Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=патогенные микроорганизмы<.>
Загальна кількість знайдених документів : 10
Показані документи с 1 за 10
1.
579.67(075.8)
М 59


   
    Мікробіологія та фізіологія харчування [] : навч. посібник / В. Д. Малигіна [та ін.]. - К. : Кондор, 2009. - 242 с. : табл., рис. - Л-ра: с.226. - Дод.: с. 227-241. - ISBN 978-966-351-265-5 : 39.00 грн, 54.00 грн, 52.00 грн, 43.00 грн
УДК
ББК 28.473я73
Рубрики: Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   Харчування--Фізіологія--Навчальні видання для вищої школи

Кл.слова (ненормовані):
фізіологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- мікроорганізми -- микроорганизмы -- бактерії -- бактерии -- плісняві гриби -- плесневые грибы -- дріжджі -- дрожжи -- ультрамікроби -- ультрамикробы -- мікрофлора грунту -- микрофлора почвы -- мікрофлора води -- мыкрофлора воды -- мікрофлора повітря -- микрофлора воздуха -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- хвороби тварин -- болезни животных -- харчові продукти -- пищевые продукты -- поживні речовини -- питательные вещества -- діетичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Наведено морфологічні та фізіологічні особливості мікроорганізмів, їх роль у переробці продуктів харчування; визначено основні принципи фізіології харчування.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Малигіна, В.Д.; Ракша-Слюсарева, О.А.; Ракова, В.П.; Оконєчнікова, Л.І.; Багуліна, Т.Р.
Примірників всього: 6
ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Свободны: ФОНД (2), ЧЗ (2), ВВ (2)
Знайти схожі

2.
632.5/8
В81


    Вредители сельскохозяйственных культур и лесных насаждений [Текст] : в 3 т. / под общ. ред. В. П. Васильева. - 2-е изд., испр. и доп. - К. : Урожай, 1987 - 1989.
   Т. 3 : Методы и средства борьбы с вредителями, системы мероприятий по защите растений / [В. И. Абеленцев и др.] ; ред.: В. П. Васильев, В. П. Омелюта. - 1989. - 408 с. : рис., табл. - Лит. в конце ст. - ISBN 5-337-00272-4 : 014.50 грн, 2.60 р. грн
УДК
ББК 44.6
Рубрики: Захист рослин--Україна--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
история защиты растений -- історія захисту рослин -- агротехника -- агротехніка -- иммунологический метод -- імунологічний метод -- биологический метод -- біологічний метод -- энтомофаги -- ентомофаги -- акарифаги -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- химический метод -- хімічний метод -- инсекто-акарициды -- інсекто-акарициди -- фунгициды -- фунгициди -- пестициды -- пестициди -- феромоны насекомых -- феромони комах -- вредители зерновых культур -- шкідники зернових культур -- вредители зернобобовых культур -- шкідники зернобобових культур -- вредители зерна -- шкідники зерна -- вредители зерновых продуктов -- шкідники зернових продуктів -- вредители многолетних бобовых трав -- шкідники багаторічних бобових трав -- вредители технических культур -- шкідники технічних культур -- вредители эфиромасличных культур -- шкідники ефіроолійних культур -- вредители лекарственных культур -- шкідники лікарських культур -- вредители овощных культур -- шкідники овочевих культур -- вредители садов -- шкідники садів -- вредители винограда -- шкідники винограду -- вредители леса -- шкідники лісу -- вредители парков -- шкідники парків -- учет вредителей -- облік шкідників -- планирование защиты растений -- планування захисту рослин -- экономика защиты растений -- економіка захисту рослин
Анотація: Методы и средства борьбы с вредителями, системы мероприятий по защите от них важнейших сельскохозяйственных культур, садовых, лесных и парковых насаждений, выявление и учет вредителей, планирование и организация работ по защите растений.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Васильев, В. П. \ред.\; Абеленцев, В. И.; Антонюк, С. И.; Арешников, Б. А.; Богарада, А. П.; Васильев, В. П. \ред.\; Омелюта, В. П. \ред.\
Примірників всього: 3
ВВ (1), ФОНД (2)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (2)
Знайти схожі

3.
637.1/.3(075.8)
М 11


   
    Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно-санітарної експертизи [] : навч. посібник / О. М. Бергілевич [та ін.] ; за ред. Касанчука В. В. - Суми : Унів. кн., 2010. - 320 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с.301-319. - ISBN 978-966-680-511-2 : 78.40 грн, 78.00 грн
УДК
ББК 36.950я73
Рубрики: Молочне виробництво--Мікробіологія --Навчальні видання
   Ветеринарна санітарія--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
мікроорганізми молока -- микроорганизмы молока -- молочнокислі стрептококи -- молочнокислые стрептококи -- молочнокислі палочки -- молочнокислые палочки -- пропіоновокислі бактерії -- пропионокислые бактерии -- біфідобактерії -- бифидобактерии -- дріжджі -- дрожжи -- гнильні бактерії -- гнильные бактерии -- бактеріофаги -- бактериофаги -- плісняві гриби -- плесневые грибы -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- сире молоко -- сырое молоко -- закваска -- кисломолочні продукти -- кисломолочные продукты -- вершкове масло -- сливочное масло -- сири -- молочні консерви -- молочные консервы -- морозиво -- мороженое -- знежирене молоко -- обезжироенное молоко -- молочна сироватка -- морлочная сыворотка -- маслянка
Анотація: Систематика, морфологія та біологічні властивості мікроорганізмів молока й молочних продуктів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бергілевич, О. М.; Семанюк, В. І.; Косянчук, В. В.; Ковальчук, Р. Л.; Касянчук, В. В. \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

4.
637.1:579.67(075.8)
М11


   
    Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно-санітарної експертизи [] : навч. посібник / О. М. Бергілевич [та ін.] ; за ред. д-ра вет. наук, проф. В. В. Касянчук. - Суми : Унів. книга, 2013. - 319, [1] с. : табл., рис. - Л-ра: с. 310-311. - ISBN 978-966-680-511-2 : 85.00 грн
УДК
ББК 36.95я73
Рубрики: Молочні продукти--Мікробіологія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
мікроорганізми молока -- микроорганизмы молока -- мікроорганізми молочних продуктів -- микроорганизмы молочных продуктов -- молоко -- мікрофлора молока -- микрофлора молока -- мікрофлора заквасок -- микрофлора заквасок -- мікрофлора молочних продуктів -- микрофлора молочных продуктов -- молочнокислі мікроорганізми -- молочнокислые микроорганизмы -- шкідлива мікрофлора молока -- вредная микрофлора молока -- санітарно-показові мікроорганізми -- санитарно-показательные микроорганизмы -- умовно-патогенні мікроорганізми -- условно-патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- мікробіологія молока -- микробиология молока -- мікробіологія вершків -- микробиология сливок -- мікробіологія заквасок -- микробиология заквасок -- мікробіологія кисломолочних продуктів -- микробиология кисломолочных продуктов -- мікробіологія вершкового масла -- микробиология сливочного масла -- мікробіологія сиру -- микробиология сыра -- мікробіологія молочних консервів -- микробиология молочных консервов -- мікробіологія морозива -- микробиология мороженого -- мікробіологія вторинної молочної сировини -- микробиология вторичного молочного сырья -- ветеринарно-санітарна експертиза -- ветеринарно-санитарная экспертиза -- молочные продукты
Анотація: Розглянуто особливості мікробіологічних процесів, наведено основні мікробіологічні показники молочних продуктів згідно з чинними нормативними документами.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бергілевич, О. М.; Семанюк, В. І.; Касянчук, В. В.; Ковальчук, Р. Л.; Касянчук, В. В. \ред.\
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

5.
637.13
Б 23


    Банникова, Людмила Александровна.
    Микробиологические основы молочного производства [] : справочник / Л. А. Банникова, Н. С. Королева, В. Ф. Семенихина ; [под ред. Я. И. Костина]. - Москва : Агропромиздат, 1987. - 400 с. : рис., табл. - Лит.: с. 392. - Предм. указ.: с. 393-396. - 1.60 р.
УДК
ББК 36.95я2
Рубрики: Молочне виробництво--Мікробіологія--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
молочное производство -- микрофлора молока -- мікрофлора молока -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- молочнокислые бактерии -- молочнокислі бактерії -- жидкие закваски -- рідка запара -- сухие закваски -- суха запара -- кефирные бактерии -- кефірні бактерії -- микробиология сырого молока -- мікробіологія сирого молока -- микробиология питьевого молока -- мікробіологія питного молока -- микробиология сливок -- мікробіологія вершків -- микробиология молочных консервов -- мікробіологія молочних консервів -- микробиологический контроль -- мікробіологічний контроль -- бифидобактерии -- біфідобактерії -- санитарно-гигиенический контроль молока -- санітарно-гігієнічний контроль молока
Анотація: Дана характеристика микроорганизмов, рассмотрены факторы, влияющие на их жизнедеятельность в молоке и молочных продуктах.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Королева, Наталья Сергеевна; Семенихина, Вера Филатовна; Костин, Я. И. \ред.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (1), ФОНД (1)
Знайти схожі

