Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=дрожжи<.>
Загальна кількість знайдених документів : 14
Показані документи с 1 за 14
 1-10    11-14 
1.
579.67(075.8)
М 59


   
    Мікробіологія та фізіологія харчування [] : навч. посібник / В. Д. Малигіна [та ін.]. - К. : Кондор, 2009. - 242 с. : табл., рис. - Л-ра: с.226. - Дод.: с. 227-241. - ISBN 978-966-351-265-5 : 39.00 грн, 54.00 грн, 52.00 грн, 43.00 грн
УДК
ББК 28.473я73
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   Харчування--Фізіологія--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
фізіологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- мікроорганізми -- микроорганизмы -- бактерії -- бактерии -- плісняві гриби -- плесневые грибы -- дріжджі -- дрожжи -- ультрамікроби -- ультрамикробы -- мікрофлора грунту -- микрофлора почвы -- мікрофлора води -- мыкрофлора воды -- мікрофлора повітря -- микрофлора воздуха -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- хвороби тварин -- болезни животных -- харчові продукти -- пищевые продукты -- поживні речовини -- питательные вещества -- діетичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Наведено морфологічні та фізіологічні особливості мікроорганізмів, їх роль у переробці продуктів харчування; визначено основні принципи фізіології харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Малигіна, В.Д.; Ракша-Слюсарева, О.А.; Ракова, В.П.; Оконєчнікова, Л.І.; Багуліна, Т.Р.
Примірників всього: 6
ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Свободны: ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Знайти схожі

2.
637.1/.3(075.8)
М 11


   
    Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно-санітарної експертизи [] : навч. посібник / О. М. Бергілевич [та ін.] ; за ред. Касанчука В. В. - Суми : Унів. кн., 2010. - 320 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с.301-319. - ISBN 978-966-680-511-2 : 78.40 грн, 78.00 грн
УДК
ББК 36.950я73
Рубрики: Молочне виробництво--Мікробіологія --Навчальні видання
   Ветеринарна санітарія--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
мікроорганізми молока -- микроорганизмы молока -- молочнокислі стрептококи -- молочнокислые стрептококи -- молочнокислі палочки -- молочнокислые палочки -- пропіоновокислі бактерії -- пропионокислые бактерии -- біфідобактерії -- бифидобактерии -- дріжджі -- дрожжи -- гнильні бактерії -- гнильные бактерии -- бактеріофаги -- бактериофаги -- плісняві гриби -- плесневые грибы -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- сире молоко -- сырое молоко -- закваска -- кисломолочні продукти -- кисломолочные продукты -- вершкове масло -- сливочное масло -- сири -- молочні консерви -- молочные консервы -- морозиво -- мороженое -- знежирене молоко -- обезжироенное молоко -- молочна сироватка -- морлочная сыворотка -- маслянка
Анотація: Систематика, морфологія та біологічні властивості мікроорганізмів молока й молочних продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бергілевич, О. М.; Семанюк, В. І.; Косянчук, В. В.; Ковальчук, Р. Л.; Касянчук, В. В. \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

3.
577.21
Г 34


   
    Генетика промышленных микроорганизмов и биотехнология [] : [сборник] / Акад. наук CССР, Ин-т молекул. генетики ; отв. ред. В. Г. Дебабов. - М. : Наука, 1990. - 275 с. : ил. - Библиогр. в конце ст. - ISBN 5-02-003986-1 : 4.50 р.
УДК
ББК 28.04
Рубрики: Генетика--Мікроорганізми--Наукові видання
   Біотехнологія--Наукові видання

Кл.слова (ненормовані):
биотехнология -- біотехнологія -- селекция промышленных микроорганизмов -- селекція промислових мікроорганізмів -- генетика -- бактерии -- бактерії -- актиномицеты -- актиноміцети -- бациллы -- бацили -- грибы -- гриби -- дрожжи -- дріжджі -- генетическая инженерия -- генетична інженерія -- белковая инженерия -- білкова інженерія -- биологически активные соединения -- біологічно активні сполуки -- сельское хозяйство -- сільське господарство -- алармоны -- алармони
Анотація: Представлено современное состояние исследований по проблемам генетики и селекции промышленных микроорганизмов, имеющих отношение к биотехнологии, - бактерий, актиномицетов, бацилл, грибов, дрожжей.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дебабов, В. Г. \ред.\; Академия наук CССРИнститут молекулярной генетики
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

