С89 Супрович, Микола Петрович. Безпека життєдіяльності [] : практикум / М. П. Супрович, Д. В. Сенюк, К. В. Замойська. - К. : Кондор, 2007. - 164 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 161-162. - ISBN 978-966-351-076-7 : 38.00 грн, 28.00 грн
Рубрики: Безпека життєдіяльності--Практикум Кл.слова (ненормовані): долікарська допомога -- доврачебная помощь -- серцево-легенева реанімація -- сердечно-легочная реанимация -- темперамент людини -- темперамент человека -- біоритми людини -- биоритмы человека -- анализаторы человека -- аналізатори людини -- харчування людини -- питание человека -- дієта -- диета -- лідер -- лидер -- коллектив -- колектив -- оздоровче тренування -- оздоровительная тренировка Анотація: Теоретичні та організаційні основи БЖД, а також практичні завдання, що сприяють засвоєнню матеріалу. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Сенюк, Дмитро Васильович; Замойська, Катерина Володимирівна Примірників всього: 3 ЧЗ (2), ФОНД (1) Свободны: ЧЗ (2), ФОНД (1) |
З91 Зубар, Надія Миколаївна. Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Н. М. Зубар. - К. : Центр учбов. л-ри, 2010. - 332 с. : табл., рис. - Глосарій: с. 254-261. - Л-ра: с. 262-263. - Дод.: с. 264-330. - ISBN 978-966-364-996-2 : 96.00 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): харчування людини -- питание человека -- система травлення -- пищеварительная система -- процеси травлення -- процессы пищеварения -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові продукти -- пищевые продукты -- рациональное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- лікувальне харчування -- лечебное питание Анотація: Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив іжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВСМЛ (1) Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (1) |
Г 65 Гончаренко, Марія Степанівна. Екологія людини [] : навч. посібник / М. С. Гончаренко, Ю. Д. Бойчук ; за ред. Н. В. Кочубей. - Суми : Унів. кн. ; Київ : Княгиня Ольга, 2005. - 394 с. : рис., табл. - Літ.: с. 376-382. - ISBN 966-680-187-6. - ISBN 966-96075-4-X : 35.00 грн
Рубрики: Природа і людина--Екологія--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): середовище існування людини -- природний вплив на людину -- етнічна екологія -- демографічна характеристика людства -- сонячна радіація -- біологічні ритми -- харчування людини -- здоров'я людини -- забруднення навколишнього середовища -- радіоактивне забруднення -- електромагнітне забруднення -- мутагени -- екологічна патологія людини -- людське суспільство -- біосфера -- екологічна культура Анотація: Викладена сучасна теорія розуміння феномена людини з екологічних, біологічних, соціальних і філософських позицій. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Бойчук, Юрій Дмитрович; Кочубей, Н. В. \ред.\ Примірників всього: 4 ФОНД (1), ВВ (1), ЧЗ (2) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1), ЧЗ (2) |
Г58 Гогулан, Майя Федоровна. Попрощайтесь с болезнями [] : опыт собственного излечения по системе здоровья Ниши / Майя Гогулан. - 2-е изд., испр. - М. : Совет. спорт, 2002. - 300, [4] с. : рис. - (Система здоровья Ниши). - Прил.: с. 270-300. - ISBN 5-85009-756-2 : 20.00 грн
Рубрики: Нетрадиційна медицина--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): натуральна гігієна -- натуральная гигиена -- система здоров'я Ніші -- система здоровья Ниши -- шість правил здоров'я -- шесть правил здоровья -- харчування людини -- питание человека -- очищення від сольових відкладень -- очищение от солевых отложений -- очищення печінки -- очищение печени -- очищення нирок -- очищение почек -- очищення судин -- очищение сосудов -- здорова психіка -- здоровая психика -- духовні сили людини -- духовные силы человека Анотація: Практическое руководство к действию по мобилизации собственных ресурсов организма в его борьбе с таким страшным недугом, как рак. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 АБ (1) Свободны: АБ (1) |
Н90 Нутриціологія [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Н. В. Дуденко [та ін.] ; за заг. ред. Н. В. Дуденко ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України. - Х. : Світ Книг, 2013. - 560 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 433-559. - ISBN 978-966-2678-13-0 : 160.00 грн
Рубрики: Харчові продукти--Навчальні видання для вищої школи Нутриціологія--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): загальна нутриціологія -- общая нутрициологии -- харчування людини -- питание человека -- білки у харчуванні людини -- белки в питании человека -- ліпіди у харчуванні людини -- липиды в питании человека -- вуглеводи у харчуванні людини -- углеводы в питании человека -- вуглеводи -- углеводы -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові добавки -- пищевые добавки -- продукти тваринного походження -- продукты животного происхождения -- кондитерські вироби -- кондитерские изделия -- продукти рослинного походження -- продукты растительного происхождения -- генетично-модифіковані продукти -- генетически модифицированные продукты -- будова травної системи -- строение пищеварительной системы -- функції травної системи -- функции пищеварительной системы -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- люди похилого віку -- пожилые люди -- дієтичне харчування -- диетическое питание Анотація: Викладено теоретичні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини, харчова та біологічна цінність продуктів, роль генетико-модифікованих продуктів. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федірівна; Цихановська, Ірина Василівна; Лазарєва , Тетяна АнатоліЇвна; Дуденко, Н. В. \ред.\; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
