Де в хаті борщ та капуста, там хата не пуста [] // Народний лікар України. - 2010. - N 4(квіт.). - С. 3, 7
Рубрики: Українці--Харчування--Полісся
   Етнографія--Їжа--Полісся

   Полісся--Українці--Харчування
    Полісся--Етнографія--Їжа

Кл.слова (ненормовані):
їжа -- еда -- хліб -- хлеб -- вареники -- галушки -- деруни -- коровай -- каравай -- капусняк -- українська кулінарія -- украинская кулинария
Анотація: Харчування українців, зокрема на Поліссі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Етнографія 2.04

Є примірники у відділах: всього 3 : ПЧЗ (1), КР (2)
Вільні: ПЧЗ (1), КР (2)


641(031)
З-80


   
    Золота енциклопедія української кухні [] / [авт.-уклад. О. Кривошей]. - Донецьк : Глорія Трейд, 2011. - 382, [2] с. : фото кольор. - ISBN 978-617-536-129-0 : 45.00 грн
УДК
ББК 36.99(4УКР)я2
Рубрики: Кухня українська--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
українська кухня -- салати -- холодні закуски -- заливні страви -- борщі -- кулеші -- солянки -- супи -- капусняки -- страви з м'яса -- домашні ковбаси -- страви з сала -- страви з птиці -- страви з кролика -- дичина -- страви з риби -- страви з овочів -- страви з грибів -- страви з яєць -- страви з сиру -- страви з круп -- борошняні страви -- вареники -- галушки -- українські напої -- освіжаючі напої -- квас -- міцні напої -- киселі
Анотація: Сотні перевірених часом та унікальних рецептів лягли в основу цієї книги, і вона стане вірним помічником у вдосконаленні кулінарної майстерності.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кривошей, Олександр \уклад.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

641.5(031)
З-80


   
    Золотая энциклопедия украинской кухни [] / [сост. А. Кривошей]. - Донецьк : Глорія Трейд, 2011. - 382, [2] с. : цв. ил. - ISBN 978-617-536-132-0 : 81.00 грн
УДК
ББК 36.997(4УКР)я2
Рубрики: Кухня українська--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
салаты -- салати -- холодные закуски -- холодні закуски -- заливные блюда -- заливні страви -- борщи -- борщі -- солянки -- супы -- супи -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- блюда из рыбы -- страви з риби -- домашние колбасы -- домашні ковбаси -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из грибов -- страви з грибів -- блюда из яиц -- страви з яєць -- блюда из творога -- страви з сиру -- мучные блюда -- мучні страви -- вареники -- галушки -- украинские напитки -- українські напої
Анотація: Сотни проверенных временем и уникальных рецептов легли в основу этой книги.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кривошей, А. \сост.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

36.997(2)Я2
У45


   
    Українська стародавня кухня [] : довідник / [упоряд. Т. Л. Шпаковська]. - К. : Спалах ЛТД, 1993. - 238 с. : кол.іл., табл. - ISBN 5-7707-3089-7 : 2200.00 крб
ББК 36.997(2)Я2
Рубрики: Кухня українська--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
закуски -- холодні страви -- холодные блюда -- другі страви -- вторые блюда -- страви з свинини -- блюда с свинины -- страви з телятини -- блюда с телятины -- страви з кролятини -- блюда с кролятины -- страви з овочів -- блюда с овощей -- страви з кукурудзи -- блюда с кукурузы -- галушки -- млинці -- блины -- підливи -- подливы -- солодкі страви -- сладкие блюда -- дріжджове тісто -- дрожжевое тесто -- бісквітне тісто -- бисквитное тесто -- пісочне тісто -- песочное тесто -- напої -- напитки -- домашні заготівлі -- домашние заготовки
Анотація: Секрети приготування перших страв, закусок, випічок, напоїв: дано рецепти і корисні поради з народної кухні - великої спадщини українського народу.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Шпаковська, Тамара Лазарівна \сост.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

641.554
З-42


    Зварич, Петро Прокопович.
    Вареники, млинці, пампушки, ... [] / П. П. Зварич. - Київ : Техніка, 1995. - 29 с. : табл. - ISBN 5-335-01311-7 : 40.000 крб
УДК
ББК 36.992
Рубрики: Кухня українська--Страви--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
українська національна кухня -- тісто для вареників -- галушки -- каші -- бабки
Анотація: Наведено рецептуру широкоросповсюджених страв з борошна та крупів, які здавна входять до української національної кухні.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)