4.
664.68:664.6(075.8)
Т38


   
    Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів [] : навч. посібник / [Г. М. Лисюк та ін.] ; за заг. ред. Г. М. Лисюк. - Суми : Унів. книга, 2013. - 463, [1] с. : табл., рис., фото.кольор. - Л-ра: с. 461-463. - ISBN 978-966-680-437-5 : 125.00 грн
УДК
ББК 36.865я73 + 36.83я73
Рубрики: Харчові виробництва--Борошняні кондитерські вироби--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
властивості борошна -- свойства муки -- зберігання борошна -- хранение муки -- хімічний склад борошна -- химический состав муки -- крохмаль -- крохмал -- цукор -- сахар -- жировмісні продукти -- жиросодержащие продукты -- молочні продукти -- молочные продукты -- яйця -- яйца -- фруктово-ягідна сировина -- фруктово-ягодное сырье -- овочева сировина -- овощное сырье -- смако-ароматична сировина -- вкусо-ароматическое сырье -- дріжджі -- дрожжи -- сіль кухонна -- соль кухонная -- харчові добавки -- пищевые добавки -- дріжджове тісто -- дрожжевое тесто -- випічні напівфабрикати -- випечные полуфабрикаты -- оздоблення напівфабрикатів -- украшение полуфабрикатов -- торти -- торты -- тістечка -- пирожные -- хлібобулочні вироби -- хлебобулочные изделия -- кондитерські вироби -- кондитерские изделия -- національні борошняні кондитерські вироби -- национальные мучные кондитерские изделия -- якість кондитерських виробів -- качество кондитерских изделий -- санітарні вимоги до виробництва -- санитарные требования к производству
Анотація: Інформація про сировину, харчові і дієтичні добавки, композиційні суміші для виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів, вимоги до їх зберігання і підготовки до виробництва.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Лисюк, Г. М.; Самохвалова, О. В.; Кучерук, З. І.; Постнова, О. М.; Лисюк, Г. М. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

5.
636.087
К17


    Калунянц, Калуст Акопович.
    Применение продуктов микробиологического синтеза в животноводстве [] / К. А. Калунянц, Н. В. Ездаков, И. Г. Пивняк. - М. : Колос, 1980. - 288 с. : табл. - 0.80 р.
УДК
ББК 45.45
Рубрики: Годівля тварин--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
кормовые дрожжи -- кормові дріжджі -- аминокислоты -- амінокислоти -- антибиотики -- антибіотики -- витамины -- вітаміни -- контроль качества кормовых препаратов -- контроль якості кормових препаратів -- ферментные препараты -- ферментні препарати
Анотація: Обобщен опыт по применению кормовых дрожжей, аминокислот, антибиотиков, витаминов и ферментных препаратов в кормлении животных.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ездаков, Николай Васильевич; Пивняк, Иван Григорьевич
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

6.
674.05(075)
М 69


    Михайлов, Геннадий Михайлович.
    Технология изготовления товаров народного потребления из древесины [] : учебник для сред. спец. учеб. заведений / Г. М. Михайлов, Е. В. Панков. - М. : Лесная промышленность, 1988. - 222, [1] с. : рис., табл. - Лит.: с. 216-217. - Предм. указ.: с. 218-220. - 0.80 р.
УДК
ББК 37.13я723
Рубрики: Деревина--Вироби--Технологія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
классификация товаров народного потребления -- класифікація товарів народного споживання -- пиломатериалы -- пиломатеріали -- фанера -- паркет -- столярные изделия -- столярні вироби -- срубы жилых домов -- зруби жилих будинків -- обозные изделия -- обозні вироби -- древесная мука -- деревне борошно -- древесная стружка -- деревна стружка -- арболит -- арболіт -- фибролит -- фіброліт -- кормовые дрожжи -- кормові дріжджі -- берестовый деготь -- берестяний дьоготь -- зеленая витаминная мука -- зелене вітамінне борошно -- пихтовое масло -- піхтова олія
Анотація: Приведена классификация и технологический процесс изготовления из древесины товаров народного потребления.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Панков, Евгений Васильевич
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

7.
636.5
Б28


    Батюжевський, Ю. Н.
    Зернові корми в годівлі птиці [] / Ю. Н. Батюжевський, Т. М. Головко, Т. І. Лелюк. - К. : Урожай, 1975. - 95 с. : табл. - Л-ра: с. 92. - 0.19 р.
УДК
ББК 46.8-45
Рубрики: Птиця--Годування--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
зернові корми -- зерновые корма -- зернобобові корми -- зернобобовые корма -- трав'яне борошно -- травяная мука -- кормові дріжджі -- кормовые дрожжи -- відходи технічного виробництва -- отходы технического производства -- хімічний склад кормів -- химический состав кормов -- енергетична поживність кормів -- энергетическая питательность кормов
Анотація: Рекомендації по складанню повноцінних раціонів для всіх видів сільськогосподарської птиці.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Головко, Т. М.; Лелюк, Т. І.
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

