Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=пивоваріння<.>
Загальна кількість знайдених документів : 10
Показані документи с 1 за 10
1.
663.4(075)
Д66


    Домарецький, Віталій Афанасійович.
    Технологія солоду та пива [] : підручник / В. А. Домарецький. - Київ : Інкос, 2004. - 426 с. : рис., табл. - Реком. покажч.: с. 418-419. - ISBN 966-8347-05-6 : 54.00 грн
УДК
ББК 36.870.2я73
Рубрики: Бродильні виробництва--Пивоваріння--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
пивна сировина -- історія пива -- технологія солоду -- пивне сусло -- відходи пивоваріння -- технохімічний контроль пивоваріння -- хлібний квас -- якість пива -- ефективність пивоварних виробництв -- виробнича дезинфекція -- собівартість пива -- експертиза пива
Анотація: Біохімічні, фізіологічні й органолептичні властивості, хімічний склад і основні сорти пива, показники якості.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

2.


   
    Вплив окиснення гірких речовин хмелю на якість пива [] / Л. В. Проценко [та ін.] // Вісник аграрної науки. - 2009. - N 1. - С. 64-67 : рис.
Рубрики: Промисловість харчова--Пивоваріння
   Наукові установи--Інститут сільського господарства Полісся УААН--Житомир, місто--Житомирська обл.

   Житомир, місто (Житомирська обл.)--Наукові установи--Інститут сільського господарства Полісся УААН
Кл.слова (ненормовані):
пивоваріння
Анотація: Про дослідження, яке проведено співробітниками Інституту сільського господарства Полісся УААН.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Проценко, Л. В.; Венгер, О. О.; Бармакова, В. І.; Свірчевська, О. В.; Наукові установи та товариства краю 11.03

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

3.
633.791+663.4](477+477.42)
К72


    Костриця, Микола Юхимович.
    Хміль та пиво в Україні з давнини до сьогодення [] : [монографія] / М. Ю. Костриця, Й. Г. Рейтман ; за ред. Й. Г. Рейтмана ; Житомир. наук.-краєзнав. т-во дослідників Волині, Ін-т с.-г. Полісся. - Житомир : Житомир. облдрук., 1997. - 238, [2] с. : табл., портр., мапи, фот. - Резюме: англ., нім. - Бібліогр. в кінці ст. - Із змісту.: Розвиток пивоваріння на Житомирщині у XIX ст. - ISBN 5-86868-002-2 : 25.00 грн
Є автограф: Прим. 1051558 : Костриця, Микола Юхимович
УДК
ББК 42.359(4УКР)
Рубрики: Хмелярство--Історія--Україна--Наукові видання
   Пивоварне виробництво--Історія--Житомирська область--Наукові видання

   Житомирська область--Пивоварне виробництво--Історія -- Наукові видання
Кл.слова (ненормовані):
пивоваріння -- пивоварение -- хмелярство -- хмелеводство -- краєзнавці Житомирщини -- краеведы Житомирщины
Анотація: У монографії викладені характеристика хмелю як сировини для пивоваріння та багатьох інших галузей народного господарства і можливості його використання в медицині, косметиці, кулінарії, побуті. Розповідається про походження хмелю, медових напоїв і пива, розвиток хмелярства та пивоваріння в Україні з найдавніших часів до сьогодення.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Рейтман, Йосип Григорович; Рейтман, Й. Г. \ред.\; Житомирське науково-краєзавче товариство дослідників Волині; Інститут сільського господарства Полісся
Примірників всього: 4
КР (1), ВВ (1), ФОНД (2)
Свободны: КР (1), ВВ (1), ФОНД (2)
Знайти схожі

4.
663.4
Б93


    Бут, Сергій Анатолійович.
    Удосконалення процесів і обладнання у виробництвах солодів і пива [] : монографія / С. А. Бут ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : Кондор, 2016. - 263, [1] с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 246-263. - ISBN 978-617-7278-69-5 : 130.00 грн
УДК
ББК 36.870
Рубрики: Пивоварне виробництво--Солод--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
матеріальні сировинні потоки -- виробництво солоду -- виробництво пива -- генерування пари -- енергетичні потоки -- хімічна енергія -- теплові машини-двигуни -- теплові насоси -- енергозбереження -- конвеєри -- екологія пивоваріння
Анотація: Матеріальні сировинні потоки як першоджерела енергетичних потенціалів, особливості трансформації енергетичних і матеріальних потоків, що стосуються виробництва солодів і пива.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Міністерство освіти і науки України; Національний університет харчових технологій
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

5.
663.1
В31


    Вербина, Нонна Михайловна.
    Микробиология пищевых производств [] : учебник / Н. М. Вербина, Ю. В. Каптерева. - Москва : Агропромиздат, 1988. - 256 с. : рис. - (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). - Лит.: с. 249. - Предм. указ.: с. 250-253. - ISBN 5-10-000191-7 : 0.85 р.
УДК
ББК 36-1я723
Рубрики: Харчові продукти--Мікроорганізми--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
классификация микроорганизмов -- класифікація мікроорганізмів -- обмен веществ -- обмін речовин -- культивирование микроорганизмов -- культивування мікроорганізмів -- рост микроорганизмов -- ріст мікроорганізмів -- экология микроорганизмов -- екологія мікроорганізмів -- микробиология дрожжевого производства -- мікробіологія дріжджового виробництва -- микробиология хлебопекарного производства -- мікробіологія хлібопекарського виробництва -- микробиология макаронного производства -- мікробіологія макаронного виробництва -- микробиология кондитерского производства -- мікробіологія кондитерського виробництва -- микробиология сахаристых веществ -- мікробіологія цукрових речовин -- микробиология пивоварения -- мікробіологія пивоваріння -- микробиология безалкогольных напитков -- мікробіологія безалкогольних напоїв -- микробиология консервного производства -- мікробіологія консервного виробництва -- микробиология производства жиров -- мікробіологія виробництва жирів
Анотація: Морфология, классификация, развитие микроорганизмов, микробиология хлебопекарного, бродильного, кондитерского, сахарного, консервного, масложирового производства.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Каптерева, Юлия Валентиновна
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

6.
663.1(075)
Ж 41


    Жвирблянская, Адельгейда Юльевна.
    Основы микробиологии, санитарии и гигиены в пищевой промышленности [] : учеб. для сред. проф.-техн. училищ / А. Ю. Жвирблянская, О. А. Бакушинская. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1983. - 312 с. : рис., табл. - (Для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 309. - 0.65 р.
УДК
ББК 36-1я72
Рубрики: Харчове виробництво--Мікробіологія--Санітарія--Гігієна--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
микроорганизмы в природе -- мікроорганізми в природі -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- санитарная бактериология -- санітарна бактеріологія -- санитарная вирусология -- санітарна вірусологія -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельминтозы -- гельмінтози -- дезинфекция -- дезинфекція -- дезинсекция -- дезинсекція -- дератизация -- дератизація -- микробиология сырья -- мікробіологія сировини -- микробиология хлебопекарного производства -- мікробіологія хлібопекарного виробництва -- микробиология дрожжевого производства -- мікробіологія дріжджового виробництва -- микробиология сахарного производства -- мікробіологія цукрового виробництва -- микробиология кондитерского производства -- мікробіологія кондитерського виробництва -- микробиология пивоваренного производства -- мікробіологія пивоваріння -- микробиология производства безалкогольных напитков -- мікробіологія виробництва безалкогольних напоїв -- микробиология винодельческого производства -- мікробіологія виноробного виробництва -- микробиология спиртового производства -- мікробіологія спиртового виробництва -- микробиология ликерно-водочного производства -- мікробіологія лікеро-горілчаного виробництва -- микробиология крахмало-патокового производства -- мікробіологія крахмало-патокового виробництва -- микробиология макаронного производства -- мікробіологія макаронного виробництва -- микробиология рыбоперерабатывающего производства -- мікробіологія рибопереробного виробництва -- микробиология производства растительных жиров -- мікробіологія виробництва рослинних жирів -- микробиология животных жиров -- мікробіологія виробництва тваринних жирів -- микробиология консервного производства -- мікробіологія консервного виробництва -- микробиология соления и квашения овощей -- мікробіологія соління і квашення овочів -- микробиология чайного производства -- мікробіологія чайного виробництва -- микробиология табачно-махорочного производства -- мікробіологія тютюно-махоркового виробництва -- микробиология парфюмерно-косметического производства -- мікробіологія парфюмерно-косметичного виробництва
Анотація: Рассмотрены морфология и физиология микроорганизмов, их роль в производстве пищевых продуктов, причины отравления, требования санитарии и гигиены на предприятиях пищевой промышленности.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бакушинская, Ольга Анатольевна
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

