Д79 Дубовис, Григорий Александрович. Украинская кухня [] / Г. А. Дубовис ; [худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Х. : Фолио, 2006. - 319 с. - (Хозяйке на заметку). - ISBN 966-03-3362-5 : 9.00 грн
Рубрики: Кухня українська--Рецептура--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): первичная обработка сырья -- первинна обробка сировини -- кулинарные операции -- кулінарні операції -- кулинарные технологии -- кулінарні технології -- борщи -- борщі -- юшки -- супы -- рассольник -- капустняк -- колбасы -- ковбаси -- завиванцы -- завиванці -- студни -- холодці -- бабки -- пампушки -- молочнокислые продукты -- молочнокислі продукти -- настойки -- настоянки -- напитки -- напої -- консервы -- консерви -- полуфабрикаты -- напівфабрикати -- бутерброды -- бутерброди -- винегреты -- вінегрети -- гарниры -- гарніри -- соленья -- соління -- глазури -- глазурі -- десерты -- десерти -- кремы -- креми -- мороженое -- морозиво Анотація: С помощь этой книги вы сможете приготовить практически все блюда украинской кухни. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Киркач-Осипова, Л. Д. \худож.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
Б90 Булатова, Світлана Олегівна. Рукописна Polonica: Podrozne potrawy z postem - пам'ятка з історії кулінарії середини XVII століття у фондах Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського [] = Manuscript Polonica: the selection of recipes podrozne potrawy z postem, held in theinstitute of the manuscript of the v.I. Vernadsky national library of Ukraine, as a masterpiece of the mid-17-century culinary arts : монографія / Світлана Булатова ; [відп. ред. Л. А. Дубровіна] ; Нац. акад. наук України, Нац. б-ка України ім. В. І. Вернадського, Ін-т рукопису. - Київ : НБУВ, 2022. - 258, [2] с. : іл. - Бібліогр. в підрядковій прим. - Бібліогр.: с.235-248. - ISBN 978-966-02-9497-4 : 101.50 грн На укр. і пол. мові
Рубрики: Кулінарія--Історія--Польша, 17 ст.--Наукові видання Кл.слова (ненормовані): старопольська культура столу -- старопольські рецептури -- інгредієнти рецептур -- кухарське приладдя -- кулінарні технології -- соуси -- кулінарні смаки -- пісні страви Анотація: Монографію присвячено дослідженню галицької рукописної збірки Podrozne potrawy z postem середини XVII ст. та власне публікації її рецептур старопольською мовою. У виданні розглянуто кодикологічний аспект рукописної збірки, питання щодо складу, авторства рецептур, виконано їхній історико-філологічний аналіз. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Дубровіна, Л. А. \відповід. ред.\; Національна академія наук УкраїниНаціональна бібліотека України імені В. І. Вернадського; Інститут рукопису Примірників всього: 2 ФОНД (1), БГ (1) Свободны: ФОНД (1), БГ (1) |