8.
28.494
К32


    Квасников, Евгений Иванович.
    Дрожжи. Биология. Пути использования [] : [монография] / Е. И. Квасников, И. Ф. Щелокова ; [отв. ред. В. В. Смирнов] ; Акад. наук УССР, Ин-т микробиологии и вирусологии им. Д. К. Заболотного. - Киев : Наук. думка, 1991. - 328 с. : ил. - Библиогр.: с. 271-320. - ISBN 5-12-003232-X : 10.10 крб
ББК 28.494
Рубрики: Дріжджі--Біологія--Наукові видання
   Дріжджове виробництво--Наукові видання

Кл.слова (ненормовані):
дрожжи -- дріжджі -- дрожжевое производство -- дріжджове виробництво -- дрожжевая клетка -- дріжджова клітина -- киллерные токсины -- кілерні токсини -- таксономия дрожжей -- таксономія дріжджів -- производство пива -- виробництво пива -- хлебопечение -- хлібопекарство -- виноделие -- виноробство -- кормовой белок -- кормовий білок -- пищевой белок -- харчовий білок -- производство спирта -- виробництво спирту -- метаболиты -- метаболіти
Анотація: В монографии описаны морфология, ультраструктура, вегетативное и половое размножение, циклы развития дрожжей, их химический состав и питательные потребности, метаболизм, образование киллерных токсинов и влияние внешних факторов на дрожжи.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Щелокова, Ирина Филипповна; Смирнов, В. В. \ред.\; Академия наук Украинской ССР; Институт микробиологии и вирусологии им. Д. К. Заболотного
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

9.


    Рябоконь, Ю. А.
    Кормление сельскохозяйственной птицы [] / Ю. А. Рябоконь, В. В. Рябоконь // Тваринництво сьогодні = Животноводство сегодня : науч.-практ. журнал. - 2017. - N 4. - С. 54-65 : табл.
Рубрики: Птахівництво--Годування
Кл.слова (ненормовані):
зернові корми -- зерновые корма -- зернобобові корми -- зернобобовые корма -- зернові відходи -- зерновые отходы -- відходи технічного виробництва -- отходы технического производства -- корми тваринного походження -- корма животного происхождения -- дріжджі -- дрожжи -- яйця -- яйца -- зелені корми -- зеленые корма

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Рябоконь, В. В.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

10.
664.14+663.5
А 66


    Андрощук, Павел Михайлович.
    Изготовление сахара, дрожжей, спирта в домашних условиях [Текст] / П. М. Андрощук. - Хмельницкий : [б. и., 1995?]. - 4.00 грн
УДК
ББК 36.84 + 36.87
Рубрики: Цукрове виробництво--Практичні посібники
   Спиртове виробництво--Практичні посібники

   
Кл.слова (ненормовані):
сахар -- цукор -- сахарный песок -- цукровий пісок -- спирт -- солод -- этиловый спирт -- етиловий спирт -- домашний спирт -- домашній спирт -- дрожжи -- дріжджі -- перегоночные аппараты -- перегоночні апарати -- абсолютный спирт -- абсолютний спирт -- ликероводочные изделия -- лікерогорілчані вироби
Анотація: [Работая над этой книжкой, автор хотел развеять весь "туман" и дать самую полную и правдивую информацию по всем вопросам изготовления ликероводочных изделий в домашних условиях.]

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

11.
663.4
Г 52


    Главачек, Франтишек.
    Пивоварение [] = Pivovarstvi / Ф. Главачек, А. Лхотский ; пер. с чеш. И. В. Холодовой ; под ред. А. П. Колпакчи. - Москва : Пищевая пром-сть, 1977. - 624 с. : рис., табл. - 3.10 р.
УДК
ББК 36.876
Рубрики: Пивоварне виробництво--Технологія--Обладнанння--Практичні посібники
   
