641.55(477)
Т35


    Терлецька, Зеновія.
    Українські страви [] = UKRAINIAN DISHES / Зеновія Терлецька. - Нью-Йорк : Союз Українок Америки, 1990. - 201, [5] с. : іл. - Покажч.: с. 195-201. - 20.00 грн
УДК
ББК 36.997(4УКР)
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Україна--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
українські страви -- украинские блюда -- закуски -- борщі -- борщи -- юшки -- ухи -- м'ясні страви -- мясные блюда -- яловичина -- говядина -- телятина -- баранина -- дичина -- дичь -- риба -- рыба -- раки -- городина -- овощи -- салати -- салаты -- підливи -- подливы -- страви з яєць -- блюда из яиц -- печиво -- печенье -- торти -- торты -- ягоди -- ягоды -- горілки -- водки
Анотація: Подаються приписи страв, що при кінці 19 ст. і в першій половині 20 ст. були вживані в цілій Україні, та в Галичині вони особливо вкорінилися, маючи можливість безперервного розвитку. В ті часи українське харчування на приходствах, хуторах і домах тодішньої інтелігенції по містах дійшло до найвищого розквіту і могло суперничати сміло з вибагливими стравами других народів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

641.5(477)
Д79


    Дубовис, Григорий Александрович.
    Украинская кухня [] / Г. А. Дубовис ; [худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Х. : Фолио, 2006. - 319 с. - (Хозяйке на заметку). - ISBN 966-03-3362-5 : 9.00 грн
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Кухня українська--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
первичная обработка сырья -- первинна обробка сировини -- кулинарные операции -- кулінарні операції -- кулинарные технологии -- кулінарні технології -- борщи -- борщі -- юшки -- супы -- рассольник -- капустняк -- колбасы -- ковбаси -- завиванцы -- завиванці -- студни -- холодці -- бабки -- пампушки -- молочнокислые продукты -- молочнокислі продукти -- настойки -- настоянки -- напитки -- напої -- консервы -- консерви -- полуфабрикаты -- напівфабрикати -- бутерброды -- бутерброди -- винегреты -- вінегрети -- гарниры -- гарніри -- соленья -- соління -- глазури -- глазурі -- десерты -- десерти -- кремы -- креми -- мороженое -- морозиво
Анотація: С помощь этой книги вы сможете приготовить практически все блюда украинской кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Киркач-Осипова, Л. Д. \худож.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)

821.161.2
К82


    Кришталева, Оксана.
    Смак грибної юшки [] : роман у новелах / Оксана Кришталева ; [іл. С. Копака]. - Л. : Апріорі, 2013. - 171, [1] с. : іл. - ISBN 978-617-629-165-7 : 30.00 грн
УДК
ББК 84(4УКР)6
Рубрики: Художня література--Україна, 21 ст.
   Українська література, 21 ст.

   
Кл.слова (ненормовані):
романи у новелах -- романы в новеллах
Анотація: Роман у новелах "Смак грибної юшки" української письменниці Оксани Кришталевої - це вишукана жіноча проза з елементами детективу і психології, де вдало переплетено символи й підтексти, причини і наслідки життєвих доль.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Копак, Святослав \худож.\
Примірників всього: 1
АБ (1)
Свободны: АБ (1)

664.95
Б82


    Борисочкина, Лидия Ивановна.
    Производство рыбных кулинарных изделий. Технология и оборудование [] : учебник для проф. обучения рабочих на пр-ве / Л. И. Борисочкина, А. В. Гудович. - М. : Агропромиздат, 1989. - 312 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий). - Прил.: с. 305-307. - Лит.: с. 308. - ISBN 5-10-001299-4 : 0.80 р.
УДК
ББК 36.944
Рубрики: Рибні продукти--Технологія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
первичная обработка рыбы -- первинна обробка риби -- первичная обработка морепродуктов -- первинна обробка морепродуктів -- рыбные кулинарные изделия -- рибні кулінарні вироби -- рыбные котлеты -- рибні котлети -- фаршированная рыба -- фарширована риба -- рыбомучная кулинария -- рибоборошняна кулінарія -- пастообразные рыбные изделия -- пастоподібні кулінарні вироби -- морская капуста -- кальмары -- кальмари -- рыбные супы -- рибні юшки -- технохимический контроль рыбокулинарных изделий -- технохімічний контроль рибокулінарних виробів -- качество рыбы -- якість риби -- рыбоперерабатывающее оборудование -- рибопереробне обладнання
Анотація: Приведены характеристики рыбы и морепродуктов, рассмотрены первичная обработка рыбы, технология основных видов кулинарной продукции, применяемое оборудование.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Гудович, Александр Владимирович
Примірників всього: 3
ВВ (1), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (2)

