Т35 Терлецька, Зеновія. Українські страви [] = UKRAINIAN DISHES / Зеновія Терлецька. - Нью-Йорк : Союз Українок Америки, 1990. - 201, [5] с. : іл. - Покажч.: с. 195-201. - 20.00 грн
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Україна--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): українські страви -- украинские блюда -- закуски -- борщі -- борщи -- юшки -- ухи -- м'ясні страви -- мясные блюда -- яловичина -- говядина -- телятина -- баранина -- дичина -- дичь -- риба -- рыба -- раки -- городина -- овощи -- салати -- салаты -- підливи -- подливы -- страви з яєць -- блюда из яиц -- печиво -- печенье -- торти -- торты -- ягоди -- ягоды -- горілки -- водки Анотація: Подаються приписи страв, що при кінці 19 ст. і в першій половині 20 ст. були вживані в цілій Україні, та в Галичині вони особливо вкорінилися, маючи можливість безперервного розвитку. В ті часи українське харчування на приходствах, хуторах і домах тодішньої інтелігенції по містах дійшло до найвищого розквіту і могло суперничати сміло з вибагливими стравами других народів. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
Д79 Дубовис, Григорий Александрович. Украинская кухня [] / Г. А. Дубовис ; [худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Х. : Фолио, 2006. - 319 с. - (Хозяйке на заметку). - ISBN 966-03-3362-5 : 9.00 грн
Рубрики: Кухня українська--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): первичная обработка сырья -- первинна обробка сировини -- кулинарные операции -- кулінарні операції -- кулинарные технологии -- кулінарні технології -- борщи -- борщі -- юшки -- супы -- рассольник -- капустняк -- колбасы -- ковбаси -- завиванцы -- завиванці -- студни -- холодці -- бабки -- пампушки -- молочнокислые продукты -- молочнокислі продукти -- настойки -- настоянки -- напитки -- напої -- консервы -- консерви -- полуфабрикаты -- напівфабрикати -- бутерброды -- бутерброди -- винегреты -- вінегрети -- гарниры -- гарніри -- соленья -- соління -- глазури -- глазурі -- десерты -- десерти -- кремы -- креми -- мороженое -- морозиво Анотація: С помощь этой книги вы сможете приготовить практически все блюда украинской кухни. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Киркач-Осипова, Л. Д. \худож.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
К82 Кришталева, Оксана. Смак грибної юшки [] : роман у новелах / Оксана Кришталева ; [іл. С. Копака]. - Л. : Апріорі, 2013. - 171, [1] с. : іл. - ISBN 978-617-629-165-7 : 30.00 грн
Рубрики: Художня література--Україна, 21 ст. Українська література, 21 ст. Кл.слова (ненормовані): романи у новелах -- романы в новеллах Анотація: Роман у новелах "Смак грибної юшки" української письменниці Оксани Кришталевої - це вишукана жіноча проза з елементами детективу і психології, де вдало переплетено символи й підтексти, причини і наслідки життєвих доль. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Копак, Святослав \худож.\ Примірників всього: 1 АБ (1) Свободны: АБ (1) |
Б82 Борисочкина, Лидия Ивановна. Производство рыбных кулинарных изделий. Технология и оборудование [] : учебник для проф. обучения рабочих на пр-ве / Л. И. Борисочкина, А. В. Гудович. - М. : Агропромиздат, 1989. - 312 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий). - Прил.: с. 305-307. - Лит.: с. 308. - ISBN 5-10-001299-4 : 0.80 р.
Рубрики: Рибні продукти--Технологія--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): первичная обработка рыбы -- первинна обробка риби -- первичная обработка морепродуктов -- первинна обробка морепродуктів -- рыбные кулинарные изделия -- рибні кулінарні вироби -- рыбные котлеты -- рибні котлети -- фаршированная рыба -- фарширована риба -- рыбомучная кулинария -- рибоборошняна кулінарія -- пастообразные рыбные изделия -- пастоподібні кулінарні вироби -- морская капуста -- кальмары -- кальмари -- рыбные супы -- рибні юшки -- технохимический контроль рыбокулинарных изделий -- технохімічний контроль рибокулінарних виробів -- качество рыбы -- якість риби -- рыбоперерабатывающее оборудование -- рибопереробне обладнання Анотація: Приведены характеристики рыбы и морепродуктов, рассмотрены первичная обработка рыбы, технология основных видов кулинарной продукции, применяемое оборудование. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Гудович, Александр Владимирович Примірників всього: 3 ВВ (1), ФОНД (2) Свободны: ВВ (1), ФОНД (2) |
Ф 83 Франко, Ольга Федорівна. Практична кухня [] / О. Ф. Франко ; [авт. передм. О. П. Сенатович ]. - Львів : Каменяр, 1990. - 238 с. : фот. кол. - ISBN 5-7745-0301-1 : 3.50 р.