Ж73 Жири у виробництві харчової продукції [] : монографія / [Шильман Л. З. та ін.] ; за заг. ред. Л. З. Шильмана ; [Сум. нац. аграр. ун-т, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, Нац. ун-т харч. технологій, Економ. ун-т у Вроцлаві]. - Суми : Унів. кн., 2016. - 277, [1] с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Л-ра: с. 260-277. - ISBN 978-966-680-782-6 : 135.00 грн
Рубрики: Харчові продукти--Виробництво--Дослідження--Наукові видання Кл.слова (ненормовані): харчування людини -- питание человека -- асортимент продуктів -- ассортимент продуктов -- показники якості -- показатели качества -- збагачення олій -- обогащение масла -- зміни жирів -- изменения жиров -- термічна обробка -- термическая обработка -- очищення жирів -- очищение жиров -- методика побудови номограми -- методика построения номограмм -- кулінарна продукція -- кулинарная продукция -- технологія сосусів -- технология соусов -- технологія вершкового крему -- технология сливочного крема -- виробництво пісочного тіста -- производство песочного теста Анотація: Результати наукових досліджень щодо використання жирів у виробництві харчової продукції і показано їх зміни у процесі виготовлення продукції. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Шильман, Лев Залманович; Сімакова, Інна Володимирівна; Камсуліна, Наталія Валеріївна; Федак, Наталія Василівна; Шильман, Л. З. \ред.\; Сумський національний аграрний університет; Харківський державний університет харчування та торгівлі; Національний університет харчових технологій; Економічний університет у Вроцлаві Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
М18 Малахов, Геннадий Петрович. Здоровое питание [] : авторский учеб. / Г. П. Малахов. - Санкт-Петербург : Комплект, 1997. - 494 с. : ил. - (В гармонии с собой). - ISBN 5-7837-0022-3 : 6.00 грн Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): здоровое питание -- здорове харчування -- воздействие пищи на человека -- вплив їжі на людину -- сочетание пищевых продуктов -- поєднання харчових продуктів -- правильное приготовление пищи -- правильне приготування їжі -- питание человека -- харчування людини -- пищеварительная система человека -- травна система людини Анотація: Рассмотрены все вопросы, касающиеся питания и пищеварения. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 5 ФОНД (2), ВСМЛ (1), ВВ (2) Свободны: ФОНД (2), ВСМЛ (1), ВВ (2) |
П76 Приліпка, Олексій Васильович. Агротехнологічні та організаційні засади функціонування підприємств закритого грунту [] : монографія / О. В. Приліпка, О. М. Цизь ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ : Центр учбов. літ., 2017. - 379, [2] с. : рис., табл. - Літ.: с. 365-379. - ISBN 978-617-673-519-9 : 203.00 грн
Рубрики: Агротехніка--Наукові видання Сільськогосподарські підприємства--Україна--Наукові видання Овочівництво--Наукові видання Кл.слова (ненормовані): продукція закритого грунту -- харчування людини -- культиваційні споруди -- теплиці -- парники -- утеплений грунт -- вирощування овочів -- вирощування грибів -- вирощування зеленних культур -- розвиток підприємств закритого грунту -- економіка підприємств закритого грунту -- зовнішньоекономічні зв'язки Анотація: Результати досліджень агротехнологічних, теоретико-методологічних, організаціонно-економічних засад інноваційного розвитку та ефективного функціонування агропромислових підприємств закритого грунту. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Цизь, Олександр Михайлович; Національний університет біоресурсів і природокористування України Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
З-91 Зубар, Надія Миколаївна. Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник / Н. М. Зубар. - Київ : Кондор, 2018. - 442, [2] с. : рис., табл. - Термінолог. слов.: с.312-320. - Літ.: с. 321-322. - Дод.: с. 323-442. - ISBN 978-617-7582-90-7 : 290.00 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): харчування людини -- фізіологія процесів травлення -- фізіологічні функції організму -- білки -- амінокислоти -- ліпіди -- вуглеводи -- вітаміни -- мінеральні речовини -- норми харчування -- лікувальне харчування -- харчові продукти -- дієтичне харчування Анотація: Фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, вибір харчових продуктів, та складання раціонів харчування. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |