Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчові отруєння<.>
Загальна кількість знайдених документів : 24
Показані документи с 1 за 20
 1-20    21-24 
1.
663.1(075)
Ж 41


    Жвирблянская, Адельгейда Юльевна.
    Основы микробиологии, санитарии и гигиены в пищевой промышленности [] : учеб. для сред. проф.-техн. училищ / А. Ю. Жвирблянская, О. А. Бакушинская. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1983. - 312 с. : рис., табл. - (Для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 309. - 0.65 р.
УДК
ББК 36-1я72
Рубрики: Харчове виробництво--Мікробіологія--Санітарія--Гігієна--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
микроорганизмы в природе -- мікроорганізми в природі -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- санитарная бактериология -- санітарна бактеріологія -- санитарная вирусология -- санітарна вірусологія -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельминтозы -- гельмінтози -- дезинфекция -- дезинфекція -- дезинсекция -- дезинсекція -- дератизация -- дератизація -- микробиология сырья -- мікробіологія сировини -- микробиология хлебопекарного производства -- мікробіологія хлібопекарного виробництва -- микробиология дрожжевого производства -- мікробіологія дріжджового виробництва -- микробиология сахарного производства -- мікробіологія цукрового виробництва -- микробиология кондитерского производства -- мікробіологія кондитерського виробництва -- микробиология пивоваренного производства -- мікробіологія пивоваріння -- микробиология производства безалкогольных напитков -- мікробіологія виробництва безалкогольних напоїв -- микробиология винодельческого производства -- мікробіологія виноробного виробництва -- микробиология спиртового производства -- мікробіологія спиртового виробництва -- микробиология ликерно-водочного производства -- мікробіологія лікеро-горілчаного виробництва -- микробиология крахмало-патокового производства -- мікробіологія крахмало-патокового виробництва -- микробиология макаронного производства -- мікробіологія макаронного виробництва -- микробиология рыбоперерабатывающего производства -- мікробіологія рибопереробного виробництва -- микробиология производства растительных жиров -- мікробіологія виробництва рослинних жирів -- микробиология животных жиров -- мікробіологія виробництва тваринних жирів -- микробиология консервного производства -- мікробіологія консервного виробництва -- микробиология соления и квашения овощей -- мікробіологія соління і квашення овочів -- микробиология чайного производства -- мікробіологія чайного виробництва -- микробиология табачно-махорочного производства -- мікробіологія тютюно-махоркового виробництва -- микробиология парфюмерно-косметического производства -- мікробіологія парфюмерно-косметичного виробництва
Анотація: Рассмотрены морфология и физиология микроорганизмов, их роль в производстве пищевых продуктов, причины отравления, требования санитарии и гигиены на предприятиях пищевой промышленности.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бакушинская, Ольга Анатольевна
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

2.
663.1(075)
М 89


    Мудрецова-Висс, Клавдия Алексеевна.
    Микробиология [] : учеб. для товаровед. и технол. фак. торг. вузов / К. А. Мудрецова-Висс. - 5-е изд., перераб. и доп. - Москва : Экономика, 1985. - 256 с. : рис., табл. - Предм. указ.: с. 252-254. - 1.00 р.
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчові продукти--Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
морфология микроорганизмов -- морфологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- фізіологія мікроорганізмів -- влияние факторов на микроорганизмы -- вплив факторів на мікроорганізми -- анаэробные процессы -- анаеробні процеси -- аэробные процессы -- аеробні процеси -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- харчові інфекції -- профилактика пищевых отравлений -- профілактика харчових отруєнь -- микробиология воздуха -- мікробіологія повітря -- микробиология почвы -- мікробіологія грунту -- микробиология воды -- мікробіологія води -- микробиология пищевых продуктов -- мікробіологія харчових продуктів
Анотація: Учебник содержит сведения о роли микроорганизмов в переработке пищевого сырья и производстве продуктов питания.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 4
АБ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: АБ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Знайти схожі

3.
613.2
А35


   
    Азбука харчування. Профілактичне харчування [] : [довідник / Г. І. Столмакова та ін.] ; за ред.: Г. І. Столмакової, І. О. Мартинюка. - Львів : Світ, 1993. - 199 с. : табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Дод.: с. 177-195. - Літ.: с. 196-197. - ISBN 5-7773-0070-7 : 50.000 крб
УДК
ББК 51.230
Рубрики: Харчування--Профілактика--Довідкові видання
Кл.слова (ненормовані):
забруднення харчових продуктів -- забруднення хімічними речовинами -- забруднення важкими металами -- забруднення пестицидами -- забруднення нітратами -- лікувально-профілактичне харчування -- захисна роль їжі -- харчування при ризику захворювань -- харчові інфекції -- харчові отруєння
Анотація: Наведено рекомендації з профілактики захворювань, що виникають внаслідок вживання харчових продуктів, забруднених шкідливими речовинами.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Столмакова, Ганна Іванівна; Мартинюк, Іван Онуфрієвич; Штабський, Борис Михайлович; Ладанівський, Роман Іванович; Столмакова, Ганна Іванівна \ред.\; Мартинюк, Іван Онуфрієвич \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

4.
613(075.8)
І-21


    Іванова, Олена Василівна.
    Санітарія та гігієна закладів ресторанного господарства [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Іванова, Т. В. Капліна. - Суми : Унів. кн., 2012. - 398, [1] с. : табл. - Скор.: с. 382. - Термін. слов.: с. 383-388. - Дод.: с. 389-395. - Л-ра: с. 396-398. - ISBN 978-966-680-482-5 : 85.00 грн
УДК
ББК 51.239я73
Рубрики: Санітарія--Гігієна--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
санітарно-епідеміологічна служба -- санитарно-эпидемиологическая служба -- гігієна повітря -- гигиена воздуха -- гігієна води -- гигиена воды -- гігієна грунту -- гигиена почвы -- гігієна опалення -- гигиена отопления -- гігієна вентиляції -- гигиена вентиляции -- гігієна території ресторану -- гигиена територии ресторана -- санітарний режим -- санитарный режим -- дезинфікуючі засоби -- дезинфицирующие средства -- санітарні вимоги -- санитарные требования -- санітарна документація -- санитарная документация -- якість харчових продуктів -- качество пищевых продуктов -- санітарно-гігієнічна оцінка продуктів -- санитарно-гигиеническая оценка продуктов -- гігієна дитячого харчування -- гигиена детского питания -- гігієна профілактичного харчування -- гигиена профилактического питания -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- кишкові інфекції -- кишечные инфекции
Анотація: Організація раціонального санітарного режиму та технологічного процесу виробництва кулінарної продукції в закладах ресторанного господарства.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Капліна, Т. В.
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

5.
613.287
В19


    Васильев, Леонид Георгиевич.
    Гигиеническое и противоэпидемическое обеспечение производства молока и молочных продуктов [] / Л. Г. Васильев, Н. И. Абрамова-Оболенская, В. А. Павлов ; под ред.: В. А. Павлова. - М. : Агропромиздат, 1990. - 303 с. : табл. - Лит.: с. 299. - ISBN 5-10-001866-6 : 1.00 р.
УДК
ББК 51.245
Рубрики: Молочне виробництво--Гігієна--Нормативно-виробничі видання
   Молочне виробництво--Санітарний захист--Нормативно-виробничі видання

Кл.слова (ненормовані):
санитарно-эпидемнологическая служба -- санітарно-епідеміологічна служба -- санитарно-гигиенические требования -- санітарно-гігієнічні вимоги -- производство молока -- виробництво молока -- молочные продукты -- молочні продукти -- микробиологический контроль -- мікробіологічний контроль -- продукты питания -- продукти харчування -- предприятия молочной промышленности -- підприємства молочної промисловості -- пищевая промышленность -- харчова промисловість -- хранение молочных продуктов -- зберігання молочних продуктів -- производство кисломолочных продуктов -- виробництво кисломолочних продуктів -- производство сыров -- виробництво сирів -- пищевые отравления -- харчові отруєння
Анотація: Изложены санитарно-гигиенические требования к технологии получения молока и процессам его обработки и переработки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Абрамова-Оболенская, Н. И.; Павлов, В. А.; Павлов, В. А. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

