Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчування людини<.>
Загальна кількість знайдених документів : 10
Показані документи с 1 за 10
1.
615.89(477)
Б93


    Бутченко, Людмила Іванівна.
    Природа в житті українського народу [] / Людмила Бутченко ; [літ. ред. А. Бакало]. - Київ : Лібра, 2007. - 184 с. - Бібліогр.: с. 183. - ISBN 978-966-7035-84-6 : 15.60 грн
УДК
ББК 53.592(4УКР)
Рубрики: Корисні рослини--Україна--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
рослинний світ -- растительный мир -- отруйні рослини -- ядовитые растения -- рослини-алергени -- растения-аллергены -- довкілля -- окружающая среда -- клімат -- климат -- Сонце -- Солнце -- Місяц -- Месяц -- весілля -- свадьба -- чекання дитини -- ожидание ребёнка -- дитячі обереги -- детские обереги -- лікарські трави -- лекарственные травы -- відвари -- отвары -- настоянки -- настойки -- мазі -- мази -- анемія -- анемия -- загальнозміцнювальні засоби -- общеукрепительные средства -- вітамінні засоби -- витаминные средства -- стоматити -- стоматиты -- простудні захворювання -- простудные заболевания -- головний біль -- головная боль -- травлення -- пищеварение -- рани -- раны -- порізи -- порезы -- носова кровотеча -- носовое кровотечение -- укуси комах -- укусы насекомых -- забиті місця -- ушибы -- пухлини -- опухоли -- опіки -- ожоги -- розтягнення сухожиль -- растяжение сухожилий -- діатез -- диатез -- висипи -- высыпания -- опрілості -- опрелости -- лишай -- бородавки -- вугри -- прыщи -- запалення очей -- воспаление глаз -- ячмінець -- ячмень -- енурез -- энурез -- безсоння -- бессонница -- неврастенія -- неврастения -- глисти -- глисты -- радіонукліди -- радионуклиды -- харчування людини -- питание человека -- козацький хліб -- козацкий хлеб -- українська кухня -- украинская кухня -- обрядові страви -- обрядовые блюда -- мед -- мёд -- бджільництво -- пчеловодство -- лісові чаї -- лесные чаи -- кава -- кофе -- загадки -- замовляння -- заговоры -- народні прикмети -- народные приметы -- прислів'я -- пословицы -- приказки -- поговорки
Анотація: Ця книга про красу рідного краю, звичаї, шанування і використання рослин, їх дивовижну здатність пристосовуватися до різних умов довкілля.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бакало, А. \ред.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

2.
504.75(075.8)
С89


    Супрович, Микола Петрович.
    Безпека життєдіяльності [] : практикум / М. П. Супрович, Д. В. Сенюк, К. В. Замойська. - К. : Кондор, 2007. - 164 с. : рис., табл. - Л-ра: с. 161-162. - ISBN 978-966-351-076-7 : 38.00 грн, 28.00 грн
УДК
ББК 20.7я73
Рубрики: Безпека життєдіяльності--Практикум
   
Кл.слова (ненормовані):
долікарська допомога -- доврачебная помощь -- серцево-легенева реанімація -- сердечно-легочная реанимация -- темперамент людини -- темперамент человека -- біоритми людини -- биоритмы человека -- анализаторы человека -- аналізатори людини -- харчування людини -- питание человека -- дієта -- диета -- лідер -- лидер -- коллектив -- колектив -- оздоровче тренування -- оздоровительная тренировка
Анотація: Теоретичні та організаційні основи БЖД, а також практичні завдання, що сприяють засвоєнню матеріалу.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сенюк, Дмитро Васильович; Замойська, Катерина Володимирівна
Примірників всього: 3
ЧЗ (2), ФОНД (1)
Свободны: ЧЗ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

3.
613.2(075.8)
З91


    Зубар, Надія Миколаївна.
    Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / Н. М. Зубар. - К. : Центр учбов. л-ри, 2010. - 332 с. : табл., рис. - Глосарій: с. 254-261. - Л-ра: с. 262-263. - Дод.: с. 264-330. - ISBN 978-966-364-996-2 : 96.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
харчування людини -- питание человека -- система травлення -- пищеварительная система -- процеси травлення -- процессы пищеварения -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові продукти -- пищевые продукты -- рациональное питание -- лікувально-профілактичне харчування -- лечебно-профилактическое питание -- лікувальне харчування -- лечебное питание
Анотація: Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив іжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВСМЛ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (1)
Знайти схожі

4.
504.75(075.8)
Г 65


    Гончаренко, Марія Степанівна.
    Екологія людини [] : навч. посібник / М. С. Гончаренко, Ю. Д. Бойчук ; за ред. Н. В. Кочубей. - Суми : Унів. кн. ; Київ : Княгиня Ольга, 2005. - 394 с. : рис., табл. - Літ.: с. 376-382. - ISBN 966-680-187-6. - ISBN 966-96075-4-X : 35.00 грн
УДК
ББК 20.1я73
Рубрики: Природа і людина--Екологія--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
середовище існування людини -- природний вплив на людину -- етнічна екологія -- демографічна характеристика людства -- сонячна радіація -- біологічні ритми -- харчування людини -- здоров'я людини -- забруднення навколишнього середовища -- радіоактивне забруднення -- електромагнітне забруднення -- мутагени -- екологічна патологія людини -- людське суспільство -- біосфера -- екологічна культура
Анотація: Викладена сучасна теорія розуміння феномена людини з екологічних, біологічних, соціальних і філософських позицій.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бойчук, Юрій Дмитрович; Кочубей, Н. В. \ред.\
Примірників всього: 4
ФОНД (1), ВВ (1), ЧЗ (2)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1), ЧЗ (2)
Знайти схожі

5.
615.85
Г58


    Гогулан, Майя Федоровна.
    Попрощайтесь с болезнями [] : опыт собственного излечения по системе здоровья Ниши / Майя Гогулан. - 2-е изд., испр. - М. : Совет. спорт, 2002. - 300, [4] с. : рис. - (Система здоровья Ниши). - Прил.: с. 270-300. - ISBN 5-85009-756-2 : 20.00 грн
УДК
ББК 53.59
Рубрики: Нетрадиційна медицина--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
натуральна гігієна -- натуральная гигиена -- система здоров'я Ніші -- система здоровья Ниши -- шість правил здоров'я -- шесть правил здоровья -- харчування людини -- питание человека -- очищення від сольових відкладень -- очищение от солевых отложений -- очищення печінки -- очищение печени -- очищення нирок -- очищение почек -- очищення судин -- очищение сосудов -- здорова психіка -- здоровая психика -- духовні сили людини -- духовные силы человека
Анотація: Практическое руководство к действию по мобилизации собственных ресурсов организма в его борьбе с таким страшным недугом, как рак.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
АБ (1)
Свободны: АБ (1)
Знайти схожі

6.
641.1(075.8)
Н90


   
    Нутриціологія [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Н. В. Дуденко [та ін.] ; за заг. ред. Н. В. Дуденко ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України. - Х. : Світ Книг, 2013. - 560 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 433-559. - ISBN 978-966-2678-13-0 : 160.00 грн
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчові продукти--Навчальні видання для вищої школи
   Нутриціологія--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
загальна нутриціологія -- общая нутрициологии -- харчування людини -- питание человека -- білки у харчуванні людини -- белки в питании человека -- ліпіди у харчуванні людини -- липиды в питании человека -- вуглеводи у харчуванні людини -- углеводы в питании человека -- вуглеводи -- углеводы -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові добавки -- пищевые добавки -- продукти тваринного походження -- продукты животного происхождения -- кондитерські вироби -- кондитерские изделия -- продукти рослинного походження -- продукты растительного происхождения -- генетично-модифіковані продукти -- генетически модифицированные продукты -- будова травної системи -- строение пищеварительной системы -- функції травної системи -- функции пищеварительной системы -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- люди похилого віку -- пожилые люди -- дієтичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Викладено теоретичні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини, харчова та біологічна цінність продуктів, роль генетико-модифікованих продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федірівна; Цихановська, Ірина Василівна; Лазарєва , Тетяна АнатоліЇвна; Дуденко, Н. В. \ред.\; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