7.
663.4.02
К17


    Калунянц, Калуст Акопович.
    Химия солода и пива [] : учеб. пособие / К. А. Калунянц. - Москва : Агропромиздат, 1990. - 176 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений). - Лит.: с. 174. - ISBN 5-10-001508-X : 0.40 р.
УДК
ББК 36.87я73
Рубрики: Пивоварне виробництво--Солод--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
пивоваренное производство -- сырье пивоварения -- сировина пивоваріння -- производство солода -- виробництво солода -- пивное сусло -- пивне сусло -- брожение пива -- бродіння пива -- пастеризация пива -- пастеризація пива -- отходы пивоварения -- відходи пивоваріння
Анотація: Рассмотрены химический состав сырья, применяемого в производстве солода и пива.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

8.
663.4:663.8
Т 38


   
    Технология пивоваренного и безалкогольного производства [] : технолог. расчеты : практикум / [А. Е. Мелетьев и др.] ; под ред. А. Е. Мелетьева. - Киев : Вища шк., 1986. - 192 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Прил.: с. 171-187. - Лит.: с. 188-189. - 0.55 р.
УДК
ББК 36.876я73 + 36.88я73
Рубрики: Пивоварне виробництво--Технологія виробництва--Навчальні видання для вищої школи
   Безалкогольні напої--Технологія виробництва--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
пивоваренное производство -- безалкогольные напитки -- солод -- хлебный квас -- хлібний квас -- безалкогольные газированные напитки -- безалкогольні газовані напої -- сточные воды пивоварения -- стічні води пивоваріння -- сточные воды безалкогольных производств -- стічні води безалкогольного виробництва
Анотація: Учебное пособие содержит технологические расчеты на производство пива, солода, кваса, безалкогольных напитков, а также сточных вод этих производств.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Мелетьев, Анатолий Евгеньевич; Домарецкий, Виталий Афанасьевич; Емельянова, Нина Александровна; Колотуша, Петр Васильевич; Мелетьев, Анатолий Евгеньевич \ред.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

9.


    Кузик, Мар'яна.
    Пиво краще за вино [] / Мар'яна Кузик // Маловідома історія: далеке і близьке. - 2020. - N 3. - С. 10-11
Рубрики: Пивоварне виробництво--Історія--Європа
Кл.слова (ненормовані):
пивоваріння -- закон про пропінацію -- броварні

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)

Знайти схожі

10.
633.791:663.423:663.44
М54


   
    Методологія оцінювання хмелю і хмелепродуктів [] : [монографія] / Проценко Л. В. [та ін. ; за ред. Л. В. Проценко]. - Житомир : Рута, 2020. - 271, [1] с. : рис., табл. - Скор.: с. 4. - Дод.: с. 209-260. - Літ.: с. 261-266. - ISBN 978-617-581-429-1 : 140.00 грн
УДК
ББК 36.88
Рубрики: Хміль--Якість--Наукові видання
   Хмелярство--Наукові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
місцеві видання -- харчова промисловість -- хмелярство -- пивоваріння -- біологічні особливості хмелю -- продукти переробки хмелю -- ефірні олії хмелю
Анотація: Представлено методологію комплексної біохімічної та технологічної оцінки якості хмелю селекційних сортів та продуктів його переробки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Проценко, Л. В.; Ляшенко, М. І.; Свірчевська, О. В.; Гринюк, Т. П.; Власенко, А. С.; Проценко, Л. В. \ред.\
Примірників всього: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)