6.
579.66/67(075.8)
Т38


   
    Технічна мікробіологія [] : підручник для студ. вищ. навч. закл. / В. О. Коваленко [та ін.]. - Х. : Світ Книг, 2013. - 678, [2] с. : табл., рис. - Дод.: с. 671-676. - Л-ра: с. 677-678. - ISBN 978-966-2678-11-6 : 165.00 грн
УДК
ББК 30.16я73
Рубрики: Мікробіологія--Використання--Навчальні видання для вищої школи
   Мікробіологічна промисловість--Процеси--Навчальні видання для вищої школи

   
Кл.слова (ненормовані):
морфологія мікроорганізмів -- морфология микроорганизмов -- систематика -- фізіологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- консервування харчових продуктів -- консервирование пищевых продуктов -- біохімічні процеси -- биохимические процессы -- екологія мікроорганізмів -- экология микроорганизмов -- патогенні мікроорганізми -- патогенные микроорганизмы -- харчові захворювання -- пищевые заболевания -- мікрофлора харчових продуктів -- микрофлора пищевых продуктов -- промислове використання мікроорганізмів -- промышленное использование микроорганизмов -- мікробіологічні виробництва -- микробиологические производства
Анотація: Морфологія, фізіологія, генетика, екологія та систематика мікроорганізмів; патогенні мікроорганізми та аліментарні захворювання; санітарно-гігієнічний контроль харчових виробництв.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Коваленко, В. О.; Цихановська, І. В.; Лазарєва, Т. А.; Коваль, А. А.
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)
Знайти схожі

7.
28.4
С79


   Стейниер, Р.

    Мир микробов [Текст] = The microbial world : [в 3 т.] / Р. Стейниер, Э. Эдельберг, Дж. Ингрэм ; пер. с англ. под ред. Е. Н. Кондратьевой и С. В. Шестакова. - М. : Мир, 1979.
   Т. 3. - 1979. - 486 с. : ил. - Библиогр. в конце глав. - Указ.: с. 458-483. - 2.60 р.
ББК 28.4
Рубрики: Мікробіологія--Наукові видання
Кл.слова (ненормовані):
микробы -- мікроби -- микроорганизмы -- мікроорганізми -- микробиология -- мікробіологія -- классификация бактерий -- класифікація бактерій -- бактерии -- бактерії -- бактериальні хвороби -- бактериальные болезни -- грибкові хвороби -- грибковые болезни -- вірусні хвороби -- вирусные болезни -- хемоавтрофы -- хемоавтрофи -- метилотрофы -- метилотрофи -- прокариоты -- прокаріоти -- энтеробактерии -- ентеробактерії -- симбиоз -- симбіоз -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми
Анотація: В третьем томе рассмотрены классификация и различные группы бактерий, геохимическая роль микроорганизмов, типы симбиоза, патогенные микроорганизмы и вызываемые ими заболевания, использование различных бактерий человеком.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Эдельберг, Э.; Ингрэм, Дж.; Кондратьева, Е. Н. \ред.\; Шестаков, С. В. \ред.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

