З-14 Загальна технологія харчових виробництв у прикладах і задачах [] : навч. посібник / [Л. Л. Товажнянський [та ін.]. - Київ : Центр навч. л-ри, 2005. - 496 с. : рис., табл. - Літ.: с. 485-487. - ISBN 966-364-093-6 : 35.20 грн
Рубрики: Харчове виробництво--Харчові продукти--Технологія--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): сировина харчового виробництва -- хлібні злаки -- технологія борошна -- технологія дріжджів -- технологія хліба -- технологія крупи -- технологія макаронних виробів -- технологія тіста -- технологія вершкового масла -- молоко -- технологія сиру -- технологія ковбасних виробів -- технологія жирів -- технологія спирту -- технологія вина -- технологія питної води -- технологія безалкогольних виробів -- технологія цукру -- технологія крохмалю -- технологія консервів Анотація: Викладено основи технології харчових виробництв, її фізико-хімічні, біохімічні та технологічні закономірності, характеристика сировини, асортимент виробів. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Товажнянський, Л. Л.; Бухкало, С. І.; Капустенко, П. О.; Орлова, Є. І. Примірників всього: 2 ВВ (2), ФОНД Свободны: ВВ (2) |
Х 22 Харчові технології у прикладах і задачах [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Л. Л. Товажнянський [та ін.]. - К. : Центр учбов. л-ри, 2008. - 576 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с.564-566. - Дод. - ISBN 978-966-364-602-2 : 069.60 грн, 072.50 грн
Рубрики: Харчове виробництво--Технологія--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): харчова сировина -- хлібні злаки -- технологія борошна -- технологія дріжджів -- технологія хліба -- технологія макаронних виробів -- виробництво крупи -- виробничі рецептури -- молочні вироби -- технологія ковбасних виробів -- технологія питної води -- технологія безалкогольних напоїв -- технологія цукру -- технологія крохмалю -- технологія шоколадних виробів -- технологія кондитерських виробів -- технологія морозива -- технологія пива -- технологія етилового спирту -- технологія вина -- технологія жирів -- технологічні системи Анотація: Фізико-хімічні, біохімічні закономірності,сировина та асортимент харчових продуктів, апарати і технологічні процеси їх виготовлення. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Товажнянський, Л.Л.; Бухкало, С.І.; Капустенко, П.О.; Арсеньєва, О.П. Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
З-41 Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції [] : підручник / під ред.: О. І. Шаповаленко, О. М. Сафонової. - Х. : Еспада, 2008. - 544 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 539-542. - ISBN 978-966-456-023-5 : 075.40 грн
Рубрики: Харчове виробництво--Навчальні видання Сільськогосподарська продукція--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): харчові продукти -- харчові добавки -- борошняні продукти -- хлібобулочні вироби -- макарони -- виробництво крупів -- крупи -- рослинна олія -- цукор -- плодово-ягідні продукти -- м'ясна сировина -- ковбасні вироби -- молокопродукти -- технологія сиру -- морозиво -- яйцепродукти -- комбікорма Анотація: Технологічні стадії переробки продукції продовольчого призначення, особливості її зберігання, використання побічних продуктів та відходів виробництва. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Шаповаленко, О. І. \ред.\; Сафонова, О. М. \ред.\ Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
З-14 Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах [] : підручник для студ. навч. закл. / Л. Л. Товажнянський [та ін.]. - Київ : Центр учбов. л-ри, 2011. - 831, [1] с. : табл., рис. - Дод.: с. 809-831. - Літ.: с. 814-818. - ISBN 978-611-01-0208-7 : 117.00 грн
Рубрики: Харчова промисловість--Технології--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): сировина харчових виробництв -- технологічний процес -- технологія борошна -- технологія хлібопекарських дріжджів -- технологія хлібобулочних виробів -- виробництво крупи -- технологія макаронних виробів -- вершкове масло -- молоко -- виготовлення сиру -- технологія м'яса -- технологія ковбасних виробів -- технічні жири -- тваринні жири -- бродильне виробництво -- технологія вина -- безалкогольні напої -- виробництво пива -- технологія цукру -- технологія крохмалю -- консервне виробництво -- технологія шоколадних виробів -- кондитерське виробництво -- кисломолочні продукти -- технологія морозива -- овочесушильне виробництво -- теплообмінні апарати -- енергозберігаючі технології Анотація: Технології харчової промисловості, її фізико-хімічні, біохімічні та технологічні закономірності. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Товажнянський, Л. Л.; Бухкало, С. І.; Капустенко, П. О.; Арсеньева, О. П. Примірників всього: 3 ВВ (2), ФОНД (1) Свободны: ВВ (2), ФОНД (1) |
К84 Круп'яні культури [] / [Д. Я. Єфименко та ін.] ; за ред. І. В. Яшовського. - К. : Урожай, 1982. - 159 с. : рис., табл. - (Бібліотека агронома). - 0.65 руб.