7.
664.3
Ж73


   
    Жири у виробництві харчової продукції [] : монографія / [Шильман Л. З. та ін.] ; за заг. ред. Л. З. Шильмана ; [Сум. нац. аграр. ун-т, Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, Нац. ун-т харч. технологій, Економ. ун-т у Вроцлаві]. - Суми : Унів. кн., 2016. - 277, [1] с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Л-ра: с. 260-277. - ISBN 978-966-680-782-6 : 135.00 грн
УДК
ББК 35.782
Рубрики: Харчові продукти--Виробництво--Дослідження--Наукові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
харчування людини -- питание человека -- асортимент продуктів -- ассортимент продуктов -- показники якості -- показатели качества -- збагачення олій -- обогащение масла -- зміни жирів -- изменения жиров -- термічна обробка -- термическая обработка -- очищення жирів -- очищение жиров -- методика побудови номограми -- методика построения номограмм -- кулінарна продукція -- кулинарная продукция -- технологія сосусів -- технология соусов -- технологія вершкового крему -- технология сливочного крема -- виробництво пісочного тіста -- производство песочного теста
Анотація: Результати наукових досліджень щодо використання жирів у виробництві харчової продукції і показано їх зміни у процесі виготовлення продукції.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Шильман, Лев Залманович; Сімакова, Інна Володимирівна; Камсуліна, Наталія Валеріївна; Федак, Наталія Василівна; Шильман, Л. З. \ред.\; Сумський національний аграрний університет; Харківський державний університет харчування та торгівлі; Національний університет харчових технологій; Економічний університет у Вроцлаві
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

8.
51.230
М18


    Малахов, Геннадий Петрович.
    Здоровое питание [] : авторский учеб. / Г. П. Малахов. - Санкт-Петербург : Комплект, 1997. - 494 с. : ил. - (В гармонии с собой). - ISBN 5-7837-0022-3 : 6.00 грн
ББК 51.230
Рубрики: Раціональне харчування--Популярні видання
Кл.слова (ненормовані):
здоровое питание -- здорове харчування -- воздействие пищи на человека -- вплив їжі на людину -- сочетание пищевых продуктов -- поєднання харчових продуктів -- правильное приготовление пищи -- правильне приготування їжі -- питание человека -- харчування людини -- пищеварительная система человека -- травна система людини
Анотація: Рассмотрены все вопросы, касающиеся питания и пищеварения.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 5
ФОНД (2), ВСМЛ (1), ВВ (2)
Свободны: ФОНД (2), ВСМЛ (1), ВВ (2)
Знайти схожі

9.
631.5+631.1/236](477)
П76


    Приліпка, Олексій Васильович.
    Агротехнологічні та організаційні засади функціонування підприємств закритого грунту [] : монографія / О. В. Приліпка, О. М. Цизь ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ : Центр учбов. літ., 2017. - 379, [2] с. : рис., табл. - Літ.: с. 365-379. - ISBN 978-617-673-519-9 : 203.00 грн
УДК
ББК 41.1(4УКР) + 65.32(4УКР)
Рубрики: Агротехніка--Наукові видання
   Сільськогосподарські підприємства--Україна--Наукові видання

   Овочівництво--Наукові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
продукція закритого грунту -- харчування людини -- культиваційні споруди -- теплиці -- парники -- утеплений грунт -- вирощування овочів -- вирощування грибів -- вирощування зеленних культур -- розвиток підприємств закритого грунту -- економіка підприємств закритого грунту -- зовнішньоекономічні зв'язки
Анотація: Результати досліджень агротехнологічних, теоретико-методологічних, організаціонно-економічних засад інноваційного розвитку та ефективного функціонування агропромислових підприємств закритого грунту.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Цизь, Олександр Михайлович; Національний університет біоресурсів і природокористування України
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

10.
613.2(075.8)
З-91


    Зубар, Надія Миколаївна.
    Основи фізіології та гігієни харчування [] : підручник / Н. М. Зубар. - Київ : Кондор, 2018. - 442, [2] с. : рис., табл. - Термінолог. слов.: с.312-320. - Літ.: с. 321-322. - Дод.: с. 323-442. - ISBN 978-617-7582-90-7 : 290.00 грн
УДК
ББК 51.23я73
Рубрики: Раціональне харчування--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
харчування людини -- фізіологія процесів травлення -- фізіологічні функції організму -- білки -- амінокислоти -- ліпіди -- вуглеводи -- вітаміни -- мінеральні речовини -- норми харчування -- лікувальне харчування -- харчові продукти -- дієтичне харчування
Анотація: Фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, вибір харчових продуктів, та складання раціонів харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)