К 45 Китайская, корейская, японская кухня [] / [сост. И. А. Сокол ; худож. Б. Ф. Бублик]. - Х. : Фолио, 2004. - 352 с. - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 966-03-2484-7 : 7.30 грн Рубрики: Кухня--Национальні традиції--Китай--Корея--Японія--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- кулінарія -- восточная кухня -- східна кухня -- блюда из риса -- страви з рису -- блюда из сои -- страви з сої -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из морепродуктов -- страви з морепродуктів -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- сладкие блюда -- солодкі страви -- десерты -- десерти Анотація: Восточная кухня не только своеобразна, она сочетает необычайный вкус блюд и несомненную их пользу для организма. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Сокол, И.А. \сост.\; Бублик, Б.Ф. \худ.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
К 90 Кулинария [] / худож. А. С. Ленчик. - Х. : Фолио, 2006. - 320 с. - (Домашняя коллекция). - ISBN 966-03-3153-3 : 9.00 грн Рубрики: Кулінарія--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- кулінарія -- пищевые продукты -- харчові продукти -- салаты -- салати -- закуски -- первые блюда -- перші страви -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- борщи -- борщі -- мясные блюда -- м'ясні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из овощей -- страви з овочів -- сладкие блюда -- солодкі страви -- сладкие пироги -- солодкі пироги -- сладкие каши -- солодкі каші -- фруктово-ягодный десерт -- фруктово-ягідний десерт -- мороженое -- морозиво -- блины -- млинці Анотація: Собраны сведения по составу, пищевой ценности и способам приготовления и хранения продуктов, а также приведены рецепты с описанием необходимых ингредиентов. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Ленчик, А.С. \худ.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
З-80 Золотая энциклопедия кулинарии []. - Донецк : БАО, 2010. - 573, [3] с. : ил. - ISBN 978-966-548-024-2 : 38.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Довідкові видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- кулінарія -- холодные закуски -- холодні закуски -- бутербродные массы -- бутербродні маси -- салаты -- салати -- мясные закуски -- м'ясні закуски -- закуски из рыбы -- закуски з риби -- первые блюда -- перші блюда -- бульоны -- бульйони -- борщи -- борщі -- рассольники -- розсольники -- солянки -- супы -- супи -- супы-пюре -- супи-пюре -- супи-молочные -- супи-молочні -- сладкие супы -- солодкі супи -- соусы -- соуси -- заправки -- вторые мясные блюда -- другі м'ясні страви -- говядина -- телятина -- свинина -- баранина -- блюда из птицы -- страви з птиці -- крольчатина -- крільчатина -- зайчатина -- субпродукты -- субпродукти -- блюда из рыбы -- страви з риби -- рыба отварная -- риба відварена -- рыба жареная -- риба смажена -- рыба тушеная -- риба тушкована -- рыба запеченная -- риба запечена -- отварные овощи -- відварені овочі -- запеченные овощи -- запечені овочі -- запеченные грибы -- запечені гриби -- тушеные овощи -- тушковані овочі -- тушеные грибы -- тушковані гриби -- жареные овощи -- смажені овочі -- жареные грибы -- смажені гриби -- блюда из круп -- страви з круп -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из макарон -- страви з макарон -- изделия из теста -- вироби з тіста -- пироги -- пряности и приправы -- прянощі і приправи -- рыбники -- рибники -- кулебяки -- пицца -- піцца -- торты -- торти -- пирожные -- тістечка -- печенье -- печиво -- блюда из творога -- страви з сиру -- блюда из яиц -- страви з яєць -- мороженое -- морозиво -- напитки -- напої -- чай -- кофе -- какао -- шоколад -- сладкие блюда -- солодкі страви -- квас -- соки -- молочные напитки -- молочні напої -- глазури -- глазурі -- дрожжевое тесто -- дріжджове тісто -- песочное тесто -- пісочне тісто Анотація: В издание вошли рецепты и практические рекомендации. Особое внимание уделено специфике и разнообразию национальных кухонь. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
Б79 Большая кулинарная энциклопедия шеф-повара [] : пер. с англ. - М. : АСТ : Астрель, 2008. - 823, [1] с. : фото цв. - ISBN 978-5-17-057843-6 : 557.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Рецептура--Наукові видання -- Популярні видання Кл.слова (ненормовані): сфера общественного питания -- сфера громадського харчування -- шеф-повар -- здоровая пища -- здорова їжа -- оборудование профессиональной кухни -- обладнання професійної кухні -- техника безопасности на кухне -- техніка безпеки на кухні -- тепловая обработка продуктов -- теплова обробка продуктів -- мясные деликатесы -- м'ясні делікатеси -- супи -- супы -- соусы -- соуси -- рыбные блюда -- рибні страви -- мясные блюда -- м'ясні страви -- блюда из птицы -- блюда з птиці -- вегетарианские блюда -- вегетаріанські страви -- картофельные блюда -- картопляні страви -- салаты -- пицца -- сэндвичи -- сендвичі -- закуски -- национальные блюда -- національні страви -- овощные гарниры -- овочеві гарніри -- колбасные изделия -- ковбасні вироби -- хлебобулочные изделия -- хлібобулочні вироби -- десерты -- мучные кондитерские изделия -- борошняні кондитерські вироби Анотація: Книга предлагает знания по таким важным в кулинарии темам как выбор продуктов, инструменты и классические методики, разъясняя каждое понятие (метод) текстом, пошаговыми цветными фотографиями и таблицами. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
З-80 Золотая энциклопедия украинской кухни [] / [сост. А. Кривошей]. - Донецьк : Глорія Трейд, 2011. - 382, [2] с. : цв. ил. - ISBN 978-617-536-132-0 : 81.00 грн
Рубрики: Кухня українська--Довідкові видання Кл.слова (ненормовані): салаты -- салати -- холодные закуски -- холодні закуски -- заливные блюда -- заливні страви -- борщи -- борщі -- солянки -- супы -- супи -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- блюда из рыбы -- страви з риби -- домашние колбасы -- домашні ковбаси -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из грибов -- страви з грибів -- блюда из яиц -- страви з яєць -- блюда из творога -- страви з сиру -- мучные блюда -- мучні страви -- вареники -- галушки -- украинские напитки -- українські напої Анотація: Сотни проверенных временем и уникальных рецептов легли в основу этой книги. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Кривошей, А. \сост.\ Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
В53 Висьневска-Рошковска, Кинга. Вегетарианство. Вегетарианские блюда [] / К. Висьневска-Рошковска, В. Пиотровякова ; [пер. с пол. С. Н. Гульянц ; предисл. А. С. Богдан]. - Минск : Полымя, 1992. - 445, [3] с. : ил., табл. - Алф. указ. блюд: с. 429-444. - ISBN 5-345-00470-6 : 5.00 грн
Рубрики: Вегетаріанство--Вегетаріанська кулінарія--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): физиология питания -- фізіологія харчування -- голодание -- голодування -- вегетарианские блюда -- вегетаріанські страви -- бутерброды -- бутерброди -- мучные блюда -- борошняні страви -- супы -- супи -- соусы -- десерты -- десерти -- напитки -- напої Анотація: Различные аспекты сложного и противоречивого, во многом спорного питания - вегетарианства, исключающего мясо и рыбу, рецепты приготовления блюд вегетарианской кухни. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Пиотровякова, Ванда; Гульянц, С. Н. \пер.\; Богдан, А. С. \авт. предисл.\ Примірників всього: 2 ВВ (2) Свободны: ВВ (2) |
С56 Современная молочная кухня [] / [М. Теплы и др.] ; пер. c чешск. И. В. Холодовой. - М. : Агропромиздат, 1985. - 239, [1] с. : рис. - Предм. указ.: с. 218-224. - 5.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Молочні страви--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): молочные напитки -- молочні напої -- молочные супы -- молочні супи -- молочные соусы -- молочні соуси -- мучные блюда -- мучні страви -- молочные блюда -- молочні страви -- молочные деликатесы -- молочні делікатеси Анотація: В книге представлены рецепты блюд и изделий молочной чешской кухни. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Теплы, М.; Плавцова, Р.; Румлова, В.; Винш, Я.; Холодова, И. В. \пер.\ Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
