Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчові отруєння<.>
Загальна кількість знайдених документів : 24
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-24 
1.
636.09
З-14


    Загаевский, Иосиф Станиславович.
    Справочник по ветеринарно-санитарной экспертизе животноводческой продукции [] / И. С. Загаевский. - Киев : Урожай, 1976. - 160 с. : табл. - Библиогр. в конце разд. - 0.66 р.
УДК
ББК 36.92я2
Рубрики: М'ясні продукти--Ветеринарно-санітарна експертиза--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
мясные продукты -- ветеринарно-санитарная экспертиза -- мясо -- м'ясо -- ветеринарно-санитарный контроль -- ветеринарно-санітарний контроль -- экспертиза мяса -- експертиза м'яса -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- санитарная обработка мяса -- санітарна обробка м'яса
Анотація: Обобщены материалы по гигиене, технологии переработки и ветеринарно-санитарной экспертизе мяса и мясопродуктов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

2.
663.1(075)
Ж 41


    Жвирблянская, Адельгейда Юльевна.
    Основы микробиологии, санитарии и гигиены в пищевой промышленности [] : учеб. для сред. проф.-техн. училищ / А. Ю. Жвирблянская, О. А. Бакушинская. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1983. - 312 с. : рис., табл. - (Для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 309. - 0.65 р.
УДК
ББК 36-1я72
Рубрики: Харчове виробництво--Мікробіологія--Санітарія--Гігієна--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
микроорганизмы в природе -- мікроорганізми в природі -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- санитарная бактериология -- санітарна бактеріологія -- санитарная вирусология -- санітарна вірусологія -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельминтозы -- гельмінтози -- дезинфекция -- дезинфекція -- дезинсекция -- дезинсекція -- дератизация -- дератизація -- микробиология сырья -- мікробіологія сировини -- микробиология хлебопекарного производства -- мікробіологія хлібопекарного виробництва -- микробиология дрожжевого производства -- мікробіологія дріжджового виробництва -- микробиология сахарного производства -- мікробіологія цукрового виробництва -- микробиология кондитерского производства -- мікробіологія кондитерського виробництва -- микробиология пивоваренного производства -- мікробіологія пивоваріння -- микробиология производства безалкогольных напитков -- мікробіологія виробництва безалкогольних напоїв -- микробиология винодельческого производства -- мікробіологія виноробного виробництва -- микробиология спиртового производства -- мікробіологія спиртового виробництва -- микробиология ликерно-водочного производства -- мікробіологія лікеро-горілчаного виробництва -- микробиология крахмало-патокового производства -- мікробіологія крахмало-патокового виробництва -- микробиология макаронного производства -- мікробіологія макаронного виробництва -- микробиология рыбоперерабатывающего производства -- мікробіологія рибопереробного виробництва -- микробиология производства растительных жиров -- мікробіологія виробництва рослинних жирів -- микробиология животных жиров -- мікробіологія виробництва тваринних жирів -- микробиология консервного производства -- мікробіологія консервного виробництва -- микробиология соления и квашения овощей -- мікробіологія соління і квашення овочів -- микробиология чайного производства -- мікробіологія чайного виробництва -- микробиология табачно-махорочного производства -- мікробіологія тютюно-махоркового виробництва -- микробиология парфюмерно-косметического производства -- мікробіологія парфюмерно-косметичного виробництва
Анотація: Рассмотрены морфология и физиология микроорганизмов, их роль в производстве пищевых продуктов, причины отравления, требования санитарии и гигиены на предприятиях пищевой промышленности.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бакушинская, Ольга Анатольевна
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

3.
663.1(075)
М 89


    Мудрецова-Висс, Клавдия Алексеевна.
    Микробиология [] : учеб. для товаровед. и технол. фак. торг. вузов / К. А. Мудрецова-Висс. - 5-е изд., перераб. и доп. - Москва : Экономика, 1985. - 256 с. : рис., табл. - Предм. указ.: с. 252-254. - 1.00 р.
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчові продукти--Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
морфология микроорганизмов -- морфологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- фізіологія мікроорганізмів -- влияние факторов на микроорганизмы -- вплив факторів на мікроорганізми -- анаэробные процессы -- анаеробні процеси -- аэробные процессы -- аеробні процеси -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- харчові інфекції -- профилактика пищевых отравлений -- профілактика харчових отруєнь -- микробиология воздуха -- мікробіологія повітря -- микробиология почвы -- мікробіологія грунту -- микробиология воды -- мікробіологія води -- микробиология пищевых продуктов -- мікробіологія харчових продуктів
Анотація: Учебник содержит сведения о роли микроорганизмов в переработке пищевого сырья и производстве продуктов питания.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 4
АБ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: АБ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Знайти схожі

