- глікозіди -- товарное качество плодоовощной продукции -- товарна якість плодоовочівної продукції -- хранение плодоовощной продукции -- зберігання плодоовочівної продукції -- полевое хранение -- польове зберігання -- снегование овощей -- снігування овочів -- холодильники -- консервирование тепловой стерилизацией -- консервування тепловою стерилізацією -- овощные консервы -- овочні консерви -- плодово-ягодные компоты -- плодово-ягідні компоти -- маринование -- маринування -- консервирование сахаром -- консервування цукром -- быстрое замораживание -- швидке заморожування -- сушка -- сушіння -- микробиологические методы консервирования -- мікробіологічні методи консервування -- химические консерванты -- хімічні консерванти
Анотація: Характеристики методов и технологии хранения и переработки плодоовощной продукции.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)

631.563:634:635
С22


    Сахарова, Нина Павловна.
    Хранение плодов и овощей [] : справ. пособие / Н. П. Сахарова. - Кишинев : Картя Молдовеняске, 1988. - 307 с. : рис., табл. - Лит.: с. 301-305. - ISBN 5-362-00310-0 : 0.80 р.
УДК
ББК 41.486
Рубрики: Плоди--Зберігання--Довідкові видання
   Овочі--Зберігання--Довідкові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
характеристика плодов -- характеристика плодів -- характеристика овощей -- характеристика овочів -- химические консерванты -- хімічні консерванти -- обработка плодоовощной продукции -- обробка плодоовочевої продукції -- хранение плодоовощной продукции -- зберігання плодоовочевої продукції -- контроль в период хранения -- контроль в період зберігання
Анотація: Краткая характеристика плодов и овощей как объектов хранения, а также рассматриваются различные факторы, влияющие на сохранность плодов и овощей.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

636.087
К65


   
    Консерванти і поживність кормів [] / [М. Ф. Кулик та ін.]. - К. : Урожай, 1992. - 208 с. : рис., табл. - ISBN 5-337-01060-3 : 6.60 крб
УДК
ББК 45.45
Рубрики: Годівля тварин--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
рідкі консерванти -- жидкие консерванты -- сухі консерванти -- сухие консерванты -- газоподібні консерванти -- газообразные консерванты -- сухі бактеріальні закваски -- сухие бактериальные закваски -- використання біологічних препаратів -- использование биологических препаратов -- використання препарату літосилу -- использование препарата литосила -- консервування вологого зернофуражу -- консервирование влажного зернофуража -- енергозберігаюча технологія консервування -- энергосберегающая технология консервирования
Анотація: Обгрунтовано доцільність застосування при заготівлі кормів у господарствах рідких, сухих, газоподібних консервантів і сухих бактеріальних заквасок для збереження поживної цінності та якості кормів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кулик, Михайло Федорович; Химич, Володимир Васильович; Величко, Іван Миколайович; Калетник, Г. М.
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

636.086(03)
Д58


   
    Довідник по застосуванню біологічно активних речовин у твариництві [] / [В. Є. Чумаченко та ін.]. - К. : Урожай, 1989. - 262 с. : табл. - (Література для кабінету зоотехніка). - Л-ра: с. 257-260. - ISBN 5-337-00308-9 : 0.95 р.
УДК
ББК 45.451.2я2
Рубрики: Годівля тварин--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
вітамміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- ферменти -- ферменты -- амінокіслоти -- аминокислоты -- антибактеріальні препарати -- антибактериальные препараты -- гормони -- гормоны -- антиоксиданти -- антиоксиданты -- консерванти -- консерванты
Анотація: Відомості про ферменти, вітаміни, амінокислоти, антибіотики, гормони, тканинні препарати, антистресові засоби, премікси та інші речовини.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Чумаченко, Володимир Єфімович; Стояновський, Степан Васильович; Лагодюк, Петро Захарович; Паєнок, С. М.
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)

636.085.52
Б19


    Бакай, Степан Михайлович.
    Комбінований силос [] / С. М. Бакай, М. В. Квашка. - К. : Урожай, 1986. - 96 с. : табл. - 0.15 р.
УДК
ББК 45.451.4
Рубрики: Силос--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
особливості комбінованого силосу -- особенности комбинированного силоса -- процес консервування -- процесс консервирования -- консерванти -- консерванты -- механізація процесів консервування -- механизация процессов консервирования -- рецепти комбінованого силосу -- рецепты комбинированного силоса -- оцінка якості комбінованого силосу -- оценка качества комбинированного силоса
Анотація: Висвітлена прогресивна технологія закладання і використання комбінованого силосу, який за поживністю і перетравністю основних речовин не поступається свіжій масі сировини.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Квашка, Микола Васильович
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