С23 Сборник рецептур блюд (технологических карт) для питания школьников [] / М-во торговли УССР, Гл. упр. обществ. питания. - Київ : Тэхника, 1990. - 406, [2] с. : табл. - Прил.: с. 316-405. - ISBN 5-335-00531-9 : 10.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Рецептура--Школярі--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): кулинария -- рациональное питание -- раціональне харчування -- холодные блюда -- холодні страви -- супы -- супи -- мясные блюда -- м'ясні страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- гарниры -- гарніри -- соусы -- соуси -- сладкие блюда -- солодкі страви -- напитки -- напої -- мучные изделия -- мучні вироби Анотація: Сведения об организации питания в школах, рецептуры блюд с краткой технологией приготовления, технологические требования к основному сырью и оценка качества блюд. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Министерство торговли УССР; Главное управление общественного питания Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
Д79 Дубовис, Григорий Александрович. Украинская кухня [] / Г. А. Дубовис ; [худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Х. : Фолио, 2006. - 319 с. - (Хозяйке на заметку). - ISBN 966-03-3362-5 : 9.00 грн
Рубрики: Кухня українська--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): первичная обработка сырья -- первинна обробка сировини -- кулинарные операции -- кулінарні операції -- кулинарные технологии -- кулінарні технології -- борщи -- борщі -- юшки -- супы -- рассольник -- капустняк -- колбасы -- ковбаси -- завиванцы -- завиванці -- студни -- холодці -- бабки -- пампушки -- молочнокислые продукты -- молочнокислі продукти -- настойки -- настоянки -- напитки -- напої -- консервы -- консерви -- полуфабрикаты -- напівфабрикати -- бутерброды -- бутерброди -- винегреты -- вінегрети -- гарниры -- гарніри -- соленья -- соління -- глазури -- глазурі -- десерты -- десерти -- кремы -- креми -- мороженое -- морозиво Анотація: С помощь этой книги вы сможете приготовить практически все блюда украинской кухни. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Киркач-Осипова, Л. Д. \худож.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
Я77 Ярош, Александр Владимирович. Грибы на вашем столе. 250 кулинарных рецептов [] / А. В. Ярош. - М. : Профиздат, 1991. - 112 с. : фото.цв. - ISBN 5-255-00528-2 : 3.00 р Рубрики: Кулінарія--Гриби--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): грибные закуски -- грибні закуски -- грибные супы -- грибні супи -- горячие грибные соусы -- гарячі грибні соуси -- грибы с овощами -- гриби з овочами -- мучные блюда с грибами -- борошняні страви з грибами -- мясные блюда с грибами -- м'ясні страви з грибами -- рыбные блюда с грибами -- рибні страви з грибами -- переработка грибов -- переробка грибів -- хранение грибов -- зберігання грибів Анотація: Советы по переработке, хранению, консервированию грибов и приготовлению различных блюд с грибами. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
К26 Карсекіна, Валентина Вікторівна. Страви української кухні [] : навч. посібник / В. В. Карсекіна, Л. М. Скрипка. - К. : Вища шк., 1993. - 239 с. : фото.кол. - ISBN 5-11-004206-3 : 35000.00 крб
Рубрики: Кухня українська--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): старовинна українська кухня -- старинная украинская кухня -- салати -- салаты -- закуски -- бутерброди -- бутерброды -- грінки -- гренки -- борщі -- борщи -- капусняки -- розсольники -- рассольники -- супи -- супы -- кулеші -- кулеши -- страви з картоплі -- блюда с картошки -- страви з круп -- блюда с круп -- м'ясні страви -- мясные блюда -- солодкі страви -- сладкие блюда -- кондитерські вироби -- кондитерские изделия Анотація: Особливості національної старовинної і сучасної української кухні, подано рецептуру і технологію приготування традиційних українських страв, розроблених майстрами-кухарями різних регіонів України. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Скрипка, Людмила Миколаївна Примірників всього: 3 ФОНД (2), ВВ (1) Свободны: ФОНД (2), ВВ (1) |
Б82 Борисочкина, Лидия Ивановна. Производство рыбных кулинарных изделий. Технология и оборудование [] : учебник для проф. обучения рабочих на пр-ве / Л. И. Борисочкина, А. В. Гудович. - М. : Агропромиздат, 1989. - 312 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий). - Прил.: с. 305-307. - Лит.: с. 308. - ISBN 5-10-001299-4 : 0.80 р.