Рубрики: Зернові культури--Крупи--Навчальні видання для підвищення кваліфікації Кл.слова (ненормовані): круп'яні культури -- крупяные культуры -- гречка -- просо -- рис -- сорти -- сорта -- технологія вирощування -- технология выращивания -- розміщення в сівозмінах -- размещение в севооборотах -- обробіток грунту -- обработка почвы -- система удобрення -- система удобрения -- сівба -- посев -- бур'яни -- сорняки -- шкідники -- вредители -- насінництво -- семеноводство Анотація: Результати досліджень та практичний досвід по вирощуванню гречки , проса і рису. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Єфименко, Дмитро Яковлевич; Яшовський, Іван Вікторович; Лактіонов, Борис Іванович; Фрич, Іван Миколайович; Яшовський, Іван Викторович \ред.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Гладченко, М. Універсальний комплекс технологічного обладнання для виробництва і переробки різних видів круп з високими еколого-економічними показниками [] / М. Гладченко, Г. Трохименко> // Економіст. - 2012. - N 6. - С. 16-19. - Л-ра в кінці ст. . - ISSN 1810-3944 Рубрики: Крупи--Ринок--Україна Анотація: Основні етапи переробки зерна. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Трохименко, Г. Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1) Вільні: ПЧЗ (1) |
Б71 Блюда быстрого приготовления [] / [худож.-оформ. Л. Д. Киркач-Осипова]. - Х. : Фолио, 2006. - 319 с. - (Кулинарная коллекция). - ISBN 966-03-3251-3 : 9.00 грн
Рубрики: Домашня кулінарія--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): домашние заготовки -- домашні заготовки -- первые блюда -- перші страви -- молочные блюда -- молочні страви -- мясные блюда -- м'ясні страви -- соусы -- соуси -- овощные блюда -- овочеві страви -- блюда из крупы -- страви з крупи -- мучные блюда -- борошняні страви -- десерты -- десерти -- блюда для микроволновой печи -- страви для мікрохвильової печі -- бутерброди -- бутерброды -- рибні страви -- рыбные блюда -- грибні страви -- грибные блюда -- блюда із морскьких продуктів -- блюда из морских продуктов Анотація: Изложены секреты скоростного метода приготовления пищи, представлено около 1000 рецептов, используя которые вы сможете без особых усилий приготовить обед. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Киркач - Осипова, Л.Д. \худож.\ Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
К 18 Каминский, Валерий Дмитриевич. Производство крупы [] / В. Д. Каминский, Н. В. Остапчук. - Киев : Урожай, 1992. - 64 с. : рис., табл. - ISBN 5-337-01132-4 : 0.55 крб
Рубрики: Борошномельно-круп'яні виробництва--Крупи--Довідкові видання Кл.слова (ненормовані): ассортимент круп -- асортимент круп -- установки гидросепарирования зерна -- установки гідросепарування зерна -- пропариватель зерна -- пропарювач зерна -- утилизация вторичного пара -- утилізація вторинного пару -- переработка гречихи -- переробка гречихи -- переработка проса -- переробка проса -- производство гречневой крупы -- виробництво гречаної крупи -- качество крупы -- якість крупи -- обработка отходов зерна -- обробка відходів зерна Анотація: Описаны технологические схемы переработки зерна крупных культур, основанные на использовании принципов гидросепарирования и гидротермической обработки. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Остапчук, Николай Васильевич Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
М 48 Мельник, Борис Ерофеевич. Технология приемки, хранения и переработки зерна [] : учебник / Б. Е. Мельник, В. Б. Лебедев, Г. А. Винников ; под ред. Б. Е. Мельника. - Москва : Агропромиздат, 1990. - 367 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений). - Лит.: с. 364. - ISBN 5-10-000524-6 : 1.10 р.