4.
664.6:579(075)
М 28


    Мармузова, Людмила Викторовна.
    Основы микробиологии, санитарии и гигиены производства хлебобулочных и мучных кондитерских изделий [] : учеб. пособие / Л. В. Мармузова. - Москва : Агропромиздат, 1989. - 143 с. : рис. - (Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 136. - Предм. указ.: с. 137-140. - ISBN 5-10-000198-4 : 0.20 р.
УДК
ББК 36.83я722
Рубрики: Хлібопекарське виробництво--Мікробіологія--Санітарія--Гігієна--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
микрофлора пшеничного теста -- мікрофлора пшеничного тіста -- микрофлора ржаного теста -- мікрофлора житнього тіста -- пищевые инфекции -- харчові інфекції -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гигиена труда -- гігієна праці -- санитарно-гигиенический режим хлебопекарного производства -- санітарно-гігієнічний режим хлібопекарного виробництв
Анотація: Вопросы общей микробиологии, микробиологии хлебобулочных и мучных кондитерских изделий.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

5.
579.64(075)
Е 60


    Емцев, Всеволод Тихонович.
    Микробиология [] : учеб. для учащ. средних учеб. заведений / В. Т. Емцев, В. К. Шильникова. - М. : Агропромиздат, 1990. - 191 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для техникумов). - Лит.: с. 187. - Предм. указ.: с. 188-189. - ISBN 5-10-000611-0 : 1.80 грн, 1.40 грн
УДК
ББК 40.5я723
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання
   Сільськогосподарська мікробіологія--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
бактерии -- бактерії -- микроорганизмы -- мікроорганізми -- микробиологическое производство -- мікробіологічне виробництво -- штаммы микроорганизмов -- штами мікроорганізмів -- синтез ферментов -- сінтез ферментів -- синтез витаминов -- сінтез вітамінів -- синтез антибиотиков -- сінтез антибіотиків -- синтез средств защиты растений -- сінтез засобів захисту рослин -- бактериальные удобрения -- бактеріальні добрива -- микрофлора плодов -- мікрофлора плодів -- микрофлора овощей -- мікрофлора овочів -- пищевые инфекции -- харчові інфекції -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- химические консерванты -- хімічні консерванти -- термическое консервирование -- термічне консервування -- микробиология виноделия -- мікробіологія виноробства
Анотація: Основы общей и сельскохозяйственной микробиологии.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Шильникова, Викторина Кузьминична
Примірників всього: 4
ВВ (2), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (2)
Знайти схожі

6.
613.287
В19


    Васильев, Леонид Георгиевич.
    Гигиеническое и противоэпидемическое обеспечение производства молока и молочных продуктов [] / Л. Г. Васильев, Н. И. Абрамова-Оболенская, В. А. Павлов ; под ред.: В. А. Павлова. - М. : Агропромиздат, 1990. - 303 с. : табл. - Лит.: с. 299. - ISBN 5-10-001866-6 : 1.00 р.
УДК
ББК 51.245
Рубрики: Молочне виробництво--Гігієна--Нормативно-виробничі видання
   Молочне виробництво--Санітарний захист--Нормативно-виробничі видання

Кл.слова (ненормовані):
санитарно-эпидемнологическая служба -- санітарно-епідеміологічна служба -- санитарно-гигиенические требования -- санітарно-гігієнічні вимоги -- производство молока -- виробництво молока -- молочные продукты -- молочні продукти -- микробиологический контроль -- мікробіологічний контроль -- продукты питания -- продукти харчування -- предприятия молочной промышленности -- підприємства молочної промисловості -- пищевая промышленность -- харчова промисловість -- хранение молочных продуктов -- зберігання молочних продуктів -- производство кисломолочных продуктов -- виробництво кисломолочних продуктів -- производство сыров -- виробництво сирів -- пищевые отравления -- харчові отруєння
Анотація: Изложены санитарно-гигиенические требования к технологии получения молока и процессам его обработки и переработки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Абрамова-Оболенская, Н. И.; Павлов, В. А.; Павлов, В. А. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