631.3(075.3)
К64


    Кондратьев, Евгений Тимофеевич.
    Неметаллические материалы в сельскохозяйственной технике [] : учеб. пособие для СПТУ / Е. Т. Кондратьев, В. Е. Кондратьев. - М. : Агропромиздат, 1988. - 96 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 93. - Предм. указ.: с. 94-95. - ISBN 5-10-000386-3 : 0.10 р.
УДК
ББК 40.72я722
Рубрики: Сільськогосподарська техніка--Неметалеві матеріали та вироби--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
пластмассы -- пластмаси -- резина -- гума -- древесина -- деревина -- клеи -- клеї -- герметики -- герметики -- лакокрасочные материалы -- лакофарбові матеріали -- консерванты -- консерванти -- полимерные покрытия -- полімерні покриття
Анотація: Сведения о неметаллических материалах, которые применяются в сельскохозяйственном машиностроении.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кондратьев, Валерий Евгеньевич
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

36.88я2
К60


    Колесникова, Ирина Алексеевна.
    Сырье для производства безалкогольных напитков [] : справочник / И. А. Колесникова, М. В. Зазирная, Н. М. Сергеева. - 2-е изд., перераб. и доп. - Киев : Урожай, 1992. - 240 с. : табл. - Лит.: с. 232-236. - ISBN 5-337-01133-2 : 4.50 грн.
УДК
ББК 36.88я2
Рубрики: Безалкогольні напої--Сировина--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
безалкогольные напитки -- заменители сахара -- замінники цукру -- настои спиртовые -- настоянки спиртові -- пищевые кислоты -- харчові кислоти -- плодово-ягодные соки -- плодово-ягідні соки -- ароматические вещества -- ароматичні речовини -- консерванты -- консерванти -- пряноароматическое сырье -- пряноароматична сировина -- концентраты -- концентрати -- экстракты -- екстракти
Анотація: Данные о химическом составе, физико-химических и биологических свойствах сырья, применяемого в безалкогольном производстве.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Зазирная, Муза Васильевна; Сергеева, Нина Михайловна
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

663.05
Б 90


    Булдаков, А. С.
    Пищевые добавки [] : справочник / А. С. Булдаков. - Санкт-Петербург : Ut, 1996. - 240 с. : табл. - ISBN 5-7443-0023-6 : 3.39 грн
УДК
ББК 36.98я2
Рубрики: Харчові домішки--Застосування--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
пищевые добавки -- классификация пищевых добавок -- класифікація харчових домішок -- вредные вещества пищи -- шкідливі речовини їжі -- токсикометрия пищевых добавок -- токсикометрія харчових домішок -- улучшители консистенции -- поліпшувачі консистенції -- пищевые красители -- харчові барвники -- ароматизаторы -- ароматизатори -- пряности -- пряності -- вкусовые вещества -- смакові речовини -- консерванты -- консерванти -- антибиотики -- антибіотики -- антиоксиданты -- антиоксиданти -- ускорители технологических процессов -- прискорювачі технологічних процесів -- фиксаторы миоглобина -- фіксатори міоглобіну -- технологические добавки -- технологічні домішки -- список Е-номеров пищевых добавок -- список Є-номерів харчових домішок
Анотація: Рассматриваются проблемы применения пищевых добавок в связи со здоровьем человека, классификация, принятая в Европейском сообществе, полный перечень наименований разрешенных и запрещенных к применению.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)



   
    Эффективное консервирование кормов [] // Тваринництво сьогодні = Животноводство сегодня : науч.-практ. журнал. - 2019. - N 2. - С. 44-49 : табл.
Рубрики: Кормовиробництво--Консервування
Кл.слова (ненормовані):
кормопроизводство -- консервирование -- органические консерванты -- органічні консерванти

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)