Рубрики: Рибні продукти--Технологія--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): первичная обработка рыбы -- первинна обробка риби -- первичная обработка морепродуктов -- первинна обробка морепродуктів -- рыбные кулинарные изделия -- рибні кулінарні вироби -- рыбные котлеты -- рибні котлети -- фаршированная рыба -- фарширована риба -- рыбомучная кулинария -- рибоборошняна кулінарія -- пастообразные рыбные изделия -- пастоподібні кулінарні вироби -- морская капуста -- кальмары -- кальмари -- рыбные супы -- рибні юшки -- технохимический контроль рыбокулинарных изделий -- технохімічний контроль рибокулінарних виробів -- качество рыбы -- якість риби -- рыбоперерабатывающее оборудование -- рибопереробне обладнання Анотація: Приведены характеристики рыбы и морепродуктов, рассмотрены первичная обработка рыбы, технология основных видов кулинарной продукции, применяемое оборудование. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Гудович, Александр Владимирович Примірників всього: 3 ВВ (1), ФОНД (2) Свободны: ВВ (1), ФОНД (2) |
Л64 Литвина, Инна Иосифовна. Три пользы [] / И. И. Литвина. - Москва : Физкультура и спорт, 1989. - 208 с. : табл. - Лит.: с. 206-207. - ISBN 5-278-00293-X : 0.80 р. Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): раціональне харчування -- рациональное питание -- натуральное питание -- натуральне харчування -- диетотерапия -- дієтотерапія -- сыроедение -- сироїдіння -- вегетарианство -- естественное питание -- природне харчування -- вегетарианские супы -- вегетаріанські супи Анотація: Эта книга рассказывает о том, как превратить вредную привычку есть в привычку полезную. В основе её лежит учение диетологов-натуропатов о естественном питании. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 2 ФОНД (2) Свободны: ФОНД (2) |
Б89 Бруннек, Нинель Ивановна. Овощная кулинария [] : от А до Я / Н. И. Бруннек ; [ред. Е. В. Полиевктова]. - Москва : Экономика, 1992. - 335 с. : рис. - Прил.: с. 334-335. - ISBN 5-282-00931-5 : 55.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Овочеві страви--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): клетчатка -- клітковина -- пищевая ценность овощей -- харчова цінність овочів -- диетические свойства овощей -- дієтичні властивості овочів -- лечебные свойства овощей -- лікарські властивості овочів -- витамины -- вітаміни -- салаты -- салати -- приправы -- приправи -- супы -- супи -- фаршировка овощей -- фарширування овочів Анотація: Овощные культуры от ажгона до ялапы: приведены сведения об их пищевой ценности, диетических и лечебных свойствах, способах хранения. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Полиевктова, Е. В. \ред.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
А 35 Азбука питания [] / [сост. Т. А. Комарова]. - Алма-Ата : Кайнар, 1990. - 688 с. : рис., табл. - (Сельская семья: культура, эстетика, быт). - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - Прил.: с. 680-682. - Лит.: с. 683. - ISBN 5-620-00195-4 : 7.00 р.
Рубрики: Кулінарія--Рецептура--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): кулинария -- полноценная пища -- повноцінна їжа -- разумная кулинария -- розумна кулінарія -- бутерброды -- бутерброди -- супы -- супи -- рыбные блюда -- рибні страви -- мясные блюда -- м'ясні страви -- блюда из овощей -- страви із овочів -- грибные блюда -- грибні страви -- молочные блюда -- молочні страви -- крупяные блюда -- круп'яні страви -- мучные блюда -- борошняні страви -- напитки -- напої -- домашние сладости -- домашні солодощі -- национальные кухни -- національні кухні -- культура питания -- культура харчування -- блюда для тучных людей -- страви для повних людей Анотація: Эта книга составлена из разных источников, касающихся вопросов рационального питания человека. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Комарова, Тамара Андреевна \сост.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Б 26 Барсукова, Евгения Федоровна. Русская кухня [] / Е. Ф. Барсукова. - Ленинград : Лениздат, 1989. - 174 с. : фот. - Прил.: с. 171-172. - ISBN 5-289-00354-1 : 1.20 р.
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Росіійська Федерація--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- холодные закуски -- холодні закуски -- супы -- супи -- блюда из рыбы -- страви із риби -- блюда из овощей -- страви із овочів -- грибная кулинария -- грибна кулінарія -- блюда из круп -- страви із круп -- сладкие блюда -- солодкі страви -- изделия из черствого хлеба -- вироби із черствого хліба -- азбука кулинарии -- азбука кулінарії Анотація: Специалист общественного питания рассказывает о том, как приготовить традиционные и новые русские блюда, приводит их рецепты. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
Б 71 Блюда из рыбы и морепродуктов [] / [худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Харьков : Фолио, 2005. - 319 с. - (Кулинарная коллекция). - ISBN 966-03-3166-5 : 9.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Рибні продукти--Рецептура--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- холодные рыбные закуски -- холодні рибні закуски -- горячие рыбные закуски -- гарячі рибні закуски -- рыбные супы -- рибні супи -- юшка -- отварная рыба -- відварена риба -- жареная рыба -- смажена риба -- запеченная рыба -- запечена риба -- копченая рыба -- копчена риба -- рубленые рыбные изделия -- рублені рибні вироби Анотація: Книга содержит рецепты приготовления самых разных блюд из рыбы и морепродуктов. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Киркач-Осипова, Л.Д. \худож.\ Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
В 26 Вегетарианская кухня. Простые и очень вкусные блюда на каждый день [] : сборник / [ред. Н. Н. Филиппова]. - Москва : Лабиринт-Пресс, 2001. - 96 с. : фот. цв. - ISBN 5-9287-0124-1 : 30.00 грн
Рубрики: Вегетаріанська кулінарія--Рецепти--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): вегетарианская кулинария -- блины -- млинці -- салаты -- салати -- запеченные блюда -- запечені страви -- супы -- супи -- фаршированные блюда -- фаршированістрави -- фруктовые коктейли -- фруктові коктейлі -- овощные блюда -- овочеві страви Анотація: [В книге представлена коллекция различных вегетарианских рецептов]. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Филиппова, Н. Н. \ред.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Б 86 Ботанин, Савва Перфильевич. Блюда из яиц [] : рецепты, полезные советы / С. П. Ботанин, З. В. Скуратова, В. А. Беркасова. - Москва : Экономика, 1988. - 174 с. : рис. - ISBN 5-282-00524-7 : 5.00 грн
Рубрики: Кулінарія--Яйця--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- яйца фаршированные -- яйця фаршировані -- бутерброды -- салаты -- салати -- супы -- супи -- омлети -- омлеты -- суфле -- напитки с яйцом -- напої з яйцем -- эг-ног -- ег-ног -- флипы -- фліпи -- физы -- фізи Анотація: Приведены рецепты блюд и кулинарных изделий, в состав которых входят куриные яйца. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Скуратова, Зинаида Васильевна; Беркасова, Валентина Анатольевна Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |