36.997
К 90


   
    Кулинария [] / худож. А. С. Ленчик. - Х. : Фолио, 2006. - 320 с. - (Домашняя коллекция). - ISBN 966-03-3153-3 : 9.00 грн
ББК 36.997
Рубрики: Кулінарія--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- кулінарія -- пищевые продукты -- харчові продукти -- салаты -- салати -- закуски -- первые блюда -- перші страви -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- борщи -- борщі -- мясные блюда -- м'ясні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из овощей -- страви з овочів -- сладкие блюда -- солодкі страви -- сладкие пироги -- солодкі пироги -- сладкие каши -- солодкі каші -- фруктово-ягодный десерт -- фруктово-ягідний десерт -- мороженое -- морозиво -- блины -- млинці
Анотація: Собраны сведения по составу, пищевой ценности и способам приготовления и хранения продуктов, а также приведены рецепты с описанием необходимых ингредиентов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Ленчик, А.С. \худ.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)

641.5(031)
З-80


   
    Золотая энциклопедия кулинарии []. - Донецк : БАО, 2010. - 573, [3] с. : ил. - ISBN 978-966-548-024-2 : 38.00 грн
УДК
ББК 36.992я2
Рубрики: Кулінарія--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- кулінарія -- холодные закуски -- холодні закуски -- бутербродные массы -- бутербродні маси -- салаты -- салати -- мясные закуски -- м'ясні закуски -- закуски из рыбы -- закуски з риби -- первые блюда -- перші блюда -- бульоны -- бульйони -- борщи -- борщі -- рассольники -- розсольники -- солянки -- супы -- супи -- супы-пюре -- супи-пюре -- супи-молочные -- супи-молочні -- сладкие супы -- солодкі супи -- соусы -- соуси -- заправки -- вторые мясные блюда -- другі м'ясні страви -- говядина -- телятина -- свинина -- баранина -- блюда из птицы -- страви з птиці -- крольчатина -- крільчатина -- зайчатина -- субпродукты -- субпродукти -- блюда из рыбы -- страви з риби -- рыба отварная -- риба відварена -- рыба жареная -- риба смажена -- рыба тушеная -- риба тушкована -- рыба запеченная -- риба запечена -- отварные овощи -- відварені овочі -- запеченные овощи -- запечені овочі -- запеченные грибы -- запечені гриби -- тушеные овощи -- тушковані овочі -- тушеные грибы -- тушковані гриби -- жареные овощи -- смажені овочі -- жареные грибы -- смажені гриби -- блюда из круп -- страви з круп -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из макарон -- страви з макарон -- изделия из теста -- вироби з тіста -- пироги -- пряности и приправы -- прянощі і приправи -- рыбники -- рибники -- кулебяки -- пицца -- піцца -- торты -- торти -- пирожные -- тістечка -- печенье -- печиво -- блюда из творога -- страви з сиру -- блюда из яиц -- страви з яєць -- мороженое -- морозиво -- напитки -- напої -- чай -- кофе -- какао -- шоколад -- сладкие блюда -- солодкі страви -- квас -- соки -- молочные напитки -- молочні напої -- глазури -- глазурі -- дрожжевое тесто -- дріжджове тісто -- песочное тесто -- пісочне тісто
Анотація: В издание вошли рецепты и практические рекомендации. Особое внимание уделено специфике и разнообразию национальных кухонь.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

641(031)
З-80


   
    Золота енциклопедія української кухні [] / [авт.-уклад. О. Кривошей]. - Донецьк : Глорія Трейд, 2011. - 382, [2] с. : фото кольор. - ISBN 978-617-536-129-0 : 45.00 грн
УДК
ББК 36.99(4УКР)я2
Рубрики: Кухня українська--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
українська кухня -- салати -- холодні закуски -- заливні страви -- борщі -- кулеші -- солянки -- супи -- капусняки -- страви з м'яса -- домашні ковбаси -- страви з сала -- страви з птиці -- страви з кролика -- дичина -- страви з риби -- страви з овочів -- страви з грибів -- страви з яєць -- страви з сиру -- страви з круп -- борошняні страви -- вареники -- галушки -- українські напої -- освіжаючі напої -- квас -- міцні напої -- киселі
Анотація: Сотні перевірених часом та унікальних рецептів лягли в основу цієї книги, і вона стане вірним помічником у вдосконаленні кулінарної майстерності.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кривошей, Олександр \уклад.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

641.5(031)
З-80


   
    Золотая энциклопедия украинской кухни [] / [сост. А. Кривошей]. - Донецьк : Глорія Трейд, 2011. - 382, [2] с. : цв. ил. - ISBN 978-617-536-132-0 : 81.00 грн
УДК
ББК 36.997(4УКР)я2
Рубрики: Кухня українська--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
салаты -- салати -- холодные закуски -- холодні закуски -- заливные блюда -- заливні страви -- борщи -- борщі -- солянки -- супы -- супи -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- блюда из рыбы -- страви з риби -- домашние колбасы -- домашні ковбаси -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из грибов -- страви з грибів -- блюда из яиц -- страви з яєць -- блюда из творога -- страви з сиру -- мучные блюда -- мучні страви -- вареники -- галушки -- украинские напитки -- українські напої
Анотація: Сотни проверенных временем и уникальных рецептов легли в основу этой книги.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кривошей, А. \сост.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

641.5:642.6(031)
Г 74


   
    Готуємо із задоволенням [] / [ред. Н. В. Бірічева]. - Х. : Веста, 2011. - 159, [1] с. : кол. іл. - (Енциклопедія кулінара). - ISBN 978-966-08-1809-5 : 128.00 грн
УДК
ББК 36.997я2
Рубрики: Кулінарія--Рецептура--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
салати -- закуски -- супи -- борщі -- рулети -- другі страви -- рибні страви -- десерти -- випічка -- калорійність харчових продуктів -- напої -- аперитив -- сервіровка столу
Анотація: Більше 300 кольорових фотографій і рецептура, розроблена у власній кулінарній студії допоможуть у створенні оргинінальних страв.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бірічева, Н. В. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

641.55(477)
Т35


    Терлецька, Зеновія.
    Українські страви [] = UKRAINIAN DISHES / Зеновія Терлецька. - Нью-Йорк : Союз Українок Америки, 1990. - 201, [5] с. : іл. - Покажч.: с. 195-201. - 20.00 грн
УДК
ББК 36.997(4УКР)
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Україна--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
українські страви -- украинские блюда -- закуски -- борщі -- борщи -- юшки -- ухи -- м'ясні страви -- мясные блюда -- яловичина -- говядина -- телятина -- баранина -- дичина -- дичь -- риба -- рыба -- раки -- городина -- овощи -- салати -- салаты -- підливи -- подливы -- страви з яєць -- блюда из яиц -- печиво -- печенье -- торти -- торты -- ягоди -- ягоды -- горілки -- водки
Анотація: Подаються приписи страв, що при кінці 19 ст. і в першій половині 20 ст. були вживані в цілій Україні, та в Галичині вони особливо вкорінилися, маючи можливість безперервного розвитку. В ті часи українське харчування на приходствах, хуторах і домах тодішньої інтелігенції по містах дійшло до найвищого розквіту і могло суперничати сміло з вибагливими стравами других народів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

641.5(477)
Д79


    Дубовис, Григорий Александрович.
    Украинская кухня [] / Г. А. Дубовис ; [худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Х. : Фолио, 2006. - 319 с. - (Хозяйке на заметку). - ISBN 966-03-3362-5 : 9.00 грн
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Кухня українська--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
первичная обработка сырья -- первинна обробка сировини -- кулинарные операции -- кулінарні операції -- кулинарные технологии -- кулінарні технології -- борщи -- борщі -- юшки -- супы -- рассольник -- капустняк -- колбасы -- ковбаси -- завиванцы -- завиванці -- студни -- холодці -- бабки -- пампушки -- молочнокислые продукты -- молочнокислі продукти -- настойки -- настоянки -- напитки -- напої -- консервы -- консерви -- полуфабрикаты -- напівфабрикати -- бутерброды -- бутерброди -- винегреты -- вінегрети -- гарниры -- гарніри -- соленья -- соління -- глазури -- глазурі -- десерты -- десерти -- кремы -- креми -- мороженое -- морозиво
Анотація: С помощь этой книги вы сможете приготовить практически все блюда украинской кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Киркач-Осипова, Л. Д. \худож.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)

Шифр: gouu/2015/7
   Газета

Голос України [Текст]. - К. : Київ. правда, 1991 - . - Періодичність r
2015р. N 7 (17 січ.)
Зміст:
Кавун, Олексій. Передали військовим сухі борщі / О. Кавун. - С.11
Є примірники у відділах: всього 1 : ФП (1)
Вільні: ФП (1)




    Кавун, Олексій.
    Передали військовим сухі борщі [] / Олексій Кавун // Голос України. - 2015. - N 7(17 січ.). - С. 11. - (Новини)
Рубрики: Благодійність--Черняхів, селище міського типу (Житомирська область)
   Черняхів, селище міського типу (Житомирська область)--Благодійність
Кл.слова (ненормовані):
благодійна діяльність на Житомирщині -- благотворительная деятельность на Житомирщине -- благодійні акції -- благотворительные акции
Анотація: У рамках благодійної акції "Передача смаколиків зі щедрого столу", яка пройшла у Черняхові на Житомирщині, для військових із 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади збирали продукти харчування і солодощі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Благодійна діяльність. Меценатство 1.13

Є примірники у відділах: всього 1 : ФП (1)
Вільні: ФП (1)


641.5(477)
К26


    Карсекіна, Валентина Вікторівна.
    Страви української кухні [] : навч. посібник / В. В. Карсекіна, Л. М. Скрипка. - К. : Вища шк., 1993. - 239 с. : фото.кол. - ISBN 5-11-004206-3 : 35000.00 крб
УДК
ББК 36.997я722
Рубрики: Кухня українська--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
старовинна українська кухня -- старинная украинская кухня -- салати -- салаты -- закуски -- бутерброди -- бутерброды -- грінки -- гренки -- борщі -- борщи -- капусняки -- розсольники -- рассольники -- супи -- супы -- кулеші -- кулеши -- страви з картоплі -- блюда с картошки -- страви з круп -- блюда с круп -- м'ясні страви -- мясные блюда -- солодкі страви -- сладкие блюда -- кондитерські вироби -- кондитерские изделия
Анотація: Особливості національної старовинної і сучасної української кухні, подано рецептуру і технологію приготування традиційних українських страв, розроблених майстрами-кухарями різних регіонів України.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Скрипка, Людмила Миколаївна
Примірників всього: 3
ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (2), ВВ (1)

641.55(083.12)
М 21


    Малявко, Алла Андреевна.
    Технология приготовления первых, вторых и сладких блюд [] / А. А. Малявко. - Киев : Вища шк., Голов. изд-во, 1987. - 183 с. : рис., фот. цв. - 1.90 р.
УДК
ББК 36.991
Рубрики: Кулінарія--Рецептура--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- рецептура -- супы -- супи -- борщи -- борщі -- соусы -- соуси -- гарниры -- гарніри -- блюда из круп -- страви з круп -- блюда из макаронов -- страви з макаронів -- картофельные блюда -- картопляні страви -- овощные блюда -- овочеві страви -- грибные блюда -- грибні страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- мясные блюда -- м'ясні страви
Анотація: В книге приведены рецептура и технология приготовления блюд.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

641.827
С 89


   
    Супы [] : сб. рецептов / [сост. М. Г. Пожидаева] // Винахідник і раціоналізатор. - К. : Укр. акад. наук, 2018. - N 5. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 332-333
УДК
ББК 36.991
Рубрики: Перші страви--Супи--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
супы -- супи -- бульоны -- бульйони -- борщи -- борщі -- щи -- щі -- рассольники -- розсольники -- молочные супы -- молочні супи -- пюреобразные супы -- пюреподібні супи -- прозрачные супы -- прозорі супи -- холодные супы -- холодні супи -- ягодные супы -- ягідні супи
Анотація: Представлены рецепты приготовления всевозможных бульонов, супов, борщей.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Пожидаева, Маргарита Георгиевна \сост.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

