Г46 Гігієна харчування з основами нутриціології [] : [підручник / В. І. Ципріян та ін.] ; за ред. В. І. Ципріяна. - Киъв : Здоров'я, 1999. - 566, [2] с. : схеми, табл. - Бібліогр. в кінці глав. - ISBN 5-311-01159-9 : 36.42 грн, 23.00 грн, 36.42 грн
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): харчові отруєння -- пищевые отравления -- нутриціологія -- нутрициология -- гигиена питания -- харчові продукти -- пищевые продукты Анотація: Висвітлено гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, описано основи лікувально-профілактичного та дієтичного харчування, виходячи з сучасної теорії харчування і вчення про функції їжі та біологічну дію на організм. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Ципріян, В. І.; Ванханен, В. Д.; Ванханен, В. В.; Смолянський, Б. Л.; Ципріян, В. І. \ред.\ Примірників всього: 3 ФОНД (1), ВСМЛ (2) Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (2) |
П 12 Павлоцька, Л. Ф. Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів [] : навч. посібник / Л. Ф. Павлоцька, Н. В. Дуденко, Л. Р. Димитрієвич. - Суми : Унів. кн., 2007. - 441 с. - Л-ра: с. 438-440. - ISBN 978-966-680-347-7 : 095.30 грн, 052.00 грн
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи--Харчові продукти--Безпека--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): гигиена питания -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- вегетаріанське харчування -- вегетарианское питание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- сироїдіння -- сироедение -- харчові отруєння -- пищевые отравления Анотація: Гігієна харчування людини з урахуванням вікових та фізіологічних особливостей на тлі шкідливих чинників. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Дуденко, Н.В.; Димитрієвич, Л.Р. Примірників всього: 3 ФОНД (2), ВСМЛ (1) Свободны: ФОНД (2), ВСМЛ (1) |
П 56 Пономарьов, Петро Хомович. Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти, вироблені з її використанням [] : навч. посібник / П. Х. Пономарьов, І. В. Донцова. - К. : Центр учбов. л-ри, 2009. - 126 с. : рис. - Л-ра: с. 114-116. - Дод.: с. 117-122. - Алф.-предм. покажч.: с. 123. - ISBN 978-966-364-856-9 : 033.80 грн
Рубрики: Гігієна харчових продуктів--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): біотехнологія -- генна інженерія -- історія -- трансгенні культури -- генетично модіфіковані організми -- екологія -- харчові продукти -- продовольча сировина -- продовольственное сырье -- біобезпечність -- зарубіжний досвід -- моніторінг Анотація: Історія розвитку генної інженерії, її суть, механізм, завдання, обсяги виробництва і продаж трансгенних культур, продуктів харчування, компанії, що їх виробляють, ставлення до трансгенних продуктів у світі і в Україні. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Донцова, І.В. Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
О75 Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Н. В. Дуденко [та ін.]. - Суми : Унів. кн., 2009. - 558 с. : рис., табл. - Дод.: с. 223-554. - Л-ра: с. 555-557. - ISBN 978-966-680-427-6 : 75.00 грн
Рубрики: Охорона здоров'я--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): основи фізіології -- основы физиологии -- гігієна харчування -- гигиена питания -- система травлення -- система пищеварения -- особливості харчування за віком -- особенности питания по возрасту -- харчування різних професійних груп населення -- питание разных профессиональных групп населения -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- безпека харчування -- безопасность питания -- основні групи харчових продуктів -- основные группы пищевых продуктов -- санітарно-протиепідеміологічні правила -- санитарно-противоэпидемиологические правила -- норми інормативи в галузі харчування -- нормы и нормативы в области питания Анотація: Наведено будову та функції системи травлення, показано роль основних харчових речовин у забезпеченні процесів життєдіяльності. Розглянуто нові норми споживання, надана характеристика особливостей харчування різних вікових груп (дітей іпідлітків, людей похилого віку). Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федорівна; Артеменко, Віктор Станіславович; Головко, Микола Павлович; Коваленко, Валентина Олексіївна; Євлаш, Вікторія Владленівна; Горбань, Віктор Григорович Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВСМЛ (1) Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (1) |
Г46 Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : підручник : у 2 кн. / за ред. В. І. Ципріяна. - К. : Медицина, 2007. - ISBN 966-8144-52-X. Кн. 2 / [В. І. Ципріян та ін.]. - 544 с. : табл. - Л-ра в кінці розд. - Дод.: с. 494-543. - ISBN 966-8144-03-1 : 153.00 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи Харчові продукти--Якість--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): гігієнічні вимоги -- гигиенические требования -- аліментарна токсикологія -- алиментарная токсикология -- доброякісність їжі -- доброкачественность еды -- харчові добавки -- пищевые добавки -- радіаційна безпека -- радиационная безопасность -- епідемічна безпека їжі -- эпидемиологическая безопасность еды -- громадське харчування -- общественное питание -- харчова продукція -- пищевая продукция -- харчова мікробіологія -- пищевая микробиология -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- ботулізм -- ботулизм -- харчова стафілакокова інтоксикація -- пищевая стафилакоковая интоксикация -- бактеріальні харчові токсикоінфекції -- бактериальные пищевые токсикоинфекции -- скомбротоксикоз -- харчові мікотоксикози -- пищевые микотоксикозы Анотація: Описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Грунтовно проаналізавано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Ципріян, Віктор Іванович \ред.\; Ципріян, Віктор Іванович; Матасар, Ігнат Тимофійович; Слободкін, Валерій Іванович; Козярін, І. П. Примірників всього: 2 ФОНД (2) Свободны: ФОНД (2) |
З91 Зубар, Надія Миколаївна. Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Н. М. Зубар. - К. : Центр учбов. л-ри, 2010. - 332 с. : табл., рис. - Глосарій: с. 254-261. - Л-ра: с. 262-263. - Дод.: с. 264-330. - ISBN 978-966-364-996-2 : 96.00 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): харчування людини -- питание человека -- система травлення -- пищеварительная система -- процеси травлення -- процессы пищеварения -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові продукти -- пищевые продукты -- рациональное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- лікувальне харчування -- лечебное питание Анотація: Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив іжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВСМЛ (1) Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (1) |
Д46 Димань, Тетяна Миколаївна. Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів [] : підручник / Т. М. Димань, Т. Г. Мазур. - Київ : Академія, 2011. - 520 с. : табл., рис. - (Альма-матер). - Л-ра в кінці розд. - Тести: с. 507-513. - Термін. слов: с. 514-517. - ISBN 978-966-580-346-1 : 60.00 грн
Рубрики: Безпека харчування--Гігєна харчування--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): забруднювальні речовини -- металічі забруднення -- радіонукліди -- нітрати -- нітрити -- нітрозосполуки -- пестициди -- діоксини -- мікотоксини -- антибіотики -- гормональні препарати -- небезпеки мікробіологічного походження -- небезпеки вірусного походження -- соціальні токсиканти -- харчові добавки -- технологічні добавки -- біологічно активні добавки -- генетично модифіковані організми Анотація: Перевантаження екологічного та соціального середовищ джерелами шкідливих впливів на організм і психіку. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Мазур, Тетяна Григорівна Примірників всього: 4 ВСМЛ (1), ВВ (2), ФОНД (1) Свободны: ВСМЛ (1), ВВ (2), ФОНД (1) |
З-91 Зубар, Надія Миколаївна. Фізіологія харчування: практикум [] : навч. посібник / Н. М. Зубар, Ю. В. Руль, М. К. Булгакова. - К. : Центр учбов. л-ри, 2013. - 207, [1] с. : табл. - Дод.: с. 153-204. - Л-ра: с. 205-207. - ISBN 978-611-01-0423-4 : 50.00 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): індивідуальне фактичне харчування -- индивидуальное фактическое питание -- основи раціонального харчування -- основы рационального питания -- диференційоване харчування -- дифференцированное питание -- лікувальне харчування -- лечебное питание -- диетическое питание -- дієтичне харчування Анотація: Висвітлено сучасний стан наук про харчування, принципи раціонального та адекватного харчування різних категорій населення, фізіологічні основи харчування здорових людей, осіб з групи ризику та хворих. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Руль, Юрій Володимирович; Булгакова, Магда Костянтинівна Примірників всього: 2 ВСМЛ (1), ФОНД (1) Свободны: ВСМЛ (1), ФОНД (1) |
З-91 Зубар, Надія Миколаївна. Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник / Н. М. Зубар. - Київ : Кондор, 2018. - 442, [2] с. : рис., табл. - Термінолог. слов.: с.312-320. - Літ.: с. 321-322. - Дод.: с. 323-442. - ISBN 978-617-7582-90-7 : 290.00 грн
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): харчування людини -- фізіологія процесів травлення -- фізіологічні функції організму -- білки -- амінокислоти -- ліпіди -- вуглеводи -- вітаміни -- мінеральні речовини -- норми харчування -- лікувальне харчування -- харчові продукти -- дієтичне харчування Анотація: Фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, вибір харчових продуктів, та складання раціонів харчування. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |