П 12 Павлоцька, Л. Ф. Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів [] : навч. посібник / Л. Ф. Павлоцька, Н. В. Дуденко, Л. Р. Димитрієвич. - Суми : Унів. кн., 2007. - 441 с. - Л-ра: с. 438-440. - ISBN 978-966-680-347-7 : 095.30 грн, 052.00 грн
Рубрики: Гігієна харчування--Навчальні видання для вищої школи--Харчові продукти--Безпека--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): гигиена питания -- білки -- белки -- ліпіди -- липиды -- вуглеводи -- углеводы -- вітаміни -- витамины -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- вегетаріанське харчування -- вегетарианское питание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- сироїдіння -- сироедение -- харчові отруєння -- пищевые отравления Анотація: Гігієна харчування людини з урахуванням вікових та фізіологічних особливостей на тлі шкідливих чинників. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Дуденко, Н.В.; Димитрієвич, Л.Р. Примірників всього: 3 ФОНД (2), ВСМЛ (1) Свободны: ФОНД (2), ВСМЛ (1) |
З46 Здоров'я та поведінкові орієнтації учнівської молоді [] : монографія / [авт. кол.: О. М. Балакірєва та ін. ; ред. М. М. Ілляш, наук. ред. О. М. Балакірєва]. - К. : Укр. ін-т соц. дослідж. ім. О. Яременка, 2007. - 128 с. : табл. - Л-ра: с. 126-127. - ISBN 966-2931-06-6 : 22.00 грн
Рубрики: Молодь--Соціологічні дослідження--Україна--Наукові видання Кл.слова (ненормовані): цільова група -- целевая группа -- батьківська сім'я -- родительская семья -- здоровий спосіб життя -- здоровый образ жизни -- шкільне оточення -- школьное окружение -- здоров'я підлітків -- здоровье подростков -- харчування підлітків -- питание подростков -- фізична активність підлітків -- физическая активность подростков -- куріння підлітків -- курение подростков -- алкоголь в житті підлітка -- алкоголь в жизни подростков -- наркотики в житті підлітка -- наркотики в жизни подростков -- статева поведінка підлітка -- половое поведение подростков -- образи і насильство серед підлітків -- обды и насилие среди подростков -- інформованість підлітків про ВІЛ/СНІД -- информированность подростков о ВИЛ/СПИД Анотація: Результати опитування учнівської молоді в Україні, проведеного в межах міжнародного проекту ВООЗ "Здоров'я та поведінка молоді, що навчається". Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Балакірєва, О. М.; Рингач, Н. О.; Левін, Р. Я.; Бондар, Т. В.; Ілляш, М. М. \ред.\; Балакірєва, М. М. \ред.\ Примірників всього: 1 ЧЗ (1) Свободны: ЧЗ (1) |
Д 21 Даценко, Ірина Іванівна. Гігієна дітей і підлітків [] : підручник для студ. вищ. мед. навч. закл. / І. І. Даценко, М. Б. Шегедин, Ю. І. Шашков. - К. : Медицина, 2006. - 304 с. : мал., табл. - Задачі: с. 281-286. - Тестові завдання: с. 287-303. - ISBN 966-8144-35-X : 59.50 грн, 42.00 грн
Рубрики: Діти--Гігієна--Навчальні видання для вищої школи Підлітки--Гігієна--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): гігієна дітей -- гигиена детей -- гігієна підлітків -- гигиена подростков -- здоров'я дітей -- здоровье детей -- режим дня дітей -- режим дня детей -- фізичне виховання дітей -- физическое воспитание детей -- фізичне виховання підлітків -- физическое воспитание подростков -- трудове навчання -- трудовое обучение -- професійне навчання -- профессиональное обучение -- комп'ютеризація навчання -- компьютеризация обучения -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- інфекційні захворювання -- инфекционные заболевания -- гельмінтози -- гельминтозы -- обладнання дитячих закладів -- оборудование детских заведений -- дитячі оздоровчі заклади -- детские оздоровительные заведения Анотація: Історія розвитку гігієни дітей і підлітків, медико-санітарне забезпечення дитячих та підліткових закладів, стан здоров'я дітей і підлітків, режим дня, фізичне виховання, трудове і професійне навчання дітей і підлітків, гігієна харчування тощо. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Шегедин, Марія Броніславівна; Шашков, Юрій Ігорович Примірників всього: 3 ФОНД (1), ВСМЛ (2) Свободны: ФОНД (1), ВСМЛ (2) |
К68 Коростелев, Николай Борисович. От А до Я [] / Н. Б. Коростелев. - 2-е изд., перераб. и доп. - К. : Медицина, 1987. - 288 с. : ил. - (Научно-популярная медицинская литература) (Детям о здоровье). - 3.00 грн
Рубрики: Гігієна вікова--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): биологические ритмы человека -- біологічні ритми людини -- трудоспособность школьника -- працездатність школяра -- тренировка памяти -- тренування пам'яті -- свободное время подростка -- вільний час підлітка -- акселерация -- акселерація -- закаливание организма -- загартування організму -- близорукость у детей -- близорукість у дітей -- питание подростков -- харчування підлітків -- гигиена подростков -- гігієна підлітків -- первая медицинская помощь потерпевшим -- перша медична допомога потерпілим -- вредные привычки подростков -- шкідливі звички рідлітків -- выбор профессии -- вибір професії -- психогигиена подростка -- психогігієна підлітка Анотація: Научно-популярное издание рассказывает о том, как избежать простудных заболеваний, сделать свой организм крепким и устойчивым к различного рода нагрузкам, победить дурные привычки, правильно выбрать профессию, строить отношения с окружающими людьми и т. д. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Примірників всього: 3 АБ (3) Свободны: АБ (3) |