6.
616.083.98(075.8)
М42


   
    Медицина невідкладних станів. Швидка і невідкладна медична допомога [] : підручник для вищ. мед. навч. закл. / [І. С. Зозуля та ін.] ; за ред. І. С. Зозулі. - К. : Медицина, 2012. - 727, [1] с. : табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Л-ра: с. 724-727. - ISBN 978-617-505-107-8 : 158.00 грн, 175.00 грн, 210.00 грн
УДК
ББК 51.12я73
Рубрики: Невідкладна терапія--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
швидка медична допомога -- скорая медицинская помощь -- серцево-легенева реанімація -- сердечно-легочная реанимация -- кардіологія -- кардиология -- невідкладна хірургія -- неотложная хирургия -- щелепно-лицева хірургія -- челюстно-лицевая хирургия -- терапевтична стоматологія -- терапевтическая стоматология -- невідкладні стани у невропатології -- неотложные состояния в невропатологии -- неотложные состояния в офтальмологии -- невідкладні стани в офтальмології -- терапевтична стоматологія -- терапевтическая стоматология -- щелепно-лицева хірургія -- челюстно-лицевая хирургия -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- кома (мед.) -- опіки -- ожоги -- гострі отруєння -- острые отравления
Анотація: Висвітлено нові методи, способи і технології в діагностиці й наданні швидкої та невідкладної медичної допомоги в хірургії, терапії, кардіології, неврології, стоматології та ін.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Зозуля, І. С.; Вершигора, А. В.; Боброва, В. І.; Абизов, Р. А.; Зозуля, І. С. \ред.\
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Знайти схожі

7.
613
З-14


   
    Загальна гігієна з основами екології [] : підручник / В. А. Кондратюк [та ін.] ; за ред. В. А. Кондратюка. - Тернопіль : Укрмедкнига, 2003. - 592, [1] с. : рис. - Літ.: с.582. - Предм. покажч.: с.583-591. - ISBN 966-673-026-Х : 30.00 грн.
УДК
ББК 51.2
Рубрики: Загальна гігієна--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
іонізація повітря -- знезаражування води -- харчові отруєння -- виробничий шум -- виробнича вібрація -- виробничий травматизм -- санітарно-епідеміологічна розвідка -- санітарно-гігієнічне забезпечення війск
Анотація: У підручнику викладено основи загальної гігієни та екології, організації охорони здоров'я, війскової гігієни та епідеміології. Матеріали подано відповідно до програм "Загальна гігієна" та "Війсково-медична підготовка" для коледжів, училищ та факультетів за спеціальностями "Сестринська справа", "Лікувальна справа" та "Акушерська справа" вищих навчальних медичних закладів I - II рівнів акредитації.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Кондратюк, В. А.; Сергета, В. М.; Бойчук, Б. Р.; Буняк, Н. А.; Герасимів, І. М.; Кондратюк, В.А. \ред.\
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

8.
615.9
С28


   
    Секреты токсикологии [] = Toxicology secrets : учеб. пособие / Л. Дж. Линг [и др.] ; пер. с англ., ред. текста Н. И. Новикова ; под общ. ред. Е.А. Лужникова. - М. : БИНОМ ; СПб. : Диалект, 2006. - 376 с. : ил. - (Секреты медицины). - Библиогр. в конце глав. - Предм. указ.: с. 369-376. - ISBN 5-9518-0134-6 (БИНОМ) 5-98230-009-8 (Диалект) : 59.00 грн.
УДК
ББК 52.84
Рубрики: Токсикологія--Наукові видання
Кл.слова (ненормовані):
история токсикологии -- історія токсикології -- токсидромы и признаки отравлений -- токсидроми та ознаки отруєнь -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- растительные яды -- рослинні отрути -- отравления ядами животных -- отруєння отрутами тварин -- пестициды -- пестициди -- газы -- гази -- металлы -- метали
Анотація: В очередной книге из серии "Секреты медицины" в удобной для читателя форме вопрос-ответ освещены наиболее важные для врача проблемы токсикологии. Обсуждаются симптомы, методы лечения и прогноз отравлений различными лекарственными средствами, пищевыми продуктами, бытовыми и производственными химическими веществами, ядами растительного и животного происхождения. Отдельная глава посвящена токсикологическим аспектам использования широко распространенных в настоящее время биологически активных добавок к пище и фитопродуктов. Остается актуальной и опасность применения оружия массового поражения, в том числе биологического, рассмотренная в последнем разделе книги. Для токсикологов, врачей скорой помощи, терапевтов, педиатров, врачей общей практики, фармакологов, студентов медицинских учебных заведений.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Линг, Луис Дж.; Кларк, Ричард Ф.; Эриксон, Тимоти Б.; Трестрейл ІІІ, Джон Х.; Лужников, Е. А. \пер., ред.\; Новиков, Н. И. \пер., ред.\
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

9.
577
О-75


   
    Основи екології та профілактична медицина [] : підручник / Д. О. Ластков [та ін.]. - Київ : ВСВ "Медицина", 2017. - 472, [3] с. - Ппрелік законодавч. і нормат. док. : с. 467-471. - ISBN 978-617-505-418-5 : 216.00 грн.
УДК
ББК 51.1(2)1я73
Рубрики: Екологія--Медицина--Профілактика--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
гігієна та санітарія -- гігієна повітря -- гігієна грунту -- гігієна води -- охорона навколишнього середовища -- раціональне харчування -- харчові отруєння -- професійні шкідливості -- гігієна закладів охорони здоров'я -- радіаційна гігієна
Анотація: У підручнику подано сучасні знання з питань екології та профілактичної медицини. Висвітлено соціальні умови, природні й антропогенні чинники навколишнього середовища, які впливають на працездатність людини, а також заходи, спрямовані на усунення несприятливого впливу середовища, його оздоровлення, запобігання виникненню захворювань, зміцнення здоров'я і збільшення тривалості життя людини. Для студентів вищих медичних навчальних закладів I-III рівнів акредитації.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ластков, Д. О.; Сергета, І. В.; Швидкий, О. В.; Сергієнко, А. Ю.
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

10.
664.6:579(075)
М 28


    Мармузова, Людмила Викторовна.
    Основы микробиологии, санитарии и гигиены производства хлебобулочных и мучных кондитерских изделий [] : учеб. пособие / Л. В. Мармузова. - Москва : Агропромиздат, 1989. - 143 с. : рис. - (Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 136. - Предм. указ.: с. 137-140. - ISBN 5-10-000198-4 : 0.20 р.
УДК
ББК 36.83я722
Рубрики: Хлібопекарське виробництво--Мікробіологія--Санітарія--Гігієна--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
микрофлора пшеничного теста -- мікрофлора пшеничного тіста -- микрофлора ржаного теста -- мікрофлора житнього тіста -- пищевые инфекции -- харчові інфекції -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гигиена труда -- гігієна праці -- санитарно-гигиенический режим хлебопекарного производства -- санітарно-гігієнічний режим хлібопекарного виробництв
Анотація: Вопросы общей микробиологии, микробиологии хлебобулочных и мучных кондитерских изделий.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

11.
637.5.055
К72


    Костенко, Юрий Григорьевич.
    Основы микробиологии, гигиены и санитарии на предприятиях мясной и птицеперерабатывающей промышленности [] : учебник / Ю. Г. Костенко, С. В. Нецепляев, Л. А. Гончарова. - 3-е изд., перераб. и доп. - Москва : Агропромиздат, 1991. - 176 с. : рис. - (Учебники и учебные пособия для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 174. - ISBN 5-10-001725-2 : 1.00 крб.
УДК
ББК 36.92я722
Рубрики: М'ясне виробництво--Мікробіологія--Навчальні видання
   М'ясне виробництво--Санітарія--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
мясное производство -- микробиология мяса -- мікробіологія м'яса -- микробиология птицепродуктов -- мікробіологія птахопродуктів -- инфекционные болезни животных -- інфекційні хвороби тварин -- санитарная оценка -- санітарна оцінка -- инвазионные болезни животных -- інвазійні хвороби тварин -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- кишечные инфекции человека -- кишкові інфекції людини -- санитарный режим производства -- санітарний режим виробництва -- санитарно-гигиенические требования -- санітарно-гігієнічні вимоги
Анотація: Данные по санитарно-гигиеническим требованиям к предприятиям мясной и птицеперерабатывающей отрасли.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Нецепляев, Сергей Владимирович; Гончарова, Лариса Аркадьевна
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

12.
636.09
З-14


    Загаевский, Иосиф Станиславович.
    Справочник по ветеринарно-санитарной экспертизе животноводческой продукции [] / И. С. Загаевский. - Киев : Урожай, 1976. - 160 с. : табл. - Библиогр. в конце разд. - 0.66 р.
УДК
ББК 36.92я2
Рубрики: М'ясні продукти--Ветеринарно-санітарна експертиза--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
мясные продукты -- ветеринарно-санитарная экспертиза -- мясо -- м'ясо -- ветеринарно-санитарный контроль -- ветеринарно-санітарний контроль -- экспертиза мяса -- експертиза м'яса -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- санитарная обработка мяса -- санітарна обробка м'яса
Анотація: Обобщены материалы по гигиене, технологии переработки и ветеринарно-санитарной экспертизе мяса и мясопродуктов.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

13.
613.2(075.8)
П 12


    Павлоцька, Л. Ф.
    Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів [] : навч. посібник / Л. Ф. Павлоцька, Н. В. Дуденко, Л. Р. Димитрієвич. - Суми : Унів. кн., 2007. - 441 с. - Л-ра: с. 438-440. - ISBN 978-966-680-347-7 : 095.30 грн, 052.00 грн
УДК
ББК 51.23я73 + 28.072я73
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи--Харчові продукти--Безпека--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
гигиена питания -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- вегетаріанське харчування -- вегетарианское питание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- сироїдіння -- сироедение -- харчові отруєння -- пищевые отравления
Анотація: Гігієна харчування людини з урахуванням вікових та фізіологічних особливостей на тлі шкідливих чинників.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Дуденко, Н.В.; Димитрієвич, Л.Р.
Примірників всього: 3
ФОНД (2), ВСМЛ (1)
Свободны: ФОНД (2), ВСМЛ (1)
Знайти схожі

14.
613.2
В80


   
    Вплив харчування на здоров'я людини [] : підручник [для курсантів, слухачів та студ. вищ. навч. закл. України ІІІ-ІV рівнів акредитації] / Пішак В. П. [та ін.] ; за ред. Радька М. М. - Чернівці : Книги-XXI, 2006. - 500 с. : табл. - Л-ра: с. 408. - Дод.: с. 409-499. - ISBN 966-8653-45-9 : 50.00 грн
УДК
ББК 51.23
Рубрики: Харчування--Вплив на організм--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
питание -- функції їжі -- функции питания -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- поживні речовини -- полезные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- забруднення продуктів харчування -- загрязнение продуктов питания -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- фальсифікації харчової продукції -- фальсификации пищевых продуктов -- санитарная экспертиза пищевых продуктов -- санітарна експертиза харчової продукції -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- гігієнічний контроль продуктів -- гигиенический контроль продуктов -- білки -- белки -- амінокислоти -- аминокислоты -- ліпіди -- липиды -- холестерин -- вуглеводи -- углеводы -- харчові волокна -- пищевые волокна -- цукор -- сахар -- водорозчинні вітаміни -- водорастворимые витамины -- жиророзчинні вітаміни -- жирорастворимые витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- мікроелементи (біол.) -- микроэлементы (биол.) -- вода -- питний режим -- питьевой режим -- правила харчування -- правила питания -- травна система -- пищеварительная система -- обмін речовин у дітей -- обмен веществ у детей -- забруднення нітратами -- загрязнение нитратами -- радіаційна обробка продуктів харчування -- радиационная обработка продуктов питания -- забруднення пестицидами -- загрязнение пестицидами -- забруднення важкими металами -- загрязнения тяжелыми металлами -- харчові добавки -- пищевые добавки -- кишкові інфекції -- кишечные инфекции -- гельмінтози -- гельминтозы -- харчові токсикоінфекції -- пищевые токсикоинфекции -- харчові токсикози -- пищевые токсикозы -- отруєння грибами -- отравление грибами -- отруєння рослинами -- отравление растениями -- отруєння продуктами -- отравление продуктами -- отруєння хімічними домішками -- отравление химическими примесями -- зберігання харчових продуктів -- хранение пищевых продуктов -- вода питна -- вода питьевая -- дослідження хліба -- исследование хлеба -- дослідження овочів -- исследование овощей -- дослідження фруктів -- исследование фруктов -- дослідження молока -- исследование молока -- дослідження м'яса -- исследование мяса -- дослідження ковбасних виробів -- исследование колбасных изделий -- дослідження банкових консервів -- исследование баночных консервов -- качество чая -- якість чаю -- якість кави -- качество кофе -- дослідження рослинних олій -- исследование растительных масел -- якість алкогольних напоїв -- качество алкогольных напитков -- раціони харчування -- рационы питания -- якість харчових продуктів -- качество пищевых продуктов -- безпека харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- теплова обробка продуктів -- тепловая обработка продуктов
Анотація: Питання раціонального харчування та його впливу на стан здоров'я людини. Розглянуто питання пов'язані із забруднення продуктів харчування, харчових отруєнь та їхньої профілактики, а також деякі методи лабораторних досліджень харчових продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Пішак, Василь Павлович; Радько, Михайло Михайлович; Бабюк, Анатолій Васильович; Воробйов, Олександр Олександрович; Рогозинський, Мирон Степанович; Романів, Людмила Вікторівна; Федорова, Олена Євгенівна; Марценяк, Ігор Валер'янович; Радько, Михайло Михайлович \ред.\
Примірників всього: 1
ВСМЛ (1)
Свободны: ВСМЛ (1)
Знайти схожі

15.
579.67(075.8)
М 59


   
    Мікробіологія та фізіологія харчування [] : навч. посібник / В. Д. Малигіна [та ін.]. - К. : Кондор, 2009. - 242 с. : табл., рис. - Л-ра: с.226. - Дод.: с. 227-241. - ISBN 978-966-351-265-5 : 39.00 грн, 54.00 грн, 52.00 грн, 43.00 грн
УДК
ББК 28.473я73
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   Харчування--Фізіологія--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
фізіологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- мікроорганізми -- микроорганизмы -- бактерії -- бактерии -- плісняві гриби -- плесневые грибы -- дріжджі -- дрожжи -- ультрамікроби -- ультрамикробы -- мікрофлора грунту -- микрофлора почвы -- мікрофлора води -- мыкрофлора воды -- мікрофлора повітря -- микрофлора воздуха -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- хвороби тварин -- болезни животных -- харчові продукти -- пищевые продукты -- поживні речовини -- питательные вещества -- діетичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Наведено морфологічні та фізіологічні особливості мікроорганізмів, їх роль у переробці продуктів харчування; визначено основні принципи фізіології харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Малигіна, В.Д.; Ракша-Слюсарева, О.А.; Ракова, В.П.; Оконєчнікова, Л.І.; Багуліна, Т.Р.
Примірників всього: 6
ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Свободны: ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Знайти схожі

16.
613.2(075.8)
Г46


   
    Гігієна харчування з основами нутриціології [] : [підручник / В. І. Ципріян та ін.] ; за ред. В. І. Ципріяна. - Киъв : Здоров'я, 1999. - 566, [2] с. : схеми, табл. - Бібліогр. в кінці глав. - ISBN 5-311-01159-9 : 36.42 грн, 23.00 грн, 36.42 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
харчові отруєння -- пищевые отравления -- нутриціологія -- нутрициология -- гигиена питания -- харчові продукти -- пищевые продукты
Анотація: Висвітлено гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, описано основи лікувально-профілактичного та дієтичного харчування, виходячи з сучасної теорії харчування і вчення про функції їжі та біологічну дію на організм.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Ципріян, В. І.; Ванханен, В. Д.; Ванханен, В. В.; Смолянський, Б. Л.; Ципріян, В. І. \ред.\
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (2)
Знайти схожі

17.
613.2(075)
Б 40


   
    Безпека харчування: сучасні проблеми [] : навч. посібник / уклад.: А. В. Бабюк та ін. - Чернівці : Книги-XXI, 2005. - 456 с. : табл. - ISBN 966-8653-25-4 : 090.00 грн, 072.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики:
   Раціональне харчування--Навчальні видання

   Діти--Харчування--Навчальні видання

   Харчові продукти--Безпека--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
поживні речовини -- питательные вещества -- збалансоване харчування -- сбалансированное питание -- харчування дітей -- питание детей -- забруднення продуктів -- загрязнение продуктов -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- фальсифікація продуктів -- фальсификация продуктов -- вітаміни -- витамины -- продукти харчування -- продукты питания
Анотація: Раціональне, збалансоване харчування, значення окремих поживних речовин, загальні аспекти та правила безпеки харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ

Дод.точки доступу:
Бабюк, А.В. \уклад.\; Макарова, О.В. \уклад.\; Рогозинський, М.С. \уклад.\; Романів, Л.В. \уклад.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

18.
613.2(075)
Е 45


   
    Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський та ін. ; за ред. Т. М. Димань. - Київ : Лібра, 2006. - 304 с. : табл., рис. - Бібліогр. в кінці розд. . - ISBN 966-7035-77-8 : 45.50 грн, 054.00 грн, 50.00 грн
УДК
ББК 51.23я73 + 28.08я73
Рубрики: Гігіена харчування--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- раціональне харчування -- рациональное питание -- гигиена питания -- фізіологія харчування -- физиология питания -- українська кухня -- украинская кухня -- вегетарианство -- вегетаріанство -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- дитяче харчування -- детское питание -- харчовий раціон -- рацион питания -- зберігання харчової продукції -- хранение продуктов питания -- ідентифікація харчової продукції -- идентификация пищевой продукции -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- харчові добавки -- пищевые добавки -- модифікованиі продукти -- модифицированные продукты -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельмінтози -- гельминтозы -- биологически активные добавки -- біологічно активні добавки -- радіозахисне харчування -- радиактивное питание -- детоксикація організму -- детоксикация организма
Анотація: Концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Барановський, М.М.; Білявський, Г.О.; Власенко, О.В.; Мороз, Л.В.; Димань, Т.М. \ред.\
Примірників всього: 4
БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Знайти схожі

19.
579.64(075)
Е 60


    Емцев, Всеволод Тихонович.
    Микробиология [] : учеб. для учащ. средних учеб. заведений / В. Т. Емцев, В. К. Шильникова. - М. : Агропромиздат, 1990. - 191 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для техникумов). - Лит.: с. 187. - Предм. указ.: с. 188-189. - ISBN 5-10-000611-0 : 1.80 грн, 1.40 грн
УДК
ББК 40.5я723
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання
   Сільськогосподарська мікробіологія--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
бактерии -- бактерії -- микроорганизмы -- мікроорганізми -- микробиологическое производство -- мікробіологічне виробництво -- штаммы микроорганизмов -- штами мікроорганізмів -- синтез ферментов -- сінтез ферментів -- синтез витаминов -- сінтез вітамінів -- синтез антибиотиков -- сінтез антибіотиків -- синтез средств защиты растений -- сінтез засобів захисту рослин -- бактериальные удобрения -- бактеріальні добрива -- микрофлора плодов -- мікрофлора плодів -- микрофлора овощей -- мікрофлора овочів -- пищевые инфекции -- харчові інфекції -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- химические консерванты -- хімічні консерванти -- термическое консервирование -- термічне консервування -- микробиология виноделия -- мікробіологія виноробства
Анотація: Основы общей и сельскохозяйственной микробиологии.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Шильникова, Викторина Кузьминична
Примірників всього: 4
ВВ (2), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (2)
Знайти схожі

20.
51.23я73
О-75


    Основи фізіології, гігієни та безпеки харчування [Текст] : навч. посіб. / О. М. Царенко [та ін.]. - Суми : Унів. кн., 2004.
   Ч. II : Основи гігієни та безпеки харчування. - 278 с. : рис., табл. - Літ.: с. 276-278. - ISBN 966-680-162-0 : 25.00 грн
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   Харчові виробництва--Навчальні видання для вищої школи

   Охорона здоров'я--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
гігієна харчової продукції -- гігієна продуктів тваринництва -- гігієна продукції рослинництва -- гігієна продукції тривалого зберігання -- гігієна використання харчових добавок -- харчові отруєння -- антихарчові компоненти їжі -- гігієна харчових виробництв
Анотація: Гігієна та безпека харчування, гігієнічна характеристика основних груп харчових продуктів та вимоги до їх виготовлення.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Царенко, Олександр Михайлович; Машкін, Микола Іванович; Павлоцька, Лариса Федірівна; Димитрієвич, Любов Радоївна
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

 1-20    21-24 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)