8.
663.1(075)
Ж 41


    Жвирблянская, Адельгейда Юльевна.
    Основы микробиологии, санитарии и гигиены в пищевой промышленности [] : учеб. для сред. проф.-техн. училищ / А. Ю. Жвирблянская, О. А. Бакушинская. - 2-е изд., перераб. и доп. - Москва : Легкая и пищевая пром-сть, 1983. - 312 с. : рис., табл. - (Для кадров массовых профессий). - Лит.: с. 309. - 0.65 р.
УДК
ББК 36-1я72
Рубрики: Харчове виробництво--Мікробіологія--Санітарія--Гігієна--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
микроорганизмы в природе -- мікроорганізми в природі -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- санитарная бактериология -- санітарна бактеріологія -- санитарная вирусология -- санітарна вірусологія -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельминтозы -- гельмінтози -- дезинфекция -- дезинфекція -- дезинсекция -- дезинсекція -- дератизация -- дератизація -- микробиология сырья -- мікробіологія сировини -- микробиология хлебопекарного производства -- мікробіологія хлібопекарного виробництва -- микробиология дрожжевого производства -- мікробіологія дріжджового виробництва -- микробиология сахарного производства -- мікробіологія цукрового виробництва -- микробиология кондитерского производства -- мікробіологія кондитерського виробництва -- микробиология пивоваренного производства -- мікробіологія пивоваріння -- микробиология производства безалкогольных напитков -- мікробіологія виробництва безалкогольних напоїв -- микробиология винодельческого производства -- мікробіологія виноробного виробництва -- микробиология спиртового производства -- мікробіологія спиртового виробництва -- микробиология ликерно-водочного производства -- мікробіологія лікеро-горілчаного виробництва -- микробиология крахмало-патокового производства -- мікробіологія крахмало-патокового виробництва -- микробиология макаронного производства -- мікробіологія макаронного виробництва -- микробиология рыбоперерабатывающего производства -- мікробіологія рибопереробного виробництва -- микробиология производства растительных жиров -- мікробіологія виробництва рослинних жирів -- микробиология животных жиров -- мікробіологія виробництва тваринних жирів -- микробиология консервного производства -- мікробіологія консервного виробництва -- микробиология соления и квашения овощей -- мікробіологія соління і квашення овочів -- микробиология чайного производства -- мікробіологія чайного виробництва -- микробиология табачно-махорочного производства -- мікробіологія тютюно-махоркового виробництва -- микробиология парфюмерно-косметического производства -- мікробіологія парфюмерно-косметичного виробництва
Анотація: Рассмотрены морфология и физиология микроорганизмов, их роль в производстве пищевых продуктов, причины отравления, требования санитарии и гигиены на предприятиях пищевой промышленности.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бакушинская, Ольга Анатольевна
Примірників всього: 2
ФОНД (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ВВ (1)
Знайти схожі

9.
663.1(075)
М 89


    Мудрецова-Висс, Клавдия Алексеевна.
    Микробиология [] : учеб. для товаровед. и технол. фак. торг. вузов / К. А. Мудрецова-Висс. - 5-е изд., перераб. и доп. - Москва : Экономика, 1985. - 256 с. : рис., табл. - Предм. указ.: с. 252-254. - 1.00 р.
УДК
ББК 36-1я73
Рубрики: Харчові продукти--Мікробіологія--Навчальні видання для вищої школи
   
Кл.слова (ненормовані):
морфология микроорганизмов -- морфологія мікроорганізмів -- физиология микроорганизмов -- фізіологія мікроорганізмів -- влияние факторов на микроорганизмы -- вплив факторів на мікроорганізми -- анаэробные процессы -- анаеробні процеси -- аэробные процессы -- аеробні процеси -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми -- пищевые инфекции -- харчові отруєння -- пищевые отравления -- харчові інфекції -- профилактика пищевых отравлений -- профілактика харчових отруєнь -- микробиология воздуха -- мікробіологія повітря -- микробиология почвы -- мікробіологія грунту -- микробиология воды -- мікробіологія води -- микробиология пищевых продуктов -- мікробіологія харчових продуктів
Анотація: Учебник содержит сведения о роли микроорганизмов в переработке пищевого сырья и производстве продуктов питания.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 4
АБ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: АБ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Знайти схожі

10.


    Свиржевская, Е. Л.
    Профилактика мастита у молочных коров. Опыт применения аутогенных вакцин [] / Е. Л. Свиржевская // Тваринництво сьогодні = Животноводство сегодня : науч.-практ. журнал. - 2020. - N 2. - С. 14-17
Рубрики: Молочне скотарство--Ветеринарне акушерство
Кл.слова (ненормовані):
молочное скотоводство -- ветеринарное акушерство -- патогенные микроорганизмы -- патогенні мікроорганізми

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ВВ (1)
Вільні: ВВ (1)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)