Н90 Нутриціологія [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Н. В. Дуденко [та ін.] ; за заг. ред. Н. В. Дуденко ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України. - Х. : Світ Книг, 2013. - 560 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 433-559. - ISBN 978-966-2678-13-0 : 160.00 грн
Рубрики: Харчові продукти--Навчальні видання для вищої школи Нутриціологія--Навчальні видання для вищої школи Кл.слова (ненормовані): загальна нутриціологія -- общая нутрициологии -- харчування людини -- питание человека -- білки у харчуванні людини -- белки в питании человека -- ліпіди у харчуванні людини -- липиды в питании человека -- вуглеводи у харчуванні людини -- углеводы в питании человека -- вуглеводи -- углеводы -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- харчові добавки -- пищевые добавки -- продукти тваринного походження -- продукты животного происхождения -- кондитерські вироби -- кондитерские изделия -- продукти рослинного походження -- продукты растительного происхождения -- генетично-модифіковані продукти -- генетически модифицированные продукты -- будова травної системи -- строение пищеварительной системы -- функції травної системи -- функции пищеварительной системы -- харчування дітей -- питание детей -- харчування підлітків -- питание подростков -- харчування студентів -- питание студентов -- харчування спортсменів -- питание спортсменов -- люди похилого віку -- пожилые люди -- дієтичне харчування -- диетическое питание Анотація: Викладено теоретичні основи та роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини, значення білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин у харчуванні людини, харчова та біологічна цінність продуктів, роль генетико-модифікованих продуктів. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Дуденко, Ніна Василівна; Павлоцька, Лариса Федірівна; Цихановська, Ірина Василівна; Лазарєва , Тетяна АнатоліЇвна; Дуденко, Н. В. \ред.\; Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Примірників всього: 1 ФОНД (1) Свободны: ФОНД (1) |
Г 93 Губа, Николай Иванович. Кулинария [] : справ. пособие / Н. И. Губа, Б. Г. Лазарев. - 2-е изд., стереотип. - Киев : Вища шк., Голов. изд-во, 1987. - 263 с. : рис. - Прил.: с. 261-262. - Лит.: с. 263. - 3.30 р.
Рубрики: Кулінарія--Рецепти--Довідкові видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- рецепты -- обработка продуктов -- обробка продуктів -- организация работы на кухне -- організація роботи на кухні -- супы -- супи -- соусы -- соуси -- блюда из круп -- страви із крупи -- овощные блюда -- овочеві страви -- грибные блюда -- грибні страви -- блюда из рыбы -- страви із риби -- блюда из мяса -- м'ясні страви -- блюда из яиц -- страви із яєць -- блюда из творога -- страви із сиру -- холодные блюда -- холодні страви -- горячие закуски -- гарячі страви -- изделия из теста -- вироби із тіста -- сладкие блюда -- солодкі страви -- напитки -- напої -- питание детей -- харчування дітей -- питание подростков -- харчування підлітків -- национальные блюда -- національні страви -- этикет за столом -- етикет за столом Анотація: Рассмотрены процессы первичной обработки продуктов, даны полезные советы по приготовлению блюд, в том числе блюд национальных кухонь. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Лазарев, Борис Георгиевич Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Н 12 На все вкусы [] / сост. М. М. Калакура. - Киев : Реклама, 1988. - 248 с. : рис. - ISBN 5-88520-002-5 : 2.90 р.
Рубрики: Кулінарія--Раціональне харчування--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- рациональное питание -- холодные закуски -- холодні закуски -- горячие закуски -- гарячі закуски -- бутерброды -- бутерброди -- первые блюда -- перші страви -- вторые блюда -- другі страви -- соусы -- соуси -- блюда из черствого хлеба -- страви з черствого хліба -- сладкие блюда -- солодкі страви -- напитки -- напої -- изделия из теста -- вироби з тіста -- блюда национальных кухонь -- страви національних кухонь -- питание детей -- харчування дітей -- питание подростков -- харчування підлітків -- диетическое питание -- дієтичне харчування -- домашние заготовки -- домашні заготовки Анотація: Излагаются основы рационального питания, организованного с учетом физиологических потребностей человека, пищевой ценности продуктов, качества и количества пищи. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Калакура, Мария Михайловна \сост.\ Примірників всього: 2 ВВ (1), ФОНД (1) Свободны: ВВ (1), ФОНД (1) |