7.
637.5.055
К72


    Костенко, Юрий Григорьевич.
    Основы микробиологии, гигиены и санитарии на предприятиях мясной и птицеперерабатывающей промышленности [] : учебник / Ю. Г. Костенко, С. В. Нецепляев, Л. А. Гончарова. - 3-е изд., перераб. и доп. - Москва : Агропромиздат, 1991. - 176 с. : рис. - (Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 174. - ISBN 5-10-001725-2 : 1.00 крб.
УДК
ББК 36.92я722
Рубрики: М'ясне виробництво--Мікробіологія--Навчальні видання
   М'ясне виробництво--Санітарія--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
мясное производство -- микробиология мяса -- мікробіологія м'яса -- микробиология птицепродуктов -- мікробіологія птахопродуктів -- инфекционные болезни животных -- інфекційні хвороби тварин -- санитарная оценка -- санітарна оцінка -- инвазионные болезни животных -- інвазійні хвороби тварин -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- кишечные инфекции человека -- кишкові інфекції людини -- санитарный режим производства -- санітарний режим виробництва -- санитарно-гигиенические требования -- санітарно-гігієнічні вимоги
Анотація: Данные по санитарно-гигиеническим требованиям к предприятиям мясной и птицеперерабатывающей отрасли.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Нецепляев, Сергей Владимирович; Гончарова, Лариса Аркадьевна
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

8.
613.2
А35


   
    Азбука харчування. Профілактичне харчування [] : [довідник / Г. І. Столмакова та ін.] ; за ред.: Г. І. Столмакової, І. О. Мартинюка. - Львів : Світ, 1993. - 199 с. : табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Дод.: с. 177-195. - Літ.: с. 196-197. - ISBN 5-7773-0070-7 : 50.000 крб
УДК
ББК 51.230
Рубрики: Харчування--Профілактика--Довідкові видання
Кл.слова (ненормовані):
забруднення харчових продуктів -- забруднення хімічними речовинами -- забруднення важкими металами -- забруднення пестицидами -- забруднення нітратами -- лікувально-профілактичне харчування -- захисна роль їжі -- харчування при ризику захворювань -- харчові інфекції -- харчові отруєння
Анотація: Наведено рекомендації з профілактики захворювань, що виникають внаслідок вживання харчових продуктів, забруднених шкідливими речовинами.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Столмакова, Ганна Іванівна; Мартинюк, Іван Онуфрієвич; Штабський, Борис Михайлович; Ладанівський, Роман Іванович; Столмакова, Ганна Іванівна \ред.\; Мартинюк, Іван Онуфрієвич \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

9.
613.2
W26


    Wardlaw, Gordon M..
    Perspectives in Nutrition [Текст] / Gordon M. Wardlaw, Paul M. Insel. - 3rd ed. - St. Louis [etc.] : Mosby, 1995. - [989] p. pag. var. : ill. - ISBN 0-8151-9072-7 : 060.00 грн
ІРЦ "Вікно в Америку"
УДК
ББК 51.23
Рубрики: Харчування--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
питание -- раціональне харчування -- рациональное питание -- дієти -- диеты -- серцеві хвороби -- сердечные болезни -- вегетаріанство -- вегетарианство -- алкоголь -- фітнес -- фитнес -- фізичні навантаження -- физические нагрузки -- анорексія -- анорексия -- булимія -- булимия -- вітаміни -- витамины -- мінерали -- минералы -- імунітет -- иммунитет -- вагітність -- беременность -- алергія -- аллергия -- харчові отруєння -- пищевые отравления
Анотація: The text discusses some of the most interesting and important elements of nutrition and food consumption to help you understand both how your body works and how your food choices affect your health.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Insel, Paul M.
Примірників всього: 1
ІН (1)
Свободны: ІН (1)
Знайти схожі

10.
613.2(075.8)
Г46


   
    Гігієна харчування з основами нутриціології [] : [підручник / В. І. Ципріян та ін.] ; за ред. В. І. Ципріяна. - Киъв : Здоров'я, 1999. - 566, [2] с. : схеми, табл. - Бібліогр. в кінці глав. - ISBN 5-311-01159-9 : 36.42 грн, 23.00 грн, 36.42 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
харчові отруєння -- пищевые отравления -- нутриціологія -- нутрициология -- гигиена питания -- харчові продукти -- пищевые продукты
Анотація: Висвітлено гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, описано основи лікувально-профілактичного та дієтичного харчування, виходячи з сучасної теорії харчування і вчення про функції їжі та біологічну дію на організм.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Ципріян, В. І.; Ванханен, В. Д.; Ванханен, В. В.; Смолянський, Б. Л.; Ципріян, В. І. \ред.\
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Знайти схожі

11.
613
З-14


   
    Загальна гігієна з основами екології [] : підручник / В. А. Кондратюк [та ін.] ; за ред. В. А. Кондратюка. - Тернопіль : Укрмедкнига, 2003. - 592, [1] с. : рис. - Літ.: с.582. - Предм. покажч.: с.583-591. - ISBN 966-673-026-Х : 30.00 грн.
УДК
ББК 51.2
Рубрики: Загальна гігієна--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
іонізація повітря -- знезаражування води -- харчові отруєння -- виробничий шум -- виробнича вібрація -- виробничий травматизм -- санітарно-епідеміологічна розвідка -- санітарно-гігієнічне забезпечення війск
Анотація: У підручнику викладено основи загальної гігієни та екології, організації охорони здоров'я, війскової гігієни та епідеміології. Матеріали подано відповідно до програм "Загальна гігієна" та "Війсково-медична підготовка" для коледжів, училищ та факультетів за спеціальностями "Сестринська справа", "Лікувальна справа" та "Акушерська справа" вищих навчальних медичних закладів I - II рівнів акредитації.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кондратюк, В. А.; Сергета, В. М.; Бойчук, Б. Р.; Буняк, Н. А.; Герасимів, І. М.; Кондратюк, В.А. \ред.\
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

12.
51.23я73
О-75


    Основи фізіології, гігієни та безпеки харчування [Текст] : навч. посіб. / О. М. Царенко [та ін.]. - Суми : Унів. кн., 2004.
   Ч. II : Основи гігієни та безпеки харчування. - 278 с. : рис., табл. - Літ.: с. 276-278. - ISBN 966-680-162-0 : 25.00 грн
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові виробництва--Навчальні видання для вищої школи

   Охорона здоров'я--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
гігієна харчової продукції -- гігієна продуктів тваринництва -- гігієна продукції рослинництва -- гігієна продукції тривалого зберігання -- гігієна використання харчових добавок -- харчові отруєння -- антихарчові компоненти їжі -- гігієна харчових виробництв
Анотація: Гігієна та безпека харчування, гігієнічна характеристика основних груп харчових продуктів та вимоги до їх виготовлення.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Царенко, Олександр Михайлович; Машкін, Микола Іванович; Павлоцька, Лариса Федірівна; Димитрієвич, Любов Радоївна
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

13.
613.2(075)
Б 40


   
    Безпека харчування: сучасні проблеми [] : навч. посібник / уклад.: А. В. Бабюк та ін. - Чернівці : Книги-XXI, 2005. - 456 с. : табл. - ISBN 966-8653-25-4 : 090.00 грн, 072.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики:
   Раціональне харчування--Навчальні видання

   Діти--Харчування--Навчальні видання

   Харчові продукти--Безпека--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
поживні речовини -- питательные вещества -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- харчування дітей -- питание детей -- забруднення продуктів -- загрязнение продуктов -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- фальсифікація продуктів -- фальсификация продуктов -- вітаміни -- витамины -- продукти харчування -- продукты питания
Анотація: Раціональне, збалансоване харчування, значення окремих поживних речовин, загальні аспекти та правила безпеки харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Бабюк, А.В. \уклад.\; Макарова, О.В. \уклад.\; Рогозинський, М.С. \уклад.\; Романів, Л.В. \уклад.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