Шифр: bzzt/2020/5
   Журнал

Безпека життєдіяльності [Текст]. - К. : Міжнар. акад. безпеки життєдіяльності, 2003 - . - Виходить щомісячно
2020р. N 5
Зі змісту:
Яценко, Н. С. Який у серця ресурс? / Н. С. Яценко. - С.2-4
Батіщева, В. Як зробити антисептик для рук у домашніх умовах / В. Батіщева. - С.5
Ільченко, Н. Що ви маєте знати про глутамат натрію? / Н. Ільченко. - С.6-7
Білай, Д. В. Консерванти - міфи та правда... Або "Е" - від а до я / Д. В. Білай. - С.7-8
Васюта, П. Найбільш ефективні методи організації навчання / П. Васюта. - С.9
Пашков, А. Аналіз наступу передмістя на Київ та незаперечні факти розбудови метрополітену "З" і "По" проспекту Маяковського для мешканців Троєщини / А. Пашков. - С.10-15. - Бібліогр. в кінці ст.
Вінат, І. Г. Зразки інструкцій з пожежної безпеки в закладах освіти / І. Г. Вінат, І. С. Мотильова. - С.16-18
Трошина, С. Від спалювання сміття до масштабної пожежі - один крок / С. Трошина. - С.19-20
Моргун, О. Тести для перевірки знань немедичних працівників механізму надання домедичної допомоги постраждалим / О. Моргун. - С.21-25
Тищенко, А. Соціальні мережі: позитив чи негатив? / А. Тищенко. - С.26-27
Тищенко, А. Шкідливість побутової техніки / А. Тищенко. - С.27-28
Небеснюк, С. Повноваження керівництва об'єднаних територіальних громад з питань цивільного захисту / С. Небеснюк. - С.30-31
Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)




    Білай, Д. В.
    Консерванти - міфи та правда... Або "Е" - від а до я [] / Д. В. Білай // Безпека життєдіяльності. - 2020. - N 5. - С. 7-8
Рубрики: Харчові продукти--Безпека
Кл.слова (ненормовані):
консерванти -- неналежний контроль

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)




    Білай, Д. В.
    Синтетичні харчі, або яку ковбасу ми їмо? [] / Д. В. Білай // Безпека життєдіяльності. - 2020. - N 11. - С. 10-11
Рубрики: Харчові продукти--Безпека
Кл.слова (ненормовані):
барвники -- консерванти -- загусники і стабілізатори -- емульгатори -- підсилювачі смаку -- підсолоджувачі-розрихлювачі

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)


48я2
В39


    Ветеринарні препарати, кормові добавки і корми закордонного виробництва [Текст] : довід. : у 3 т. / [П. І. Вербицький та ін.] ; за заг. ред.: П. І. Вербицького, М. В. Косенка ; [уклад. І. О. Булгакова та ін.]. - Львів : Афіша, 2003.
   Т. 2 : Кормові добавки. - 2003. - 879 с. : табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Покажч. фірм: с. 871-874. - Алф. покажч.: с. 875-879. - ISBN 966-8013-74-3 : 25.00 грн
ББК 48я2 + 45.451.2я2
Рубрики: Ветеринарія--Довідкові видання
   Корми--Довідкові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
кормові добавки -- консерванти зерна
Анотація: Інформація про понад 700 ветеринарних препаратів, кормових добавок та кормів, серед яких 334 ветеринарних препарати, 277 кормових добавок та 113 кормів для собак і котів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Вербицький, П. І.; Косенко, М. В.; Косенко, Ю. М; Зарума, Л. Є.; Вербицький, П. І. \ред.\; Косенко, М. В. \ред.\; Булгакова, І. О. \сост.\; Везденко, О. С. \сост.\; Величко, В. О. \сост.\; Горжеєв, В. М. \сост.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)



   
    Особливості використання сиропів від кашлю в сучасній педіатричній практиці : Е-добавки - прихований ризик [] / К. О. Зупанець [та ін.] // Дитячий лікар : вид. для лікаря - практика. - 2021. - N 3. - С. 5-10 . - ISSN 2311-9136
Рубрики: Дитячі хвороби--Хвороби органів дихання--Лікування--Негативний вплив
Кл.слова (ненормовані):
сироп від кашлю -- є-добавки -- побічні ефекти у дітей -- лікарські взаємодії -- лікування кашлю у дітей -- підсолоджувачі -- ароматизатори -- синтетичні барвники -- згущувачі -- консерванти

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Зупанець, К. О.; Катілов, О. В.; Ратушна, К. Л.; Шебеко, С. К.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВСМЛ (1)
Вільні: ВСМЛ (1)