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): закуски -- грінки -- супи -- холодники -- росоли -- борщі -- юшки -- м'ясні страви -- ковбаси -- паштети -- рибні страви -- овочеві страви -- грибна кулінарія -- солодке тісто -- торти -- морозиво -- печиво -- напої -- варення Анотація: В книзі читачі знайдуть широкий діапазон страв традиційної української кухні: від різних закусок, супів, борщів, риби, м'яса до печива і варення. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Сенатович, Оксана Павлівна \авт. передм.\ Примірників всього: 4 ВВ (1), АБ (2), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), АБ (2), ФОНД (1) |
> Шифр: prto/2019/5 Журнал 2019р. N 5 Сергеєва, Л. Освітні послуги закладів П(ПТ)О : особливості розвитку сфери освітніх послуг / Л. Сергеєва. - С.2-8. - Бібліогр. в кінці ст. Мараховська, Н. Розвиток технічної творчості : з досвіду роботи предметних гуртків / Н. Мараховська. - С.9-12. - Бібліогр. в кінці ст. Хоренко, Т. Нетрадиційні техніки живопису як засіб розвитку творчих здібностей учнів / Т. Хоренко. - С.13-15. - Бібліогр. в кінці ст. Трохимчук, В. Спортивні секції в закладі П(ПТ)О : особливості організації та перспективи розвитку / В. Трохимчук. - С.16-19. - Бібліогр. в кінці ст. Шагаєва, І. На Чорнобиль журавлі летіли : виховний захід, присвячений річниці Чорнобильської катастрофи / І. Шагаєва. - С.20-23. - Бібліогр. в кінці ст. Шкляр, А. Набат Чорнобиля : урок-реквієм / А. Шкляр. - С.24-26. - Бібліогр. в кінці ст. Ігнатенко, І. Погляд із минулого в сучасне : проблема еміграції в новелі Василя Стефаника "Камінний хрест" / І. Ігнатенко. - С.27-33 Цуканова, Н. Словник термінів перукаря : досвід використання на уроках української мови / Н. Цуканова. - С.34-40 Партус, О. Поняття "підприємництво", "бізнес": історичний розвиток підприємництва та створення власного / О. Партус. - С.41-47 Пліхта, А. Перша допомога в екстремальних ситуаціях : урок охорони праці / А. Пліхта. - С.48-52 Дахно, О. Юшки картопляні : технологія приготування та відпуск заправних супів / О. Дахно. - С.53-62 Рябчун, Т. Етноколекція жіночої керсетки : урок основ конструювання одягу / Т. Рябчун. - С.63-67. - Бібліогр. в кінці ст. Яростюк, Л. У віртуальній лабораторії : заняття з електроматеріалознавства / Л. Яростюк. - С.68-73 Медулич, О. Розмітка площини : урок виробничого навчання / О. Медулич. - С.74-79 Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1) Вільні: ПЧЗ (1) |
Дахно, О. Юшки картопляні [] : технологія приготування та відпуск заправних супів / О. Дахно> // Профтехосвіта : всеукр. газ. для вчителів. - 2019. - N 5. - С. 53-62 Рубрики: Кулінарія--Методика викладання--Професійно-технічні училища Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1) Вільні: ПЧЗ (1) |
К 78 Кращі страви української кухні [] / [упоряд. Д. Білик]. - Донецьк : БАО, 2001. - 384 с. - ISBN 966-548-338-2 : 8.50 грн
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Україна--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): закуски -- борщі -- розсольники -- капусняки -- кулеші -- юшки -- страви з м'яса -- страви з риби -- підливи -- страви з яєць -- молочні страви -- страви з овочів -- страви з грибів -- страви з круп -- страви з борошна -- вареники -- млинці -- солодкі борошняні вироби -- солодкі страви -- напої Анотація: Книга допоможе оволодіти тонкощами приготування українських страв, як традиційних, так і маловідомих, але дуже смачних і корисних. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Білик, Дмитро \сост.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
В67 Волков, Олексій. Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною [] / Олексій Волков. - Київ : ТОВ Поліпрінт, 2021. - 240 с. - ISBN 978-617-95099-5-7 : 417.50 грн
Рубрики: Кухня українська--Культурна спадщина--Традиції--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): юшки -- борщі -- куліш -- тетеря -- кваша -- січеники -- гурда -- лемішка -- варенуха -- грибна підлива -- яловичина в сметані -- буженина -- печеня -- київський торт по-домашньому -- паска великодня Анотація: Гастрономічні історії з кожного регіону України, 30 кулінарних історій та кращих страв до 30 річчя країни. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 2 ВУ (1), ВВ (1) Свободны: ВУ (1), ВВ (1) |