14.
613.2(075)
Е 45


   
    Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський та ін. ; за ред. Т. М. Димань. - Київ : Лібра, 2006. - 304 с. : табл., рис. - Бібліогр. в кінці розд. . - ISBN 966-7035-77-8 : 45.50 грн, 054.00 грн, 50.00 грн
УДК
ББК 51.23я73 + 28.08я73
Рубрики: Гігіена харчування--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- раціональне харчування -- рациональное питание -- гигиена питания -- фізіологія харчування -- физиология питания -- українська кухня -- украинская кухня -- вегетарианство -- вегетаріанство -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- дитяче харчування -- детское питание -- харчовий раціон -- рацион питания -- зберігання харчової продукції -- хранение продуктов питания -- ідентифікація харчової продукції -- идентификация пищевой продукции -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- харчові добавки -- пищевые добавки -- модифікованиі продукти -- модифицированные продукты -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельмінтози -- гельминтозы -- биологически активные добавки -- біологічно активні добавки -- радіозахисне харчування -- радиактивное питание -- детоксикація організму -- детоксикация организма
Анотація: Концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Барановський, М.М.; Білявський, Г.О.; Власенко, О.В.; Мороз, Л.В.; Димань, Т.М. \ред.\
Примірників всього: 4
БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Знайти схожі

15.
615.9
С28


   
    Секреты токсикологии [] = Toxicology secrets : учеб. пособие / Л. Дж. Линг [и др.] ; пер. с англ., ред. текста Н. И. Новикова ; под общ. ред. Е.А. Лужникова. - М. : БИНОМ ; СПб. : Диалект, 2006. - 376 с. : ил. - (Секреты медицины). - Библиогр. в конце глав. - Предм. указ.: с. 369-376. - ISBN 5-9518-0134-6 (БИНОМ) 5-98230-009-8 (Диалект) : 59.00 грн.
УДК
ББК 52.84
Рубрики: Токсикологія--Наукові видання
Кл.слова (ненормовані):
история токсикологии -- історія токсикології -- токсидромы и признаки отравлений -- токсидроми та ознаки отруєнь -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- растительные яды -- рослинні отрути -- отравления ядами животных -- отруєння отрутами тварин -- пестициды -- пестициди -- газы -- гази -- металлы -- метали
Анотація: В очередной книге из серии "Секреты медицины" в удобной для читателя форме вопрос-ответ освещены наиболее важные для врача проблемы токсикологии. Обсуждаются симптомы, методы лечения и прогноз отравлений различными лекарственными средствами, пищевыми продуктами, бытовыми и производственными химическими веществами, ядами растительного и животного происхождения. Отдельная глава посвящена токсикологическим аспектам использования широко распространенных в настоящее время биологически активных добавок к пище и фитопродуктов. Остается актуальной и опасность применения оружия массового поражения, в том числе биологического, рассмотренная в последнем разделе книги. Для токсикологов, врачей скорой помощи, терапевтов, педиатров, врачей общей практики, фармакологов, студентов медицинских учебных заведений.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Линг, Луис Дж.; Кларк, Ричард Ф.; Эриксон, Тимоти Б.; Трестрейл ІІІ, Джон Х.; Лужников, Е. А. \пер., ред.\; Новиков, Н. И. \пер., ред.\
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

16.
613.2
В80


   
    Вплив харчування на здоров'я людини [] : підручник [для курсантів, слухачів та студ. вищ. навч. закл. України ІІІ-ІV рівнів акредитації] / Пішак В. П. [та ін.] ; за ред. Радька М. М. - Чернівці : Книги-XXI, 2006. - 500 с. : табл. - Л-ра: с. 408. - Дод.: с. 409-499. - ISBN 966-8653-45-9 : 50.00 грн
УДК
ББК 51.23
Рубрики: Харчування--Вплив на організм--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
питание -- функції їжі -- функции питания -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- поживні речовини -- полезные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- забруднення продуктів харчування -- загрязнение продуктов питания -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- фальсифікації харчової продукції -- фальсификации пищевых продуктов -- санитарная экспертиза пищевых продуктов -- санітарна експертиза харчової продукції -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- гігієнічний контроль продуктів -- гигиенический контроль продуктов -- білки -- белки -- амінокислоти -- аминокислоты -- ліпіди -- липиды -- холестерин -- вуглеводи -- углеводы -- харчові волокна -- пищевые волокна -- цукор -- сахар -- водорозчинні вітаміни -- водорастворимые витамины -- жиророзчинні вітаміни -- жирорастворимые витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- мікроелементи (біол.) -- микроэлементы (биол.) -- вода -- питний режим -- питьевой режим -- правила харчування -- правила питания -- травна система -- пищеварительная система -- обмін речовин у дітей -- обмен веществ у детей -- забруднення нітратами -- загрязнение нитратами -- радіаційна обробка продуктів харчування -- радиационная обработка продуктов питания -- забруднення пестицидами -- загрязнение пестицидами -- забруднення важкими металами -- загрязнения тяжелыми металлами -- харчові добавки -- пищевые добавки -- кишкові інфекції -- кишечные инфекции -- гельмінтози -- гельминтозы -- харчові токсикоінфекції -- пищевые токсикоинфекции -- харчові токсикози -- пищевые токсикозы -- отруєння грибами -- отравление грибами -- отруєння рослинами -- отравление растениями -- отруєння продуктами -- отравление продуктами -- отруєння хімічними домішками -- отравление химическими примесями -- зберігання харчових продуктів -- хранение пищевых продуктов -- вода питна -- вода питьевая -- дослідження хліба -- исследование хлеба -- дослідження овочів -- исследование овощей -- дослідження фруктів -- исследование фруктов -- дослідження молока -- исследование молока -- дослідження м'яса -- исследование мяса -- дослідження ковбасних виробів -- исследование колбасных изделий -- дослідження банкових консервів -- исследование баночных консервов -- качество чая -- якість чаю -- якість кави -- качество кофе -- дослідження рослинних олій -- исследование растительных масел -- якість алкогольних напоїв -- качество алкогольных напитков -- раціони харчування -- рационы питания -- якість харчових продуктів -- качество пищевых продуктов -- безпека харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- теплова обробка продуктів -- тепловая обработка продуктов
Анотація: Питання раціонального харчування та його впливу на стан здоров'я людини. Розглянуто питання пов'язані із забруднення продуктів харчування, харчових отруєнь та їхньої профілактики, а також деякі методи лабораторних досліджень харчових продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Пішак, Василь Павлович; Радько, Михайло Михайлович; Бабюк, Анатолій Васильович; Воробйов, Олександр Олександрович; Рогозинський, Мирон Степанович; Романів, Людмила Вікторівна; Федорова, Олена Євгенівна; Марценяк, Ігор Валер'янович; Радько, Михайло Михайлович \ред.\
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

17.
613.2(075.8)
Г46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : підручник : у 2 кн. / за ред. В. І. Ципріяна. - К. : Медицина, 2007. - ISBN 966-8144-52-X.
   Кн. 2 / [В. І. Ципріян та ін.]. - 544 с. : табл. - Л-ра в кінці розд. - Дод.: с. 494-543. - ISBN 966-8144-03-1 : 153.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
гігієнічні вимоги -- гигиенические требования -- аліментарна токсикологія -- алиментарная токсикология -- доброякісність їжі -- доброкачественность еды -- харчові добавки -- пищевые добавки -- радіаційна безпека -- радиационная безопасность -- епідемічна безпека їжі -- эпидемиологическая безопасность еды -- громадське харчування -- общественное питание -- харчова продукція -- пищевая продукция -- харчова мікробіологія -- пищевая микробиология -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- ботулізм -- ботулизм -- харчова стафілакокова інтоксикація -- пищевая стафилакоковая интоксикация -- бактеріальні харчові токсикоінфекції -- бактериальные пищевые токсикоинфекции -- скомбротоксикоз -- харчові мікотоксикози -- пищевые микотоксикозы
Анотація: Описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Грунтовно проаналізавано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ципріян, Віктор Іванович \ред.\; Ципріян, Віктор Іванович; Матасар, Ігнат Тимофійович; Слободкін, Валерій Іванович; Козярін, І. П.
Примірників всього: 2
ФОНД (2)
Свободны: ФОНД (2)
Знайти схожі

18.
613.2(075.8)
П 12


    Павлоцька, Л. Ф.
    Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів [] : навч. посібник / Л. Ф. Павлоцька, Н. В. Дуденко, Л. Р. Димитрієвич. - Суми : Унів. кн., 2007. - 441 с. - Л-ра: с. 438-440. - ISBN 978-966-680-347-7 : 095.30 грн, 052.00 грн
УДК
ББК 51.23я73 + 28.072я73
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи--Харчові продукти--Безпека--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
гигиена питания -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- вегетаріанське харчування -- вегетарианское питание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- сироїдіння -- сироедение -- харчові отруєння -- пищевые отравления
Анотація: Гігієна харчування людини з урахуванням вікових та фізіологічних особливостей на тлі шкідливих чинників.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Дуденко, Н.В.; Димитрієвич, Л.Р.
Примірників всього: 3
ФОНД (2), ВСМЛ (1)
Свободны: ФОНД (2), ВСМЛ (1)
Знайти схожі

19.
579.67(075.8)
М 59


   
    Мікробіологія та фізіологія харчування [] : навч. посібник / В. Д. Малигіна [та ін.]. - К. : Кондор, 2009. - 242 с. : табл., рис. - Л-ра: с.226. - Дод.: с. 227-241. - ISBN 978-966-351-265-5 : 39.00 грн, 54.00 грн, 52.00 грн, 43.00 грн
УДК
ББК 28.473я73
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   Харчування--Фізіологія--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
фізіологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- мікроорганізми -- микроорганизмы -- бактерії -- бактерии -- плісняві гриби -- плесневые грибы -- дріжджі -- дрожжи -- ультрамікроби -- ультрамикробы -- мікрофлора грунту -- микрофлора почвы -- мікрофлора води -- мыкрофлора воды -- мікрофлора повітря -- микрофлора воздуха -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- хвороби тварин -- болезни животных -- харчові продукти -- пищевые продукты -- поживні речовини -- питательные вещества -- діетичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Наведено морфологічні та фізіологічні особливості мікроорганізмів, їх роль у переробці продуктів харчування; визначено основні принципи фізіології харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Малигіна, В.Д.; Ракша-Слюсарева, О.А.; Ракова, В.П.; Оконєчнікова, Л.І.; Багуліна, Т.Р.
Примірників всього: 6
ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Свободны: ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Знайти схожі

20.
613(075.8)
І-21


    Іванова, Олена Василівна.
    Санітарія та гігієна закладів ресторанного господарства [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Іванова, Т. В. Капліна. - Суми : Унів. кн., 2010. - 400 с. - Скор.: с. 382. - Термін. слов.: с. 383-388. - Дод.: с. 389-395. - Л-ра: с. 396-398. - ISBN 978-966-680-482-5 : 87.00 грн, 84.00 грн, 120.00 грн
УДК
ББК 51.239я73
Рубрики: Санітарія--Гігієна--Навчальні видання для вищої школи
   Ресторанна справа

   
Кл.слова (ненормовані):
санітарно-епідеміологічна служба -- санитарно-эпидемиологическая служба -- гігієна повітря -- гигиена воздуха -- гігієна води -- гигиена воды -- гігієна грунту -- гигиена почвы -- гігієна опалення -- гигиена отопления -- гігієна вентиляції -- гигиена вентиляции -- гігієна території ресторану -- гигиена територии ресторана -- санітарний режим -- санитарный режим -- дезинфікуючі засоби -- дезинфицирующие средства -- санітарні вимоги -- санитарные требования -- санітарна документація -- санитарная документация -- якість харчових продуктів -- качество пищевых продуктов -- санітарно-гігієнічна оцінка продуктів -- санитарно-гигиеническая оценка продуктов -- гігієна дитячого харчування -- гигиена детского питания -- гігієна профілактичного харчування -- гигиена профилактического питания -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- кишкові інфекції -- кишечные инфекции
Анотація: Організація раціонального санітарного режиму та технологічного процесу виробництва кулінарної продукції в закладах ресторанного господарства.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Капліна, Т. В.
Примірників всього: 3
ВСМЛ (1), ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВСМЛ (1), ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

 1-20    21-24 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)