641.55(=161.2)
Ф 83


    Франко, Ольга Федорівна.
    Практична кухня [] / О. Ф. Франко ; [авт. передм. О. П. Сенатович ]. - Львів : Каменяр, 1990. - 238 с. : фот. кол. - ISBN 5-7745-0301-1 : 3.50 р.
УДК
ББК 36.997(2)
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
закуски -- грінки -- супи -- холодники -- росоли -- борщі -- юшки -- м'ясні страви -- ковбаси -- паштети -- рибні страви -- овочеві страви -- грибна кулінарія -- солодке тісто -- торти -- морозиво -- печиво -- напої -- варення
Анотація: В книзі читачі знайдуть широкий діапазон страв традиційної української кухні: від різних закусок, супів, борщів, риби, м'яса до печива і варення.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сенатович, Оксана Павлівна \авт. передм.\
Примірників всього: 4
ВВ (1), АБ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), АБ (2), ФОНД (1)

Шифр: prto/2019/5
   Журнал

Профтехосвіта [Текст] : всеукр. газ. для вчителів/ Благодійний фонд "Перше вересня" ; Шкільний світ. - К. : Шевчук Л. М., 2009 - . - Виходить щомісячно
2019р. N 5
Зміст:
Сергеєва, Л. Освітні послуги закладів П(ПТ)О : особливості розвитку сфери освітніх послуг / Л. Сергеєва. - С.2-8. - Бібліогр. в кінці ст.
Мараховська, Н. Розвиток технічної творчості : з досвіду роботи предметних гуртків / Н. Мараховська. - С.9-12. - Бібліогр. в кінці ст.
Хоренко, Т. Нетрадиційні техніки живопису як засіб розвитку творчих здібностей учнів / Т. Хоренко. - С.13-15. - Бібліогр. в кінці ст.
Трохимчук, В. Спортивні секції в закладі П(ПТ)О : особливості організації та перспективи розвитку / В. Трохимчук. - С.16-19. - Бібліогр. в кінці ст.
Шагаєва, І. На Чорнобиль журавлі летіли : виховний захід, присвячений річниці Чорнобильської катастрофи / І. Шагаєва. - С.20-23. - Бібліогр. в кінці ст.
Шкляр, А. Набат Чорнобиля : урок-реквієм / А. Шкляр. - С.24-26. - Бібліогр. в кінці ст.
Ігнатенко, І. Погляд із минулого в сучасне : проблема еміграції в новелі Василя Стефаника "Камінний хрест" / І. Ігнатенко. - С.27-33
Цуканова, Н. Словник термінів перукаря : досвід використання на уроках української мови / Н. Цуканова. - С.34-40
Партус, О. Поняття "підприємництво", "бізнес": історичний розвиток підприємництва та створення власного / О. Партус. - С.41-47
Пліхта, А. Перша допомога в екстремальних ситуаціях : урок охорони праці / А. Пліхта. - С.48-52
Дахно, О. Юшки картопляні : технологія приготування та відпуск заправних супів / О. Дахно. - С.53-62
Рябчун, Т. Етноколекція жіночої керсетки : урок основ конструювання одягу / Т. Рябчун. - С.63-67. - Бібліогр. в кінці ст.
Яростюк, Л. У віртуальній лабораторії : заняття з електроматеріалознавства / Л. Яростюк. - С.68-73
Медулич, О. Розмітка площини : урок виробничого навчання / О. Медулич. - С.74-79
Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)




    Дахно, О.
    Юшки картопляні [] : технологія приготування та відпуск заправних супів / О. Дахно // Профтехосвіта : всеукр. газ. для вчителів. - 2019. - N 5. - С. 53-62
Рубрики: Кулінарія--Методика викладання--Професійно-технічні училища

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)


641.56(477)
К 78


   
    Кращі страви української кухні [] / [упоряд. Д. Білик]. - Донецьк : БАО, 2001. - 384 с. - ISBN 966-548-338-2 : 8.50 грн
УДК
ББК 36.997(4Укр)
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Україна--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
закуски -- борщі -- розсольники -- капусняки -- кулеші -- юшки -- страви з м'яса -- страви з риби -- підливи -- страви з яєць -- молочні страви -- страви з овочів -- страви з грибів -- страви з круп -- страви з борошна -- вареники -- млинці -- солодкі борошняні вироби -- солодкі страви -- напої
Анотація: Книга допоможе оволодіти тонкощами приготування українських страв, як традиційних, так і маловідомих, але дуже смачних і корисних.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Білик, Дмитро \сост.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

641.56(=161.2)
В67


    Волков, Олексій.
    Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною [] / Олексій Волков. - Київ : ТОВ Поліпрінт, 2021. - 240 с. - ISBN 978-617-95099-5-7 : 417.50 грн
УДК
ББК 36.99
Рубрики: Кухня українська--Культурна спадщина--Традиції--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
юшки -- борщі -- куліш -- тетеря -- кваша -- січеники -- гурда -- лемішка -- варенуха -- грибна підлива -- яловичина в сметані -- буженина -- печеня -- київський торт по-домашньому -- паска великодня
Анотація: Гастрономічні історії з кожного регіону України, 30 кулінарних історій та кращих страв до 30 річчя країни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВУ (1), ВВ (1)
Свободны: ВУ (1), ВВ (1)