641.55
Ф 39


    Фельдман, Исай Аврамович.
    Советы кулинара [] / И. А. Фельдман. - Киев : Преста, 1993. - 120 с. : рис., табл. - Прил.: с. 149. - ISBN 5-7707-4652-1 : 6000.00 крб
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- домашнее приготовление -- супы -- супи -- борщи -- борщі -- рыбные блюда -- рибні страви -- мясные блюда -- м'ясні страви -- молочные блюда -- молочні страви -- овощные блюда -- овочеві страви -- рациональное питание -- раціональне харчування -- подача блюд -- подача страв -- старинные меры веса -- старовинні міри ваги
Анотація: Книга дает основы знаний о рациональном питании и приготовлении пищи, учит правильно использовать кулинарные рецепты.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)

641.55(083.12)
Ф39


    Фельдман, Исай Аврамович.
    Любимые блюда [] / И. А. Фельдман. - Киев : Преста, 1995. - 286 с. : рис. - ISBN 5-7707-5025-1 : 350000.00 крб
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
кулинария -- борщи -- борщі -- щи -- щі -- рассольники -- розсольники -- солянки -- уха -- юшка -- котлеты -- котлети -- шашлыки -- шашлики -- плов -- голубцы -- голубці -- студни -- холодець -- винегрет -- вінегрет -- вареники -- пельмени -- пельмені -- блины -- млинці -- пиріжки -- пирожки
Анотація: Приведено около 1700 рецептов, позволяющих при рациональном расхождении пищевых продуктов приготовить наиболее популярные блюда.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 4
ВВ (3), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (3), ФОНД (1)

641.55(=161.2)
Ф 83


    Франко, Ольга Федорівна.
    Практична кухня [] / О. Ф. Франко ; [авт. передм. О. П. Сенатович ]. - Львів : Каменяр, 1990. - 238 с. : фот. кол. - ISBN 5-7745-0301-1 : 3.50 р.
УДК
ББК 36.997(2)
Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
закуски -- грінки -- супи -- холодники -- росоли -- борщі -- юшки -- м'ясні страви -- ковбаси -- паштети -- рибні страви -- овочеві страви -- грибна кулінарія -- солодке тісто -- торти -- морозиво -- печиво -- напої -- варення
Анотація: В книзі читачі знайдуть широкий діапазон страв традиційної української кухні: від різних закусок, супів, борщів, риби, м'яса до печива і варення.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сенатович, Оксана Павлівна \авт. передм.\
Примірників всього: 4
ВВ (1), АБ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), АБ (2), ФОНД (1)

641.56(477)
К 78


   
    Кращі страви української кухні [] / [упоряд. Д. Білик]. - Донецьк : БАО, 2001. - 384 с. - ISBN 966-548-338-2 : 8.50 грн
УДК
ББК 36.997(4Укр)
Рубрики: Кухня--Національні традиції--Україна--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
закуски -- борщі -- розсольники -- капусняки -- кулеші -- юшки -- страви з м'яса -- страви з риби -- підливи -- страви з яєць -- молочні страви -- страви з овочів -- страви з грибів -- страви з круп -- страви з борошна -- вареники -- млинці -- солодкі борошняні вироби -- солодкі страви -- напої
Анотація: Книга допоможе оволодіти тонкощами приготування українських страв, як традиційних, так і маловідомих, але дуже смачних і корисних.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Білик, Дмитро \сост.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

641.56(=161.2)
В67


    Волков, Олексій.
    Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною [] / Олексій Волков. - Київ : ТОВ Поліпрінт, 2021. - 240 с. - ISBN 978-617-95099-5-7 : 417.50 грн
УДК
ББК 36.99
Рубрики: Кухня українська--Культурна спадщина--Традиції--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
юшки -- борщі -- куліш -- тетеря -- кваша -- січеники -- гурда -- лемішка -- варенуха -- грибна підлива -- яловичина в сметані -- буженина -- печеня -- київський торт по-домашньому -- паска великодня
Анотація: Гастрономічні історії з кожного регіону України, 30 кулінарних історій та кращих страв до 30 річчя країни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВУ (1), ВВ (1)
Свободны: ВУ (1), ВВ (1)