Рубрики: Зерно (харч.)--Зберігання--Переробка--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): обработка зерна в потоке -- обробка зерна в потоці -- вагоноразгрузчики -- вагононавантажувачі -- ворохоочистители -- ворохоочисники -- воздушно-ситовые сепараторы -- повітряно-ситові сепаратори -- триеры -- трієри -- семяочистительные машины -- насінєвоочисні машини -- активное вентилирование зерна -- активне вентилювання зерна -- обеззараживание зерна -- знезараження зерна -- транспортирование зерна -- транспортування зерна -- технология муки -- технологія борошна -- технология круп -- технологія крупи -- технология комбикормов -- технологія комбікормів Анотація: Рассмотрена технология приемки и переработки зерна в элеваторной, мукомольно-крупяной и комбикормовой промышленности, технологические линии обработки семян. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Лебедев, Владимир Борисович; Винников, Геннадий Аврамович; Мельник, Борис Ерофеевич \ред.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
М 48 Мельников, Евгений Михайлович. Технология крупяного производства [] : учеб. пособие / Е. М. Мельников. - Москва : Агропромиздат, 1991. - 207 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). - Прил.: с. 202-203. - Лит.: с. 204. - ISBN 5-10-000540-8 : 0.55 р.
Рубрики: Борошномельно-круп'яні виробництва--Крупи--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): гидротермическая обработка зерна -- гідротермічна обробка зерна -- переработка зерна в крупу -- переробка зерна в крупу -- крупы из проса -- крупа із проса -- гречиха -- гречневая крупа -- крупа из риса -- крупа із рису -- крупа из овса -- крупа із вівса -- ячменная крупа -- крупа із ячменю -- пшеничная крупа -- крупа із пшениці -- гороховая крупа -- крупа із гороху -- кукурузная крупа -- крупа із кукурудзи -- крупы повышенной питательной ценности -- крупи підвищеної поживної якості -- побочные продукты крупяного производства -- побічні продукти круп'яного виробництва Анотація: Рассмотрены вопросы технологии производства крупы, сведения о материальном балансе технологического процесса, использование побочных продуктов крупяного производства. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |
М 52 Мерко, Иван Тимофеевич. Технология мукомольного и крупяного производства [] : учеб. пособие / И. Т. Мерко. - Москва : Агропромиздат, 1985. - 288 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для высших учебных заведений). - Лит.: с. 286. - 0.85 р.
Рубрики: Борошномельно-круп'яні виробництва--Технологія--Навчальні видання для підвищення кваліфікації Кл.слова (ненормовані): технологические свойства муки -- технологічні властивості борошна -- сепарирование зерна -- сепарування зерна -- измельчение зерновых продуктов -- подрібнення зернових продуктів -- шелушение зерна -- лущення зерна -- воднотепловая обработка зерна -- водно-теплова обробка зерна -- виды помолов -- види помелів -- технология производства муки -- технологія виробництва борошна -- ассортимент крупы -- асортимент крупи -- технология производства крупы -- технологія виробництва крупи -- макаронная мука -- макаронне борошно Анотація: Описаны основные этапы производства муки и крупы, приведены схемы различных помолов. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
С 50 Смирнова, Тамара Алексеевна. Микробиология зерна и продуктов его переработки [] : учеб. пособие / Т. А. Смирнова, К. И. Кострова. - Москва : Агропромиздат, 1989. - 159 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для студентов высших учебных заведений). - Лит.: с. 159. - ISBN 5-10-000532-7 : 0.35 р.