Кл.слова (ненормовані):
пивоварное производство -- пивоваренное сырье -- пивоварна сировина -- солод -- хмель -- хміль -- охмеленное сусло -- охмелене сусло -- пивоваренные дрожжи -- пивоварні дріжжі -- технология брожения -- технологія бродіння -- молодое пиво -- молоде пиво -- розлив пива -- фильтрация пива -- фільтрація пива -- пастеризация пива -- пастеризація пива -- виды пива -- види пива -- диетическое пиво -- дієтичне пиво -- диабетическое пиво -- діабетичне пиво -- пивоваренное оборудование -- пивоварне обладнання
Анотація: Рассмотрены сырье для производства пива, процессы приготовления сусла, брожения и дображивания его, розлив пива, технологические операции и применяемое оборудование.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Лхотский, Алоис; Холодова, И. В. \пер.\; Колпакчи, А. П. \ред.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

12.
663.14(035)
Н 72


    Новаковская, Сарра Соломоновна.
    Производство хлебопекарных дрожжей [] : справочник / С. С. Новаковская, Ю. И. Шишацкий. - 3-е изд., перераб. и доп. - Москва : Агропромиздат, 1990. - 335 с. : рис., табл. - Лит.: с. 320-324. - Предм. указ.: с. 325-328. - ISBN 5-10-001412-1 : 1.70 р.
УДК
ББК 36.871я2
Рубрики: Дріжджове виробництво--Сировина--Технологія--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
хлебопекарные дрожжи -- микрофлора дрожжевого производства -- мікрофлора дріжджевого виробництва -- дрожжевое сырье -- дріжджева сировина -- питательные соли -- живильні солі -- маточные дрожжи -- маточні дріжджі -- товарные дрожжи -- товарні дріжджі -- товарное дрожжевое молоко -- товарне дріжджеве молоко -- сушеные дрожжи -- сушені дріжджі -- сточные воды дрожжевых заводов -- стічні води дріжджевих заводів -- качество дрожжей -- якість дріжджів -- оборудование дрожжевых заводов -- обладнання дріжджевих заводів
Анотація: Изложены основы биохимии, микробиологии и химии дрожжевого производства, приведена характеристика сырья, рассмотрены технологические схемы и оборудование производства дрожжей.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Шишацкий, Юлиан Иванович
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

13.
36.872я2
С74


   
    Справочник по производству спирта [] : сырье, технология и технохимконтроль / [В. Л. Яровенко и др.]. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1981. - 336 с. : рис., табл. - Авт.зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 320-322. - Предм. указ.: с. 323-325. - 1.40 р.
УДК
ББК 36.872я2
Рубрики: Спиртове виробництво--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
спиртовое производство -- солод -- этиловый спирт -- етиловий спирт -- перегонка бражки -- ректификация спирта -- ректифікація спирту -- нормы расхода сырья -- норми розходу сировини -- отходы спиртового производства -- відходи спиртового виробництва -- сточные воды спиртовых заводов -- стічні води спиртових заводів -- кормовые дрожжи -- кормові дріжджі -- диоксид углерода -- діоксид вуглецю -- контроль спиртового сырья -- контроль спиртового виробництва -- спиртовые полуфабрикаты -- спиртові напівфабрикати
Анотація: Приведены сведения о сырье, материалах, используемых в спиртовом производстве, описаны технология полуфабрикатов, технологические схемы и режимы получения спирта.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Яровенко, Виктор Львович; Устинников, Борис Алексеевич; Богданов, Юрий Павлович; Громов, Станислав Иванович
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

14.
663.52
Т38


   
    Технология спирта [] : учебник / [В. А. Маринченко и др.] ; под ред. В. А. Смирнова. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1981. - 416 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 409-410. - Предм. указ.: с. 411-412. - 1.30 р.
УДК
ББК 36.872я73
Рубрики: Спиртове виробництво--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
спиртовое производство -- сырье спиртового производства -- сировина спиртового виробництва -- солод -- ферментные препараты -- ферментні препарати -- спиртовые дрожжи -- спиртові дріжджі -- спиртовое сусло -- спиртове сусло -- спирт-сырец -- спирт-сирець -- ректификованный спирт -- ректифікований спирт -- хлебопекарные дрожжи -- хлібопекарні дріжджі -- сухие кормовые дрожжи -- сухі кормові дріжджі -- зерно-картофельная барда -- зерново-картопляна барда
Анотація: Характеристика сырья, методы подготовки его к сбраживанию, получение солода и ферментных препаратов, дрожжей, получение спирта, его ректификация, методы использование побочных продуктов и очистки сточных вод.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Маринченко, Виктор Афанасьевич; Смирнов, Валентин Александрович; Устинников, Борис Алексеевич; Цыганков, Петр Семенович; Смирнов, Валентин Александрович \ред.\
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

 1-10    11-14 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)