Е 45 Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський та ін. ; за ред. Т. М. Димань. - Київ : Лібра, 2006. - 304 с. : табл., рис. - Бібліогр. в кінці розд. . - ISBN 966-7035-77-8 : 45.50 грн, 054.00 грн, 50.00 грн
Рубрики: Гігіена харчування--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- раціональне харчування -- рациональное питание -- гигиена питания -- фізіологія харчування -- физиология питания -- українська кухня -- украинская кухня -- вегетарианство -- вегетаріанство -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- дитяче харчування -- детское питание -- харчовий раціон -- рацион питания -- зберігання харчової продукції -- хранение продуктов питания -- ідентифікація харчової продукції -- идентификация пищевой продукции -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- харчові добавки -- пищевые добавки -- модифікованиі продукти -- модифицированные продукты -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельмінтози -- гельминтозы -- биологически активные добавки -- біологічно активні добавки -- радіозахисне харчування -- радиактивное питание -- детоксикація організму -- детоксикация организма Анотація: Концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Барановський, М.М.; Білявський, Г.О.; Власенко, О.В.; Мороз, Л.В.; Димань, Т.М. \ред.\ Примірників всього: 4 БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1) Свободны: БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1) |
В53 Висьневска-Рошковска, Кинга. Вегетарианство. Вегетарианские блюда [] / К. Висьневска-Рошковска, В. Пиотровякова ; [пер. с пол. С. Н. Гульянц ; предисл. А. С. Богдан]. - Минск : Полымя, 1992. - 445, [3] с. : ил., табл. - Алф. указ. блюд: с. 429-444. - ISBN 5-345-00470-6 : 5.00 грн
Рубрики: Вегетаріанство--Вегетаріанська кулінарія--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): физиология питания -- фізіологія харчування -- голодание -- голодування -- вегетарианские блюда -- вегетаріанські страви -- бутерброды -- бутерброди -- мучные блюда -- борошняні страви -- супы -- супи -- соусы -- десерты -- десерти -- напитки -- напої Анотація: Различные аспекты сложного и противоречивого, во многом спорного питания - вегетарианства, исключающего мясо и рыбу, рецепты приготовления блюд вегетарианской кухни. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Пиотровякова, Ванда; Гульянц, С. Н. \пер.\; Богдан, А. С. \авт. предисл.\ Примірників всього: 2 ВВ (2) Свободны: ВВ (2) |
Г95 Гурман, Эфроим Гарьевич. Научные основы кулинарии [] = Scientific basis of cookery / Э. Г. Гурман ; [отв. ред. Н. Н. Иезуитова ; худож. Л. Я. Яценко] ; Рос. акад. наук. - СПб. : Наука, 1995. - 272 с. : ил. - Лит.: с. 262-263. - ISBN 5-02-026749-х : 256000 крб Рубрики: Фізіологічні процеси--Харчування--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): травна система -- пищеварительная система -- фізіологія харчування -- физиология питания -- еволюція травлення -- эволюция пищеварения -- хімічний склад їжі -- химический состав пищи -- регуляція вживання їжі -- регуляция потребления пищи -- харчування -- питание -- кулінарія -- кулинария -- технологія зберіганя їжі -- технология сохранения пищи -- дієти -- диеты Анотація: Книга посвящена достижениям физиологии питания и пищеварения и основанным на них практическим рекомендациям. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Иезуитова, Н. Н. \ред.\; Яценко, Л. Я. \худож.\; Российская академия наук Примірників всього: 1 ЧЗ (1) Свободны: ЧЗ (1) |
С33 Иван Михайлович Сеченов [] : к 150-летию со дня рождения / Акад. наук CССР, Ин-т истории естествознания и техники ; под ред.: П. Г. Костюка, С. Р. Микулинского, М. Г. Ярошевского. - М. : Наука, 1980. - 607 с. : портр., рис., табл., фот. - Библиогр. в конце ст. - Прил.: с. 535-595. - Указ. имен: с. 596-605. - 5.80 р. Рубрики: Вчені російські, 19 - 20 ст.--Наукові видання Фізіологія--Наукові видання Кл.слова (ненормовані): история медицины -- історія медицини -- физиология -- фізіологія -- електрофізіологія -- электрофизиология -- психофизиология -- психофізіологія -- физиология питания -- фізіологія харчування -- неврология -- еврологія -- учёные-физиологи -- вчені-фізіологи -- биографии -- біографії Анотація: Авторы сборника освещают с позиций современной науки многогранную творческую деятельность великого ученого, характеризуют основные научные достижения Сеченова, его влияние на развитие отечественной и мировой науки. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Костюк, П. Г. \ред.\; Микулинский, С. Р. \ред.\; Ярошевский, М. Г. \ред.\; Сєченов, Іван Михайлович (фізіолог, психолог і мислитель-матеріаліст ; 1829 - 1905) \про нього\; Виготський, Лев Семенович (психолог ; 1896 - 1934) \про нього\; Павлов, Іван Петрович (фізіолог, вчений ; 1849 - 1936) \про нього\; Ухтомський, Олексій Олексійович (вчений-фізіолог ; 1875 - 1942) \про нього\; Бернштейн, Микола Олександрович (вчений ; 1896 - 1966) \про нього\; Академия наук CССР; Институт истории естествознания и техники Примірників всього: 1 ЧЗ (1) Свободны: ЧЗ (1) |
Э15 Эвенштейн, Зиновий Михайлович. Популярная диетология [] / З. М. Эвенштейн ; [ред. Н. И. Соколинская ; оформ. худож. И. А. Слюсарева]. - Москва : Экономика, 1989. - 316, [4] с. : ил. - ISBN 5-282-00766-5 : 3.00 р., 8.00 грн р.
Рубрики: Дієтична кулінарія--Науково-популярні видання Раціональне харчування--Науково-популярні видання Кл.слова (ненормовані): диетическая кулинария -- рациональное питание -- компоненты пищи -- компоненти їжі -- холестерин -- физиология питания -- фізіологія харчування -- биохимия питания -- біохімія харчування -- пищевая аллергия -- харчова алергія -- рациональное питание -- раціональне харчування -- нормальная масса тела -- нормальна маса тіла -- диетотерапия -- дієтотерапія -- сладкая еда и здоровье -- солодка їжа і здоров'я -- диетологический словарь -- дієтичний словник -- диетическая кулинария -- дієтична кулінарія Анотація: Приведены сведения по гигиене и физиологии питания, излагаются основы рационального и диетического питания, даются рекомендации по диетической кулинарии. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Соколинская, Н. И. \ред.\; Слюсарев, И. А. \худож.\ Примірників всього: 3 ВВ (2), ФОНД (1) Свободны: ВВ (2), ФОНД (1) |