Рубрики: Зерно--Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): морфология микроорганизмов -- морфологія мікроорганізмів -- систематика микроорганизмов -- систематика мікроорганізмів -- метаболизм микроорганизмов -- метаболізм мікроорганізмів -- микроорганизмы и окружающая среда -- мікроорганізми і оточуюче середовище -- микробиология муки -- мікробіологія борошна -- микробиология круп -- мікробіологія крупи -- микробиология комбикормов -- мікробіологія комбікормів Анотація: Изложены закономерности роста микроорганизмов на зерне и продуктах его переработки, их влияние на качество зерна, муки и крупы. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Кострова, Катерина Ивановна Примірників всього: 3 ФОНД (2), ВВ (1) Свободны: ФОНД (2), ВВ (1) |
Т 60 Торжинская, Лидия Романовна. Технохимический контроль хлебопродуктов [] : учебник для вузов / Л. Р. Торжинская, В. А. Яковенко. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Агропромиздат, 1986. - 309 с. : рис., табл. - (Учебники и учебные пособия для высших учебных заведений). - Прил.: с. 386-394. - Лит.: с. 395. - Предм. указ.: с. 396-397. - 1.10 р.
Рубрики: Хлібні вироби--Технічний контроль--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): производственно-технологическая лаборатория -- виробничо-технологічна лабораторія -- очистка зерна -- очищення зерна -- вентилирование зерна -- вентилювання зерна -- обработка семян -- обробка насіння -- качество муки -- якость борошна -- баланс помола -- качество крупы -- якость крупи -- качество комбикормов -- якость комбікормів -- стандартизация продукции -- стандартизація продукції -- государственная хлебная инспекция -- державна хлібна інспекція Анотація: Освещены вопросы организации технохимического контроля, стандартизации и качества хлебной продукции. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Яковенко, Валентин Арсентьевич Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Т38 Технология крупяных концентратов [] / [В. Н. Гуляев и др.] ; под ред. В. Н. Гуляева. - Москва : Агропромиздат, 1989. - 200 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Прил.: с. 192-198. - Лит.: с. 199. - ISBN 5-10-000898-9 : 0.75 р. Рубрики: Борошномельно-круп'яні виробництва--Крупи--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): мукомольно-крупяные производства -- крупы -- нетрадиционные виды крупяного сырья -- нетрадиційні види круп'яної сировини -- жиры -- жири -- пищевые добавки -- харчові добавки -- варено-сушеные крупы -- варено-сушені крупи -- сушеное мясо -- сушене м'ясо -- концентраты первых блюд -- концентрати перших страв -- концентраты вторых блюд -- концентрати других страв -- пюреобразные концентраты -- пюреподібні концентрати -- упаковочные материалы -- пакувальні матеріали Анотація: Изложены сведения о значении крупяных концентратов в рационе питания. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Гуляев, Валентин Николаевич; Захаренко, Татьяна Сергеевна; Кондратьев, Владимир Иванович; Роенко, Татьяна Федоровна; Гуляев, Валентин Николаевич \ред.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Г93 Губа, Николай Иванович. Диетическое питание и кулинария в домашних условиях [] / Н. И. Губа, Б. Л. Смолянский. - 2-е изд. - Днепропетровск : Січ, 1992. - 320 с. : рис., табл. - Прил.: с. 304-317. - ISBN 5-7775-0447-7 : 60.00 крб.
Рубрики: Дієтична кулінарія--Технології--Практичні посібники Кл.слова (ненормовані): диетическая кулинария -- холодные диетические блюда -- холодні дієтичні блюда -- диетические супы -- дієтичні супи -- диетические мясные блюда -- дієтичні м'ясні блюда -- блюда из рыбы -- блюда із риби -- овощные диетические блюда -- овочеві дієтичні блюда -- блюда из круп -- блюда із крупи -- изделия из теста -- вироби із тіста -- рациональное питание -- раціональне харчування -- лечебные диеты -- лікувальні дієти -- диетическое питание при основных заболеваниях -- дієтичне харчування під час основних захворювань Анотація: Книга о рациональном и диетическом питании в домашних условиях, его организации при острых и хронических заболеваниях, характеристики диет и продуктов. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Смолянский, Борис Леонидович Примірників всього: 6 ФОНД (2), ВВ (4) Свободны: ФОНД (2), ВВ (4) |
Г 93 Губа, Николай Иванович. Кулинария [] : справ. пособие / Н. И. Губа, Б. Г. Лазарев. - 2-е изд., стереотип. - Киев : Вища шк., Голов. изд-во, 1987. - 263 с. : рис. - Прил.: с. 261-262. - Лит.: с. 263. - 3.30 р.
Рубрики: Кулінарія--Рецепти--Довідкові видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- рецепты -- обработка продуктов -- обробка продуктів -- организация работы на кухне -- організація роботи на кухні -- супы -- супи -- соусы -- соуси -- блюда из круп -- страви із крупи -- овощные блюда -- овочеві страви -- грибные блюда -- грибні страви -- блюда из рыбы -- страви із риби -- блюда из мяса -- м'ясні страви -- блюда из яиц -- страви із яєць -- блюда из творога -- страви із сиру -- холодные блюда -- холодні страви -- горячие закуски -- гарячі страви -- изделия из теста -- вироби із тіста -- сладкие блюда -- солодкі страви -- напитки -- напої -- питание детей -- харчування дітей -- питание подростков -- харчування підлітків -- национальные блюда -- національні страви -- этикет за столом -- етикет за столом Анотація: Рассмотрены процессы первичной обработки продуктов, даны полезные советы по приготовлению блюд, в том числе блюд национальных кухонь. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Лазарев, Борис Георгиевич Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
К 56 Ковалев, Николай Иванович. Тайны кулинарии [] / Н. И. Ковалев. - Ленинград : Агропромиздат. Ленингр. отд-ние, 1991. - 311 с. : рис., табл. - ISBN 5-10-001089-4 : 10.00 крб Рубрики: Кулінарія--Рецепти--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- рецепты -- пищевая ценность продуктов -- харчова цінність продуктів -- холодные закуски -- холодні закуски -- горячие закуски -- гарячі закуски -- супы -- супи -- блюда из круп -- страви із крупи -- овощные блюда -- овочеві страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- блюда из мяса -- страви із м'яса -- мучные блюда -- борошняні страви -- молочные блюда -- молочні страви -- сладкие блюда -- солодкі страви -- напитки -- напої Анотація: Приведены краткие сведения о продуктах, их пищевой ценности, приемах кулинарной обработки, рецептура и способы приготовления блюд. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
С50 Смачные рецепты для вашей компании [] / [сост. Т. П. Тарасова]. - Донецк : БАО, 1997. - 384 с. : рис. - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 966-548-055-3 : 4.00 грн Рубрики: Кулінарія--Домашнє приготування--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): холодные закуски -- холодні закуски -- первые блюда -- перші страви -- соусы -- соуси -- мясные блюда -- м'ясні страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- овощные блюда -- овочеві страви -- блюда из круп -- страви з крупи -- сладкие блюда -- солодкі страви -- напитки -- напої Анотація: Рецепты по приготовлению разнообразных блюд из овощей, плодов, мяса. рыбы, птицы. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Тарасова, Татьяна Петровна \сост.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Т 23 Татарская, Лариса Львовна. Кулинария и организация производства детского питания [] : учебник для сред. проф.-техн. училищ / Л. Л. Татарская, Н. Г. Бутейкис. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Высш. шк., 1988. - 311 с. : рис., табл. - Прил.: с. 252-307. - Лит.: с. 308. - ISBN 5-06-001500-9 : 0.65 р.
Рубрики: Дитяча кулінарія--Організація виробництва--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): детская кулинария -- организация производства -- кулинария детского питания -- кулінарія дитячого харчування -- супы -- супи -- соусы -- соуси -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из круп -- страви з крупи -- рыбные горячие блюда -- рибні гарячі страви -- мясные горячие блюда -- м'ясні гарячі страви -- блюда из яиц -- страви з яєць -- блюда из творога -- страви з сиру -- холодные блюда -- холодні страви -- сладкие блюда -- солодкі страви -- напитки -- напої -- блюда для детей первого года жизни -- страви для дітей першого року життя -- пищеблок детских учреждений -- харчоблок дитячих закладів -- организация работы пищеблока -- організація роботи харчоблоку -- составление меню -- складання меню Анотація: Рассматриваются процессы обработки сырья, технологии приготовления блюд детского питания, вопросы рациональной организации производства пищеблока детских учреждений. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Бутейкис, Нина Григорьевна Примірників всього: 2 ВВ (1), АБ (1) Свободны: ВВ (1), АБ (1) |